Kenali mereka

Friday, April 22, 2011

Penunggu Istana - Maaf kerana tidak dapat menjawab soalan anda...

Penunggu Istana - Maaf kerana tidak dapat menjawab soalan anda...

Salam kepada semua pembaca blog ini. Sebentar tadi aku terima 2 email bertanyakan tentang nasib pelajar dalam Filem Penunggu Istana ini. Pihak primeworks akan menjawab persoalan ini bila sampai waktunya. Maaf yer..dan maaf sekali lagi kerana memaparkan email anda diblog ini.

Email pertama dari azwan316@gmail.com

salam.. saya baru tonton film pnunggu istana siang tadi... pada saya isinya menarik dan agak sukar saya terima kisah ini dan agak mengambil masa untuk menerima fakta ini memandangkan saya tak pernah mendengar cerita2 paranormal hingga melibatkan kematian seperti ini.. namun bukanlah bermakna saya menolak fakta yang dikesahkan dalam film ini....

cuma saya ingin berikan sedikit reaksi dalam bentuk pertanyaan kepada uncle,

1. bagaimanakah keluarga2 pelajar yg mati dan hilang (ammar) menerima perkara ini?

2. apakah masih ada lagi usaha untuk menjejaki ammar? (kerana di pengakhiran cerita ammar duduk di ruang tamu istana dan kemana die menghilang?)


trima kasih atas kesudian uncle meluangkan masa membaca email ini..

Email kedua dari poloadidasnike@yahoo.com

uncle nme sy hisham..sy bru lps tngk cter PENUNNGU ISTANA..
sy just nk tau... mus n fira mmg btol2 meninggal ke??
amar m mg x jmp ke smpi skrg??@ nie sume lakonan je??
harap uncle dpt bls email sy..
wslam

Email ketiga fana_sweet92@yahoo.com

Salam, uncle saya baru sahaja menonton film penunggu istana...apa yang ditayangkan sangat menarik & ini kali pertama saya menonton cerita paranormal yang mengakibatkan kematian & kehilangan orang..walaupun sebelum ini saya pernah mendengar melalui kawan-kawan yang pernah melihat sendiri makhluk halus...disini saya mempunyai beberapa persoalan yang saya ingin tahu...saya berharap uncle dapat menjawab segala persoalan saya ini secepat mungkin agar saya dapt jawapan yang sebenar yang bermain difikran saya.

1. Apa sebab yaya pergi tinggalkan rakannya yang lain tanpa memberitahu rakannya mengenai kepulangan yaya...
2. Apa yang terjadi pada sarah setelah pengambaran penunggu istana itu tamat..
3. Apa yang telah sarah nampak ketika mencari kehilangan amar???? dan saya dapat rasakan patung yang ada itu adalah amar,kerana di awal penggambaran hanya ditayangankan topeng yang dipegang oleh uncle...tiada patung berhampiran topeng tersebut.
4. Ada apa didalam bilik yang berkunci & tidak boleh masuk????saya dapat merasakan ada sesuatu di dalam bilik tersebut..kerana setelah fiera dipukul sehingga mati amar kelihatan masuk kedalam ruangan bilik tersebut...
5. Sarah tidak nampak ke amar berada diruang tamu istana itu????
6. Adakah betul yang membunuh mus & fiera itu adalah amar atau hanya jelmaan amar???

saya berharap segala persoalan saya ini dapat dijawab dengan secepat mungkin...

66 comments:

jimi said...

http://malaywood.blogspot.com/2011/04/review-filem-penunggu-istana.html

tak payah tunggu uncle jawab... Baca review nih ....

Mona Ismail said...

kikikikiii..... sok wa nak g tengok... uncle jangan marah ha.....

CikBulat said...

:)

Baby said...

poyo lah uncle nie... citer jer lah... ader share ker ?

Jimi, aku dh baca review link tuh... logik jugak kan ?

NoOr said...

buat cerite merepek, mmg la aorg bising.. stakat cite gitu, x pyh ke panngung, ckup tyang kt tv je..msuk dlm slot seekeers tu je..ntah pape jer.

myfirstblog said...

PELAKON TU SUME IDOP JE LAGI

myfirstblog said...

nyesal tgk! npe la nk tipu penonton?

akusiktauk said...

x pyh la uncle jwb.sah2 menipu.dh jumpa FB amar/mustaqim.diaorg masih hidup. #fakap #bugima
*penat2 je aku menjerit dlm hall*
HAHA

Shah_Khan said...

aku dh tgk dh FB AMAR/MUSTAQIM semua hidup lg cuma skang lg popular lah diorg hahahaha...
mmg sah uncle nie tipu penonton,nyesal kepala aku sembunyi dalam baju nak tgk citer nie nya pasal... hahahaha :)

edddy said...

benar ke pelajar tu mati di istana billah?

princessxana said...
This comment has been removed by the author.
luqman said...

mati2 aku ingat cter ni btul...erm..nape la wat cte tipu2 ni..kalo nk wat cte antu,wat la btul2..ckp je blakon..kn senang..huhu

No Name said...

kah2...sape la yg percya cerita uncle seekers tu cite bertul..dah sah2 la lakonan semata2..:-)

red said...

1- Mengambil kata2 uncle "seek the truth" maka, aku dan beberapa orang student aku pergi ke Istana Bila (2minggu lepas) untuk mencari kebenaran...

2- Kami menemuramah penduduk cina yang tinggal betol2 bersebelahan Istana Bilah... Ada 3 family kami temuramah... Dan ketiga2 family tersebut tak tahu pon ceria tentang kematian pelajar di Istana Bilah... Mereka menambah, kalau ade kes kematian disana, dah tentu polis datang, dan mereka sebagai jiran pasti tahu... Hehehe

3- Kami juga turut mendapati, ada 1 part di Istana, kalau tak silap aku di (base A-dalam cerita penunggu istana), merupakan tempat tinggal penjaga kunci Istana seorang makcik tua yang berambut puteh... Malangnya beliau tak mahu ditemuramah... Dan apa yang kami tahu, beliau hanya tinggal berseorangan disitu...

4- Jangan2 uncle laa pengarah cerita penunggu istana tu?? Hehehe

mahatkp said...

citer je la mane g diorg semua...

hata said...

korang,sape2 yg dh tgk cite penunggu istana,cube korang tgok balik pd minit ke 1:07:45 sampai 1:07:52..sebelah ngan tangga,masa budak2 tu kelam kabut kejar sarah yang lari,tetiba lak ada kepala terkluar dari celah tiang kot...tepi ngan fira jer..aku tak pasti tu apa, tp yg pasti mcam kepala manusia kott...ni penggambaran ke betul weyyhh....uncle...tlg jelaskan pleaseee..sekian...

watiasni39 said...

nak menipu pun agak2 la uncle wooii...

ayun said...

emmm..bg aku lah...tipu atau tak tu no2...sebb..nama pun CERITA..tp ape pun..trhibur mnonton...kalau bab tipu atau tak..aku no commnt..ape pun trbaik lah cerita ni..

joelock said...

hahahaha..ada kepala la..

Emira Darmia said...

uncle, lau dorang dah ninggal nape facebook dorang active lg?? nape nk tipu?? if documentari hollywood buat, even based on true story punye cite pown ending dorang akan tunjuk org betul tu, if dh mati dorang tunjuk bukti, nape kat malaysia xley nk wat mcm tu?? kalau nk collect untung pown jujur jela mcm cerita jangan pandang belakang tu...org tau cite tipu, tp gempak gak kan..if uncle x tipu i pown xpe...sbb the truth is cerita uncle ni seram...sy just terkilan sbb kena tipu je

~diary atyNz~ said...

fb dorg ape weh

~diary atyNz~ said...

mmbzir je duit!!!!!!!!pulg blk duit kmi!!!!!! cter penipu!!!!!!!!!!!!!!!nk kya dgn cara cmni.. pe motif??adui kn dh mlu...hurm!mne x org rmi tgok cter bi dpd cter mlyu,, hurm,,

lin said...

Have u all heard this movie set in US Blair Witch Project buat research this movie sebijik tiru citer tu at least citer tu betul 3 student yang buat documentary tu hilang sampai sekarang and they are not pelakon macam uncleseekeer buat ni . CAMMON LAH MALAYSIA ORIGINALITY SKET JANGAN TIRU ORG!!!!

Muhammad Faris said...

kite bako jeee kite bako!!!... hehehe tapi memang seram la.. ;P

Jangan Kalot said...

blogwalking!

jayuendz said...

salam uncle... sy tgok citer "Penunggu Istana" baru 3 kali tgok sbb nk cari kesahihannya... mula2 tgok mmg nmpak seram.. sbb sy ni mmg penakut nauzubillah.. apa pun demi "PI" sy tabahkan hati tgok juga smpai 3 kali...
- bukan nk komen ape... 1st tgok, sy rasa amar mmg dh kena rasuk time dia tgok kamera iaitu masa dia nangis (sbb air mata dia keluar)... tp kt dlm hotel ramai2 tu dia nafikan di kena rasuk time fira cakap tu. Tp, kalau pun dia kena rasuk nape dia tak lepaskan lampu yg di pegang tu (amar masih pegang lampu di tangan - nampak sangat dia berlakon je)
- time sara keluar dr istana tu, nampak sangat ada manusia berpakaian hitam kat luar istana kn? pelakon tambahan ke ape? UNCLE ke?
- masa amar memukul mus, mengapa fira menghampiri amar? nampak sangat fira mmg nak kena bunuh... PelikKan?
- dlm "PI", mereka guna pad & kemenyan utk memanggil hantu kan? mgapa fira 'bodoh' sangat nak buang pad dia begitu sahaja? seumur hidup kita sebagai perempuan, darah haid tu sangat sensitif utk org lain tgok.. mesti kita akan cuci dulu kan? tak logik langsung kan?
- paling tak logik, fb dan blog mereka masih aktif... pelik bin ajaib!
kalau nak cari untung sekali pun, jgn la MENIPU PEMIKIRAN RAKYAT... nape Uncle tak boleh bagi komen? sedangkan Uncle sebahagian drpd pelakon "PI"... sy confirm uncle dpt habuan yg besar dlm "PI" ni kan?
perkara mati ni jgn la buat main2... hanya ALLAH S.W.T yg boleh mengambil nyawa manusia... bukannya hantu...
Semoga kita sebagai manusia yang diberikan akal dan fikiran dapat mengambil iktibar dan membuat keputusan mengikut landasan Islam... bukan mengikut kata hati..
aminnn..

Anonymous said...

cuba baca ni.

http://www.jangankalot.co.cc/2011/06/ini-bukti-filem-penunggu-istana-bukan.html

Azrul said...

Salam Uncleseeker,

Pertamanya taniah kerana menghasilkan filem yang mungkin pada saya membuka minda sesetengah orang untuk memperdebatkan isu ini. Melalui tontonan saya yang buta seni da cerah hati ini mendapati terdapat beberapa persoalan yang mungkin boleh dibincangkan pertama. Persoalan saya diluar konteks filem itu sendiri, iaitu dalam adegan mencari Amar itu kenapala tak bukak lampu kalimantan, bagila cerah sikit..sedangkan masa adegan nak masuk set up camera tu ada la pulak bukak lampu...satu lagi, kalau dah amar hilang napela mereka tu tak lari aje keluar n panggil orang kampung yang duk sekitar tu...bagi saya, kalau dah jadi kecemasan begitu, tak boleh bertindak sendiri, tambahan pula kita berhadapan dengan makhluk halus ni. benda ni bukan perkara main-main.

Anonymous said...

Kan Allah dah suruh kita selalu berdoa berlindung denganNya drpd syaitan yg direjam...supaya mereka jauh drpd kita tp kenapa org² mcm ni mahu jdkn hantu syaitan sbg teman, lps tu bangga krn dpt berdamping dan bersahabat dgn mereka...adakah itu bukannya perbuatan syrik...kita hidup di dunia adalah sbg hamba Allah bukannya hamba syaitan...segala amal ibadat, hidup & mati hanyalah krn Allah swt...mengapa org yg mengaku Islam tp masih buat kerja² khurafat begini...adakh ini bukan perbuatan syirik...nauzubillahiminzalik...solat adalah tiang agama...

hebat ke??? said...

tahniah kepada team seekerrrrr...sbb dah menghasilkan 1 filem seram la konon.hahahaha....kalau nak yg adventure jom datang borneo.biar saya rekomenkan 1 tempat.gerenti baru sampai balik terus.wakakakakakakakaka....seram lg la maharaja lawak.

Anonymous said...

wah..dah boleh jadi pengarah uncle ni.tapi pengarah kelas bawahan la..jangan marah.entah bila la hantu cari uncle kan?nak juga dengar cerita tu.hahahaha....

leyzajamil said...

bukan tu semua lakonan semula ker? tapi yang slacknya ada statement yang tak boleh blah part ending cerita PI ni..apa pun uncle tlg jangan permainkan lagi penonton movie melayu. Kalau gini gayanya, macamna kami nak support filem melayu?

mushi2 said...

uncle...sye da ti0k da pnggu istna...tp bt0wl kew pljr 2 mnggal..??n sara cdar x y mkew dye brubh tme dye kt dpn cam n nk psg t0rch light kt mkew dye..bt0wl kew 2 mkew antunye bkn edt..??cmne amar ilg..??kly kdwe kne rsuk dye kuar ikt mne..??dye tmb0s dnding kew..??

ruby star said...

termimpi mimpi aq tgok citer nie.. sbnarnyer kisah ni betul or rekaan semata mata.. ade yg cakap kisah btul n dilakon kan balik.. tapi kalau btul npe xde pun kat tenet pasal kes kematian pelajar.. ??

Jangan Kalot said...

baca ni

http://jangankalot.blogspot.com/2011/06/ini-bukti-filem-penunggu-istana-bukan.html

Anonymous said...

saya teruje ngan cerita PENUNGGU ISTANA ni..smpai saya pergi ke istana tersebut memandangkan epoh dengan papan tu tak jauh....
sya nk tau sgt aper jd ngan dieorg tu semua...
btol ker cerita ni cerita benar...atau rekaan semata2...tp biler smpainyer sya dikawasan tersebut tetibe sya jadi meremang...tp alhmdulillah tak jd aper2.. (AZIAN)

Anonymous said...

sape sruh korg percaye bulat2..
kaji la dlu sbl0m nak bwat andaian..
nie x..
for the first time aq pon caye gak..
tapi x puas hati pner pasal..
aq search pasal citer nie..
so..
korg bwat la andain korg sendiri..
citer2 mcm nie ade mase boley percaya..
ade mase xley caye..
korg ade agama..
korg ade quran..
so pikir la..
wujud ker x mende2 mcm nie..

alif haris said...

lepas sy tgk cite ni pn sy tertanya2 cmne nasib dorag ..

UYC said...

cipettt gua kne kelentong ke -____-" grrrrr!!!!

veyron_berantai said...

saye stuju ngan kebanyakan pndangan yg diberi masyarakat..walopun pmpuan cm fira yg kuat iman 2..dye xkn hampiri amar yg tengah berlumuran darah 2..1 more..care hentaman atu pukulan amar 2 xla btol sgt..kelajuan x maksimum..n bile fira n mus kene pukul nape angel kamere x menampakkan care diorang kene pkol..kebetulan atu di atur??..bile fira kene pukol dpan kamere n darah smpi memercik tp nape ckit pn x kene kamere??..cm ad oang ckap nape mse 2 x bkak lampu an..nape uncle ad kecacatan dalam filem nie??...terima kasih..

Anonymous said...

kowank jgn jd bodo la..mmg la pelakon tu idup g,amar,mus,sara dowank cume BRLAKON KAN BALIK WATAK TU LA SNGAL.tp aq xpuas aty sbb dowank xtunjuk muke sebenar pelajar yg hilang en mati tu time cite tu abes.hmm

Anonymous said...

HAHAHAHA. kelakar !

Aku hanya insan biasa said...

bru lps tgk cite penunggu istana..mla2 rasa tkut la..masa ending rasa sedih sngat2 sbb mus gn fira mati..dlm kpala otak asyik fikir sal depa2 nih sampai tido pn termimpi-mimpi sal ni...smpi lps solat pn sya doakn spya amar dtemukan oleh org ramai...tp skrg kpala otak dh ok sbb dh tahu hal sbenar..;)

OrAng_PeRLiS_mEnULiS said...

ini filem la.. bukan ape2 pun.. bebudak tu semuanya idup g.. macam cite BLAIR WITCH PROJECT...

: PENUNGGU ISTANA kantoi!!

my melody said...

asalammualaikum uncle..

saya seorang anak jati negeri perak...since ur movie PI ni wat kt Perak...saya x kesah kalo uncle nk cari kelainan dlm dunia perfileman...tp di sini saya nk share n bgtau pandangan saya sahaja..
uncle,
sekiranya uncle nk wat filem yg brgenre begini,ape kata uncle belajar dr pengarah2 yg mmg sudah sedia ade mahaguru dlm genre ini...sbb pengarah2 itu mmg dh terer wat filem2 genre seram or thriller tp kdg2 pengalaman diorg x sma cm uncle perolehi..n uncle pulak berpengalaman dlm adegan mencari antu ni..so uncle masih lg blm ketahui selok belok utk wat filem begini..ape kata uncle bljr dlu ngn diorg?..bkn ape..kdg2 penonton akan rsa menyesal,menyampah,benci bile diorg tgok cerita cm gini..penonton dh dapat dosa sbb ade perasaan benci pd uncle n team..walupun sya tau jwpn uncle nti "ade aku kesah?"tp its not good..sbb uncle pun org islam kan..sya rsa terkilan sbb filem yg berlatar belakangkan istana,kerabat2 diraja ni mcm x harus di ketengahkan bkn ape,walaupun benar2 kejadian sekalipun,org2 istana ade sebab musabab kenape mereka adekan "penunggu"di istana mereka..sepatutnyer uncle wat dokumentari kenape kerabat diraja dulu kala pasang"penunggu"bkn wat filem penunggu kaco manusia..walaupun ade pengarah yg wat...tp diorg wat pnuh ngn thriller n seram...n ade pengisian....
uncle,
uncle juge org islam,sepatutnyer uncle ajar mereka di luar filem ni or penonton bagaimana kite perlu hadapi ngn makhluk halus yg kite x nmpak ni..sbb "mereka"juga adalah makhluk Allah..family sya ade ckp"nape lah cari hantu?dh xde keje lain ke kt msia ni?"ermm..think bout it..uncle penah tgok filem the exorcism of emily rose?ermm..yg tu base on truth story..yg tu sya percaya emily mati sebab kena rasuk..mgkin die beragama kristian..so x dpt di selamatkan or maybe ajal die..tp kite sbg org islam..ade cara utk elak sume tu...ermmm..uncle lbh tau..by the way..tahniah uncle cubaan filem uncle mendapat sambutan..saya bersungguh2 tgok..tp sya x marah pun walaupun itu sumenyer tipu..sbb sbg org islam kalo berada di tmpt2 yg cm gitu sepatutnyer tau ape nk wat...i enjoy tgo citer uncle ni..but next time uncle,pleaseeeeeee....wat citer yg btul2 base on the truth story ok...gud luck in the future... :)

pinky-minky said...

masa part kepala patung jatuh tu first time tgk mmg igt cam betul. bila rewind tgk lagi baru prasaan yg masa mus cakap "..yg susah tu yg org nak tgk.." pastu ada salah sorang pompuan tu cakap "oklah" SAMBIL MENGHAYUNKAN TANGAN then kepala patung pon jatuh. nampak sgt budak tu pegang tali bagi patung tu jatuh... huhuhu kantoi... tak real aaa citer ni nak wat citer hantu.. trus jadi kelakar tgk bebudak tu blakon konon2 takut...

apa2 pun boleh.. said...

Baru tgk kat TV tadi..saya rasa ni style filem tu mcm tu..mmglah pelakon2 tu masih hidup.Kira diaorg hanya melakonkan balik watak2 tu.Cuma yg musykil cerita ni based on true story atau rekaan semata2...kalau mula2 korang rasa real nya filem ni..terima sajalah..bermakna kita rasa mcm reallah..oklah tu utk filem melayu..org rasa teruja nak tggu sampai habis..nak tahu apa jadi..cuma rasanya utk telefilem lebih sesuai berbanding filem.

tumpang lalu said...

utk 'lin' yg bg komen "Have u all heard this movie set in US Blair Witch Project buat research this movie sebijik tiru citer tu at least citer tu betul 3 student yang buat documentary tu hilang sampai sekarang and they are not pelakon macam uncleseekeer buat ni . CAMMON LAH MALAYSIA ORIGINALITY SKET JANGAN TIRU ORG!!!!"

Mmg citer nie mcm Blair Witch Project pon.. tp 3 org dlm citer tu pon blakon gak sebenarnyer.. bace cni http://en.wikipedia.org/wiki/The_Blair_Witch_Project

sbb tu bl tgk citer ni dh tau tipu jek..semua pon blakon~~

Anonymous said...

kesian baca komen2 yg tertipu ni..jgn salah kn sesiapa..siapa suruh kurang bijak dlm kepercayaan?bak kata bang bil,lu pk la sndiri

Anonymous said...

http://www.sinemamalaysia.com.my/main/clippingnews/Realiti_rekaan_4941


baca nieh

Anonymous said...

kuang3

elly said...

Oh..citer PI ni rekaan semata2..??ptut la..aq ni peminat cite2 an2..tpi bila kuar j sal PI yg KONON dari kisah bnar la.. n tiada pengarah la..aq TERUJA gilew nk tgk cite ni.Bila habis j tgk..rase plik gak..adew yg mati.tpi dlm brita x d disebarkan plak..polis pom maen aci-nyorok-senyap x kuarkan fakta sal bdak2 yg mati 2..N paling aq x leh terima..SARA ALI...aq nmpak j dye berlakon cite pew enth..siap kuar lam paper BH lagi..dah 2..cuba perhatikan..dye pom adew gak berlakon lam NUR KASIH THE MOVIE...klu la kesah ni benar..aq pelik la gak..SARA ALI 2 x trauma k..siap bley j adew life baleq..jdi pelakon....ishh...x ley trima langsung!!!

toing2 said...

a`aa kan...mnyesal gak ak tgok citer nie...tapi an,kiter x masih x taw kbenarannyer...x pe kiter tunggu dowang bukak mulut....x kan laa dowang nk dok diam jer...sampai biler uncle and the gang???????

Anonymous said...

saya mintak maaf terlebih dhulu kalau saya ada terkasar bahasa..saya ahli keluarga istana papan tu..kalau ada yg kat istana tu terbiar, ia salah..ia masih dijaga oleh saudara mara saya yg masih tinggal disitu..dan,rumah2 yg berada di kawasan itu masih ada org2 duduki..dan ada yg kata ada sebuah bilik berkunci,saya mintak maaf..tiada satu pun bilik berkunci..tentang penghuni tu,mmg ada tp ia tk pernah kacau manusia melain kn ada yg kacau dia..saya sbgi ahli keluarga mmg mrh..tp dlm masa yg sama saya mengagumi cerita yg uncle buat..tp saya mntk tlog jgn lh buat roh2 arwah tk tenteram..dan selepas pengambaran ahli keluarga kami telah adakn doa selamat&bacaan yasin buat arwah..lg pon uncle sendiri tahu mcm mana uncle dpt buat cerita tu kat istana tu..akhir kata,saya mintk maaf sgt2 kalau saya ada trkasar bahasa..assalammualiku buat uncle&the gang also sesiapa yg baca comment ni.

-eryn-

leo said...

Kecewanya dengan semua yang terlibat membuat filem ini 'TAK BERETIKA', sebagai peminat filem saya rasa sangat TERTIPU.
Mulai dari sekarang saya akan cuba mengelakkan dari menonton semua filem yang berkaitan dengan UNCLE SEEKERS.

Anonymous said...

kesian uncle kena kutuk...
korang ni terima jela....komen yg membina ok la...yg mngutuk minta dijauhkn...bagi peluang kat uncle..
pasal dh tu cara dia cari duit....uncle pun same...jgn tipu2 lg la..mati2 ni jgn wat main ler....
ok uncle gud luck

p/s;lain kali buat citer seram skit la....pasal x seram langsung..
pasal rasa lucu bila tgk citer ni...tgk citer ni mcm baca karangan cerita hantu buda sekolah darjah 3

suffer_in_silence said...

ceh pkcik seekers auta..!!! je lbih...

x suka uncle said...

kalo time behind the scene dia ckp itu lakonan based on true story, xper gak..ni siap ada penyunting gi ckp tu vdeo yg dorg(budak2) yg real, dia cuma edit jer..ish3..siap guna nama polis lg kata smpai skang tgh siasat bnda tu..kalo aku jd polis, aku sama uncle ni...ish...geramnya...

Anonymous said...

all I have to say is masih tak cukup seram (pendek kata takde langsung cite melayu yang bole wa levelkan as seram pasal tak seram bagi wa langsung), but tak masuk akal jugak lah ini cerita considering muka uncle ada kan. the real truth bila lu orang experience sendiri itu baru seram. tak payah movie maker ke tak payah hollywood ke lu sendiri rasa baru lu tau seram ke tidak.

nick name wa: God of War

Ayahcik said...

Apala korg ni.. Nk marah uncle apsal?? Ni kn cerita, takkan semua cite antu kene based on true story? Aku tgk cite ni smata2 nk bhibur, dan mmg mhiburkan pun. Mmg tau tu sume blakon je, tp best la gak cite tu. Tp xde plak aku nk marah sbb tu bkn cite btol... Wei dh nama pun cite, nk marah2 knp plak? Korg tak marah plak cite antu bonceng tu bkn dr true story???

Anonymous said...

Ayahcik, ni bukan marah pasal cerita uncle not from true story tp...uncle tipu semua org kat dunia ni..mcm antu bonceng tu mmg diaorang buat filem..itu mmg lh tipu coz ahmad idham buat filem komedi seram...tp ni uncle kata filem die true story, tp elok je pon sara tu belakon cite 'wasiat' astro prima tu...nmpk bnr nipu...

-boy-

Anonymous said...

sy xpenah jumpa hantu or lihat la,jom kte g sne nk uncle,ak nk gak tgk hantu tu ngn aseny law btul amar tu hilang ak taw cmner nk cri

cenderawasih said...

As'kum... sy br jer tonton filem nih.
ade satu babak tu mase bebudak tue tengah panik sbb amar hilang tetibe jer ade satu kepala manusia nih kuar dari tepi tiang. sengaja ataupon tak.., sy tak tau la...
sila rujuk balik pada babak tersebut.

heartnet said...

ntah ape2 cite.. pelakon kaku, mcm x reti nk blakon kecuali sara ali..nmpak real ckit..yg lain pndang kamera pun x reti! paling best., membosankan! I dont care cite ni real ke x , tp yg pnting mcsure x boring..ni x cite ni serius membuang masa..nk kira logik lagila..hu3
tajuk dh best jalan cite longgar..
ok., next klu nk buat cerita cuba buat research dulu cth cite SERU. gdluck!

babyjaszle said...

ntah2 cite seekers at tv uh un penipu gak ..uat owg nek trmimpi2 je tgok cite ni ..aish ,,len kali nk uat cite ,,kalo fake kate fake ..jgn nk putar belit ..pe2 un good job bb da uat cite anto yg leh uat owg smpai trmimpi2 =='

Anonymous said...

hahaha kesian la kau..