Resepi Karipap Daging
Bahan-bahan
1 biji bawang besar, 3 biji bawang kecil, 2 biji bawang putih, 8 batang cili padi, 1 biji kunyit, halia, (kisar sehingga halus), kentang, 1 bawang besar (dicincang halus), serbuk kari daging, daun kari, bunga lawang, buah pelaga, kayu manis, bunga cengkih, daging cincang, tepung gandum, garam dan ajinomoto
Cara-cara membuat inti karipap
Letakkan sedikit air kedalam serbuk kari daging dan gaul hingga rata
Masukkan minyak dalam kuali dan biarkan mendidih
Masukkan bunga lawang, kayu manis, bunga cengkih & buah pelaga
Masukkan bahan-bahan yang telah dikisar
Masukkan bahan yang telah dikisar dan serbuk kari yang telah digaul dengan air
Masukkan daun kari
Masukkan daging cincang
Masukkan kentang, hirisan bawang & sedikit air
Cara-cara membuat karipap
Masukkan sedikit garam kedalam tepung gandum
Masukkan santan kedalam tepung gandum
Gaul hingga rata
Buat bulatan kecil
Gunakan penggelek dan gelek hingga rata
Gunakan penutup botol mengikut kesesuaian saiz karipap mengikut yang dikehendaki atau beli dipasaran pembentuk karipap
Letak inti karipap
Sedia untuk digoreng
Resepi Asam Pedas AyamResepi Kari AyamResepi Sup AyamResepi Sup Kaki AyamResepi Ayam Masak Lemak Cili ApiResepi Asam Pedas Ikan TenggiriResepi SardinResepi Sayur Bayam masak AirResepi Bendi Masak UdangResepi Sambal Udang Resepi Sambal Udang Pedas Resepi Sambal Ketam Resepi Ketam Masak Lemak Cili Api Resepi Perut Masak Lemak Cili ApiResepi BuburResepi Karipap DagingResepi Sambal Sotong Resepi Lala Goreng Resepi Nasi GorengResepi Mee GorengResepi Kambing Masak Kicap Resepi Kambing Panggang