Resepi Sup Kaki Ayam
1 biji bawang besar, 1 biji bawang putih, 1 ulas halia sebesar ibu jari (kisar sehingga halus), 2 biji kentang, 2 biji buah pelaga, 2 biji bunga cengkih, daun sup (dipotong halus), serbuk kurma (digaul dengan air), garam, dan ajinomoto.
Cara-cara
Letakkan sedikit minyak dan biarkan hingga panas. Masukkan buah pelaga dan bunga cengkih
Masukkan bahan-bahan yang telah dikisar
Masukkan rempah kurma yang telah di gaul dengan air
Masukkan air
Masukkan kaki ayam sehingga empuk
Masukkan kentang, garam, ajinomoto secukup rasa. Biarkan sebentar hingga kentang empuk. dan daun sup
Resepi Asam Pedas Ayam
Resepi Kari Ayam
Resepi Sup Ayam
Resepi Sup Kaki Ayam
Resepi Ayam Masak Lemak Cili Api
Resepi Asam Pedas Ikan Tenggiri
Resepi Sardin
Resepi Sayur Bayam masak Air
Resepi Bendi Masak Udang
Resepi Sambal Udang
Resepi Sambal Udang Pedas
Resepi Sambal Ketam
Resepi Ketam Masak Lemak Cili Api
Resepi Perut Masak Lemak Cili Api
Resepi Bubur
Resepi Karipap Daging
Resepi Sambal Sotong
Resepi Lala Goreng
Resepi Nasi Goreng
Resepi Mee Goreng
Resepi Kambing Masak Kicap
Resepi Kambing Panggang
No comments:
Post a Comment