Kenali mereka

Wednesday, February 29, 2012

Video Menarik 22 - Budak Lelaki 9 Tahun Cuba Perkosa Pelacur 20 tahun Selepas Menonton Video Lucah?

Video Menarik 22 - Budak Lelaki 9 Tahun Cuba Perkosa Pelacur 20 tahun Selepas Menonton Video Lucah?

Kencing pun tak 'lurus' lagi ada hati nak menikam!

video

Curang
Curang 2
Curang 3
Curang 4
Curang 5
Curang 6
Curang 7
Curang 8
Babi Berwajah Manusia?
Bilakah Kali Terakhir Anda Kena pukul Dengan Ibu? Sakit Tak? Nak Buat Lagi Tak?
Berhati-hatilah Kaum Lelaki Kalau Ada Niat Nak Cureng...
Apakah Akan Kita Lakukan Sekiranya Ianya Berlaku Pada Diri Kita?
Video Menarik 1 - Kenapa 4 Das Tembakan Baru Singa Mati?
Video Menarik 2 - Tiga Pelacur Thailand Belasah Satu Lelaki Mat Salleh Sampai Menangis?
Video Menarik 3 - Kenapa Lelaki Melayu Suka Melanggan Pelacur Russia?
Video Menarik 4 - Pelacur Arab?
Video Menarik 5 - Antara Cemburu Lelaki Dengan Cemburu Pengkid. Mana Lebih Membawa Kepada Maut?
Video Menarik 6 - Penyanyi lelaki Buka Seluar Semasa Persembahan!
Video Menarik 7 - Lain Kali Pakailah Spender!
Video Menarik 8
Video Menarik 9
Video Menarik 10
Video Menarik 11
Video Menarik 12
Video Menarik 13 - Zakar Palsu
Video Menarik 14 - Empat Bapak Ayam Pukul Dua Pelacur?
Video Menarik 15 - Pemuda Russia Pegang 1000 Payudara Wanita
Video Menarik 16 - Hobi Cium Kentut Pompuan
Video menarik 17 - Kanak-Kanak Lelaki Vs Kanak-Kanak Perempuan
Video menarik 18 - Manusia vs Puting Beliung
Video menarik 19 - Ajal Depan Komputer
Video Menarik 20 - 'Lembah Keramat' Bukan Tempat Untuk Ditumbuk...!
Video Menarik 21 - Juara Dunia Onani

Monday, February 27, 2012

Adnan Sempit 2, Wadi Hadramawt & Taj Hadramawt?

Adnan Sempit 2, Wadi Hadramawt & Taj Hadramawt?


Salam semua,
Aku baru sampai Janda Baik selepas menonton wayang Adnan Sempit 2 dengan seorang yang awekz yang cun melecun kat Wangsa Walk sekitar 6.10 petang. He..he..

Masa dalam panggung tu, 10 minit yang pertama aku layan popcorn dulu (kaki bersila) sambil memerhatikan reaksi penonton. Aku terpengaruh untuk menonton filem ini kerana komen 'power' seorang wartawan Hmetro. Sekitar setengah jam, aku hanya tersenyum dan ketawa kecil bila muncul pelawak Angah Raja Lawak.

Bila nak habis barulah aku dapat lawak besar bila Shaheizy Sam sebut dailog 'conditioner'.

Pada pendapat aku, Filem Adnan Sempit arahan Ahmad Idham lebih baik dari Adnan Sempit 2 arahan Ismail Bob Hasim atau mungkin aku terlalu mengharap yang terbaik untuk Filem kali ini. Entahlah...popcorn pun makan tak habis dan masih berbaki tiga suku bekas yang sengaja aku tinggalkan atas kerusi untuk rezeki semut dan makhluk yang lain.

Restoran Taj hadramawt

Pastu aku pergi Restoran Taj Hadramawt (ngan awekz cun tu lah) kat belakang Taman Melati tu sekitar 8.30 malam. Bila aku tanya waiter tu adakah Restoran Wadi hadramawt dengan Taj Hadramawt tu sama, dia pun jawab agak gagap...SAMA..

Aku rasa macam ada benda yang tak kena jer!

Mandy lamb di Restoran Taj Hadramwat lebih murah berbanding Wadi Hadramatwt

Aku pun orderlah Lamb Mandy ngan Papaya Juice. Kesimpulannya rasa agak mirip cuma nasinya saja kekadang aku tergigit lima hingga enam kali terasa keras sikit.

Restoran Wadi Hadramawt

Pada pendapat peribadi aku sendiri aku lebih suka makan di Restoran Wadi hadramawt kerana hiasan dalaman dan luaran agak mewah, masakannya, layanan pekerja, kebersihan luaran, dalaman serta bilik airnya lebih besih dari Taj Haramawt walaupun harga di Taj Hadramawt lebih murah.

Sorilah semua aku nak beransur dulu sebab besok aku nak cat siling ruang makan dan dinding bahagian dapur plak.

Sunday, February 26, 2012

Bernikah & Berkahwin...

Bernikah & Berkahwin...


Selamat Pengantin Baru


Satu Dua Tiga Empat
Lima Enam Tujuh Lapan
Lisa Dan Yusry Rapat-Rapat
Semuga Dapat Baby Tahun Hadapan


Saturday, February 25, 2012

10 lagu dangdut haram disiar

10 lagu dangdut haram disiar



Jupe Paling Suka 69

Harian Metro

JAKARTA: Komisi Penyiaran Daerah Nusa Tenggara Barat (NTB) melarang lembaga penyiaran radio dan televisyen menyiarkan 10 lagu dangdut yang mempunyai lirik mengandungi unsur lucah dan tidak mendidik.

Ketua Komisi Penyiaran Indonesia (KPID) Daerah NTB, Badrun AM semalam berkata di Mataram, pihaknya mengeluarkan larangan penyiaran 10 lagu dangdut itu kerana boleh merosakkan moral masyarakat. Sepuluh lagu yang dilarang daripada disiarkan itu adalah lagu Jupe Paling Suka 69, Mobil Bergoyang, Apa Aja Boleh, Hamil Duluan, Maaf Kamu Hamil Duluan, Satu Jam Saja, Mucikari Cinta, Melanggar Hukum, Wanita Lubang Buaya dan Ada Yang Panjang.


Wanita Lubang Buaya

Larangan menyiarkan lagu dangdut berkenaan dibuat selepas satu penyelidikan terperinci dilakukan membabitkan segelintir tokoh, termasuk tokoh budayawan, Musbiawan; tokoh media, Bochri Rohman; tokoh akademik, Dr Kadri, pengamal media, Adhar Hakim dan wartawan kanan, Karna Sinoel. Sebelum ini, Bahagian Pengawasan Isi Siaran KPID NTB menerima aduan masyarakat dan beberapa tokoh agama di daerah itu yang berpendapat penyiaran lagu dangdut itu di radio tempatan dan televisyen di Jakarta tidak wajar kerana liriknya tidak bersesuaian dan tidak mendidik masyarakat. “Selama dua minggu mulai 25 Januari hingga 14 Februari lalu, pasukan pemantau melakukan penyelidikan terperinci terhadap 300 lagu dangdut pelbagai versi dan genre, termasuk klasik, pop, koplo, reggae dan house dangdut yang paling diminati dan menjadi pilihan orang ramai,” katanya.


Mobil bergoyang

Badrun berkata, pendapat dan kritikan pelbagai tokoh dijadikan rujukan untuk KPID NTB membuat keputusan. Menurut Badrun, hasil analisis menunjukkan lagu Jupe Paling Suka 69 nyanyian artis kontroversi Julia Perez dengan nada suara erotik menggambar hubungan intim penyanyi itu. Lagu itu adalah lagu tema filem lakonan Jupe, Pocong Minta Kawin.

Malaysia bagaimana?

Friday, February 24, 2012

Dr Faiz? (Part 6)

Dr Faiz? (Part 6)

Nama: Faiz bin Hashim
Education:
1990 - 1992 - Diploma Sains UiTM
1993 ke 1997 (lebih kurang) - sarjana Botani dari UKM

Pada tahun 1996 dia dapat peluang join program pertukaran pelajar ke Ohio University, Athens, OHIO, USA selama 6 bulan sahaja.

Pada tahun 1997 si Faiz ni sedang menjalankan skim cepat kaya (pyramid) yang tengah hangat masa tu. Ramai yang terpedaya jadi downline dia. Selepas beberapa bulan skim tu diharamkan dan keluar di tv.

Pada waktu ni Faiz claim dia dah kerja sebagai Pilot di Singapore airlines (siap ada business card lagi) - First Officer. Dia cerita katanya lepas skim cepat kaya tu gagal dia dapat interview utk pilot dan training di australia.

Anyway pada masa tu dia pun canang konon nak berhenti kerja dan nak business arang batu dari Afrika. Dia ajak ramai orang join dia dengan keluarkan modal. At the same time dia buat business jual kereta mahal tapi takde geran (kononnya kereta dah lupus dari singapore), geran boleh mohon kat JPJ. Saya tanya orang JPJ mereka kata illegal. Dia pun ada pakai kerata mercedes pada masa tu, rupa2nya saya dapat tahu roadtax nye palsu (print pakai agen penipu kat Johor Bahru).

At the same time dia berkenalan dengan seorang businessman Korea yang tengah cari kereta sewa. So dia sewakan sebuah lagi kereta mercedes roadtax palsunya dengan orang korea tersebut. Faiz juga berjaya menyakinkan orang Korea tersebut utk join business nya utk import arang batu dari Afrika. At the same time dia beli rumah di Pasir Gudang renovate sampai 200K, pakai orang indonesia. Mamat indon ni pulak claim Faiz hutang dalam 8 ribu kat dia sebab tak bayar upah.

Akhirnya mamat indon ni yang pecah rahsia bahawa si Faiz ni rupanya pramugara di Singapore Airlines- Saya masih ingat dialog mamat indon tu "bapak boleh percaya sama si Faiz, bapak pernah tengok dia pakai baju pilot ke, saya cakap tak pernah, saya pernah tanya Faiz soalan yang sama, katanya dia pakai baju biasa ulang alik dari Pasir Gudang ke Singapore dan tukar baju Pilot bila sampai kat rumah keluarga angkat dia kat Singapore sebab takut baju kotor, so saya terima jawapan tu. Budak indon ni cakap, bapak! si Faiz ni kerjanya bancuh kopi atas kapal tuu, lamanya jugak saya cuba nak pahamkan, bila saya tanya balik kerja pramugara ke? budak indon tu cakap, Ye la pak, saya yang tak sekolah ni pun tahu. Bila pikir2 balik, logik jugak cerita budak indon ni. Mungkin uncle seekers boleh confirmkan dengan Singapore Airlines sendiri.

Akhirnya si Faiz and family cabut balik perlis, rumahnya pun ada notis bank sebab default payment. Ramai org cina (Along) yang sama cari dia kes hutang tak bayar.

Dipendekkan cerita, dengarnya arang batu pun tak sampai2, business partner dia orang korea tu pun bangkrap (sampai isteri dia lari balik korea), barang2 dia habis tergadai. Pada masa ni, ramai cuba contact dia, tapi semua line talipon dah tamat perkhidmatan. Pernah satu hari member ada terserempak dengan Faiz di LCCT bersama seorang lagi businessman yang dia nak klentong, katannya nak uruskan business arang batu di Indonesia. Saya terus buat keputusan malas nak contact dia lagi, urusan hutang tu samada dia bayar atau urusan dia dengan Tuhan.

Bila saya baca blog uncle seekers, saya tergamam, bila pulak dia ada PhD, PhD sekurang2nya 4 tahun minimum kalau nak buat.

Pasal business tu, tak mustahil kalau dia menipu, sebab dia ni memang kaki penipu. Kelebihan dia ni memang pandai bercakap dan yakinkan orang,

Satu lagi, saya pasti si Faiz ni lahir dalam December 1970. So bab umur pun dia tipu juga.Kalau ikutkan dalam 40 - 41 tahun.

Sekian,

Email dari seseorang yang tidak mahu disiarkan maklumat tentang dirinya.

Dr Faiz? (Part 1)Dr Faiz? (Part 5)

Monday, February 20, 2012

Sultan Johor? Alamak...

Sultan Johor? Alamak...

Pondok Pak Habib
Dikelilingi 1,000 spesies tanaman


Salam semua, hampir dua minggu aku bersama anggota Team PSI yang terbaru dari 'Pulau Pinang' membantu abah membersihkan persekitaran luar dan dalam rumah/mengecat/repair balik wiring lama rumah yang pertama sekali abah dirikan rumah sekitar 20 tahun yang lalu. Kalau tak silap aku rumah tu pernah menang 10 tahun berturut-turut rumah tradisonal (landscape) tercantik seluruh negeri Pahang.

Hari ini hari yang paling memenatkan sampaikan lembik badan dibuatnya hingga sempat tertidur setengah jam sekitar 3.30 petang tadi.

Abah happy sangat sangat bila 2 kolam air terjunnya yang tidak beroperasi lebih 5 tahun telah pun 'ok' balik.

Segala urusan perniagaan, sosial, blog dan lain-lain aku tarik hand brake jap. Sekitar 5.30 petang tadi ketika sedang aku duduk berehat pekena milo tarik di taman, aku terdengar cerita yang abah akan menulis sebuah buku bertajuk 'Bukan Setan Syaitan, Sultan..." tentang perangai raja-raja Melayu!

Abah
S.H.Alattas

Sultan Johor

Ku Yem, ana dengar citer yang abah ana ada banyak nak story dalam buku terbaru dia pasal perangai anta masa muda-muda dulu sampailah terkini. Samada betul atau tidak, itu ana tak berapa pasti sebab selalunya dia tukar plan 'last minute' punyer.



Majlis Perbandaran Batu Pahat...Apa Yang Anda Telah Lakukan...

Kenapa segelintir Tok Kadi suka menjatuhkan maruah pengantin lelaki?
Kenapa Rahsia Dato' Dr. Hj. Mohd. Fadzilah Kamsah didedah sehingga kedalam kain?
Penipuan Gelaran 'Doktor' Yang Tidak Boleh Dimaafkan!
Dahi Wanita Jendul Melambangkan Volkwagen
Allahyarham Noritta Samsuddin - Jenazah yang paling cantik
Cocacola ada 8 oz alkohol?

Tuesday, February 14, 2012

Majlis Perbandaran Batu Pahat...Apa Yang Anda Telah Lakukan...

Majlis Perbandaran Batu Pahat...Apa Yang Anda Telah Lakukan...


Kepada,
Bro Abdul Rashid Bin Hj. Ismail
Yang Dipertua Majlis Perbandaran Batu Pahat,

Maaf sekiranya teguran saya hari ini menyinggung perasaan bro Rashid. Saya tidak mengenali anda dan anda juga mungkin tidak mengenali saya. Saya menonton video ini di theync.com yang mana boleh ditonton seluruh dunia oleh pelbagai bangsa dan agama. Malulah bro...

Dapatlah kiranya bro berbuat sesuatu untuk menyelesaikan masalah sebegini supaya tidak menyinggung perasaan bangsa lain dalam negara kita. Lagipun tuhan tidak menganjurkan perbuatan sebegitu pada makhluknya.

Sila maklum pada 'pilot lori' tu supaya jangan mengeluarkan kata-kata sebegitu kerana boleh mendatangkan 'dendam tidak bertepi' (api dalam sekam)untuk jangka masa panjang.

Hidup ini ibarat roda dan ada hukum karma kan?

Dimanakah perlaksanaan piagam pelanggan MPBP yang pertama? (Layanan yang mesra dan sentiasa bersedia membantu apabila berurusan dengan kami) :(


video

Menteri Besar Johor
Y.A.B. Dato’ Haji Abdul Ghani bin Othman
Bang, tak lama lagi kerusi yang abang duduk tu akan diserahkan pada orang lainkan? Jadi, sebelum itu mohonlah diselesaikan isu ini dengan segera kerana isu ini umpama virus selsema.

Monday, February 13, 2012

Ramalan Mimpiku - (Part 32 - Part 41) - akan datang...

Ramalan Mimpiku - (Part 32 - Part 41) - akan datang...

Salam sayang dan semuga anda sekeluarga dirahmati olehNYA,

Kali terakhir saya menulis artikel ramalan Mimpiku adalah pada 22-12-2011. (Ramalan Mimpiku – Part 31)

Untuk pengetahuan anda, saya telahpun menulis sepuluh artikel keseluruhannya (Ramalan Mimpiku 32 Ramalan Mimpiku 41) berkenaan pelbagai isu semasa dalam dan luar negara.

Memandangkan bulan Disember sehingga 4 Februari (sekitar 44 hari) boleh dikatakan suhu di Janda Baik secara keseluruhan agak dingin (21celsius – 24celsius) , saya agak takut untuk memaparkan kesemua ramalan mimpi saya kerana apa yang saya tahu, suhu yang sejuk dari dari kebiasaan tidur boleh dikatakan ramalan mimpinya selalu agak tersasar. (Part 1) & (Part 2)

Beri saya sedikit masa untuk menghidangkannya supaya dapat berkongsi bersama anda yang meminatinya.

Muaah…

3:27 "Engkau menjadikan malam memasuki ke dalam siang, dan Engkau menjadikan siang memasuki ke dalam malam, dan Engkau mengeluarkan yang hidup daripada yang mati, dan Engkau mengeluarkan yang mati daripada yang hidup, dan Engkau memberi rezeki kepada sesiapa yang Engkau mengkehendaki tanpa perhitungan." Surah Ali Imran (Keluarga Imran) ayat 27


Part 1 - Najib, Muhyiddin & Zahid Hamidi
Part 2 - Anwar, Ali Rustam & Nik Aziz
Part 3 - Allahyarham Dato' Harun Idris
Part 4 - Mahathir & Allahyarham Dato' Harun Idris
Part 5 - Najib, Rais, Nor Yakcop, Nazri & Noh Omar
Part 6 - Tulang Rusuk
Part 7A - Siti Nurhaliza
Part 8 - Rosmah Mansur
Part 9 - Muhyiddin
Part 10 - Najib & Muhyiddin
Part 11 - Azeez Rahim
Part 12 - Hishammuddin, Anuar Zain, Aznil, Azwan & Jaffar Onn
Part 13 - Najib & Rosmah
Part 14 - Najwa
Part 15 - Kematian Selebriti
Part 16 - Datuk Mohd. Jais Ahmad Jais
Part 17 - Rosmah Mansor & Raden
Part 18 - Lisa, Yusry, Anuar Zain, Zizan, Johan & Nabil
Part 19 - Juliana Evans,Marsha,Rabecca,Fasha Sandha
Part 20 - Sidek Hassan, Abu Kassim, Ismail Haji Omar,
Part 21 - Daim, Ananda, Robert Kuok, Syed Mokhtar...
Part 22 - Tragedi
Part 23 - Azalina
Masuk Hospital - Kematian Mantan Perdana Menteri Malaysia
Part 24 - Sultan Brunei & Kematian Sultan
Part 25 - Bakal pemimpin BN yang baru
Part 26 - Mama Juwie, Fatin Hanipah & Lee Kuan Yew
Part 27 - Menteri kanan di Thailand akan mati ditembak
Part 28 - Wardina, Rozita & kematian selebriti
Part 29 - Norman & Memey
Part 30 - Perebutan kuasa sebelum 21-12-2012
27-7-2011 – 4 orang pemimpin pembangkang
Part 31 - Hayat selebriti semakin hampir

Thursday, February 9, 2012

Video Menarik 21 - Juara Onani

Video Menarik 21 - Juara Dunia Onani


video

Mamat ni mentalke? Sampai bila harus onani selamanya? Kenalah terima hakikat yang wanita adalah manusia ciptaan tuhan, pasti ada bau yang kurang menyenangkan ditubuh!

Animasi hanyalah fantasi

Curang
Curang 2
Curang 3
Curang 4
Curang 5
Curang 6
Curang 7
Curang 8
Babi Berwajah Manusia?
Bilakah Kali Terakhir Anda Kena pukul Dengan Ibu? Sakit Tak? Nak Buat Lagi Tak?
Berhati-hatilah Kaum Lelaki Kalau Ada Niat Nak Cureng...
Apakah Akan Kita Lakukan Sekiranya Ianya Berlaku Pada Diri Kita?
Video Menarik 1 - Kenapa 4 Das Tembakan Baru Singa Mati?
Video Menarik 2 - Tiga Pelacur Thailand Belasah Satu Lelaki Mat Salleh Sampai Menangis?
Video Menarik 3 - Kenapa Lelaki Melayu Suka Melanggan Pelacur Russia?
Video Menarik 4 - Pelacur Arab?
Video Menarik 5 - Antara Cemburu Lelaki Dengan Cemburu Pengkid. Mana Lebih Membawa Kepada Maut?
Video Menarik 6 - Penyanyi lelaki Buka Seluar Semasa Persembahan!
Video Menarik 7 - Lain Kali Pakailah Spender!
Video Menarik 8
Video Menarik 9
Video Menarik 10
Video Menarik 11
Video Menarik 12
Video Menarik 13 - Zakar Palsu
Video Menarik 14 - Empat Bapak Ayam Pukul Dua Pelacur?
Video Menarik 15 - Pemuda Russia Pegang 1000 Payudara Wanita
Video Menarik 16 - Hobi Cium Kentut Pompuan
Video menarik 17 - Kanak-Kanak Lelaki Vs Kanak-Kanak Perempuan
Video menarik 18 - Manusia vs Puting Beliung
Video menarik 19 - Ajal Depan Komputer
Video Menarik 20 - 'Lembah Keramat' Bukan Tempat Untuk Ditumbuk...!

Monday, February 6, 2012

Video Menarik 20 - 'Lembah Keramat' Bukan Tempat Untuk Ditumbuk...!

Video Menarik 20 - 'Lembah Keramat' Bukan Tempat Untuk Ditumbuk...


video

Curang
Curang 2
Curang 3
Curang 4
Curang 5
Curang 6
Curang 7
Curang 8
Babi Berwajah Manusia?
Bilakah Kali Terakhir Anda Kena pukul Dengan Ibu? Sakit Tak? Nak Buat Lagi Tak?
Berhati-hatilah Kaum Lelaki Kalau Ada Niat Nak Cureng...
Apakah Akan Kita Lakukan Sekiranya Ianya Berlaku Pada Diri Kita?
Video Menarik 1 - Kenapa 4 Das Tembakan Baru Singa Mati?
Video Menarik 2 - Tiga Pelacur Thailand Belasah Satu Lelaki Mat Salleh Sampai Menangis?
Video Menarik 3 - Kenapa Lelaki Melayu Suka Melanggan Pelacur Russia?
Video Menarik 4 - Pelacur Arab?
Video Menarik 5 - Antara Cemburu Lelaki Dengan Cemburu Pengkid. Mana Lebih Membawa Kepada Maut?
Video Menarik 6 - Penyanyi lelaki Buka Seluar Semasa Persembahan!
Video Menarik 7 - Lain Kali Pakailah Spender!
Video Menarik 8
Video Menarik 9
Video Menarik 10
Video Menarik 11
Video Menarik 12
Video Menarik 13 - Zakar Palsu
Video Menarik 14 - Empat Bapak Ayam Pukul Dua Pelacur?
Video Menarik 15 - Pemuda Russia Pegang 1000 Payudara Wanita
Video Menarik 16 - Hobi Cium Kentut Pompuan
Video menarik 17 - Kanak-Kanak Lelaki Vs Kanak-Kanak Perempuan
Video menarik 18 - Manusia vs Puting Beliung
Video menarik 19 - Ajal Depan Komputer

Video menarik 19 - Ajal Depan Komputer

Video menarik 19 - Ajal Depan Komputer


video
Ajal kita bagaimana pula?

Curang
Curang 2
Curang 3
Curang 4
Curang 5
Curang 6
Curang 7
Curang 8
Babi Berwajah Manusia?
Bilakah Kali Terakhir Anda Kena pukul Dengan Ibu? Sakit Tak? Nak Buat Lagi Tak?
Berhati-hatilah Kaum Lelaki Kalau Ada Niat Nak Cureng...
Apakah Akan Kita Lakukan Sekiranya Ianya Berlaku Pada Diri Kita?
Video Menarik 1 - Kenapa 4 Das Tembakan Baru Singa Mati?
Video Menarik 2 - Tiga Pelacur Thailand Belasah Satu Lelaki Mat Salleh Sampai Menangis?
Video Menarik 3 - Kenapa Lelaki Melayu Suka Melanggan Pelacur Russia?
Video Menarik 4 - Pelacur Arab?
Video Menarik 5 - Antara Cemburu Lelaki Dengan Cemburu Pengkid. Mana Lebih Membawa Kepada Maut?
Video Menarik 6 - Penyanyi lelaki Buka Seluar Semasa Persembahan!
Video Menarik 7 - Lain Kali Pakailah Spender!
Video Menarik 8
Video Menarik 9
Video Menarik 10
Video Menarik 11
Video Menarik 12
Video Menarik 13 - Zakar Palsu
Video Menarik 14 - Empat Bapak Ayam Pukul Dua Pelacur?
Video Menarik 15 - Pemuda Russia Pegang 1000 Payudara Wanita
Video Menarik 16 - Hobi Cium Kentut Pompuan
Video menarik 17 - Kanak-Kanak Lelaki Vs Kanak-Kanak Perempuan
Video menarik 18 - Manusia vs Puting Beliung

Saturday, February 4, 2012

Kecoh! Jelmaan Makhluk Paranormal Menonjolkan diri di Janda Baik?

Kecoh! Jelmaan Makhluk Paranormal Menonjolkan diri di Janda Baik?

Semalam malam sekitar 11.3o malam seorang pekerja ladang dari Madura,Indonesia datang ketempat aku mengadu yang beliau dan isterinya ternampak jelmaan Makhluk Paranormal di sebuah resort yang popular di Janda Baik!



Aku - Berapa kali kamu ternampak?

Pekerja - Saya sudah dua kali dan isteri sudah beberapa kali.

Aku - Sekitar jam berapa?

Pekerja - Sekitar jam 2 dan 3 pagi?

Aku - Rupanya bagaimana?

Pekerja - Rambut panjang lurus kebelakang (sambil menunjukkan lebih kurang 8 inci dari paras pinggang.

Aku - Warna pakaian?

Pekerja - Putih

Aku - Wajahnya?

Pekerja - Tidak nampak

Aku - Sudah berapa lama peristiwa ini?

Pekerja - Sekitar 2 atau 3 minggu

Aku - Apa lagi peristiwa kamu dan isteri alami?

Pekerja - Saya dengar bunyi air sebelah tandas kamar.

Aku - Apa yang kamu nampak?

Pekerja - Saya nampak hantu itu menuju kebilik air!

Aku - Isteri kamu bagaimana?

Pekerja - Dia nampak hantu itu menuju ke dapur.

Bila aku desak beberapa soalan dia kelihatan gusar

Aku - Kawan-kawan kamu yang lain bagaimana?

Pekerja - Belum cerita lagi...(wajah berubah secara tiba-tiba). Saya rasa hantu itu tiada lagi...

Mungkin dia takut aku khabarkan cerita ini pada majikannya (kawan baik aku) atau pelbagai kemungkinan kerana dia datang sini untuk mencari rezeki.

Untuk meredakan suasana ketika itu aku maklumkan padanya

"Makhluk Paranormal bukan hendak menakutkan kita tapi sekadar memaklumkan kehadirannya saja"

"Dan aku berlindung pada Engkau, wahai Pemeliharaku, daripada mereka hadir padaku."
Surah AL-MUKMINUN (Orang-Orang Mukmin) ayat 98)

video

Sorilah bro..Aku dah tutup kedai daa... (Pengakuan persaraan). Kajian terakhir aku di Penjara Pudu bersama saluran History Channel.

Syaitan Dari Golongan Jin Dan Manusia

Thursday, February 2, 2012

Petua Orang Tua (2)

Petua Orang Tua (2)
Petua mengatasi Ilmu


Kecantikan

Menghilangkan bulu roma yang lebat
Jika anda mengalami masalah bulu roma yang lebat tentu anda risau dan tidak selesa, terutama bagi kaum wanita. Untuk mengatasi masalah ini, sediakan 2 sudu besar air limau nipis, campurkan dengan sedikit gula pasir, kacau hingga sebati. Setelah itu sapukan pada badan yang ditumbuhi oleh bulu roma itu, biar kering di badan selama setengah jam setelah itu barulah dicuci. Lakukan cara ini sekali sehari.

Menghilangkan Parut Dibadan
Ambil daun senduduk sebanyak segenggam. Kemudian, gosokkan daun tersebut di tempat yang berparut selama 10 minit. Lakukan setiap hari sehingga mendapat perubahan yang diimpikan.

Menghilangkan Tompok Hitam Bekas Jerawat
Ambil sepotong ubi kayu yang sudah dikupas kulitnya. Parut ubi kayu tersebut dan perah untuk mendapatkan airnya. Sapukan air perahan tersebut kemuka. Lakukan sebegini dalam masa seminggu.

Petua hilangkan urat di kaki
Ambil sebesen air suam-suam kuku. Rendamkan kaki ke dalam air tersebut antara 10 hingga 15 minit setiap hari. Lakukan sehingga anda berpuashati dengan hasilnya. Cara lain ialah dengan mengurut urat-urat tersebut dengan minyak secara perlahan-lahan setiap hari.

Cara Mudah Bersihkan Bulu Ketiak
Bahagian ketika jika tidak dibersihkan akan mengeluarkan bau yang tidak menyenangkan. Bau ini akan lebih ketara jika bulu ketiak tidak dibersihkan. Cara yang paling mudah lagi menjimatkan untuk membersihkan bulu ketiak ialah dengan menggunakan kapur sireh. Sapukan kapur sireh rata-rata pada bahagian kulit dan bulu ketiak dan kemudiannya biarkan ianya kering. Anda akan dapati bulu ketiak mudah dicabut dengan tangan. Setelah berkali-kali melakukannya,bulu ketiak yang tumbuh akan berkurangan dan pertumbuhannya lebih lambat. Ini kerana kapur sireh dapat mematikan kelenjar yang meransangkan pertumbuhan bulu ketiak.

Mengempiskan perut
Untuk mendapatkan tubuh badan yang menarik terutama di bahagian perut, cuba petua berikut;
Ambil lada hitam kira-kira 2 setengah genggam. Tumbuk halus, dicampur dengan sebiji ragi tapai.Gaul bersama cuka bercampur air asam jawa. Setelah ramuan tersebut sebati, sapukan di perut, di sekeliling pinggang. Bengkung ketat. Seeloknya dilakukan pada waktu pagi selepas bertungku.

Menurunkan Berat Badan
Jika anda mengalami berat badan yang berlebihan, air limau nipis yang anda minum boleh menurunkan berat badan anda.Caranya:Sediakan dua biji limau nipis atau limau kasturi setiap hari, setelah itu perah airnya ke dalam gelas yang berisi dengan air sejuk, masukkan ke dalam peti sejuk. Setelah itu bolehlah dijadikan air minuman setiap kali selepas anda makan tengahari dan makan malam.Cara ini boleh diikuti dengan senaman ringan. Amalkanlah meminumnya selama sebulan, berat badan anda akan beransur turun.

Menghilangkan lemak
Ambil sebuku asam jawa, ramas ke dalam air sebanyak segelas. Masukkan ke dalam peti sejuk, anda jadikan minuman, selepas anda makan tengahari dan makan malam.Amalkan setiap hari.

Badan Langsing selepas bersalin
Untuk mengelakkan badan menjadi gemuk selepas bersalin, cuba petua berikut; Ambil 5 halia bara (halia cina), 10 biji lada hitam, 30 ekor ikan bilis.Tumbuk kesemua sehingga lumat. Perahkan air limau nipis. Makan bersama nasi panas pagi dan malam, setiap hari sewaktu dalam pantang.

Khasiat tomato
Setiap wanita begitu teliti menjaga kecantikan wajahnya kadang-kadang berbagai krim dari berbagai jenama yang digunakan untuk mendapatkan kulit yang licin dan halus. Tetapi apa gunanya anda berbelanja besar jika hasilnya tidak memuaskan? Satu cara mudah untuk melicinkan kulit ialah dengan buah tomato.Caranya:Ambil sebiji buah tomato yang telah masak, bersihkan setelah dibelah dua, sapukan tomato yang satu bahagian itu ke kulit muka anda. Biarkan kering selama beberapa minit setelah itu cuci dengan air bersih dan keringkan dengan tuala.

Panau
1. Ambil beberapa daun lengkuas dah tumbuk, kemudian ambil airnya dan sapukan di tompok- tompok panau. Lakukan beberapa kali.
2. Campuran lengkuas dan minyak tanah baik untuk mengubati masalah panau. Tenyehkan bahan ini ketempat yang ditumbuhi panau sehingga terasa pedih. Kemudian basuh dengan air bersih 15 atau 20 minit.
3. Ambil secekak daun kesum dan campurkan dengan sedikit minyak tanah. Gosokkan di bahagian yang ditumbuhi panau sehingga is nampak merah. Lakukan pada setiap hari sehingga panau itu hilang.
4. Ambil sepotong halia, tumbuk lumat kemudian tempelkan pada tempat berpanau.
Ambil lengkuas dan bawang putih. Tumbuk kedua-dua bahan tersebut sehingga lumat, kemudian ambil sedikit minyak tanah dan campurkan ke dalam bahan yang telah ditumbuk tadi. Gaul sehingga rata dan perapkan bahan tadi 10 hingga 15 minit. Kemudian sapukan pada bahagian badan yang terdapat panau tersebut. Amalkan amalan ini setiap kali selepas mandi.
Perlu diingat pengamal petua ini hendaklah menjauhi makanan yang diperbuat dari lengkuas.

Kentang Ubat Jerawat
Jerawat selalu menimbulkan masalah terutama kepada orang muda. Ambil sebiji kentang dan hiris nipis-nipis, kemudian tampalkan pada muka anda sehingga kentang itu bertukar warna. Ulangilah selalu.

Menjaga Rambut Agar Tidak Pecah Di Hujung
Beruslah rambut anda sekurang-kurangnya seratus kali sebelum tidur malam.

Kelemumur
Ambil beberapa helai daun bunga raya. Ramas di dalam air sehingga keluar lendirnya dan sapu dikepala. Kemudian balut dengan rapi menggunakan tuala bersih. Dibiarkan selama setengah jam barulah dicuci seperti biasa. Sebaik baiknya lakukan petua ini sebanyak 2 kali seminggu.

Halia hilangkan kelemumur
Ambil lebih kurang 2 cm halia,buang kulitnya dan tumbuk hingga hancur.Apabila kulit kepala berasa gatal,sapukan halia itu pada kulit kepala sambil menggosok-gosokkannya.

Buah Mengkudu Mencegah Kelemumur Rambut Gugur
Ambil tiga biji buah mengkudu yang telah masak dan buah zaitun yang telah ranum. Hancurkan buah mengkudu dan zaitun yang masak itu dengan air panas. Kemudian sapukan rata-rata
di kepala biarkan selama 15 minit barulah dicuci dengan air limau nipis. Lakukan selama dua minggu berturut-turut.

Rambut Lebat Dan Hitam Berkilat
5 helai daun pandan, 10 helai daun cekur manis sederhana tua, sebiji kelapa parut dan semangkuk air masak, setengah cawan air untuk membancuh daun cekur manis dan daun pandan. Daun pandan dan cekur manis ditumbuk lumat atau digiling, dibancuh dengan air lalu diambil patinya. Semangkuk santan dicampur dengan pati pandan dan cekur untuk dimasak. Apabila sudah jadi minyak kekuning-kuningan, tapis ambil minyaknya, tahi minyaknya diasingkan atau dibuang. Minyak ini elok dipakai pada rambut tiga kali seminggu.

Melembutkan Rambut
Ambil secekak kangkung dan bersihkan. Masukkan dlm bekas. Bubuh enam camca air suam dan ramas kangkung hingga mengeluarkan lendir. Lendir itu sapukan pada seluruh rambut dan biarkan seketika. Kemudian bilas rambut dengan air bersih. Lakukan setiap hari selama dua minggu.

Mencantikkan rambut
Ambil beberapa kuntum bungan raya putih. Ramas didalam sedikit air dan sapu di seluruh rambut dan kulit kepala. Biarkan semalaman dan cuci keesokannya harinya. Amalkan seminggu dua kali.

Melicin dan Memerahkan Kulit Muka
Ambil sebiji buah tomato masak, lecek hingga halus. Kemudian pupurkan di sekuruh muka. Biarkan mengering selama 20 minit. Bilas dengan air bersih. Amalkan seminggu 2/3 kali.

Menegangkan Kulit Muka
Ambil tepung ubi kayu dan mentimun. Timun itu hendaklah di sagat/dihancurkan terlebih dahulu atau dilumatkan. Kemudia campurkan kedua-duanya dengan air sedikit. Kacau rata dan jangan terlalu cair.. Selepas itu, sapukan ke muka dan biarkan ia kering. Kemudian basuh.

Kulit Berkedut
Ambil sebatang lobak merah , bersihkan dan parut, setelah itu campurkan sebiji kuning telur dan secamca besar tepung jagung. Bahan ini dikacau hingg sebati , setelah itu bolehlah dilumurkan pada kulit muka. Lakukan sekali sehari pada waktu malam. Cucilah muka ketika hendak tidur dengan air suam. Amalkan selalu.

Petua Hindarkan Kulit Berkedut
Untuk mengelakkan kulit bahagian perut berkedut, terutamanya selepas bersalin, ikuti cara di bawah:Ambil satu sudu kecil air limau nipis, 20 titik minyak kayu putih dan satu sudu kecil air kapur sirih. Gaulkan kesemuanya dan sapukan kepada kesan-kesan pecah di perut.Lakukan selama dua minggu berturut-turut.

Menjadikan wajah berseri
Basuh beras dan tuskan airnya. Goreng tanpa minyak hingga hangus kemudian tumbuk halus seperti serbuk. Simpan di dalam botol. Apabila hendak digunakan ambil sedikit dan campurkan dengan air limau nipis. Gosok pada muka dan biarkan kering. Setelah itu cuci muka hingga bersih.

Petua naikkan seri wajah
Ibu yang baru melahirkan anak, biasanya berwajah pucat dan lesu. Untuk kembali menaikkan seri wajah, amalkanpetua ini: Ambil secawan beras, bersihkan dan kisar (jangan terlalu halus). Kemudian ambil sebuku kunyit hidup,kikis kulitnya, basuh dan kisar (atau parut). Bancuhkan beras halus dan kunyit tadi dengan air suam untuk dijadikan bedak sejuk yang agak pekat. Cuci muka anda dengan air bersih setiap hari dan kemudian sapukan bedak sejuk itu ke muka secara perlahan-lahan. Gosokkan juga bedak ke bahagian leher dan biarkan ia kering sendiri. Amalkan selama tiga malam berturut-turut.

Menghilangkan parut luka
Ambil sebiji ubi kentang dan kukus dan apabila sudah masak, lumatkan hingga halus
dan tempelkan pada parut tersebut. Biarkan hingga kering dan cuci dengan air suam. Amalkan sehingga kesan parut hilang.

Melebatkan Misai
Ambil beberapa biji buah keras.bakar sehingga hangus.hancurkan dan campurkan ke dalam minyak kelapa. sapu pada misai sebelum tidur.

Melebatkan Bulu Mata
Rendamkan serbuk teh pekat semalaman, kemudian lurutkan pada bulu mata anda dengan mengusapnya ke atas dengan menggunakan hujung jari telunjuk. Lakukan setiap malam sebelum tidur.

Kilatkan Kuku
Bawang merah atau bawang putih..gosokkan bawang tersebut pada kuku anda..

Mengatasi badan berbau
Ambil biji bunga delima segenggam. Buang kulitnya yang keras. Kemudiaannya dijemur hingga kering. Setelah kering tumbuk sehingga lumat dan halus. Selepas itu pakai seperti kita memakai bedak di tempat yang berbau.

Mengharum tubuh badan
1. Ambil 20-30 helai daun sirih, bersihkan dan rebus dengan beberapa gelas air hingga mendidih.Minumlah setiap pagi beberapa teguk.
2. Potongkan limau kasturi dan buangkan bijinya. Kemudian makanlah kulit limau kasturi itu bersama airnya.

Anggaplah petua-petua diatas hanya sebagai renungan sahaja. Tidak digalakkan untuk mengamal atau mempercayai sepenuhnya.


Petua Orang Tua (1) - Kaki Pancing

Petua Orang Tua (1)

Petua Orang Tua (1)
Petua mengatasi Ilmu

Kaki Pancing

Ikan Pari
Kita sering mendengar pemancing akan menghadapi masalah menaikan pari bila ia melekap dipasir. Caranya mudah gunakan daun sireh/ tembakau rokok (dibasahkan) lalu digosok pada tali pancing hingga berbunyi. Pari akan rasa ngilu dan serta merta melepaskan lekapannya pada pasir.

Telur Rebus & Pulut Kuning
Jangan membawa sebarang makanan berdarah seperti daging atau ayam semasa memancing. Begitu juga jangan sesekali membawa bekalan telur rebus dan pulut kuning. Laut tempatnya keras, Kononnya kedua-dua makananitu ada kaitan dengan amalan membuang Ancak’.

Buaya tidak suka bau kunyit
Jika memancing disungai dipercayai ada buaya, jangan gunakan umpan tepung yang digaul dengan kunyit. Buaya tidak suka bau kunyit dan ia boleh ‘mengamuk’ dan ini boleh mendatangkan bahaya kepada pemancing.

Tersesat Didalam Hutan
Jika kita tersesat didalam hutan semasa memancing dan tidak menjumpai jalan pulang, cubalah petua ini. Telanjang dan buang air kecil. Selepas itu, ambil tanah diantara tapak kaki anda dengan tempat membuang air kecil tadi dan bawalah sepanjang jalan. Dengan izinNYA jalan pulang akan ditemui.

Izin Sebelum Memancing
Pastikan setiap kali keluar rumah untuk memancing mestilah memberitahu isteri atau keluarga. Pastikan semua tanggungjawab dan urusan telah dibereskan sebelum pergi. Jangan meninggalkan masalah dirumah, termasuk dengan anak-anak. Bila ini dibereskan hati pun tenang semasa memancing dan mungkin doa mereka anda mendapat hasil yang baik…

Menjaga Umpan Perumpun
Perumpun yang dibeli untuk memancing biasanya mudah mati dan busuk jika anda tidak cepat mengasingkannya. Petua menjaga kesegarannya ialah jika memotong perumpun yang panjang, pastikan ia mula dipotong dari bahagian ekor. Jika ia dipotong dari bahagian kepala, perumpun mudah mati dan busuk. Penggunaan surat kabar atau kertas yang kering juga dapat membantu kesegarannya dengan menukar kertas takungan umpan ini setiap 2 jam sekali. Elakkan dari terkena air hujan atau terdedah dari terik panas matahari. Sebaiknya letakkan kain atau kertas yang lembab bagi menutup perumpun.

Mencari Perumpun Pasir /Laut
Caranya mudah, beli sebiji nenas yang masak ranum, dan anda cuma perlu memerah airnya dipasir yang anda yakin ada perumpun. Mungkin kerana masam air nenas ini perumpun dengan sendiri akan muncul, disini anda hanya perlu menariknya keluar.

Jangan Pakai Kasut Atau Selipar Dalam Sampan
Apabila memancing didalam sampan atau bot jangan pakai selipar atau kasut.Macamlah kita nak masuk rumah orang, kenalah buka kasut atau selipar.Ia semacam tanda hormat dan adab.Nanti ada yang kata bahaya takut tercucuk duri didalam sampan tapi ini sepatut- nya tidak berlaku jika kita mengutamakan kebersihan dan keselesaan ketika memancing. Ada juga beranggapan benda-benda dibawah (dalam air) tidak suka kepala mereka dipijak dengan selipar atau kasut yang kotor.

Jangan Langkah Batang Pancing
Petua ini menjadi ikutan ramai pemancing hingga ke hari ini. Pantang larang agar batang pancing tidak dilangkah adakalanya menjadi satu medan pertengkaran sesama rakan pancing. Apa yang sering dikatakan batang pancing akan ‘suwei’ apabila kena langkah dan hasil tangkapan akan meleset.

Mulut
Pantang larang paling utama dalam aktiviti memancing. Mulut jangan cakap besar, takbur, celupar dan suka menyumpah. Jangan suka menegur sesuatu yang tidak pasti spt. bau wangi dan sebagainya. Mulut jangan terlalu suka berjenaka dan bersenda gurau berlebihan ditakuti suka akan membawa duka. Jangan suka buat bising.

Menjuntai kaki kedalam air
Petua ini terutama kepada pemancing yang menaiki bot/sampan. Elakkan suka menjuntai kaki kedalam air semasa memancing atau berehat. Perlu diberitahu tapak kaki kita akan kelihatan putih semasa didalam air dan amat menarik perhatian ikan seperti jerung atau buaya untuk menyambarnya.

Meludah Umpan
Petua ini turut menjadi amalan hingga kini. Ada yang melakukan pada umpan yang pertama didalam aktiviti memancing dan ada yang sentiasa meludah setiap kali menukar umpan baru. Ada yang beranggapan untuk isyarat membuang ‘suwei’ dan ada yang kata sebagai ‘daya penarik’ ikan atau udang.

Menghilangkan Bisa Terkena Gigi Ikan
Sebaik saja terkena sengatan gigi ikan spt. Ikan Jenahak, Malong dan sebagainya dianggota badan
terutama jari, cepat-cepat cedok air laut tempat anda memancing dengan tangan kanan dan titiskan kedalam mulut dan telan sedikit air tersebut. Rasa bisa serta denyutan akan berkurangan dan bolehlah sapu apa-apa ubat yang sesuai selepas itu.

Anggaplah petua-petua diatas hanya sebagai renungan sahaja. Tidak digalakkan untuk mengamal atau mempercayai sepenuhnya.

Petua Orang Tua (2) - Kecantikan

Wednesday, February 1, 2012

Cocacola ada 8 oz alkohol?

Coca-Cola ada 8 oz alkohol?



Klik imej lebih besar

Klik imej lebih besar

Klik imej lebih besar

Klik imej lebih besar

The secret recipe that lists the ingredients of every bottle of Coca-Cola is a thing of legend. Often described as one of the best kept secrets in the world, urban legend says that only two people in the world know the full secret recipe, and they are never allowed to fly on the same airplane lest it crash and the secret of Coke be lost to the tides of time forever. A contradicting report says that deep within Coke’s Atlanta, Georgia facility, armed guards stand outside a vault holding the only known copy of the secret recipe, ready to open fire upon any interloper who tries to steal it.

Of course, while fun, all of these stories are too implausible to be true. There is no way for a company pumping millions of gallons of a soft drink out its doors each year to keep the recipe totally secret: too many people need to know the ingredients to do their job. More importantly, since Coke is made of different ingredients in different countries (example: in Germany, it uses cane sugar; in America, it uses corn syrup), there’s no such thing as a universal secret recipe.

Even so, this is pretty impressive: after over a century, the secret recipe to Coca-Cola has finally been published by Ira Glass and his cohorts over at This American Life, a (fantastic) weekly radio program on Public Radio International (also available through iTunes). Yup, that’s the recipe above, which is also downloadable on This American Life’s official website.

After a hundred years of secrecy, you’d expect the secret ingredients to be pretty esoteric, but in actuality, it’s all stuff you might have in your kitchen, including: alcohol, orange oil, lemon oil, nutmeg oil, and cinnamon. I was hoping for at least a few eyes of newt.
Klik imej lebih besar

How to Make This Recipe

As we said in the radio story, this recipe includes two parts. The recipe for the syrup, and the recipe for the 7X flavoring formula. You can scale down the recipe for the syrup if you don't want to make gallons of the syrup. You will need one ounce of syrup mixed with 5 ounces of carbonated water to make a serving of soda.

When you buy your ingredients be careful that you buy FOOD GRADE. There are lots of things you can find on the Internet that can be used in this recipe that are not food grade and will make you sick.

And before you start, you may want to read these helpful tips sent in by a listener in Chicago.

1) Make the 7X flavor. To make this, you'll want food grade essential oils at 100 percent strength. They can be found by searching for food grade essential oils in the grocery section of Amazon.com and other places (this orange oil, for instance).

For a home recipe, you can get an eyedropper and count drops the old-fashioned way, but if you want to be more precise, Steve Warth at Sovereign Flavors says he estimated each drop was .025 grams, which means you want 0.5 grams of Orange Oil, 0.75 of Lemon Oil, 0.25 grams of Nutmeg Oil, 0.125 grams of Coriander Oil, 0.25 grams of Neroli Oil, 0.25 grams of Cinnamon Oil (historian Mark Pendergrast says the original Coke recipe was made with a kind of cinnamon called Cassia).

Combine those with 8 ounces of food grade alcohol. This ingredient, we'll be frank, will be kind of a pain in the ass to find. Important: Do NOT use Ethyl Rubbing Alcohol or Rubbing Alcohol or Denatured Ethyl Alcohol. These will make you sick. You need food grade ethyl alcohol. Sometimes people swap Everclear or other neutral grain spirits for this, and our beverage guys suggest this as an easy, cheap substitute.

2) Make your fluid extract of coca. Buy whole leaf coca tea. Instructions for making coca extract from this can be found online. You don't need much. The recipe calls for 3 fluid drams, which is equivalent to 1/8 of a fluid ounce or – an easier measurement for a home kitchen – 3/4 of a tablespoon.

3) Make the syrup. Once you have your 7X flavor, and your fluid extract of coca, you are ready to mix them with your other ingredients to make the syrup. Mix your ingredients in this order: water, sugar, then coloring, then coca extract, then vanilla extract, then caffeine, then lime juice and citric acid.

Several Notes:

-- If you do not want to make several gallons of the syrup, you can adjust the recipe by reducing all ingredients by the same rate -- one half the original amount, one quarter, and so on.

-- Another important thing about this step, as we said in the radio story about the recipe, the Sovereign Flavors chemists concluded that in order to compensate for the intensity of contemporary essential oils (125 years of advances in food technology means it's possible that they're much stronger than the oils Pemberton used in his lab in 1886) the 7X flavoring addition should be reduced by 75 percent. That means, if you make the full size batch, you should only use 1/2 ounce of 7X formula instead of the 2 ounces specified in the original recipe.

-- You might want to cut down on the caffeine. We all got a strong buzz from the soda we made with the recipe, and then one of the beverage professionals pointed out that it was because it had five times the amount of caffeine of a modern soda.

-- Some ingredients are measured in fluid ounces, others are measured in ounces by weight. The team at Sovereign Flavors says if an ingredient is liquid -- coca extract or vanilla extract -- it should be measured in fluid ounces. If it's a dry ingredient, like citric acid, it should be measured by weight.

4) Make the soda. Once you have mixed the syrup, it should be combined with carbonated water at a ratio of 1-to-5 (one part syrup to five parts bubbly water) to make the soda.

Legal language we have to include here: If you're making this soda, it's entirely at your own risk. The soda companies and radio stations involved in this story make no claims about the safety of this old recipe.

Here's the press release we put out about this story.

This episode of our show kicked off a wave of international press coverage that, inevitably, included inaccuracies.

To be clear: We are not claiming that we have found the recipe used today for Coca-Cola. We believe we found a recipe that is either the original recipe made by the inventor of Coke, John Pemberton, or a version of Coca-Cola that he made either before or after the product hit the market in 1886. We believe that because it was found in the notebook of his friend, on a page entitled "Coco-Cola recipe improved," and because it was found in Pemberton's own notebook, in Coca-Cola's archives.

Much of the press about our story takes at face value Coca-Cola's statements that we have not found the recipe for Coke, present or past. But when asked if the company has actually checked to see if this formula matches the original formula - which archivist Phil Mooney assured me they still have - company spokespeople always politely sidestep the question. So it seems entirely possible that no one at Coke has checked. If they'd checked to see if the formulas match, why not say so?

Phil Mooney even admitted something interesting about the recipe in our interview: "Could it be a precursor? Yeah, absolutely." He then went on to express, as his opinion, not as fact: "Is this the one that went to market? I don't think so."

Since the original formula is no longer made by Coke, and since all the ingredients seem to be on the public record, why not release the old formula? This year, Coke's 125th anniversary, would be a great time for it!

So we stand by our story. We believe the recipe is either the version Pemberton brought to market in 1886, a precursor, or an improved version made after it was already on the market. As for our bigger point, that the ingredients to Coke's supposedly super-secret formula can be figured out without much trouble by anyone who wants to, that seems incontrovertibly true. Versions of the recipe have been published starting in the 1960's. Not to mention that a device called a gas chromatograph can tell a trained scientist the ingredients in coke or any other beverage, not with perfect accuracy, but close enough that you're in the ballpark.

Klik imej lebih besar

Kenapa segelintir Tok Kadi suka menjatuhkan maruah pengantin lelaki?
Kenapa Rahsia Dato' Dr. Hj. Mohd. Fadzilah Kamsah didedah sehingga kedalam kain?
Penipuan Gelaran 'Doktor' Yang Tidak Boleh Dimaafkan!
Dahi Wanita Jendul Melambangkan Volkwagen
Allahyarham Noritta Samsuddin - Jenazah yang paling cantik