Resepi Sambal Udang
Udang, kicap pekat, sos tiram,garam, perasa (ajinomoto), minyak masak, cili api, (1 biji bawang besar, tomato sebagai hiasan), 1 biji bawang besar, 2 ulas bawang putih, cili kering (dikisar sehingga halus)
Letak sedikit minyak kedalam kuali
Letakkan rencah yang telah dikisar
Gaul sehingga rata
Masukkan cili api
Letak garam & perasa secukup rasa
Masukkan kicap pekat secukup rasa
Masukkan sedikit sos tiram
Masukkan udang dan tutup sehingga udang masak.
No comments:
Post a Comment
Salam!
Bermula 10-8-2011 semua komen akan ditapis.
1- Anonymous tak akan dilayan. Sila tinggalkan nama (nama samaran pun dah kira ok supaya senang nak sebut sekiranya ada perbincangan).
2- Tolong beri komen yang berkaitan dengan artikel di atas sahaja.
3- Komen merapu, Hit and Run akan diPADAM. Minta Maaf.