Sunday, January 31, 2010

Resepi Sup Kaki Ayam

Resepi Sup Kaki Ayam


Bahan-bahan

1 biji bawang besar, 1 biji bawang putih, 1 ulas halia sebesar ibu jari (kisar sehingga halus), 2 biji kentang, 2 biji buah pelaga, 2 biji bunga cengkih, daun sup (dipotong halus), serbuk kurma (digaul dengan air), garam, dan ajinomoto.

Cara-cara


Letakkan sedikit minyak dan biarkan hingga panas. Masukkan buah pelaga dan bunga cengkih
Masukkan bahan-bahan yang telah dikisar
Masukkan rempah kurma yang telah di gaul dengan air

Masukkan air
Masukkan kaki ayam sehingga empuk
Masukkan kentang, garam, ajinomoto secukup rasa. Biarkan sebentar hingga kentang empuk. dan daun sup

Resepi Asam Pedas Ayam
Resepi Kari Ayam
Resepi Sup Ayam
Resepi Sup Kaki Ayam
Resepi Ayam Masak Lemak Cili Api
Resepi Asam Pedas Ikan Tenggiri
Resepi Sardin
Resepi Sayur Bayam masak Air
Resepi Bendi Masak Udang
Resepi Sambal Udang
Resepi Sambal Udang Pedas
Resepi Sambal Ketam
Resepi Ketam Masak Lemak Cili Api
Resepi Perut Masak Lemak Cili Api
Resepi Bubur
Resepi Karipap Daging
Resepi Sambal Sotong
Resepi Lala Goreng
Resepi Nasi Goreng
Resepi Mee Goreng
Resepi Kambing Masak Kicap
Resepi Kambing Panggang

No comments:

Post a Comment

Salam!
Bermula 10-8-2011 semua komen akan ditapis.

1- Anonymous tak akan dilayan. Sila tinggalkan nama (nama samaran pun dah kira ok supaya senang nak sebut sekiranya ada perbincangan).

2- Tolong beri komen yang berkaitan dengan artikel di atas sahaja.

3- Komen merapu, Hit and Run akan diPADAM. Minta Maaf.