Kenali mereka

Saturday, June 16, 2012

Sultan Johor Atau Kerabatnya? (Part 32)

Sultan Johor Atau Kerabatnya? (Part 32)

OMBAK LINDUU...



Siapakah yang bakal menggantikan Mail sebagai Tengku Mahkota Johor yang baru? Adakah...


Tengku Mahkota Johor
Bakal Sultan aka Ketua Agama Johor? Kah Kah Kah

Benarkah Mail dan Fazura sudah bernikah? Ooooh...pasal tu lah agaknya JAIS tak buat tangkapan khalwat...ermmph.. banyak infomer beri maklumat yang mereka berdua ni suka lepak bersama di Bukit Pelangi dan Rumah Jingga. Lepak atau tinggal serumah? Jeng Jeng Jeng. Mail, ceciter dalam tweet...lu kan suka sangat bertweet (baby dah nak tido da ni...). Kalau klik kat lebai google (tmj tweeter) bersepah citer...adussss..lupakan jer lah hasrat nak jadi sultan.

Rakyat Johor bakal menerima permaisuri dari golongan artis?
Yeaaahhh...permaisuri aku seksi...
Menantu aku cantik..menantu aku cantik (filem musang berjanggut)

(klik)

Fazura....walaupun ni citer lama, sekadar bertanya buat kali terakhir, betul ke dalam video lucah ini bukan anda? Saya minta maaf dari hujung rambut sampai hujung jari kalau saya bertanya kerana isu ini boleh jadi sangat panas kalau perempuan dalam video lucah  adalah anda! Tapi sekiranya Mail sanggup menerima dan mendidik anda menjadi isteri yang baik itu tidak menjadi masalah dan saya akan kagum dengannya. Bagaimana pula perasaan bapa mertua anda berstatus Sultan dan bagaimana pula perasaan rakyat Johor dan Malaysia?





Zura :
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

Mail :
Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku

Zura :
Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Mail :
Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Mail & Zura :
Hanya mampu terserah
Moga cahaya di penanti

Mail
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya

Zura
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

Mail, kalau nak bertweet, pastikan dalam keadaan sedar. Tolonglah jangan hantar ketika kepala tengah 'sedap'! (klik). Besok atau lusa atau tulat, pergi hospital kerajaan periksa darah kemudian paparkan pada semua rakyat Malaysia berapakah kandungan alkohol dalam darah seperti mana aku minta Ghani Patail (Part 12) buat supaya kau boleh bersihkan nama yang tubuh kau bersih dari setitik darah dalam tubuh supaya kalau jadi Sultan Johor (mana mungkin kan?) tak lah dipertikaikan nanti. Rakyat biasa yang togak arak tarak hal sebab ikut mana pun memang kami tak layak sandang jawatan KETUA AGAMA NEGERI JOHOR. 


Part 62 - Johor military (JMF) relevan atau tidak?
Part 63 - Rakyat johor anjing?
Part 64 - 
Part 65 - 
Part 66 - Kesimpulan - Tutup kedai

54 comments:

Anonymous said...

Jangan lup sambung lepas maghrib tau!... Tungguuuu....

Wang_Segera said...

mana link video nyer? x der pon

Anonymous said...

mana link video nye

Kaka said...

Mmmmm......janji bahagia.....

ros said...

uncle...xleh klik ponnn

Anonymous said...

uncle,sila la bnyak kan cite psal tmj yg bkal sultan kami ni*podah*.
n apa lagi cite psal tmj n fazura tu uncle?

Anonymous said...

terima kasih pada uncle,allah melindungi kamu dari kuasa jahat. baru aku tahu kaum kerabat sultan johor kami ni macam ni akhlaknya, ini lah ketua agama kami, semoga allah membuka pintu hati tuanku seketurunan ke jalan allahh. harap mengikut jejak sultan muhammad kelantan , allahhuakbar!!!

skodeng said...

ada 1-2 video minah ni dgn mat saleh masa x berapa nk glamer dulula. Tak silap dia pernah ngaku mmg dia dalam video dan dah insaf atas kenaifan masa tu. saja nak tahu yg uncle tengok ni video yg mana satu?

Anonymous said...

saya sebenarnya tak setuju ngan kebanyakan sultan dan kerabat2. tapi rasanya pendedahan ini agak keterlaluan dan membuka aib org. Takuti la Allah.

Anonymous said...

blur

Anonymous said...

Video tu pelakon dia thai chicks dah memang bersepah minah tu.. ape bendaaa la lu.

-kaki tengok porn-

Untung_emas said...

Sultan Johor, Duli Yang Maha Mulia Sultan Ibrahim Ibni Almarhum Sultan Iskandar telah menasihati putera-putera dan puteri baginda supaya jangan terlibat dalam sebarang kejadian yang boleh memalukan keluarga diraja Johor.

http://mstar.com.my/berita/cerita.asp?file=/2012/6/17/mstar_berita/20120617113447&sec=mstar_berita

running of iera said...

klu kita ttp aib org,allah akan ttp aib kita diakhirat kelak..
nk menegur bia dgn crenye..
bkn dgn gne laman sosial/blog..
pergi bersemuka..
rsenye smber2 uncle pon xkuat kn,byk dgr cite org dgn google semata-mata..
sekdar mmberi pndpt..
take it or leave it..

Anonymous said...

ya ampun betul ka si fazura tu?

isk.. x leh diterima langsung la...

mcm mn org mcm ni leh jd artis? rosak2...

Anonymous said...

HIDUP HANG JEBAT HIDUP UNCLE!!! jangan jadi HANG TUAH lembu cucuk hidung. kalau sultan itu baik budi pekerti, berakhlak dan taat pada perintah allah , harus kita menjadikan dia idola dan contoh.

Apa fungsi sultan hanya bersekongkol dgn taukey cina kaya singapura membina kekayaan utk diri sendiri, sedangkan rakyat sendiri masih dihimpit kesusahan ekonomi.

cikmama said...

Cmne la raja leh jd ketua agama..pdhal bini masing2 rambut merebang...trengganu je ok..tutup aurat

nescafeais.com said...

fuh....bisa-bisa...hehehehe

Anonymous said...

TMJ + THE ZONE = ?

Anonymous said...

asal ngan TMJ+The ZONE=
anon cite la lagi...kah kah kah

Anonymous said...

Hahahaahaha..salute..salute...

Anonymous said...

pendapat aku r sultan2 raja2 melayu ni wat semak je x bwk kbaekan pd umat ISLAM kt Malaysia nih. akidah pn tunggang langgang. TETAPI skrg aku fhm nape masa merdeka dulu raja2 sultan2 dikekalkan terutama suasana politik sekarang dimana bangsa2 cina kiasu Malaysia dan singapork semakin rakus nk hapuskan hak2 org melayu. jatuhnya org melayu maka otomatk jatuhla ISLAM kerana di Malaysia majoriti umat ISLAM ialah org2 melayu bkn cina atau india. lain la kalo majoriti cina dan india juga beragama ISLAM. 1 hari nanti even now org2 cina kiasu auta Malaysia ni milik org2 cina tp disebabkan ada raja2 sultan2 melayu org2 yg bodo pn akn hairan kalo betul Malaysia itu negara cina kenapa raja2 sultan2 semuanya org2 melayu yg beragama ISLAM?? kantoi suda cina2 komunis kiasu yg x sedar diri nih.

Org Batu pahat Johor said...

kami rakyat , berharap sangat pada tuanku sultan johor agar dapat menerapkan ilmu agama islam yg cukup mendalam kepada keturunan tuanku, agar beliau tidak tersasar jauh serta kurangkan sifat-sifat ego agar rakyat lebih rapat dan mesra serta SAYANG dengan pihak istana.rakyat hormat kerana takut amat berbeza dgn hormat kerana sayang kan sultan.

Anonymous said...

http://www.rotikaya.com/eksklusif-uncle-seekers-dedahkan-kisah-cinta-beliau-siti-aishah-mantan-permaisuri-agong/

abih tu, lu dah islam sangat ke?

Anonymous said...

Uncle nak tegur pasal Kerabat DiRaja Johor saya setuju, tapi bukan begini caranya. Dengan fitnah & letak video lucah.

Buanglah semua posting yang ada unsur fitnah & minta maaf lah kepada pihak yang berkenaan.

Janganlah mudah percaya sangat email-email yang Uncle terima tu. Periksa lah dulu, jangan copy-paste je terus ke blog ni.

lan said...

dunia dunia

lan said...

dan yg hairan ramai juga yg konon2 berkumpul beri support ya

Anonymous said...

JMF ni tinggi ilmu tegur menegur bila nak ambik gambar TMJ sedang bersantap.....
Adik dia yg pakai seragam polis masa KMJ nampaknya lagi tinggi lampai.

Pemerhati BERSIH 3.0 said...

“Saya nak tengok apa akan jadi kepada Melayu kalau negara yang kita sayang ini jadi macam Singapura. Kalau dah susah, jangan sibuk nak mencari Raja,” tulis baginda lagi menerusi Twitter.

Baginda juga bertitah agar golongan berkenaan sedar dan menerima fakta selain belajar untuk menghargai apa yang dimiliki seterusnya bersyukur. -SH-

p/s: hahahahahahaha...ada betoi ka?Uncle kasi ulas sikit bleh?takda raja rakyat merana? kui3..ke takder rakyat, raja yg merana?sap nk pump modal nnti? hehehehe

MariaCassiopeia Somewhere in earth said...

Assalamualaikum Uncle Seekers: Untuk kesihatan berpanjangan, lari dari tajuk sikit, boleh tak Uncle buang gambar Uncle sedang memegang rokok! Tak suka dan tak elok...dan orang akan menilai kita pula. Ribuan maaf Uncle.

rakyat said...

TMJ ni hensem la..tp bila fikir..alangkah untungnya kalau TMJ ni humble seperti sultan kelantan..kita adalah sama disisi tuhan..bila2 masa sj kita akan kembali kepadanya..smoga tunku diperoleh hidayah Nya..

Anonymous said...

TMJ ni hensem la..tp bila fikir..alangkah untungnya kalau TMJ ni humble seperti sultan kelantan..kita adalah sama disisi tuhan..bila2 masa sj kita akan kembali kepadanya..smoga tunku diperoleh hidayah Nya..

Prince of Noob said...

peh gila hot gambar fazura yg nampak bra tu... stim gila gua... kenapa la dia tak jadik awek gua... done follow here uncle fu... eh silap, uncle seekers - Noob

Anonymous said...

masya-Allah...dh nk puasa ni.kurang kan la fitnah. bnyk kan amal

zelmey said...

Kenapa Dr Mahathir pernah berbalah dengan Raja?

Kenapa Tun Ghafar Baba juga pernah menegur Raja?

Kenapa rakyat berhak menegur Raja?

Kita sayang Raja dan Sultan, tapi kalau tak betul, Benarkah hormat pun boleh hilang?

Kuasa Allah mengatasi segalanya.

Semoga Allah beri petunjuk yang BENAR.

Terima kasih uncle kerana membuka minda kami rakyat jelata.

Anonymous said...

Apa nak heran kisah2 yang uncle kuarkan ni baru sket jer...blom gambar kerabat2 dengan binatang kesayangan dorang anjing mcm2 jenis,semua tahap "ISLAM LIBERAL"..lagi peninglah kalau korang tengok....last 3 years pernah dapat email gambar2 kerabat2 di malaysia bersama binatang kesayangan "anjing kecik"@cuwawawawawaw

Anonymous said...

berani sangat tegur mcm ni..
tak tau akta hasutan ker?
kamu kate terer sgt mcm2 hal..

jgn macam2, kerja sultan kite tak perlu nak amek alih..

kot benar ada kekhilafan,
kamu pergi berjuma depan2,

tulis dalam blog.. kanak2 6 tahun pun reti buat!!

ingat uncle, kalau kamu benar tunjukkan !! bukan begini caranya..
negara kita ada undang2..!!
kalau tak nak ikut undang2 negara, better kamu tak payah duduk atas muke bumi Allah ni, sbb Agama Islam juga ada undang2 Islam itu sendiri !!

-pemerhati-

Anonymous said...

jebat

video muka cam fazura tu..namanya kat young...porn star dari thailand...mintak delete video ni...aib sangat...n boleh menimbulkan fitnah n persepsi

Anonymous said...

Kalau lah betul dia ni thai chicks? apa nama dia?

Anonymous said...

salam brow syeeedddddddd :)

- cun bakal sultanah johor tu
- rakyat tentu akan bangga dapat sultanah dari kalangan artis
- brabooooooovpppp000000 bakal sultan n bakal sultanah johor -terskan jadi idolan rakyat johor

rakyat johor

hang lekuk said...

Tanggunglah nanti kat akhirat pd yg letak video dgn menengok..ingat..x selamanya kt di dunia ni..Wallahualam..

Anonymous said...

BAKAL SULTANAH JIHOR DAH BARAI NGAN MAT SALLEH? EKH KEH KEH

Anonymous said...

Jebat Modern...

Assalamulaikum...
Boleh saya nak komen sikit, Hmm... kepada running of iera yang pandai bercakap tapi tak nak berfikir. Ya, betul kata awak, tak baik mengaibkan orang, tapi cara macam mana nak menegur tu? tolong lah fikir...! apa kejadah nak pergi mengadap sultan pastu tegur dia depan-depan, hah. macam tu! ingat dilayan ke! silap hari bulan mati dalam semak je, tak pun dilupuskan. nak report kat media massa, lupakan je lah! hmm... jadi kat siapa & dimana kita nak mengadu! boleh berikan jawapan! jadi dalam blog uncle ni je lah tempat uncle nak cerita apa yang tersirat & tersurat... ada fahammm...! fikir dulu... jgn main cakap je... awak tu berani ke!!! dah bertuah ada orang berani macam uncle untuk bersuara... saya pun mengaku tak berani. tapi diam & faham. agaknya kalau zaman jepun dulu, mesti awak boleh dikategorikan tali barut jepun!

Wassalam...

bukan senang nak senang said...

Wa cukup respek pada uncle yg amat berani sekali buat pendedahan sebegini. Tapi lebih baik jika video lucah tu jangan dibuat tontonan umum macam ini.. cuba cari satu solution yg lebih beradab. Kalo macam ni, budak2 kecil pun senang2 tengok... macam porn laa pulak, implikasinya kurang baik.

Jebat Pandai said...

Saya amat RESPEK pada uncle yang amat berani buat pendedahan ini. Jika ia benar maka uncle telah membuat satu khidmat yang mulia kepada rakyat Johor. Tapi saya berpendapat adalah lebih baik jika video itu jangan di muatkan disini. Sebab kanak2 pun blh tengok, jadi kesan tidak baik. Video itu blh di emailkan kepada mrk yg minta sahaja.

Anonymous said...

Jebat Modern...

Assalamualaikum...
Boleh saya nak berkomen lagi, Hmm... kepada permerhati yang yang sama pandai macam running of iera... kalau rasa diri tu hang tuah, jgn lah masuk kat blog uncle ni. ada faham!!! cakap macam bagus je, budak 6 tahun pun blh buat. haram jadah punya org! aku nak tgk mana budak 6 tahun yang tau buat tu! tampilkan & tunjuk kat semua orang dlm blog ni? jgn ckp je!!! kalau tak suka apa yang uncle buat, ko boleh berambus dari blog ni!!! tali barut jepun punya org! blh aku tanya lagi, macam mana nak ikut undang2 tu? kalau undang2 pun sebulu & sepihak dgn mereka, jadi apa blh kita lakukan? wat tak dilayan je nanti, silap2 blh membawa kemudaratan pada sipengadu, ada faham!!! bahalol punya org! pandai ckp undang2 lah konon, apa ko tahu pasal undang2 ni! Dan tolonh!!! jgn nak samakan undang2 manusia yang buat dengan undang2 yang telah ditentukan allah. jauh bezanya lahanat... ada faham! mendidih darah aku bila baca kau punya komen. kerja sultan jgn ambik tau. kalau lah sekarang ni sultan kita macam zaman hang tuah, huru hara lah negara kita. tu ko kata jgn nak ambil tahu, biar je berkuasa macam tu! langsung tak blh bersuara. negara apakah ini! ckp mudah tapi fikir dulu sebelum nak komen uncle. ada faham!!! orng yg mcm ko ni lah yg patut disembelih dulu kalau dalam perang. tak berguna langsung!

wassalam...

Anonymous said...

Salm bro........video itu fitnah.....kuarkan dr blog ...

Anonymous said...

kalopun betul video itu benar, rasenye x sesuai diletakkan di sini...cukup mengaibkan!!!

Anonymous said...

semua org ada kisah silam,jika kita bertaubat allah swt akan ampunkan dosa2 kita.berdoalah yg baik2 utk mereka kerana hari ini hari mereka ,besok2 hari kita,anak cucu cicit kita pula akan diaibkan.hidup mcm roda.walahualam

Anonymous said...

Plz jngan maki hamon ni laman sosial semua lapisan umo boleh membaca nye... So nak brhujah atau nak kasi pendapat biar rasional sikit...

Anonymous said...

salam..

satu pndedahan yang mnarik..good job 'uncleseekers'..biar rakyat johor sume tau sultan dorg ni cmne sbnarnyer..bkn nak aibkan ke ape..bnda xbetol kita kna tegur..xsalah..lg2 sbg ketua/pmrintah tggi..
aku ni pn salah sorg dr bjuta2 rakyat johor..dlu mmg 'buta IT'..xtau pe..org ckap salah pn terima je..skg br la nmpak kbenaran yang hakiki..ade bukti lg..br betul org yg matang..xmcm 'hanjing2' kurap yg komen n wt bnda fitnah xtntu psal..aku lme dh bnci dgn 'mail' ni..bajet cool je..ptuiihhh la..
ksian aku tgk rakyat2 joho tiap2 pas jmaat mndoakan sultan..tp cmni lu pnye prangai..tp bagus skg je ble baca doa utk sultan sume org bgn n kuo dr msjid..xcye ble g kt msjid2 d johos mse solat jmaat..

org2 yg msh sokong sultan n krabat joho tu 'pnjilat' je..bg duit snyap..pastu jnis xbrpndidikn aku tgk..org cmtu kte kna citer dgn 'fakta' bkn 'auta' br dorg faham n jelas..hrap rakyat johor sume sedar la dgn bnda ni..

Anonymous said...

depa ni sahih ke darah raja..ke bendahara

azrul said...

aku rasa la kan...TMJ ni khatam quran pun x habes kan???wallahualam....harap muka ja ganas.

TROPEDO said...

ASSALAM, KITA NI KADANG KADANG KENA SEDAR DIRI JUGA, KITA SETUJU MASING MASING ADA KELEMAHAN PADA SESUATU MASA, KERANA SIFAT INGIN TAHU SESUATU PERKARA DAN KEKADANGNYA SEDANG MELALUI PENGALAMAN UNTUK MEMATANGKAN DIRI, SEMUA KITA ADA BERSIFAT JAHAT DAN BAIK, TETAPI KITA SENTIASA MENINGKATKAN KEBAIKAN DARI MASA KE MASA DAN DARI HARI KE HARI, ASALKAN MAU BERUSAHA DAN JANGAN PUTUS ASA DALAM USAHA BAIK YANG HENDAK DILAKUKAN, TERUSKAN KESEDARAN ITU, ALLAH MAUKAN USAHA BAIK SECARA BERTERUSAN USAHANYA. SETAHU RAMAI, KERABAT JOHOR MEMANG DIAJAR MENGAJI, KHASNYA SULTAN SEKARANG, USTAZ JENAL USTAZ YANG MENGAJARNYA DAN TINGGAL BERDEPAN BILIK TUANKU SULTAN IBRAHIM SEMASA MUDA, CUBA TANYA USTAZ UNCLE...CUMA DALAM SITUSI PENDEDAHAN INI, SAYA RASA ISLAM MELARANG MENDEDAHKAN AIB MAKHLUK KALAU BETUL, KALAU TAK BETUL DIPANGGIL FITNAH, TANPA DAKWA DAKWI LAGI, MEMANG TAK SAH DISISI ISLAM WALAU PUN ORANG TU MACAM PUAKA, SEBAB ALLAH PUN MELARANG KITA DEDAHKAN AIB KITA...FIKIR SAYA ALLAH SWT LEBIH TAHU...SEBAB TU ZINA KENA ADA 4 SAKSI...SUDAH SUDAHLA TU...MARI KITA DOAKAN SEMUA KITA NI SEJAHTERA DUNIA DAN AKHIRAT...KITA DOAKAN SESAMA MAKHLUK , APA SLAHNYA TUGAS MURNI, RUGINYA DIMANA, TAK PAYAHLAH HASUT RAKYAT JOHOR DAN NAK LAGA LAGAKAN ORANG SEDANG AMAN DAN MAKMUR, KITA SAMA DOAKAN UNTUK MEREKA DAN KITA SEMUA DENGAN KEMAKMURAN ZAHIR BATIN DUNIA HINGGA AKHIRAT..AMIN... KALAU PENYAKIT BOLEH MEROSAKAN UMUM SECARA KESELURUHAN ...KITA CANTAS DIA RAMAI RAMAI... WALLAHUALAM...SYUKUR PADA TUHAN...SIKIT SIKIT... KENA INGATKAN JUGA VVIP NI...RAKYATLAH NAMANYA...TERTIB RAKYAT PUN MESTI JAGA SAMA.

Anonymous said...

abisnya fazura..lunyai