Kenali mereka

Wednesday, July 4, 2012

Sultan Johor Atau Kerabatnya? (Part 63)

Sultan Johor Atau Kerabatnya? (Part 63)

Rakyat Johor Anjing?


Hoi Mail, ko lupa ke aku ni orang Johor
Muka tak malu! Dah berbulu pun minta tolong kat bapak. Sendiri settle lah jawab semua soalan aku baru rakyat tahu samada kau dipihak yang benar atau.....
Bakal Ketua Agama Negeri Johor konon?
 Podah!

Dakwaan karut atau Takut?

Kalau aku dan rakyat Johor di panggil Anjing kerana menyalak, ketuanya?


Terima kasih Amx seperti ruangan komen di bawah tentang video ini..

Apa komen Kamal Hisham tentang isu ini? Harap bersabar...

......1.08 pagi sampai 5.08 pagi.....

Welawe...Tunggu 4 Jam tu...
Adakah beliau tengah sedap berdengkur atau....?

Kali ini aku beri dia masa sehingga pukul 5 petang samada dia berani atau tidak soalan-soalan aku di bawah selain komen di atas!

Kamal, kalau lu rasa ada soalan yang agak berat untuk lu jawab hari ni, lu boleh minta tangguh. Asal jangan jadi PENGECUT macam DIA ORANG tu semua sudahlah!.

1. Betul ke aku dengar ada orang nama Shamsul kena belasah dengan JMF?

2. Betul ke aku dengar mail aka cicak mengkarung pernah mengaku depan kau yang dia belasah kerabat Negeri Sembilan?

3. Betul ke aku dengar si mail cicak mengkarung tu suka mabuk dan gaduh kat The Zon?

4. Betul ke aku dengar sorang anggota JMF kena tanam separuh badan dan cicak mengkarung kencingkan muka dia sebab murka?

5. Betul ke aku dengar anggota JMF sendiri dah naik tocang sampai berani pukul orang bila-bila dan  di mana saje walau takde arahan dari sesiapa?

Sekarang pukul 5.32 pagi...

JAWAPAN KAMAL HISHAM



Salam Uncleseekers, merujuk kepada soalan-soalan yang telah  dikemukakan, saya memang tidak takut untuk menjawapnya. Saya hanya takut kepada Allah sahaja. Sebagai seorang Islam dan seorang Professional ,soalan-soalan ini saya akan jawap apabila tiba masa yang sesuai, saya akan menjawabnya tanpa rasa takut atau berat sebelah "without fear and favour" dan akan bercakap perkara yang sebenarnya telah berlaku..

Maaf kerana lambat menjawap soalan-soalan ini kerana sibuk terpaksa berpindah tergesa-gesa buat kali ke 3 dalam setahun ini disebabkan ada pihak tertentu telah dihantar oleh orang yang masih saya tidak ketahui mengganggu saya dan keluarga  di luar negara ini. Demi keselamatan, saya terpaksa berpindah lagi atas nasihat pihak tertentu di sini.

Terima kasih sekali lagi


Part 62 - Johor military (JMF) relevan atau tidak?
Part 63 - Rakyat johor anjing?
Part 64 - 
Part 65 - 
Part 66 - Kesimpulan - Tutup kedai

110 comments:

Anonymous said...

Bako..bako..bako perasaan. hahaha itu sahaja yang anda tau untuk meneruskan kehidupan anda.

Anonymous said...

jadi hush puppies?

Anonymous said...

its getting hot in here...

Anonymous said...

Ayat yg langsung tak patut keluar daripada mulut seorang bakal Ketua Agama Islam Johor. Org bukan Islam akan memandang rendah org Islam. Anda betul2 telah memalukan agama Islam. Manusia telah dijadikan dgn sebaik2 kejadian tetapi telah disamakan dgn anjing oleh seorang yg bakal jadi Ketua Agama Islam Johor.

Anonymous said...

adalah tidak wajar bagi tmj memanggil rakyat johor sebagai anjing di masa yang sama meraih simpati dari rakyat johor.
hari ini panggil rakyat johor anjing...
hari esok panggil apa pulak?
katanya hudud nak dijalankan di johor dulu?
ramai lah yang bakal kodong tangannya atau berbilai belakangnya?
tukang tangkap dari pusat islam sanggup ke rush the zone punya area?

Anonymous said...

Mengikut firasat beta, anakanda mail ni guna bahasa tweet hasil ciplak dari ungkapan-ungkapan yang bertabur di blog-blog motivasi. anakanda mail belm ada kepandaian dalam berbahasa sebegitu, sehingga hanya terkeluar dari bahasanya yang sahih adalah anjing.

Pada pendapat beta lah,..... UMNO selaku penaung kepada Sultan dan kerabatnya, perlulah dipertanggungjawab. Caranya mudah. TUMBANGkan UMNO dalam PRU13.......

JAMILKUCING said...

Salam

Jamil betul betul terkejut ayat itu yang keluar dari mulut TMJ. i never todd he will saying that. sebab ayat ayat seperti itu yg mereka orang atasan selalu gunakan untuk orang bawahan dalam istana dan tidak di tunjukan kepada rakyat luar. sebaliknya TMJ sendiri telah membuka pintu itu kepada rakyat luar.

Di sini ( bukan aku cakap ) telah menunjukan kepada rakyat bahawa siapa yg tidak bersetuju dnegan istana mereka ibarat ANJING sama seperti kalaus esiap mengunakan PATIK yg dalam bahasa urdhu hindi ialah ANAK ANJING YG BELUM BUKA MATA. Terang lagi nyata mereka pihak istana memang menggangap kita rakyat biasa umpama anjing.

Uncle seekers bukan menginaya, menfithnah,memburukan istana tetapi beliau hanya bertanya apabila mendapat sumber sumber yg mungkin beliau sendiri tak percaya jadi untuk bertanya secara berdepan mungkin tak terjadi. so beliau gunakan blogs bersertakan bukti hitam dan putih.

Tengku ismail ( TENGKU TIK ) NAMPAKNYA SEORANG YG TIDAK MAKAN NASIHAT RUPANYA. saya pernah SMS beliau memohon agar beliau jgnlah bertweet atau.jgn balas dan layan tetapi nampaknya beliau suka menunjuk taring kepada rakyat yg sekarang sudah muah menjadi mentimun.

Kalau UNCLESEEKERS di angap ANJING maka berapa ribu ornag yg menaip dna membaca di blogs uncle seekers juga di ibaratkan anjing termasuk PANGLIMA JMF DAN SEKUTUNYA. DANA AKU. Tapi aku ada mulut,mata,telinga,hidung,badan,muka,rambut,kaki, tangan ,serta ponggong sama seperti TMJ juga. kalau aku di anggap ANJING maka jawapanya !!!!!! LU ORANG FIKIRLAH SENDIRI.

Ikramx said...
This comment has been removed by the author.
jam randik said...

mane kamal ?? 1 jam dah nie .

fuckUuncle said...

sesungguhnya seburuk-buruk haiwan pada pandangan Allah ialah orang-orang yang pekak, dan bisu, dan tidak memahami. Surah Al-Anfal ayat22

nugget daging said...

senang hati je nak panggil orang anjing diri sendiri mcm mne plak ? bukan ke sifat kita same je yang membezakan kaw tu duduk dlm istana n kami duduk uma batu pgar dawai takde emas . jgn suka2 na melabel orang sbg anjing lahh ! kaw sndri byk kekurangan lah .

Anonymous said...

Tmj was refering to uncle seekers you morons. He is for singular.

besen pecah said...

cuba korang baca twitter TMJ kebanyakkan dye menggi diri dan bongkak . dari twitter dia pon kita tahu sifat sebenar dia .
adakah sultan harus ade sifat bongkak mcm nie sedangkan seorang sultan perlu merendah diri kerana sifat rendah diri itu akan membuat kan rakyat akn betambah sygg pd beliau dan segan dgn beliau .
kalau mcm nie lahh sifat yang TMJ tunjuk mmg terang2 dia tuh sultan yang zalim

peace ~_^

Anonymous said...

Bawa lebih banyak kebencian dihati mereka yg goyah dan goyang. Apabila fikiran tidak steady, jiwa tumbang bersama niat sipenghasut yg berkepentingan. Mari berdosa. :-)

hagemaru said...

jangan nak menganjing sangat lah. haiyooo tmj... go mirror urself lah tmj...

ombak said...

anonymous july 4 , 2012 3:08 am
amboi sedap bhs nk panggil org MORON .
hang pandai sgt ka ?

tarik bulu.. said...

benarlah kata pepatah, kalau kepala dah busuk sampai ke ekor lah busuk.. tapi bukan semua rakyat johor tu dan jadi busuk... ade yang dah guna akal untuk berfikir... hahaha.. uncle tak pe kalau dia kata anjing... anjing ade banyak baka, baka yang mana satu dimaksudkan?

Samoyed, Siberian Husky dari Siberia
Alaskan Malamute dari Alaska
Akita, Shiba Inu dari Jepang
Chow Chow, Peking, Shih Tzu, Shar Pei, Tibetan Terrier, Lhasa Apso dari Cina
Basenji dari Kongo
Afghan Hound dari Afganistan
Saluki dari Mesir/Persi

anjing yang menyalak tidak akan menggigit...tapi orang yang kene salak tu menggihil ketakutan.. anjing tu acah je pun...kan uncle? hihihihi...

"memilih pemimpin-pemimpin yang mungkar atau mengekalkan mereka tanpa dihukum bererti kita bersubahat dengan perbuatan mungkar mereka itu. Maka kenapa kita jadikan lidah kita lidah syaitan? kenapa takut berkata benar? ingat, selain dari balasan di dunia, kita pasti menerima balasan di akhirat"
"MEMO UTK NAJID"- SH AL-ATTAS

Anonymous said...

Anonymous said...

Tmj was refering to uncle seekers you morons. He is for singular.

July 4, 2012 3:08 AM

pada pahaman gua la kan,

Tmj cuma ajukan untuk uncle seekers sahaja yang dia adalah anjing yg menyalak tu wahai kamu semua para pengkomen yang bangang!!! cuma uncle seekers sahaja..

tadi dah jadi anjing!!! skang kko cakap kitaorg bangang plak!!! wah wah.. ini sudah lebehhh!!!

hacik kau said...

If you were a kid actor(TMJ), if you had any plans of being an actor as an adult, you were really barking up the wrong tree(uncle seekers)

laser hijau said...

mari berdosa ????
hahahah ,
koaw na ckp uncle hasut org lah nie ?? heyy bro , orang semua ada akal buleh pikir yang mne betol yang mn salah .
kalau lahh yang mengomen neh goyah dan goyang kau tuh teguh sgt lah ?
orang bebal je yang ta phm isi kandungan cuba disampaikan dlm blog nie

Pakcik Tangkap Udang said...

Anjing wak lu !!!!

tarik bulu said...

fuckuncle

kau ni bagi firman tak habis... kau bagi habis2 la firman tu... bg sekerat2 plak...

Anonymous said...

Mari berdosa di blogspot uncle. Mari pesta dosa. Uncle panggil tmj cicak mengkarung, sultan setan. Tmj panggil uncle anjing. Yes! :-)

Amx said...

Bro dah menyahut cabaran Tun M untuk menderhaka... Derhaka kah ituuu? Salutttt!!!

http://www.youtube.com/watch?v=oXOAqBhgibI

Anonymous said...

haaa , kaw pown salah satu pendosa tuh lahh kan ? cett ,

milo ice said...

mari kita jadi spesies2 binatang yg pandai main blog. haha. what tha hekkkk.

red lappy said...

cicak bila tersepit akan memutus kan ekornya .
anjing bila tersepit akan menyalak kuat .

jam randik said...

mane kamal ? dah 2 jam dah kami tunggu .
kalau buleh kami nak tahu pasal cicak pukul kerabat negeri sembilan
buleh jawab ta ?

hacik kau said...

The dogs(uncle) did bark, the little boy(TMJ) screamed, Up flew the windows all,and every soul bawled out, Well done! As loud as he(TMJ) could bawl.

Anonymous said...

Pendekkan cerita, uncle panggil tmj cicak mengkarung, sultan johor setan, tmj balas panggil uncle anjing, uncle post tmj panggil SEMUA anjing. Yang menyokong tambah marah dan berontak. Good job uncle. Mari berdosa! :-)

padin shisha... said...

salam semua pengkomen2 hari ni...

ape khabar anda semua? harap semua dah makan.. :)

dah terlanjur masuk dalam ruangan blog uncle ni, saya juga kepingin utk komen juga... sebagai orang yang bukan berasal dari johor amat sedih bila membaca ape yg telah ditulis oleh uncle.. jika benar lah ape yang ditulis dan disertakan dengan bukti oleh uncle.. saya sebagai pembaca dan rakyat malaysia amat terluka hati dengan perbuatan dan tindakan seperti yang didakwa.. sungguh tidak sangka...

Rakyat yang melihat perlakuan sebegitu hanya boleh melihat tanpa berkata kerana takut dikatakan tidak setia kepada raja... kalau kita fikir sejenak tentang rukun negara:

Kepercayaan kepada Tuhan
Kesetiaan kepada Raja dan Negara
Keluhuran Perlembagaan
Kedaulatan Undang-undang
Kesopanan dan Kesusilaan

Bagaimana kita sebagai rakyat hendak setia kepada raja jika raja bersikap sedermikian... sedih rasa hati..

Adakah perkara2 sebegini akan terus berlaku untuk 30-100 tahun akan datang..? kesian pada anak cucu dan bangsa kita...

pencinta cicak said...

http://www.youtube.com/watch?v=NNZEAG1LIpg&feature=player_detailpage khas untuk TMJ n his girlfriends. sweet right ^^,

Anonymous said...

Anjing buat umpan buaya mcm kat Sarawak.. heheheh.. Dalam sekumpulan anjing akan ada seekor yg akan jadi ketua. Biasanya anjing2 lain akan ikut apa yg ketua anjing suruh.. Satu2nya contoh ketua anjing ialah Amerika Syarikat..

Anonymous said...

Uncle, aku suka pasal anjing ni. Sebenar anjing lebih setia dari manusia. Tuhan jadikan anjing sebagai teman manusia paling akrab. Ingat "ASHABUL KAHFI" antara makhluk yg terlibat adalah anjing selain dari manusia. Mereka lari dari kezaliman pemerintah pada masa itu. Kisah yang terang dan nyata dalam Al-Quran.

Dan kebanyakkan anjing lebih setia dari seorang yang bergelar KAWAN atau SAHABAT. Anjing sanggup mati kerana sahabatnya(tuannya).

Pernah berlaku pada zaman perintahan kegemilangan seorang Khalifah Islam, anjing sentiasa menyalak. Maka didatangilah khalifah tersebut seseorang yang alim(berilmu)tentang hal itu. Dinasihatkan khalifah tersebut menyiasat hingga ke akar umbi ada kemungkinan dia tidak menjalankan amanahnya dengan betul atau mungkin ada berlaku KETIDAKADILAN. Lalu siasatan pun dilakukan. Khalifah itu sendiri yang menjalankan siasatan. Didapati beberapa perkara berlaku dalam pemerintahannya:-

1. Ada anak yatim yang dibiarkan
2. Ada Ibu tunggal yang tidak mendapat bantuan
3. Ada Fakir yang kelaparan
4. Ada Kafir yang ditindas

dan 4 perkara UTAMA di atas berlaku disebabkan :-

1. Harta kerajaan(baitulmal) tidak
disalurkan pada yang memerlukan berlaku LALAI
2. Banyak perkara PEMBAZIRAN yang dilakukan dalam pemerintahannya
3. Berlaku penyelewangan kuasa oleh keluarga dan pegawai2nya
4. Hilang hormat-menghormati dan kasih sayang dalam masyarakat

Diselesaikannya perkara-perkara tersebut dengan segera. Akhirnya tiada lagi berlaku salakan anjing-anjing pada waktu malam.

Agak2 lah.....kalau di negara kita ini, sampai ada peristiwa ANJING makan orang, mungkin lebih teruk lagi perkara-perkara tersebut berlaku agaknya.

Sekadar mengambil sudut POSITIF atas isu ANJING.

AryaDamar.

Anonymous said...

Uncle, aku nak email ko kisah lucu. nantikan aku gmailkan kt ko.

Tunggu ye....
INI KISAH YANG LUCU ....KISAH RAKAN JIRAN KU... ha ha ha lagu sudirman.
AryaTeja

gadis semasa said...

Orang baik terpancar melalui perbuatannya..orang jahat juga terpancar melalui perbuatannya.renungkan wahai cik abg TMJ :)

Anonymous said...

cicak suka main.. hari-hari cicak main...

cicak suka minum arak.. hari-hari cicak minum arak...

cicak suka putuskan ekor bila dalam keadaan terancam.. erh.. betul erk..?

Pakcik Tangkap Udang said...

- gadis semasa

Lembut je ayat , kalau TMJ mael baca mesti dia nak berkenalan. Untung la..

pondan pantai puteri said...

hidup TUN.... hidup TUN...

gadis semasa said...

Pakcik tangkap udang

agak2 cair tak dia bila baca.? haha.tolonglaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Pakcik Tangkap Udang said...

- gadis semasa

Ye la, kadang2 manusia ni bile kite tegur keras skit x suka, mana tau TMJ mael suka kena tegur lembut2kan? Tapi bahaya gak kalau lembut sgt nnt dia picit2 pulak..

Anonymous said...

Salam untuk semua

Kawe tidaplah berapo terkejup ngn kisoh2 Istana oleh UNCLE SEEKERS sebaknya ada gop ore kg sayo yg penoh kijo dinu .....

Dop sabar nop tunggu PAGEVIEW yg ke 10juta (UNCLE bagi lar hadiah misteri cket)

<>

Mak Nyah said...

Salam
ni mak ni. cuba baca mengenai Perebet Adam dengan kerakusan kerabat raja Johor.

ni link nya http://kerajaanrakyat.blogspot.com/2012/05/prebet-adam-dan-adiknya-mangsa.html

untuk Mail & kerabat, kau jangan nak berlagak. hidup kau atas ikhsan cukai rakyat...

Anonymous said...

agaknya berapa pelaburan dibuat untuk beli kesemua No plate JMF smpi rakyat biase x boleh pakai?Agak2 lpas ni kalau terengganu kluar TMJ die akan block jugak ke?Gaya hidup mcm Sultan Saudi wahabi BOROS..
Kenape pula nk sekat blog yg tunjukkn dokumen2 rahsia..Dengan tempelan2 dokumen tu baru la x leh menyalak yg semuanya karut.Cer citer apa jadi kt Club kt New York Hotel JB...dah penat la ...

Anonymous said...

Plot cerita Tiba-Tiba lak dah semakin menarik. ADA yang dah terperangkap. tapi yang pasti ADA yang Dah gigil. yang menggigil pun Dah bertambah.

Telok Irama said...

RAKYAT JOHOR SEMUA.BERSABAR BERUSAHA DAN BERDOALAH...SMGA SELESAI DGN BAIK SEMUANYE...ALHAMDULILAH .UNTUNG GUA DPT SULTAN MUHAMAD 5...SEJUK BUMI KLATE...

N0rth J0h0r said...

Lu sorang yang dipanggil anjing,habis satu johor lu seret apa fasal?? Lu langsi sorang2..lu mati la sorang2..

Lu memang spesis biawak la uncle..

Lu sebenarnya kem mana?

Kalo lu kem sultanah zanariah.. gua tak campur hal2 family..

Kalo lu kem barua komunis.. lu musuh gua sampai kiamat

AnakBugisJohor said...

"SuaraRayatJohor" Assalamualaikum .. Hebat Sekali Hujah hujah sahabat sahabt cerdik pandai di sini.. Korang ni kalau part mereka cerita dan memutarbelitkan ayat memang dahsyat.. memang tak pelik lah kalau satu hari nanti kau kena laknat dengan penulisan ko sendiri ... yg lagi bagusnya bila orang orang pencacai politik dah masuk jarum sekali, jarum karat pulak tu .. korang ni di ibaratkn Orang melayu yg membawa rebah, bukanya ada apa apa pun... Siapa yg terasa dirinya bersalah memanglah merasakan dirinya sama macam anjing, anjing !!! . Nasib Baik tak jadi kucing, KUcing Kurap. Memang betul kata Perumpamaan dan Pepatah Orang Orang Cerdik Pandai dahulu, mata pen lebih tajam dari pisau, yang pasti korang ni memang betulah seperti satu kata perumpamaan Melayu... ibarat anjing menyalak bukit, ibarat Anjing dan Bayang bayang, Ibarat melapaskan Anjing yang tersepit ... Aginda aginda tersembunyi korang ni memang dahsyat ... Sudah Sudahlah menangguk di air yang keruh , UnclesickRace, Bro JamilKuching dan orang2 politik kotor ni ... Kalau kau berlagak macam nak jadi Jebat mari sini Biar aku pulak Jadi TUAHnya ... Selagi Ada Langit Dan Bumi Kami Rakyat Johor tetap menyokong Sultan kami , Menjunjung Kasih Tuanku .. Kenapa Jamil ko nak kata aku pengampu .. sudah2lah Jamilkucing tak payang menjadi talam dua muka ...

Anonymous said...

johoreans know the truth?cittt pooodah.

Anonymous said...

Haha. dah sah2 bodoh korang ni. Let the dog bark as much as he wants. Itu sejenis peribahasa la ngok. Bukannya panggil kau anjing. And kalau ye pun, anjing tu kau sorang je.bukan rakyat johor! hahahaa. dasar orang kemaruk kuasa penuh hasad dengki. Ni la pencemar imej orang melayu.

Anonymous said...

Apakah sumbangan sultan kepada Agama???

sultan kan ketua agama.

Sepatutunya bila org Pas dan Umno duk bertelagah tentang agama, sultan sepatutnya menjadi org tengah.

panggil kedua belah pihak, buka Al-Quran dan hadis, dan baca depan2 Pas dan Umno.

Ikut Al-Quran dan hadis.

Kamu raja2 tak buat kerja.yang kamu buat tambah koleksi kereta, bermewah2, semua buat ikut nafsu.

banyak buat salah.bila org tegur kamu marah.Kalau nak rakyat sayang, jadi lah raja yg adil dan mengikut sunnah.


Hang Jebat

sizzly7761 said...

Mufti kena keluar fatwa dan nyatakan syarat2 dan kriteria untuk lantikan sebagai ketua agama. Bolehkah penagih tegar arak atau penggemar arak dan kaki perempuan jadi ketua agama Islam? Mufti jangan jadi orang takde telor? Sekarang ni mufti hanya jadi ketua baca doa aje.. Yang langgar hukum hakam jadi ketua agama! Mengaku Islam tapi takut kat Mael lebih dari takut Tuhan...

KepalaAngin said...

Ini bukan zaman purba dulu patuh membabi buta. Jgn jadi cam hang tuaah. Hero gua sudah semestinye hang jebat. Sebab tu ade jebat express mane ade tuah express.

Anonymous said...

Kenapa pusing cerita jauh sgt...? 'ANJING' tu dituju pd si arab ni.....Sebab tuannya si Kamal TAKOT sebab dia peguam. Biasalah sejak azali sikapnya Baling Batu Sembunyi Tangan..Jadi tuannya hanya pegang tali, MAKA diarah anjingnya menyalak sampai 6666 kali..hahahaha

Fisabilillah Perak said...
This comment has been removed by the author.
BapakBugisJohor said...

@AnakBugisJohor

Kalau kau berlagak macam nak jadi Jebat mari sini Biar aku pulak Jadi TUAHnya ... Selagi Ada Langit Dan Bumi Kami Rakyat Johor tetap menyokong Sultan kami , Menjunjung Kasih Tuanku

kekeke. ada lagi makhluk taat membuta tuli ala Hang Tuah di zaman ni. wei! ko sorang je yg nak jadi barua nak sokong dan junjung kerabat tu. Kami rakyat Johor x hingin pon. tapi kalu kerabat tu dtg melawat tpt kami masa program kembara tu, kami tetap melayan dgn baik dan mesra ala2 ikrar taat setia gitu. Maklum la, nak jaga hati baginda. nnti kalu rakyat x lyn, baginda murka plak. abis satu kampong kene tempeleng nnti. kekeke

Anonymous said...

banyak juga anak haram yang dihasilkan tatkala kepala tgh sedap dan menghasilkan penjilat tegar istana dan jmf kat sini.
buang karen je melayan...
banyak sangat anak haram penyokong...!
muhahahaha

Fisabilillah Perak said...

persoalan aku, adakah anjing yang menyalak marah kepada tuan sendiri huhuhu...siapakah yang lebih layak untuk istilah anjing itu...huhu...do research before you shout la tmj oii...sapa lu...lu yang banyak anjing2 belaan...pk balik la der...cakap macam orang bodoh,muka cicak ni macam muka yang xtau mende...tapi lagak lebeh...anjing tak perlu fakta untuk setia der...

Prince of Noob said...

wooof wof.. woof woof wof woooof woof wooooof woof wof!

maaf tuanku kami ini sekadar anjing yang hina...

el-jawi el-larkini said...

assalamualaikum & salam sejahtera semua..

aku ni mmg peminat Uncle dr sejak sekolah thn 90an lg, adik dia pun member kamcing aku. aku duk follow komen2 dr awal part sampai skang mmg mcm2 ada, ada yg baik, ada yg buruk, ada yg comel, ade yg huduh.. itulah realiti sebenar rakyat tanah melayu ni, sebagai cikgu di skolah mmg aku bleh tengok sendiri betapa anak2 murid aku ade yg cerdik.. pandai.. nakal.. manja.. mengada2.. kurang ajar.. dan mcm2 lg lh.. tu semua adalah refleksi dr ibu bapa masing2, ada yg beriman.. ada yg tak beriman.. bg aku xde hal tu semua, tnggung jwb aku, cuba mengajar dgn habis ikhlas utk mencari keredhaan ilahi..

anyway, berbalik pd posting pd blog uncle ni, aku selalu terfikir.. kenapa berita & cerita mcm ni cuma berani di utarakan oleh org biasa Uncle yek? mane para cerdik pandai cendiakawan di tanah air ni?! mane dia ustaz/ustazah yg berani? mana jemaah tabligh yg duk selalu keluar 40hari tinggal anak bini? bila korang nak try ketuk pintu istana ajak keluarga kerabat gi mesjid dgr bayan? mane para mufti & qadhi yg menrima gaji? takkan korang skadar sebok dgn kutipan zakat je kot.. so bg aku apa yg Uncle bongkarkan di sini ada kebenarannya.. kira oklah ade gak org berani, terkadang mmg ayat yg uncle guna mmg kasar, tp barangkali dh xde cara lg nk tarik perhatian kerabat diraja ni, kita hidup dlm keadaan susah diaorg duduk dlm istana, duit berbilion juta ade pernah bayar cukai ke zakat ke.. sejak bila kerabat diraja ade bayar cukai?! ade banyak lg segala mcm mak nenek kejahatan yg di lakukan oleh kerabat diraja ni..

kpd para penyokong kerabat diraja & kerajaan pemerintah yg zalim.. beringatlah, dunia ni tempat tumpangan sementara je, korang nak mengampu sgt pun bukannya bleh duduk dlm istana tu, bleh ke korang pakai lamborgini & bugati veyron tu, silap2 duk taip komen blog ni pun tumpang wifi free org... igtlah kita rakyat marhaen ni terikat dgn segala mcm mak nenek perundangan, sana sini kene beratur, hujung bulan kira hari bila bleh gaji, hari ni masuk esok dh habis bayar hutang keta, umah, streamyx, courts mammoth, sengheng, kad kredit, astro, celcom, digi, toll & mcm2 lg.. para pemimpin kerajaan & kerabat diraja ada korang pernah tengok beratur bayar bil?!!!!! nak guna jln pun habis ada ascort semua jln kene tutup, kita yg dh terlambat gi keje ni terpaksa tggu, sampai pjbt punch card merah... so x payah lh mengampu sgt.. dgn izin Allah, aku yakin ada banyak lg kemungkaran yg bakal dibongkar oleh uncle ni..

truskan uncle... lama dh kita x jumpa beb.. aku geng dgn adik, pernah lepak skali kt umah habib di amnpang tahun 94 dulu..

adios... wassalam.

Fisabilillah Perak said...

what the truth TMJ...tell me what the truth...truth truth truth je kau pandai....apa yang truth tu bagitau la...truth without fact same like rubbish...dalam Islam pun rasul2 Allah ajar tegakkan kebenaran dengan fakta (mukjizat) sebagai bukti...apa yang truth nyaa TMJ oi...member aku orang johor pun tak tau pun apa the truth kau tu...bacul la lu...

problem? said...

Selagi Ada Langit Dan Bumi Kami Rakyat Johor tetap menyokong Sultan kami , Menjunjung Kasih Tuanku --> statement dari penjilat tegar.ntah ape2.meleis2.aku rakyat johor...aku x sokong sultan..tadah tangan doa untuk sultan pun aku x penah..soo butthurt anak bugis?

opek said...

soalan kepada AnakBugisJohor.. kenapa tahun 1855 dahulu rakyat Johor tidak mahu menyokong dan menjunjung kasih Sultan Ali?

Gerakan Anti Najib/Rosmah said...

Gua sokong lu dan gua tabik spring kat lu.... Apa nak takut jika ada fakta dan lu pun bukan pakai main tembak macam kerabat. Memang patut pun lu keluarkan artikel bersiri nih pasal gua pun macam lu juga, bukan nak mengaibkan tetapi rakyat marhaen patut tahu akan tingkahlaku kaum kerabat.

ibnu marzuki al firdaus said...

Anjing LEBIH mulia daripada sulTAN seTAN & berundur LAGI afdal berbanding dihalau keluar... :-)

ANAK JOHOR BUGIS said...

BREAKING NEWS JULY 2012!!!:

Mengikut lapuran orang ramai dan Rakyat2 Muar,Sultan Ibrahim atau Kerabatnya akan MENSAKAU hartanah2, dikawasan premier diTanjung Emas Muar untuk dijadikan ISTANA Muar!!!

Hartanah2 yang terlibat ialah, 1)Bangunan Marina,yg beberapa ketika menjadi Gajah Putih,tapi sejak 2011 telah dibuka kepada Rakyat olih kerajaan Johor (atas DESAKAN Rakyat).
2)Bangunana Quarters Jurutera JKR Muar yg bersebelahan Marina.

3)TIGA (3) buah Bangunan Banglo Quarters kerajaan (bangunan lama) sederet,bertentangan Quarter JKR.

Kata nya Sultan nak beli dari kerajaan Negeri?? BETUL ke???
Atau rampasan dari kerajaan dan Rakyat JOHOR???

Terdahulu,ada sekeping tanah berdepan Istana Muar sedia ada telah diambil dan dijadikan laman LAWN BOWLING..!! Aii untuk rakyat Muar main Boewling??? Haiaran2....

ANAK BUGIS JOHOR said...

BREAKING NEWS JULY 2012!!!:

Mengikut lapuran orang ramai dan Rakyat2 Muar,Sultan Ibrahim atau Kerabatnya akan MENSAKAU hartanah2, dikawasan premier diTanjung Emas Muar untuk dijadikan ISTANA Muar!!!

Hartanah2 yang terlibat ialah, 1)Bangunan Marina,yg beberapa ketika menjadi Gajah Putih,tapi sejak 2011 telah dibuka kepada Rakyat olih kerajaan Johor (atas DESAKAN Rakyat).
2)Bangunana Quarters Jurutera JKR Muar yg bersebelahan Marina.

3)TIGA (3) buah Bangunan Banglo Quarters kerajaan (bangunan lama) sederet,bertentangan Quarter JKR.

Kata nya Sultan nak beli dari kerajaan Negeri?? BETUL ke???
Atau rampasan dari kerajaan dan Rakyat JOHOR???

Terdahulu,ada sekeping tanah berdepan Istana Muar sedia ada telah diambil dan dijadikan laman LAWN BOWLING..!! Aii untuk rakyat Muar main Boewling??? Haiaran2....

ANAK BUGIS JOHOR

Anonymous said...

Maksudnya lu la yang anjing. Lu la yang selalu menyalak macam anjing gilos. Takde kena mengena dengan rakyat Johor lain.. Shit u..

ANAK BUGIS JOHOR said...

BREAKING NEWS JULY 2012!!!:

Mengikut lapuran orang ramai dan Rakyat2 Muar,Sultan Ibrahim atau Kerabatnya akan MENSAKAU hartanah2, dikawasan premier diTanjung Emas Muar untuk dijadikan ISTANA Muar!!!

Hartanah2 yang terlibat ialah, 1)Bangunan Marina,yg beberapa ketika menjadi Gajah Putih,tapi sejak 2011 telah dibuka kepada Rakyat olih kerajaan Johor (atas DESAKAN Rakyat).
2)Bangunana Quarters Jurutera JKR Muar yg bersebelahan Marina.

3)TIGA (3) buah Bangunan Banglo Quarters kerajaan (bangunan lama) sederet,bertentangan Quarter JKR.

Kata nya Sultan nak beli dari kerajaan Negeri?? BETUL ke???
Atau rampasan dari kerajaan dan Rakyat JOHOR???

Terdahulu,ada sekeping tanah berdepan Istana Muar sedia ada telah diambil dan dijadikan laman LAWN BOWLING..!! Aii untuk rakyat Muar main Boewling??? Haiaran2....

Anonymous said...

Tabit kepada Uncleseekers !
Hang Jebat moden.

Anonymous said...

apalagasss kasi saman laa uncle seekers..berani kerana benar maaaa

Anonymous said...

aku keja ngn kerabat sultan selangor, dorg xde kontroversi n low profile .. ini TMJ bongkak sbb dpt awek artis kaki clubbing 2x5

Anonymous said...

If all of this is true, What happens after this?

1. Action, none taken.
2. TMJ RMJ JMF JKK KJ all gives us a big smile.
3. Back to where it was before.

sigh.. typical.. we have nothing.

cungkil gigi said...

Nabi muhammad dah pesan jauhkn lah diri daripada sultan dan kawasanya(kuncu2nya) tak jelas lg kah pesanan itu? klw lah kita dpt mengatahui hikmah di sebalik pesanan tersebut alangkah bagus..tp syg tak smua yg tahu.byk kemungkaran drpd kebaikn.sbb itu nabi dah pesan awal dah...so bila timbul problm like this tak hairan lagi terkejut(sakit jantung) bcz nabi muhammad da bri pesanan sjk dr brkurun lama dah. Slmt berfikir sahabat.

yemtmj said...

Jgn nak belagak dgn pangkat dan harta.nanti allah dah bg bala bencana,allah murka baru korang tahu langit tinggi ke rendah.korang kna ingat korang ada tuhan!

Anonymous said...

aku sokong apa yang jamil kucing ni cakap.ibarat org yg nak sgt tau apa yang sultan buat stakat ni same gak mcm uncle yang nk menyelongkar sume iaitu anjing!kite sume ni anjing beb!yeay!good job my pwuend!!!

PANGLIMA JMF said...

JANGAN SENTUH RAJA AKU!!

ibnu marzuki al firdaus said...

Jom baca nisfu syaaban petang nih

Http://kondem-cadang.blogspot.com

Agar jika benar kerabat Johor haprak biar tuHan je yang lanyak tuanku tersebut :-)

AnakSiamKelate said...

@AnakBugisJOhor...fuck bugis...who gives a shit what u think...gangsta kampong....
@UncleSeeker...keep it coming bro...lu nya blog dah jadi mcm novel bersiri...ramai peminat sekarang...

Antu Fighter said...

Uncle, kenapa sampai episode 66 jer? kenapa tak teruskan terus.. Jgn berhenti uncle.. Teruskan perjuangan.... Jangan mengalahhh...

PANGLIMA JMF said...

"AnakBugisJohor said...
"SuaraRayatJohor" Assalamualaikum .. Hebat Sekali Hujah hujah sahabat sahabt cerdik pandai di sini.. Korang ni kalau part mereka cerita dan memutarbelitkan ayat memang dahsyat.. memang tak pelik lah kalau satu hari nanti kau kena laknat dengan penulisan ko sendiri ... yg lagi bagusnya bila orang orang pencacai politik dah masuk jarum sekali, jarum karat pulak tu .. korang ni di ibaratkn Orang melayu yg membawa rebah, bukanya ada apa apa pun... Siapa yg terasa dirinya bersalah memanglah merasakan dirinya sama macam anjing, anjing !!! . Nasib Baik tak jadi kucing, KUcing Kurap. Memang betul kata Perumpamaan dan Pepatah Orang Orang Cerdik Pandai dahulu, mata pen lebih tajam dari pisau, yang pasti korang ni memang betulah seperti satu kata perumpamaan Melayu... ibarat anjing menyalak bukit, ibarat Anjing dan Bayang bayang, Ibarat melapaskan Anjing yang tersepit ... Aginda aginda tersembunyi korang ni memang dahsyat ... Sudah Sudahlah menangguk di air yang keruh , UnclesickRace, Bro JamilKuching dan orang2 politik kotor ni ... Kalau kau berlagak macam nak jadi Jebat mari sini Biar aku pulak Jadi TUAHnya ... Selagi Ada Langit Dan Bumi Kami Rakyat Johor tetap menyokong Sultan kami , Menjunjung Kasih Tuanku .. Kenapa Jamil ko nak kata aku pengampu .. sudah2lah Jamilkucing tak payang menjadi talam dua muka ...

July 4, 2012 8:47 AM"

ALHAMDULILLAH MASIH ADA RAKYAT JOHOR YANG TAAT SETIA!!!

adik kpd Julian said...

penulis blog ni Julian Assange ke??dh jd cm Wikileaks versi bm lak..

JAMILKUCING said...

Salam

Anakbugisjohor ape masaalah ko yg sebenarnya , ape sampai ornag langsung tak boleh luarkan perasaan ornag ke. hello bro sila tunjukan kapada aku ayat yg aku kata KO PENGAMPU tunjukan. dna juga tunjukan ayat aku MENGHINA BAGINDA. tunjukan. tu la bro kalau tak tahu jgn main cakap.

Apa yang aku cerita berdasarkan pengalaman aku. aku bukan jenis main sebat. aku kerja adalam istana bro. ko nak cakap dekat aku anggota JMF tak pernah belasah orang, tak pernah kasar dgn orang, tak pernak melakukan kesalahan yg melebihi batasan. who you wnat to tell that story.

Tunjukan bukti atau fithnah yg aku buat membusukan baginda atau TMJ. malah aku SMS TMJ memohon kepada beliau supaya hentikan bertweet. hentikan buat kenyataan akhbar. kerana setiap kali beliau bertweet dna buat kenyataan akhbar ia akan pulang balik kepada beliau. salah kah aku.

Talam dua muka? siap[a bro ko ke aku. maaf bro aku ada prinsip dalam hidop. tak betul aku kata tak betul , kalau betul aku kata betul waaemah musuh aku. waaemah pemimpin aku anwar ibrahim. ko nak tegak benang yg basha buat apa. apa yang uncle seekers paparkan berserta bukti hitam putih dna bertandatangan. kalau itu tak di katakan bukti itu di panggil apa bro. taik kuda.

Sepatutnya kalau ko orang betul sayangkan kesultanan johor jawab segala tuduhan itu. tolong jawab. tapi kalau tak tahu BAIK DUDUK DIAM DIAM SUPAYA ORNAG TAK KATA BODOH SOMBONG bro. tak perlu ugut orang nak bagi buaya makan lah. JMF nak belasah la. ape ko orang ingat negara ni MAKBAPAK KO ORANG PUNYA KE. kami hidup jadi hamba penacai orang johor ke. KO ORANG LAH YG SEBENARNYA MEMBUSUKAN KESULTANAN JOHOR DENGAN HUJAH HUJAH BODOH.

Anonymous said...

Panglima Jonet Menyesal said..

kepada AnakBugisJohor.

aku sangat2 yakin,kalo raja kamu minum arak depan kamu, kamu pasti tetap akan ckp..

''Selagi Ada Langit Dan Bumi Kami Rakyat Johor tetap menyokong Sultan kami , Menjunjung Kasih Tuanku''

kan kan kan ?

hehehe

Anonymous said...

Anakbugisjohir...lu blk sulawesilah...dasae pendatang..jangan lupa asal usul..lanun keparat..tuah kepala badar ko

Anonymous said...

Lu cerita sepatutnya keturunan lu yang jadi Sultan.....so apa tunggu lagi....tuntut aja la....semua rakyat pasti sokong....

bite the Lethal bullets. said...

toksahlah nak belagak,cicak mengkarung hanyalah makanan kucing dan anjing.....kehkehkeh.

Anonymous said...

Walaupun aku tak yakin dengan dakwaan karut marut ini, tetapi aku sedih layar lara ini akan sampai ke penghujungnya. ~ Hang Karipap ~

Anonymous said...

Macam2 hal..aiseh bila la nak abih ni..yang ego2 tu rendah2kan lah sikit..tak rugi apa pun..semoga beroleh keberkatan..:)

~tia~

beruang kutub said...

PANGLIMA JMF

sape yang sentuh raja ko ?
uncle ???
orang yang salah j tak berani kene sentuh bro .
klu TMJ kau tuh betol knp dia ta bls soalan2 uncle ???
dah tak de idea nak putar belit rakyat mcm mn ke ?
kau ade akal tapi kecik mcm kapas . kesian .

Anonymous said...

Aku blajar xtggi,tapi aku tgoj posting yg support sltn johor sume bengap,suda terang lagi bersuluh tu,adoi.. Penjilat bontot la korg ni,bodo nk mamposs.

Fisabilillah Perak said...

bila dah tersepit dan menggigil maki dan madah pujangga jadi pilihan...murahan,tak sangka aku tmj ni murahan punya kapla....rakyat dan sultan tiada berpisah...kau dah... rogol rakyat,ugut orang,bunuh orang...tindas rakyat...BERPISAH TIADA...peerrrgggghhh...kalau nak bersyair bersajak berpantun pi zaman hang tuah la wei...rakyat dah tak makan madah2 pujangga gitu dah...ini zaman fakta bukan zaman bermadah weiii...bukan zaman nak nangis2 berkelana dengar pujangga karat kau tu...

Anonymous said...

ekekekeke.. kasi hancur saja..

-kerabat ninja-

Pemikir said...

Walaupun sultan ada buat kesilapannya. Namun ini bukan caranya untuk jatuhkan sultan ye uncle..

Artikel anda ini membuka banyak mata mengenai kesultanan. Tapi di antara manfaat dan mudarat anda tidak dapat mempertimbangkan dengan waras. Apatah lagi sisi gelap anda sendiri sebelum ini.

Dan lagi.

Saya membaca berkali-kali pernyataan TMJ di atas. Tiada langsung menyatakan anjing kepada rakyat Johor. Tetapi ia tujukan pada seseorang. Siapa ya ?

Pemikir Johor

Anonymous said...

Yahoo....... semua ni percik air dalam dulang. takan melayu hilang di dunia. lepas ni ADA semua tangkap gigil.

I'm On It said...

hahahaha.. aku xtau knp ak suke entry yg ni... ramai gak terasa agknye... go go uncle, they think they have pangkat, royal blood or anyfuccking shit, leh pijak pale kite??

drabo said...

inilah masanya untuk anda meningkatkan pengetahuan tentang sejarah negeri Johor.. kalau malas pergi library, google sahaja. kenalilah Sultan-sultan Johor, asal-usul mereka, apa sumbangan mereka, apa yang mereka buat, bagaimana mereka menaiki takhta dan diturunkan, mereka bersahabat dengan siapa, dan lain-lain lagi. kemudian tuan-tuan nilailah sendiri, nak sokong ke, nak sembah ke, nak cerca ke, terpulang lah kepada diri masing-masing.

satu lagi yang aku tahu selepas merdeka satu-satunya kesalahan menderhaka kepada raja yang telah disabit dan dihukum ialah kumpulan al-Mau'nah. oleh kerana negara kita mengamalkan sistem raja berpelembagaan, aku rasa hanya badan kehakiman yang layak menentukan apakah yang ditakrifkan sebagai derhaka kepada raja. adakah nizar, uncleseekers mahupun tun mahathir boleh dianggap derhaka mengikut perlembagaan? adakah bercakap aku engkau dengan anak raja dianggap derhaka?

Anonymous said...

Ada sebabnya yg menyalak itu masih miskin. Ketentuan Tuhan.

Mat rempit chaah said...

AnakBugisJohor @ panglima JMF:

gua tak kisah ......
lu baca sendri la apa bekas menteri perlis cakap kat parlimen tahun 90-an dulu

lu nak pecaya, ikut suka lu
lu tak nak pecaya, ikut suka lu

tapi bagi gua..
lua boleh pegi Lanchowww la..

Anonymous said...

Bagus jugak jadi anjing sebab:
1.anjing tak minum arak
2.anjing tak kebas reta anak yatim
3.anjing tak rogol bini orang
4.anjing tak rogol anak orang
5.anjing tak pukul orang

heh heh

Hang sapa said...

panglima JMF

bila kami usik sultan ko ? kami tkang baca, komen2 ja.. :p

udah2 la 2, lau ko rasa sultan dan kerabat ko tak bersalah, doa jela.. mintak pada allah, tunjukkan kebenaran.. x guna post2 kata2 yang ujub dan bongkak.. Allah maha besar, maha adil.. Yang salah, akan kompom akan kena.. tq

lighter merah said...

nk taat setia pada sultan tu berpada2 lah.jgn sampai kna bodoh dgn dorg. ada otak fikir.bukan simpan otak kt lutut.aku rasa rakyat johor ni sedar perangai sultan dorg cmne. tp tpksa butakan hati n mata sebab takut pda sultan. hello,org yg korg dok sanjung2 tu nnti mati pn sama taraf dgn kita.cium tanah jugak derr. luas pn sama kaki.tegakkan lah apa yg patut ditegakkan..salam.

Anonymous said...

Uncle ini sugguh berani, penjilat-penjilat bontot sudah buat repot polis , Uncle masih terus dengan blog ini.
Respet !

Anonymous said...

dr orgtuakgmakam kepada rakyat johor.

Masih adakah lagi kumpulan pecinta kebenaran yg berani untuk mengadakan sembahyang sunat hajat dan bacaan yasin sebagai mengadu kepada allah untuk menunjukkan kebenaran dan melanyak orang yg telah berbuat kejahatan secara berlebihan dan melampau.

seperti yg diamalkan oleh datuk nenek kamu dahulu.ketika itu datuk nenek kamu hidup susah selalu berperang dan di jajah teteapi mereka kalau susah meminta pertolongan dengan allah dengan cara begitu

ada orang yg tidak hilang akal mengunakan bahasa tersusun sahaja dan tidak menyumpah semasa berhujah

ada orang yg seolah hilang akal dan pertimbangan dan menggunakan bahasa yg berterabur kesat dan tidak tersusun semasa berhujah


para pecinta kebenaran mesti dapat membezakan mana intan mana kaca

Jika kamu menyumpah yumpah, menangis, berputus asa
. beranggapan tiada jalan penyelesaian untuk hal dunia ini bukan jalan penyelesainannya



jika kamu berbalah balah dan dalam kesusahan mintalah petunjuk dan pertolongan dari allah dengan cara yg betul (bersolat hajat,membaca yasin) niscaya allah akan menolong kamu

Anonymous said...

pang5 jmf..kami pun tak hingin sentuh lu punya king,lu jilat lah dia punya bontot.

Leftenan Komander Roy Mustang said...

ehh dah habis ke?ala cerita la lagi...

Anonymous said...

- Gadis semasa

mintak nbr telepon boleh, saya nak berkenalan. Tp saya xder keta WWW 1. muahahahaha

Anonymous said...

di akhir zaman ni anjing tak lagi menyalak bukit, sekarang anjing suka kencing dan berak diatas bukit...huhuhuhuhu.

long live US n Che Det.


-Dogs from Hell-

gadis semasa said...

pakcik tangkap udang

haha.dia pcit2 tu tanda hati di dh lembut lah pakcik oiii...

gadis semasa said...

anonymous July 4, 2012 9:07 PM

kalau xde kereta WWW 1 awak tak layak nak dapat no fon saya. maaf sila cuba lagi.hahaha