Resepi Kambing Panggang
Bahan-bahan
1. Kambing
2. Madu
3. Serbuk Cili
4. Serbuk Jintan Manis
5. Serbuk Jintan Putih
6. Serbuk Kari
7. Garam
8. Serbuk Lada Hitam (Black Pepper)
9. Herba Campuran (Mixed Herbs)
Lain-lain
1. Aluminium Foil
2. Arang
Lumur kesemua bahan tadi dan bungkus menggunakan aluminium foil dan selepas itu diletak didalam peti sejuk (bukan freezer) selama 24 jam
Selepas itu panggang selama 4 jam (2 jam sebelah atas dan 2 jam sebelah bawah).
Resepi Asam Pedas Ayam
Resepi Kari Ayam
Resepi Sup Ayam
Resepi Sup Kaki Ayam
Resepi Ayam Masak Lemak Cili Api
Resepi Asam Pedas Ikan Tenggiri
Resepi Sardin
Resepi Sayur Bayam masak Air
Resepi Bendi Masak Udang
Resepi Sambal Udang
Resepi Sambal Udang Pedas
Resepi Sambal Ketam
Resepi Ketam Masak Lemak Cili Api
Resepi Perut Masak Lemak Cili Api
Resepi Bubur
Resepi Karipap Daging
Resepi Sambal Sotong
Resepi Lala Goreng
Resepi Nasi Goreng
Resepi Mee Goreng
Resepi Kambing Masak Kicap
Resepi Kambing Panggang
No comments:
Post a Comment
Salam!
Bermula 10-8-2011 semua komen akan ditapis.
1- Anonymous tak akan dilayan. Sila tinggalkan nama (nama samaran pun dah kira ok supaya senang nak sebut sekiranya ada perbincangan).
2- Tolong beri komen yang berkaitan dengan artikel di atas sahaja.
3- Komen merapu, Hit and Run akan diPADAM. Minta Maaf.