Resepi Ayam Masak Lemak Cili Api
Bahan-Bahan
Cili padi,
2 ulas bawang putih,
1 ulas bawang besar,
Satu batang serai,
3 ulas kunyit
Sedikit halia
(kesemua rencah ini dikisar sehingga halus),
Santan kelapa,
Garam,
Perasa (ajinomoto),
daun kunyit,
4 ketul ayam
Sebiji kentang dibelah empat.
Tuang sedikit minyak kedalam periuk
Panaskan minyak sehingga mendidih
Letakkan rencah yang telah dikisar
Gaul bahan tersebut sehingga rata
Letak daun kunyit dan gaul sehingga rata
Perlahankan api
Tuangkan segelas air, (tambah air lagi sekiranya perlu
Masukkan ayam
Masukkan kentang
Masukkan santan kelapa
Masukkan garam & perasa
Biarkan sekitar 10 minit sehingga ayam empuk
Resepi Asam Pedas Ayam
Resepi Kari Ayam
Resepi Sup Ayam
Resepi Sup Kaki Ayam
Resepi Ayam Masak Lemak Cili Api
Resepi Asam Pedas Ikan Tenggiri
Resepi Sardin
Resepi Sayur Bayam masak Air
Resepi Bendi Masak Udang
Resepi Sambal Udang
Resepi Sambal Udang Pedas
Resepi Sambal Ketam
Resepi Ketam Masak Lemak Cili Api
Resepi Perut Masak Lemak Cili Api
Resepi Bubur
Resepi Karipap Daging
Resepi Sambal Sotong
Resepi Lala Goreng
Resepi Nasi Goreng
Resepi Mee Goreng
Resepi Kambing Masak Kicap
Resepi Kambing Panggang
No comments:
Post a Comment
Salam!
Bermula 10-8-2011 semua komen akan ditapis.
1- Anonymous tak akan dilayan. Sila tinggalkan nama (nama samaran pun dah kira ok supaya senang nak sebut sekiranya ada perbincangan).
2- Tolong beri komen yang berkaitan dengan artikel di atas sahaja.
3- Komen merapu, Hit and Run akan diPADAM. Minta Maaf.