Kenali mereka

Wednesday, June 27, 2012

Sultan Johor Atau Kerabatnya? (Part 50)

Sultan Johor Atau Kerabatnya? (Part 50)

Kenapa UMNO Pula Yang Dipersalahkan Bukannya...?






Yang maha halia dan Mail, tolong pulang semula duit, harta, kuasa dan kenderaan anda pada rakyat jelata dan pada yang hak.

Dan mohon maaf pada semua.


Part 62 - Johor military (JMF) relevan atau tidak?
Part 63 - Rakyat johor anjing?
Part 64 - 
Part 65 - 
Part 66 - Kesimpulan - Tutup kedai

21 comments:

Anonymous said...

sebab umno pon penyamun harta rakyat..

sama teruk je..

cam di melaka dulu, yang merogol, melayu..yang kena rogol, melayu juga..tapi yg kena penjara, Cina...hebatkan?

uncle taknak siasat kes tu??

-john jenin-

Anonymous said...

Salam uncle,

perjuangan berteraskan berani kerana benar InsyAllah..kita tidak akan gentar utk mengharungi dan beroleh kejayaan menegakkan kebenaran. Dengan izin Allah SWT. Semoga Allah melindungi Uncle dan keluarga. Keep it up Uncle!

arept said...

sejarah selalunye akan berulang, sama lah jugak dgn kesultanan Johor ni, jadinye, hanya jauhari yg kenal manikam....


bang jamil,

kete tu nama dia Lincoln Town Car Executive limos, (google tgk) stakat ni SI pnh bwk kat jln ada 4 bijik, 2 biru cair yg ko npk tu & 2 lagi warna hitam. da 4 ari rasanye SI kat KL skrg..

roslan tu masa zaman skolah dulu geng dgn majid, ko tnye la bdk2 EC hujung '80an.(lupa ko bkn bdk jb) satu lagi, ko bkn ke da lama tinggalkan istana pplangi tu, so byk cite2 dalaman istana yg ko da ketinggalan le.... jadinye smua soalan yg ko tulis tu patut ko tnye pada kamal sbb dia pnh kata smua isi istana ada kat tgn dia...

psl minum plak, ko kata isu kecik? ko agama ape? aku masih igt kata2 ko yg pnh ckp 1st time ko minum dpn majid gara2 dicabar, ko lupa ke masa kt s'pore dulu. dr kata2 ko da npk yg ko x tahan dgn godaan setan. tepuk dada tnye ape?? sendiri mau igt le bang...

aku rasa dlm bdn ko ni da byk sgt anasir2 negetif yg melekat, rasanye lebih baik ko pegi mandi wajib pas tu solat taubat 3 mlm berturut2, kalo nk lagi baik, 7 mlm berturut & setiap mlm lakukan sebyk yg bole... mudah2 an jiwa ko kembali tenang & normal, mintak maaf dgn mak ayah & smua org yg pnh kita sakiti sbb antara penyakit yg sukar diubati adalah disbbkan dosa silam lebih2 lagi dosa dgn manusia...

*org2 berek stable kirim salam...

akmal said...

baik kata uncle orang PAS terus sebab dia compare gambar sultan kelantan dengan mail. pada aku ini takde kaitan dengan politik langsung utk topik ni. aku bukan setuju sgt dengan semua topik yg uncle bawa, cuma bab yang ni, aku pun sokong sebab ade beberapa bukti yang dia dedah memang aku nampak dengan mata kepala aku masa aku bertugas kat JB 3 tahun yg lepas. kalau aku ada segala bukti dan teori, aku pun buat blog macam ni. bukan untuk kejar populariti, tapi ada masa, kalau kita simpan terlalu lama kebenaran, tidur pun tak aman woi..

JAMILKUCING said...

Salam huh biar betul si arept ni panggil aku Bang jamil !!!!!!!.

Yup di situ aku silap sebab cadillac baru dengan Lincoln Town Car Executive limos hampir sama bentuk belakang dia.

Roslan tu bukan akwan amjid bro. dia anak angkat sultan. so bila jadi anak angkat not meening mereka setaraf dgn anak raja. mana boleh ajdi akwan. mereka boleh di katakan tukang menerima kemarahan, kutukan dna maki hamun. jadi tak boleh lah ko panggil dia kawan majid.

Yup aku memang tinggalkan pasir pelangi lama. tapi bro untuk pengetahuan ko aku selalu dapat maklumat dari sana bro. selalu.

Aku minum waktu di karaoke tu pun pasal termakan ajakan,kegatalan dan kepukimakan betina betina pelayan tu. bukan pasla aku nak.

Tentang aku minum di singapore tu aku buakn di cabar tetapi di paksa oleh majid. paksa dalam cabar. paham kot noo maksud dia.

Ya aku islam dan semua itu menjadikan aku belajar dari setiap kesalahan aku. alhamdullilah semenjak tidak mengikut majid aku langsung taks entuh bend abend atu. walaupun aku ikut majid aku bukan selalu minum atau kaki minum. tak percaya tanya yahya anak taukeh mutiara motor.

Dan ko tak payahlah tanya apsal hukum hakam dnegan aku. alhamdullilah dalam 10 tahun ni aku tak pernah tinggalkan sembahyang. ko cam ne.

Dah ko bercakap apsal hukum hakam halal haram aku nak takye ko la adik. membela ornag yg melakukan kesalahan,kezaliman, kesalahan BERDOSA ATAU TIDAK?

anak johor said...

arept....

statemnt yg ko kluar nmpak sgt ko orng dalam istana...

Ko kaitkan cerita yg abg Jamil minum la,apa baqai lg ko leh kaitkan..
Tp ko lupa,tuhan boleh angkat martabat seseorng walau sejahat mna pun dia....Penah dngar cita sorang pelacur diangkat martabaatnya ke syurga hanya kerana memberii seeokor kucing makan??/

nak tanya ko g???agak2 ko baik sgt ek??sembhyang sampai benjot hitam kat dahi ek?? Tp ko lupa ttg diri ko kan??
abg Jamil...Apabila kebenaran tiba,yg bathil akan hilang...Truskan perjuangan anda...

fuckUuncle said...

salam. wah wah nampaknya service akan bertukar tangan ni. PAPAGOMO, what happened? terbukti uncleseekers ada tanjak jadi raja. sorry to say uncle, bukan nak puji lu sangat. tapi lu punya blog memang dasyat.

tertarik dengan arept punya comments. bro jamil tu memang nampak cam tak pandai. lu memang nampak cam lebih pandai. tahu nama keta segala. tapi gua nampak macam lu lagi bengong la.

lu cakap jamil x tahan dengan godaan syaitan. dicabar (ayat lu gara2 dicabar, ko lupa ke masa kt s'pore dulu) menunjukan bahawa lu yang mencabar. atleast dia adalah seorang manusia yang lemah. ada ruang untuk dia taubat. lu adalah syaitan yang memang dilaknat Allah s.w.t. ini just apa yang gua nampak la. gua rasa lu pon edducated person, sorry andai terkasar bahasa.

*jangan just nampak orang semua tak betul bro. satu jari lu tunding, 4 point kat lu balik.

Damirull said...

Salan

Anak Johor biarkan. lagi banyak adik arept tu menjawba lagi banyak kemungkaran atau kebongkaran akan keluar secara sendiri. aku tak mahu tuduh aku tak mahu teka. tapi dari pengamatan aku cara menjawab, cara menaip macam kenal je. tak pe tak pe aku tengok lagi.

mamak said...

si arept lebih byk dia nk nak kona dan buka aib orng tanpa dia sedar dia makin banyak buka pekong dalam istana.bodohhh

azrul said...

uncle.lu x takut ke bila lu potong ranking semua blogger2 lain.kang xpasal kna belasah ngn PAPAGOMO..hahahahahahahahahahahaha

Late Warrior said...

fuhh...sepatutnya blogger2 yang bijaksana tau utk menilai. Aku yakin pembongkaran uncle pasal SI & kerabat2nya tak ada kena mengena langsung dgn Ameno yg duk back-up...ini kerana uncle ada sifat jati diri, anak jantan keturunan Al-Attas yg lantang dan berani membongkar kejahatan. Korang semua patut contohi sikap beliau..buka mata luas2, tgk sekeliling..betapa byk kes penganiayaan yg tak terbela..betapa byk kezaliman dibiarkan berleluasa...bongkar habis-habisan.. barula blog korang pun "world"

sesiapa je yg zalim, tak kira Sultan, Menteri atau rakyat jelata..KEJAHATAN WAJIB DITENTANG! KEZALIMAN MESTI DISANGGAH! Fardhu ain setiap org utk menegakkan kebenaran..menentang kejahatan!

kudos to uncle...keep it up!

JAMILKUCING said...

Anak johor , Damirull biarkan kite tengok je.tak perlu marah dia. mungkin dia ada kena mengena jadi dia kenalah bantu membersihkan nama hehehe

Anonymous said...

Kilikikik..blogger lain mana ada berani,,semua tu darah me layuuu..kena byr nk hidup senang je...tp yg nih darah arab beb! Arab ni berani mati punya..hehe.

Anonymous said...

Setuju bangat dgn ko beb,,tp ko hanya berani mengapi2kan je.. nama je gah, warrior konon..tp penakut nk paparkan identiti..hehe,,ada berani mcm uncle n jamil meow,meow nih..hehe.

James Iha said...

Salam bro syed,

aku penyokong PR terutama PAS dan aku mengambil tidak kira mana-mana pihak yg melakukan kezaliman waima dari PR pun aku akan tentang habis-habisan. Walaupun bro merupakan salah seorang blogger yg berdiri di belakang UMNO tetapi aku tabik lu dalam soal menegakkan kebenaran. Budaya penjilat pungkoq memang dah lama meresap dlm pemikiran org Melayu. Dlm hal ini aku cukup berterima kasih kpd Che Det!

pokbah said...

salam uncle,

terus kan dedah kan suma kejahatan and kezaliman si maha halia ni..jgn biar kan rakyat tertipu dgn suma kebaikan yg die pnh buat(tu pon kalo ad lah)hihihi..
BRAVO...truskan perjuangan anda..:)

Late Warrior said...

eleh..yg kau tak buh nama langsung tu (Anonymous) berani pulak..cermin diri la sikit brader!!

Anonymous said...

yang masalahnya kuasa raja antaranya adalah KETUA AGAMA...so inilah agama sultan johor agaknya...bagus la korang daulatkan dia dengan pesen agama2 dia sekali...

JAMILKUCING said...

Salam

Kadang kadnag aku sendiri pelik , hairan, menyampah . ko orang hanya tunjuk berani dalam internet sama macam anjing menyalak. cuba lalu depan rumah cina sengok bagaimana anjing menyalak. macam itu lah ko orang , dah la guna nama Anonymous .lepas tu maki hamun bukan sahaj sultan johor , tmj , uncle malah aku sendiri.keluar segala ayat ayat yg mak bapak ko orang ajar.

Aaku tahu la ko orang pun tak suka sultan atau TMJ tapi taip ayat ayat tu agak agak la. waaemah kita menyampah benci seklai pun bagind atetap sultan. marah marah la. lepas kan perasaan tapi jangan la maki hamun . segala ayat yang mak bapak ko orangs elalu cakap tak perlulah luahkan di sini. ni bukan blog mak bapak ko orang ni blogs uncle( aku bukan nak bodek uncle) tapi ni rumah dia. hormat la sikit.

Kalau betul betul berani , betul betul jantan. buat blogs sendiri. letak foto sendiri kemudian kutuk lah semahu ko orang kalau la berani.ko orang jangan ikut uncle. dia hentam dia ada bukti. dia ada sumber, dia ada maklumat. ko orang ada apa .harapkan telor lanjut sahaja. pastu pulak pakai Anonymous .kalau penakut nasihat aku tak payah la komen. baca je maklumat yg uncle sertakan sudah. tak perlu menyalak.

Buat arept abg nak abgi tahu. abg sudha ada maklumat siapa rept. so nasihat abg toksah lah dok berkomen lagi ok adik. duduk diam diam sudah. nanti mereka ashik maki hamun. suey badan. toksah. ok. tak payah lah dok bela .tak bulih kaya pun. dok diam je ok. ikut nasihat abg. pleaseeee.

KALAU TAKUT DI LAMBONG OMBAK JANGAN BERUMAH DI TEPI PARIT OK

Tiang seriMuar. said...

Salam.., mohon laluan beb,

Anak johor,

Rasanya cerita pelacur tu... Sebab dia turun telaga, ceduk air dengan kasut dia untuk minuman anjing..... Maka diangkat Allah martabatnya kerana keikhlasan dan simpati.

Satu lagi kita kat johor nasib baik... Ada sekolah agama dari dulu lagi... Kalau tak paksa mana bebudak nak belajo ugama ek.... Ish! Tak ke dulu ustaz2 kita ajar apa hukum membuka aib orang ek.., tapi sekarang takpe tak.. Pasal ramai dah buat macam tak salah je... Ada tu sampai cari makan dari sumber begitu...

Pasal top blogger ni... Ok lah tu..
Tapi beb kalau nak buat siri seekers kat tv tu lain kali buat la elok2.. Yang dulu2 tu... Ish!

Boom said...

asal laju benor page view tu bergerak!! terbaek ar uncle!!