Kenali mereka

Saturday, June 9, 2012

Sultan Johor Atau Kerabatnya? (Part 26)

Sultan Johor Atau Kerabatnya? (Part 26)

Beraja Dimata Bersultan Dihati.

Tunku Ismail Idris ibni Sultan Ibrahim Ismail
Bakal Sultan Johor? Haduyaii..

 Aku rasa ko kena 'sekolah' dulu dengan Bapak aku kat Janda Baik supaya ko jadi Budak Baik (klik)

Salam Mail, semalam aku tanya tuan mufti empat soalan (Part 25). Hari ni aku ada 10 soalan nak tanya. Kalau Nizar cuit sikit cepat kau jawab kat twit siap kena jawab 28 soalan lagi! Sekarang ni aku minta ko buat benda yang sama juga supaya aku kena jawab 280 soalan plak. Wakaka..

MOHAMMAD Nizar bersalam dengan pegawai polis dari Balai Polis Skudai, Johor selepas memberi keterangan di pejabat PAS Perak di Ipoh, semalam.

Ko suruh orang selidik dulu sebelum buka mulut (lampiran seperti dibawah). 7 tahun yang lalu aku pernah menjadi seorang penyelidik paranormal. Setelah aku selidik beberapa maklumat, sekarang aku minta ko tolong jawab secara jujur yer..


"Keluarga Diraja Johor tidak pernah mengambil apa-apa Wang daripada kerajaan sejak zaman Almarhum Sultan Ibrahim. Selesa untuk tidak meminta dari MB atau dari mana-mana pegawai Kerajaan. Wang yang diperuntukkan kepada Bapa saya dan saya setiap bulan sebagai Sultan dan Tunku Mahkota dimasukkan ke dalam Yayasan Iskandar dan Yayasan Ibrahim. Ini bertujuan (Yayasan Iskandar dan Yayasan Ibrahim) untuk membantu rakyat dan Kerajaan Negeri Johor. Sejak saya menjadi Raja Muda, tidak sekali-kali saya mengambil 1 sen daripada kerajaan hingga ke hari ini. Ia Wang Rakyat saya. Jadi sebelum Anda buka mulut anda, sila selidik."


Soalan pertama - Sila baca betul-betul artikel di atas ini dan amik masa dulu sebelum jawab. Nanti malu satu planet kang!


Soalan kedua - Cun kan dua beradik kembar di atas ni? Masih ingat? Berani junjung Quran (seperti orang biasa buat) depan tuan mufti berkata benar tentang peristiwa tu? 

PERANGAI SAPER YANG KO IKUT NI HA?

Mail, Vodka tangkap lambat kan?

Soalan ketiga - Ko bakal menjadi Sultan Johor kan? Anda tak rasa berdosa ke menjadi seorang bakal ketua agama kalau perangai suka 'weng sampai OD'. Walaupun arak tu ada menafaat tapi hukumnya berdosa besar bagi manusia seperti kami (AlBaqarah ayat 219)


Soalan keempat - Adakah anda mengaku (fuiyo macam loyar plak aku ni) memukul Kerabat Negeri Sembilan ikut suka hati mak abah tiri ko jer? Lu pun tahu dia kan budak 'baik'? Ayah hang dah on the way nak minta maaf kat keluarga depa tapi bila si mokhtar penjilat tegar tu kata semua bukti dia dah buang, maka terpaksalah patah balik.


Tapi Mail, walaupun bukti telah dihapuskan tapi lu tak sedar semasa lu buat pengakuan depan lawyer yang lu mengaku pukul budak tu telah pun dirakam. Nak dengar ke rakaman tu....He he...Tunggu...Mail, boleh masuk dalam 20 tahun taw..ramai yang akan tepuk tangan....pastu boleh tercatat dalam HARI DALAM SEJARAH..aku dgn kengkawan no problem beb sebab kami pakai pistol air jer...

Ko tolong cakap kat anggota JMF tak payahlah berbohong kononnya kerabat N9 yang serang ko! Cuba ko ajar dia orang berkata benar yang budak-budak JMF yang seret budak tu dalam lif dan bawa naik bilik pastu ko yang belasah. Dan fitnah yang tak boleh dimaafkan bila si Mokhtar tu sanggup suruh staff hotel buat bil palsu budak tu, masukkan senarai arak dalam bil supaya nampak dia 'weng giler babi' dan kemudian belasah lu.


Mokhtar, Perangai lu macam lahanat kan? Salam perkenalan FARAJ BONDA TUANHAMBA dari aku untuk lu bro! Kalau lu marah kat aku, apalagi..masukkan lah aku dalam lokap. Lu kan pakar 'cipta' pelbagai alasan..huwahaha..Kalau aku jadi lu mesti MALU giler babi punyer sebab sebagai seorang ketua polis negeri johor boleh kena masuk lokap 3 hari kat Argentina. Sayang duit USD1.5 juta tu kena rampaskan?

Rilek bro, banyak story lagi yang aku nak story pasal lu..

Si KP Johor ni sanggup uruskan semua bukti dilupuskan. Karpet ditukar, lantai, dinding dibersihkan dan cctv dibuang! Selalunya orang camni akan dapat kehinaan sebelum menghembus nafas yang terakhir dan perlakuan jijiknya akan terbongkar juga. Dont worry...Allah maha kaya..

Soalan kelima - Pernah tak ko pukul anggota JMF (klik) (klik)?


Soalan keenam - Pernah tak salah seorang JMF kena tanam separuh badan pastu ko kencingkan muka dia sebab kononnya ko murka?



Soalan ketujuh - Sedap ke ko sebat stor kunyit (anal) salah sorang awekz anggota JMF ko tu? Pakai KY-Jelly atau air liur atau minyak sapi? Saper nama mamat tu yang sanggup serah awekz dia kat ko tu. Lupa plak...hu hu


Soalan kelapan - Oleh kerana pegawai kerajaan tidak meyediakan dokumen tambahan yang betul untuk melantik ko sebagai pemegang amanah bagi hartanah bernilai berbillion ringgit (segala tanah di Malaysia dan Singapura) harta pusaka Almarhum (klik), ko kona baek cecah dagu kata semua harta pusaka tu hak ko? Kimek punyer perangai!


Soalan kesembilan - Pernah tak ko menangis depan AG? kenapa ek?


Soalan kesepuluh - Kau tak nak jumpa aku ke? Kat mana-mana pun boleh..kita clubbing nak tak? Walau ko kaya raya sekali pun bila aku jemput aku akan buka table. Buka 5 botol cukup?..hu hu..atau jumpa kat Janda Baik pun boleh gak. Kita boleh story lama-lama sikit untuk luahkan perasaan. Mana tau kau akan jadikan aku sebagai abang angkat kau yang tersayang...Ha! ok aper, takder lah aku bantai kau dalam blog selagi selagi kau baik. Atau yang paling best sekali kat Mahkamah. Amacam? Bernas tak idea aku?

Yang menunggu jawapanmu
Uncleseekers


Part 62 - Johor military (JMF) relevan atau tidak?
Part 63 - Rakyat johor anjing?
Part 64 - 
Part 65 - 
Part 66 - Kesimpulan - Tutup kedai

76 comments:

anais8 said...

salam uncle,boleh x uncle bongkar lagi psal TMJ yg prasan baik dpn rakyat dia nih??
mcm mana uncle dpt info2 ni semua?/terutama soklan nombor 7 tu.hehe

terima kasih..

Alyaaa said...

salam uncle,
saya cadangkan boleh tak uncle bongkar lagi psal TMJ kami yg kononnya BAIK ini..
dan bagi la lagi info tang soklan nombor 2 yer..ape kaitan kmbar tu ngan dia?n si pajurah minah terdesak nak kawen ngan tmj tu x trmasuk plak dlm soklan uncle?hehe

sekian..

Kabutar Diesel said...

salam Uncle..semua soalan saya suka hahahahaha harap ismail jawab sepertimana cepatnya dia jawab kat datuk seri nizar :)

soalan bab dua kembar tu uncle leh detail lagi tak kakakaka :)

Anonymous said...

Salute..... Sama lu bro..........bongkar jgn tak bongkar.........

Anonymous said...

Salute sama lu bro..........bongkar jangan tak bongkar.......kejahatan harus didedahkan.....

Cetusan Minda said...

Salam..
Tak sabar saya nak menunggu Part yang seterusnya...ayway...syabas uncle..

Anonymous said...

Assalamualaikom Bro...!!! Kalau Benarlah bagai dikataa....!! Gua rasa elok DS Nizar jee.. yg jadi TMJ...!!! eerrr...Bolehke..!!??

Anonymous said...

Salute uncle!! xsabar nak tunggu jawapan tersebut. Jangan simpan jawapan tu sorang2 plak.

Zaris Supia said...

Uncle, mail ni depan orang aja le buat baik? Saya minat adik dia, yg masuk polis tu. insyaAllah, biar adik dia yg jadi raja nanti.

Adi Aizuddin said...

Uncle seekers blog pasal ape ek? takde isu lain ke? kalau TMJ ni jadi Sultan Johor ape ko kisah? ko bukan rakyat johor pun...ade ke ko bagi dia makan, dia ada hutang ko ke? Jadi bertamadun sikit la, ko nak cari duit buat blog bukak isu fitnah ni, insya allah bila2 pun Allah boleh lingkupkan blog ko...

Adi Aizuddin said...

bro, mane freedom of expression? alah, takat ko nak tangkis comment aku senang jek, ko kan pandai smash balik... aku rase dah beratus orang maki blog ni....kalau 40 orang mencarut kt blog ni, mmg betol2 jadi lingkup....untuk pengetahuan ko, bukan TMJ ni yang suka2 belasah org lain...yg belasah tu mmg kerabat johor tapi bukan TMJ ni, TMJ sendiri yang arahkan polis siasat kerabat johor tu dan kalau salah mmg patut kene penjara.....sah2 ape yg ko tulis ni fitnah, xde fakta....tunggu je la blog ko lingkup, lepas tu pegi jual burger tepi jalan...baik2 sikit komen ko ni, ko buat org johor panas je...

mhaziq said...

Islam x mengajar utk menuduh seseorg tanpa bukti yg kukuh.. kalau betul pun, silalah kemukakan bukti, tampil dikaca tv jika anda berani kerana benar.. lagi satu, islam jugak x ajar memaki2 dgn ayt yg sgt kotor.. nabi SAW berdakwah x pernah sekali pun guna ayt yg mengeji, mencaci malah apatah lgi mengaibkan org lain.. jikalau betul pun die buat sbgmana yg anda ckap, itu antara dia dgn Allah, sesungguhnya Allah saja lebih mengetahui dan maha adil segala hukumnya.. lebih baik kita muhasabah diri sblum nak kata tntg org lain..

Anonymous said...

uncle memang betul2 anak jantan

Anonymous said...

uncle pejuang tulen

suka kebenaran said...

salam uncle...
sye ade 2 pandangan psl uncle::

1)saye x suke gile ayat uncle yg nk tunjukkan mcm ilmu uncle sorang je power...ramai lagi uncle yg ilmu die tinggi2..ramai lgi blaja kitab2 ulama yg tinggi2(tentang ilmu hikmah)..ilmu Allah takkan habis..jdilah mcm org2 alim..makin ade ilmu,makin merendah diri..

2)saye amat2 suke dgn pendedahan yg uncle buat..semuanya beserta bukti n bkn ckp kosong...lagi2 psl kerabat johor..sekurang2nye klu diorang bce artikel ni,diorang leh tau banyak rakyat bnci dri suke..yg suke 2 bnyk kaki ampu je..semoga diorang sume 2 berubah menjadi lbih baik..AMIN

p/s::teruskan perjuangan uncle...(kulil-hak walau kana murron)..berkatalah benar walaupon pahit..:)

Anonymous said...

salam uncle...

boleh x uncle ubah diri uncle dulu, jgn dok sebuk jaga tepi kain org jew...apa yg uncle ssh hati sgt dgn sultan johor nie... dia pernah tipu uncle ker?kencing muka uncle ker? so kalau nak bongkar diri org lain, bongkar diri kita dulu, tgk amalan kita dlu... jgn sibuk hal org lain, siri sendiri pon belum tentu sempurna disisinya...

p/s: comment nie mesti uncle tapis kan... mesti yg komen puji uncle br uncle dok sibuk paparkan...hahahha ...manusia... kejar populoriti la 2...hahaha..

salam

zelmey said...

Adi Izuddin - Uncleseekers kan orang Johor dan lahir di JB.

Aku juga anak jati Johor bro !

Uncle yang takde fakta ke lu yang belum tengok fakta-fafktanya? :)

Anonymous said...

hik.. hik..hik... owh uncle orang JOHOR ke? kenapa uncle bantai sultan johor kalau uncle orang johor?.. kan kita org melayu ni, hidup bertuhankan sultan dari tuhan.. kan org "kita" sayangkan sultan, uncle cuit sikit2 dah la... nnt orang "kita" hunus keris kang...

stranger_otc said...

Uncle memang anak jantan, Org Islam bertuhankan Allah bukan takut pada sultan.

Anonymous said...

Muhasabah diri dulu kalau nak menegur orang. Ingat kau tu siapa, yang ditegur tu siapa. Bahasa kurang ajar tetiba apa kes? Kalaulah kau kat depan aku sekarang ni..

mhaziq said...

Uncle..Saya sbg umt islam, yg sesaudara dgn uncle, nk nasihatkanlah secara baik dan berhemah, hentikanlah dari mengata org tntg kelemahan org lain, dari uncle buat kerja sia-sia bukak aib org smpai berpart-part, lebih baik, uncle buat buku berpart-part, bervolume-volume tntg keburukan diri sendiri, then kita sesama fikirkan bagaimana dpt kita tgkatkan amalan kita disisi Allah.. Itu sebab ulamak pun byk jugak cakap lebih baik, kita habiskan masa kita dgn berdamping dgn al-quran, hadith dan ijmak ulamak agar kita dpt tingkatkan lagi keimanan kita, jgn r byk sgt duk abeskan masa berdamping dgn hantu, dgn kerja korek silap org and dedahkan aib org pd org ramai, tuntutan agama islam adalah kita hendaklah memelihara aib org lain, maka jika kita jaga aib org lain, Allah akan memelihara kita.. ini cuma renungan semata-mata untuk uncle and diri saya sendiri.. lagipun saya tgk tuduhan2 uncle ni x berbukti, uncle cume dgr cerita dari org lain, uncle pun x nampak dgn mata kepala uncle sndirikan, kdg2 cerita org ni x berapa tepat, byk tokok tambahnya, yang x buat dikata buat, dari duk dgr cite org tntg keburukan org lain, baik kita duk uma, renungkan apa amalan baik buruk kita, kite try catat dlm diari kita and kite fikirkan apa tindakan yang kita boleh ambil utk perbaiki diri kita k..

Anonymous said...

uncle lebih baik uncle tanya diri uncle dahulu apakah uncle dah cukup sempurna dan sebaik manusia.

uncle pun ada keburukkannya yang ramai orang tahu nak menegur boleh tapi jangan sampai mengaibkan orang. mengaibkan orang ni sama juga mendapat dosa uncle. ingat2lah sikit uncle sebelum uncle menutup mata jadikan blog uncle ini ke jalan yang lebih baik bukannya membuka aib orang. uncle nak ke kalau orang buka aib uncle.

AsalHidup said...

-dulu aku mmg benci uncleseekers ni.tp bile tgk keberanian dia mcm minat lak..sume fakta ade bukti..

-1 lg jgn riak sgt uncle..kita manusia masing2 ada kelemahan

Anonymous said...

terbaik uncle.

Anonymous said...

bukit indah rules!!

Kak Uda ila said...

aku andaikan, kalaulah Uncle gunakan bahasa jiwa bangsa, sopan santunm berakhlak tinggi zaman sekarang ni, ada ke memasing nak terasa di dalam hati? Idaknya larrr..

Bercakap kasar untuk orang yang kasar, sekali cakap dussssyyyyy terus masuk dalam hati nokksss...

** Bukan takat cerita pasal Raj / Sultan atau sesiapapun.. Budak sekolah yang bernafsu tinggi dengan maksiat tak renti pun zaman sekarang ni kena hentak macam ni, baru ni makan diaaaa!!!

JAMILKUCING said...

Polis johor atau polis memang tak boleh percaya. tanya polis johor ad atak rekod. pada tahun 1990 seorangw arga singapora. yg memandu BMW 7 Series. di belasah setengah mati dalam istana pasir pelangi denga kayu polo di ruangan legar meja snooker.manakala keretanya hancur di henyakd engan kayu polo. kalau tak ada bermakna polis johor bersekongkol dengan istana johor. SIAPA AKU. WAKTU ITU AKU KERJA DIS ANA JAGA TENGKU ISMAIL.

prince notty said...

salam.. uncle.. bole tak tunjukkn bukti2 yg uncle telah dedahkan... tak bole la pakai cakap je... kalau betul lah sekali pon tolong dedahkan beserta bukti yg kukuh.. tq

Anonymous said...

support u uncle. tak kira sultan ker, ahli politik ker, kalau buat kejahatan mesti di lawan barulah mesia aman damai.

Anonymous said...

aku pun dulu benci uncle ni semasa isu die dgn bekas isteri/balu agung dulu tu ntah tak ingat nama die. aku komen tibai uncle ni kaw-kaw tapi sekarang aku rasa uncle ni ok sebab hujah die ade fakta dan terutama sekali die berani. samada die dibayar atau x tu xkisahlah. semua blogger skg ni pun kena bayar lebih-lebih lagi blogger umno. support u uncle

F-aRn said...

prince notty - kan byk part dlm isu kerabat ni. cube bace daripada part 1. tk

Anonymous said...

People who go "don't keep blaming others, fix ourselves first before we fix the government/rulers" annoy the fuck out of me. Does the word "accountability" mean nothing to you? Kita kena faham kenapa semua orang ada hak, dan tanggungjawab, untuk mempersoalkan dasar-dasar kerajaan/pemerintah dan yang seangkatan dengannya.
-Hassan Lah

kamal =D said...

uncle paling gentle ! haha..dedahkan lagi =D sy penah nmpk krte tmj kt club atas 9mm..kt the zone,stulang....

Anonymous said...

solute sama you bro .... bongkar jgn x bongkar ... sesungguhnya Allah Maha Melihat ....

36 said...

kepada yg suka hentam uncle bila baca artikel ni, cuba bayangkan perasaan rakyat jelata yg sememangnya sudah mengetahui kebenarannya tetapi bila tgk buletin utama, bila baca utusan Msia semua bohong belaka. Disini sajalah ruang utk mendapatkan info dari sumber yg betul2 tulen. tidak dipengaruhi oleh pangkat dan kemewahan dunia, kalau semua media nak menipu siapa yg nak sampaikan kebenaran???

Anonymous said...

kepada semua pembaca blog ni, terutama yg bg komen yg panas....mcm ni lah, anda semua tidak kenal secara rapat kerabat johor, so hope jgn lah bg komen yg negatif. dalam rukun negara pun ade sebut pasal kesetiaan pada raja dan negara. jgn lah menjatuhkan institusi diraja dgn komen2 negatif anda. x kenal maka x cinta.

Anonymous said...

Nmpk gt la org2 Johor ni ramai yg hati mcm bangkai, busuk betul hati korang ni semua. Ada raja tp dimaki hamun kan raja sendiri. Ya allah!!
Perangai mcm haram jadah, nauzubillah.
Diaorg tu mmg dah turun temurun mewarisi takhta, kau menyalak la mcm mana pun diaorg tetap sultan dan raja di johor, apa bangang sgt korang ni. Tak suka berambus, jgn duduk jb lg.manusia bangsat betul korang ni. Ckp keburukan org bukan main lg. Maka bapak korang tak ajar ke rukun negara tu apa maksudnya. Bodoooooo

aman dan damai said...

....jauhkan persengketaan ~ kukuhkan keamanan .... Sy bdoa supaya negara kita aman dan damai ..xde mslh yg x boleh diselesaikan...be positif! Hehe

akmal said...

ini blog, blog uncle, jadi sebenarnye, ikut suka dia laa... dia tanya kawan tu, kalau kawan tu nak jawab, jawab la, kalau tak jawab pun, ikut suka dia la... kawan ni tanye je... ape mau pening... simple dan straightforward.

Anonymous said...

uncle power! haha. biar je org lain tu, jgn layan. yg penting dorg masih setia untuk buka n baca blog uncle.hihihihiii

Anonymous said...

Uncle rebonding ni perasan nk jd kerabat raja.maklumla pernah skandal dgn ex-sultanah selangor..setakat dpt maklumat dr sape2 nk tunjuk hero...uncle rebonding dah xboleh cr mkn dgn seekers.nk joint politik pembangang. Uncle rebonding nk tanye boleh? Berapa kos ko habis utk rebonding rambut dlm sebulan?? Rambut mcm bapok.

Ary said...

Hai Seekers;

Mta maaf ckp, guwa rsa lu mmg byk connection dgn VIP dan VVIP kot sbb tu lu byk thu psl dowg ni.heran gak lu ni~~mlm cari hantu,siang bersosial dgn VIP/VVIP~~persoalannye bila lu tdo?ehem..ehem...lu lyn ais eh seekers?ini persoalan ye bkn fitnah.semoga lu dpt tros membongkar sisi burok golongan VIP/VVIP dan seperti biasa menyorokkan sisi gelap lu dr pandangan khalayak~~god bless!

Anonymous said...

Salam uncle.
Sy minta tlg behentikn fitnah terhadap sultan kami.uncle hanye menulis mengikut ape yg uncle rasekan benar dgn bukti yg tidak kukuh.cth, kerabat(yg memukul) jhr tu bukan tmj, tetapi mungkin kerabat lain.jika terus begini melayu akan terus berpecah dan hilang lah kekuatan kite di bumi sendiri ini.
Sy cadangkan uncle bongkar ahli PR yg hendak memecah belah kn melayu di mane ingin menguasai malaysia.saya takot malaysia akan jd seperti singapore dimana melayu ditindas.cth lihat shj ape yg terjadi di pulau pinang.ye mmg hebat tetapi melayu tiada kuasa dan ditindas.ramalan sy pulau pinang akan keluar malaysia menjelang 2020.sy rase isu ini lebih baik dan akan akan dipandang lebih tinggi.
hanya cadangan.terima kasih.

Anonymous said...

uncle seek secret..Tabik Spring Bro!!!!

Anonymous said...

satu soalan untuk kau .. betul atau tidak sebenar nya kau penipu?? sebab pengikut babi2 kau semua tu dah tau kau memang penipu .. da banyak kantoi ..
dan yang nak tau sangat apa perasaan kau bila kena bodoh2 dengan datuk fadhilah kamshah?

Anonymous said...

aku nak tgk berani tak sultan johor dan kerabatnya menjawab segala tulisan uncle...NGO johor nape diam..hehehe

faisal salleh said...

Sume orang ko nampak salah jek bro. dulu, fadzillah kamsah pun ko hentam. guna la pengaruh ko tu pd benda elok sket. ini kerja nak jatuhkan orang je. Sampai kiamat pun x abes gaduh.

Udayadityavarman said...

Dasar orang PR bangsat, Raja-Raja Melayu ni diorang x heran dowh, Ketuanan Melayu ( asasnya adalah Raja2 Melayu) pn ditolak mentah2 puak PR haramjadah, yang penting depa dah ada Khalifah, Khalifah Lim Guan Eng, takebeeeeer!!! Hahhaha, puak2 bangsat PR x payah berangan nk kuasai Malaysia, majoriti org Melayu masih lagi taat pada Raja, hampa bleh pegi mampos

Anonymous said...

Dato Bahaman

Lebih baik tak ada sultan daripada dapat sultan macam ni....
Jika dulu sultan banyak berjasa, kini cucu cicit mereka membinasakan negara.....

Dunia mungkin ko ada kuasa...Di "sana" nanti kita tengok la macam mana..

saya kacak said...

"""hidup bertuhankan sultan dari tuhan.."""

^sapa komen camni (anonymous kat atas) sile mengucap n istighfar byk2.

mailborn said...

pastinya.... Hanya ahli2 kerabat diraja saja mengetahui perihal Dunia golongan diorang. Tp, mana ahli2 kerabat diraja yg telah dinafikan hak mereka. Ya, mereka terpaksa mendiam diri mereka.

MKBS said...

wowww....gempak. setiap insan ada kesilapannya. mungkin tu salah satu kesilapan masa lalu...so apa salahnya maafkan dia...janji dia hormati, sayang, hargai dan jaga negeri Johor. Tak baik membongkar keaiban masa lalu orang lain... sokonglah mereka..tegur andai berbuat salah...

Anonymous said...

ada pulak mat2 bebal mengaitkan PR pasal isu ini...blogger ni berani tulis...brani lah dia tanggung..moral of the story adalah kuasa mengatasi segala galanya...tak kira lah siapa pun..mungkin tulisan ini akan memberi kesedaran kepada kita semua..

hellghast said...

kahkahkah!!! uncle seeker uncle seeker...sudahlah hantu dicari tak pernah muncul,bekas sultanah diraja pun lu nak sebat,gua rasa ni mesti pasal lu desprate takde duit padtu nakkan perhatian dan kasih sayang...kahkahkah!!!

lu punya kredebiliti orang ramai boleh persoalkan...

Anonymous said...

Woi tambi cerita la sekali kenapa warga spore tu kena pukul, kalau takde angin pokok tak bergoyang. Cite berat sebelah mcm lu ni mmg la org akan kata istana salah, stakat lu kata lu bekas keja istana pasir pelangi lu kena la fair sikit badigol jgn jadi bapok tgh malam tau

Anonymous said...

Salam Uncle Syed, saya org Johor, lahir di Johor , menetap di kedah sekolah kt Penang n IPTS kt KL btw tak kental lah beroo kalau komen pun kena tapis .. idup mesti berani kena kritik n kenyataan beroooo!!

Anonymous said...

Assalamualaikum wrb

maaf, sekiranya komen2 saya melampaui batas, tapi saya cuma nak bagi pandangan n pendapat saya, sebagai hamba ALLAH yang amat kecil dari sisinya.

makin ade ilmu,makin merendah diri..
jangan asyik mendongak langit n takabur. jangan mengata orang lain, diri sendiri pun tak betul lagi.


kalau inginkan perubahan POSITIF, sebaiknya kita mendoakan n memanjatkan DOA kepada ilahi supaya mereka berubah. itulah peranan kita sebagai muslin, manusia kalifah di muka bumi ini, bukan mengutuk n memaki hamun atas kejahatan orang lain, kalau kita kutuk, dosa kita n dia sama banyak jelah. neraka jugak jawabnya.

so pesanan saya, kalau nak perubahan positif, banyak2kanlah berdoa kepada Allah. bukannya susahpun. lepas solat doalah. lagi cepat dimakbulkan, kalau satu negeri johor mendoakan, insyaAllah die akan berubah.

kalau kita asik nak memaki hamun je keje, dosa kita dengan die sama banyak je. kita bukan perfect pun, kita pun salu buat dosa, nama pun manusia, lainlah nabi yg bersifat maksum, kalau nak kata orang benci die, entah2 orang yang benci kita lagi banyak. kita tak tahu. maka, bersangka baiklah dgn semua orang. walaupun kita tahu die jahat. segala perlakuannya, mmg tak boleh dihukum oleh manusia yg takde kuasa nih. serahkan kepada Allah. kita semua ni, nyawa kita, tubuh kita, jiwa kita semua milik Allah. :)

dear uncle seekers, taubatlah, sembahyanglah, n berhenti memaki hamun, sucikan diri. ingat 5 perkara. start posting about islamic. itu baru dakwah. dapat pahala. insyaALLAH wallahualam.

Anonymous said...

JAMILKUCING da bersuara abis la. Ni penjilat tegar Anwar Ibrahim lepas Istana Johor tak layan. Orang lama Johor kenal la mamat ni.

Khairul07 said...

Uncle ni hembos je. Nak tegur org tapi diri sendiri tak ada adab. Agama Islam sendiri ajar kalau nak tegur dengan cara baik, bukan macam ni caranya. Tu la, nak cakap bodoh kang saya plak yg xde adab nnti. so baik tak payah. Kalau nak mencari publisiti pon buknnya mcm ni uncle.. banyak cara lain. Udah2 la, menipu org dgn hantu angan2 uncle tu. cukup. Ni nak lebih2 pulak. kalau betul tak puas hati dengan kerabat. Uncle buat PC= *maknanya Press Conference* ye uncle. then hujah kan apa yg dihujahkan. tunjukkan bukti uncle tu. baru la BERANI. macam NIZAR. ini baru tulis blog org da cakap berani? **pppuuuiihhh~ akai ada?? berani face2face la uncle oi. org tak ada kemaluan je pakai blog. nak sound org pakai twit konon. diri sendiri tulis kt sini tu? apa cita uncle?? Cermin kan diri dulu la uncle. btw~ who are you to judge people? Tu semua kerja Allah la. Uncle cakap org ni mcm tuhan je kan. Uncle Tuhan ke?? kerja msukkn org ke neraka/syurga?? Pikirkan lah~ assalamualaikum.

raden said...

salam uncle..ape tujuan blog ni? knp smpai nk bukak aib TMJ? kepuasan yg mcm mane uncle dpt lpas dedahkn aib org laen? uncle org islam kn so msti uncle tau yg kite x ptut bkak aib org laen..brdose..ape uncle dah ckup perfect ke? amalan dah ckup byk? x pnah wat salah/dosa? dah ckup hebat mngalahkn para ulama? tlg hentikn bnde ni sume..x gune mncari ksalahan org laen...kalau lu hebat sgt sile la wat press confrence.. hujah la sbaik mgkin..baru la gempak...ini stakat kat blog nk watpe..uncle ade ilmu? bkn uncle je ade..hebat mcm mane pn kuase Allah ttap uncle x boleh fight..ke uncle nk mngaku yg uncle ni rasul ke-27 lak? ckp cket punye hebat...buktikanlah...aku cabar kau!

raden said...

uncle ohh uncle...saye dpt tau yg uncle cabar pawang diraja..uncle ni agak hebat jgak bunyi nye..ape kate uncle pegi je jmpe diorg tu dpan2.. org kalau brilmu die x ckp byk,die trus wat je pas fkir ngan waras.. ingat lah uncle,kite sume manusia biase..same je disisi Allah..ilmu n klebihan yg uncle ade n bangge2 kn tu pn atas izin Allah,kurniaan Allah... Islam x pnh ajar kite wat bnde2 cmni...uncle pnah cermin x diri uncle? kalau xde cermin saye leh tlg belikan..lg 1,uncle tau ape itu 'ayat 4'?

arept said...

habib lah ni byk muslihat sebenarnye, dia ni suka pusing2 cerita. sama la mcm walid dia pak habib, dulu pon kaki hentam almarhum sultan johor, sbb tu diorg ni pindah dok kat hutan pahang nun, kalo masih dok johor, mane berani nk hentam kerabat johor. utk pengetahuan smua, keturunan pak habib ni sebenarnye rapat dgn istana johor, tok moyang diorg ni dulu sgt kamcing dgn istana smpai almarhum sultan abu bakar kurnia dua bukit kat jb tu utk keturunan alattas ni, wadi hassan & wadi hanna. jadinye, smua pembongkaran yg habib lah ni 'konon nye' seek the truth sebenarnya propa je, ada bende lain sebenarnye yg dia nk cerita. bahasa falsafah ank branak ni nk kene betul2 paham... aku lama gak follow blog dia ni, byk bende yg tersirat & tersurat dlm tulisan dia.... cm aku katakan td, dlm dia hentam kerabat johor, sebenarnye dia ni baik antara mereka... cm walid dia, pak habib, walau hentam almarhum sultan, tp diorg rapat & baik.... so pikir2 kan la... tak perlu panas dgn 'pembongkaran kerabat johor' ni...

Anonymous said...

adoi nape la mcmnie... islam pon ajr nk tgor biar kena dgn care.. jgn smpi mlysia nie org kafir yg pegang.. cobe la bukak mate sndri..kte manusia x smpurna mne.. x yah nk aib kan bnde yg menjejaskan maruah.. islam x soh pon mcm to..de bnyk lg care.. korg sbgai rkyat mlys ptoh gan rukun negara selagi sultan kte x suruh kte buat bnde yg melangar islam selagi to la kte ptoh.. ptoh bnde yg btol.. x slh menegur sultan tp biar la gan care yg betol kte org melayu penoh adat n budi bhse..

Anonymous said...

Adi Aizudin,

Ko dah salah faham, kes pukul mmg ada. Kes yang paling baru Istana Johor mmg bukan TMJ, tapi tu kes belasah Deejay bukan belasah Tunku Nidzamunddin..Yang Uncle bongkar bukan kes belasah Deejay tu tapi kes belasah Tunku Nidzamuddin..

Man dozer said...

Uncle, lu punya dakwaan tak dak bukti la. Berbeza dgn Raja petra. Dakwaan macam ni sapa-sapa boleh buat. Low class, ,

Anonymous said...

tahniah uncle!!
wa rasa yg komen byk2 hentam lu,diorg ni bodoh2,semua keje 9-5,baca paper & tgk tv yg di kontrol oleh kerajaan,diorg bodo,minda dh tepu,
yg komen hentam raja bahalol ni & ahli parlimen yg korupsi kurapsi,semua rebel,wa caya luorg,telo smua kuat2,
xmcm setengah org,telo kecut,mkn $ haram,baik baca aja jgn komen,xyah nk tunjuk pandai,korg pun sure tgk blue & porno & tgk awek2 muslimah sexy,im sure korg juling2 mata, :p
aku keje club mlm (itu aja keje yg aku pandai buat...hehehe),selalu tgk raja & anak2 ni,diorg ni party rosakan harta bende,ahli politik pun sama,anak2 ahli politik pun sama,polis pun sama gak(diorg gangster ada lesen),korg pegi club2 & karaoke2 yg terok tahap cipan ke yg tahap 6stars,boleh lihat muka mereka party & lobi jobs & kepit awek2 & artis2 tanahair,
hrp2 dpt baca lagi tentang kekalutan mereka ni,hu8

wa caya lu uncle...

Anonymous said...

Aduhhhh kecut perut aku baca blog Uncleseekers ni. Keturunan Hang Jebat agaknya dia ni.

Terbaik la said...

Ini baru dikatakan Gentle. .xmcm umnO. . baling batu sorok tgn. . Buat fitnah. . sebar2 cita. . kes meletup2. .last2 xde benda pon. . fitnah senyap mcm tue. . Pastue puak2 bodoh percaya jadi kn isu fitnah hentam PAS. .sian. . Uncle mmg gentle aa. . TP orang umnO x berani ke tangkap UNCLE ?? muahahaa. .steady laa !

aku tatau said...

Bagi aku senang je.. yg penulis blog ni bukak cerita org lain ko pun sama je perangai buruk. Konon nak jadi hero. Beb kalau nak jadi hero biar ditempat yg betul. Bukan dgn cara bukak citer kat blog. Tempat2 mcm ni bakal timbulkan lebih byk fitnah dan spekulasi. Semua org suka dgr mende2 yg memecahbelahkan rakyat.. aku tgk kau dedahkan bende yg buruk je. Patutnya kau dedahkan skali bende yg baik so boleh la org lain nilai. Dah kau cite bende buruk je aku pun berpendapat sbnrnya kau ada maasalah dgn anak2 raja. Bkn menyokong atau menentang tapi sebaiknya aku bersangka baik dari bersangka buruk lebih2 lagi pada org yg aku x kenal secara personal.

Anonymous said...

wa anak jati johor..lu ni besar punya anak haram..anak johor tak da yg merempat kerana sultan dia kaki pukul..oii lahanat haramjat tmj wa tak kai pukul..yg kaki pukul ni anak jati johor semdiri..lu ilmu lebat kan sgt kan..jom wa cabar lu ONE BY ONE..tu pon kalau lu ada kontol la.tp wa rasa lu ni aman ada kontol..rambot pon ala2 betina sundal..buto lu

antibewak said...

Anonymous said...
hik.. hik..hik... owh uncle orang JOHOR ke? kenapa uncle bantai sultan johor kalau uncle orang johor?.. kan kita org melayu ni, hidup bertuhankan sultan dari tuhan..
-----------------------------------
Kat Padang Mahshar nanti kau mintak la Sultan kau selamatkan kau masa lintas kat Titian Sirat dan mintak Tuhan kau Sultan Johor selamatkan kau dari Neraka Jahannam dan Masukkan kau dalam syurga tanpa hisab.....

BODOH punya orang.... hati-hati bila berkata-kata... takut nyesal keluar air mata darah kat 'sana' nanti....

kat dunia lahir islam... kat Padang Mahsyar lahir sebagai kafir....

anonimusee said...

Mak ai...teroooknyeerrr...

Anak Bugis Daik said...

Pada aku ape yang uncle buat ni tak salah selagi dia ada bukti kukuh, kalau tak betul kira fitnah, tak kira la Sultan ke Anak Sultan ke Cucu Sultan ke kalau dah salah tetap salah ...takde istilah dalam Islam yang Sultan sekeluarga kalau buat maksiat dibolehkan....Sultan tu manusia jugak...Hatta nak pakai gelaran Yang MAHA MULIA pun tak layak pasal MAHA MULIA hanya untuk ALLAH SWT dan yang MULIA untuk Nabi2 esp Nabi Muhammad S.A.W pasal kedudukan mereka/baginda dah dijamin syurga oleh ALLAH di Akhirat kelak. Sebab tu mereka tu MULIA, MULIA disisi ALLAH,Para malaikat dan Seisi alam ini...Sultan cuma boleh pakai gelaran DULI YANG MAHA HALIA je macam uncle cakap....Sultan-Sultan ni kalau mereka ni amalkan 100% ajaran Islam aku akan respect dan hormat serta taat pada dia, itulah yang ALLAH gelarkan dalam AL-QURAN Ulil Amri..itulah yang boleh ditaati oleh Umat Islam selagi mana mereka tak menyeleweng dari ajaran Islam,

Satu lagi ...Kepada Ulama' Pas, Ulama' UMNO , Ulama' Bebas, Ustaz2 Youtube sekalian .., ni takkan boleh tengok je Sultan2 ni pakai gelaran MAHA MULIA...tegur-tegur la sikit supaya tak panas kat akhirat esok..eh aku ni cakap macam aku tak panas lak kat akhirat sok kan...

Dadidu Dedalu said...

yang uncle ni hangin satu badan dengan kerabat johor ni pasai apa ?? tak salah tegur tp biar la kena cara dan bertempat ..ni siap aibkan org .. tak kira la dia sultan ka raja ka tp tetap manusia. kan berdosa buka aib org .. ka saja nak bagitau satu dunia yg uncle ni kebal atau rapat sgt dgn kerabat johor ni ..kalau rapat pi la borak ckp baik2 .. aku baca aku pun malu .. kait dgn org tu kait dgn org ni ..bkn kerabat ja uncle tiaw ramai yg terpalit sama .. aku nak percaya pun susah sebb aku tgk muka uncle ni muka tak leh pakai .. bkn aku sokong mana2 ..tp tolong pikiaq tgk lah.

Anonymous said...

yang mana la buat rukun negara mcam rukun islam..sultan je pom..sultan..dosa dosa jugak.bukan maksum.

Raja adil raja disembah..gitu je la..senang citer

kalau da citer fitnah..saman..sultan kan..tmj lagi..baru tau sape betol sape salah..xgitu?

spartan said...

Ramai yg tanye asal uncle berani di dlm blog tp bukan Di luar..ada yg kata uncle jaguh kpg,ada yg ckp uncle ckp kosong..bg saya pulak adalah sebalikny..bg sye kalau apa yg di bongkarkn dlm blog ni suatu fitnah atau bidaah..dah lama The royal family saman,ban,tangkp uncle...Kalau sblum ini TMJ gigih lodged report sbb akaun parody ny di Twitter yg baru sehari dicreate asal dia x boleh buat benda yg sama dgn blog uncle..kita pikir lah sendiri bro..

Lagi satu apa yg uncle tulis beserta dgn bukti dn fakta w/pun ada diantara hya kiasan atau gambar sbb bukti sbnar x boleh dijual beli di blog..btul tak uncle?..bukti sbnr hye boleh dikemuka kalau ada respon,saman atau sbgny ye dak? Mengemukakn cerita2 yg melibatkn the royal family bukan boleh buat main KECUALI BENDA ITU ADALAH BENAR & ADA BUKTI..

Saya faham ramai yg syg sultan..sya pun sayang terutama DYMM SPB Yg Di Pertuan Agong..tapi harus diingat jgn terlalu taksub kerana mrk manusia spt kita..kita hye boleh taksub dgn Allah swt..seorg raja bkan bermakna dia mulia..yg mulia kalau dia bertakwa..jgn bertuhankn raja..

Sbg rakyat marhain kita dilahirkn dlm keadaan cukup sederhana..kena kerja utk mncari sesuap nasi..sungguhpun begitu sbg rakyat yg serba kesederhanaan kita juga ada tanggungjwb membantu sesama manusia yg lebih miskin & tak upaya selain itu kita juga kena byr income tax

Apabila melihat Bently,Fiat,Ferari,limo,Lamborghini, Aston Martins,Jaguar,Rolls-Roys,Audi A8/R8 dsbny kita hanya mampu telan air liur..kalau mampu pun kena gaji 20-30 ribu ke atas atau kau bissnesman..kalau x jgn harap.berbanding dgn anak2 raja diorg hnye petik jari je..name it dgn segera kereta2 tu tersidai di depan banglo/villa.. x perlu bekerja..hnye perlu pegang kayu polo then balun..

Apapun aku masih dan tetap ingat peribahasa dahulu "Raja adil raja disembah raja zalim ..."