Resepi Asam Pedas Ikan Tenggiri



2 keping ikan tenggiri,
2 biji bawang putih
2 biji bawang besar,
Sedikit cili kering
(bawang putih, bawang besar dan cili kering hendaklah dikisar)
sedikit daun kesum,
sebatang serai,
1 biji tomato (dipotong empat),
sedikit garam,
perasa (ajinomoto),
minyak masak
dan semangkuk air kosong.

Tuang cili yang telah dikisar dan masukkan kedalam minyak.
Gaul sehingga rata
Letakkan serai
Buang minyak yang berlebihan.

Letakkan buah tomato
Tuangkan semangkuk air
Masukkan garam dan perasa

Masukkan ikan tenggiri
Masukkan sayur bendi
Biarkan sekitar lima minit.
Resepi Asam Pedas Ayam
Resepi Ayam masak Lemak Cili Api
Resepi Sayur Bayam Masak Air
No comments:
Post a Comment