Kenali mereka

Tuesday, April 10, 2012

Sultan Johor Atau Kerabatnya? (Part 16)

Sultan Johor Atau Kerabatnya? (Part 16)

Salam semua,
Hari ini genap 38 hari saya sudah menulis 16 entry tentang pergolakan 3 individu besar di negeri Johor. Ingin saya sampaikan beberapa pesanan untuk mereka semua

Kamal Hisham - Beb, anggota ana yang membantu memberi pelbagai idea untuk menulis isu ini berpendapat anta adalah spesis manusia yang tidak kenang budi dan tidak ada budi bahasa.Walaupun ana tidak terima sebarang email atau panggilan ucapan terima kasih dari anta sendiri namun ana tidak berkecil hati tetapi sebagai manusia email-email pelbagai nama yang memberi 'maklumat rahsia' isu ini ana anggap mereka sebagai takder telo! Tak payahlah puji ana hanya sekadar nak minta publishkan maklumat tersebut. Tolonglah perkenalkan diri dan berjumpa dengan ana sendiri.

Sultan Ibrahim Ibni Almarhum Sultan Iskandar - Maafkan ana kerana memanggil anta dengan nama Ku Yem sahaja sebab Almarhum Moyang ana banyak berjasa di negeri Johor. Tanah kubur Cina sebesar beberapa padang bola dan lain-lain anta pasti ingat. Almarhum Moyang anta cukup menghormati Almarhum moyang ana. Ana juga tidak mahu menggelarkan diri ana 'patik' sebab kalau mengikut Kamus Dewan Edisi keempat bermkasud (sastera lama) Hamba Tembusan atau Budak Belian. Ana Anak Hussien bukan hamba tebusan. Anta dan ana juga Hamba Allah. Lagi satu, hati ana sampai hari ini masih panas lagi dengan anta kerana satu ketika dahulu awal 80an di alamat 42-A, Jalan Ngee Heng (rumah lama ana), setiap kali ana sedang berbual dengan aweks, (mungkin tika itu secara kebetulan) operator telefon akan pintas perbualan ana. ('sila letak ganggang telefon, ada panggilan masuk dari istana'). Potong stim betul! Dan yang terkahir tolong cari Mufti yang lebih tegas untuk menegur anta kalau anta tersilap. Mufti sedia ada ni ULAMAK DUNIA!

Tunku Ismail Idris ibni Sultan Ibrahim - Mail, sebaiknya berubahlah sikap. Umo kau pun hampir sebaya anak aku. Banyak sangat story negatif yang aku dengar tentang kau. Hidup ini ibarat roda (hari ko tipu ayah dan atok, satu hari anak atau cucu ko plak yang kongkalikong). Harta pusaka yang Almarhum amanahkan tu tolong beri pada yang hak. Rakyat akan sayang kalau Raja berjiwa rakyat.

Untuk anta bertiga - Buanglah yang keruh ambil yang jernih sebab hubungan anta satu tika dulu adalah sangat rapat.

Saya tangguh dulu untuk menulis isu berikut ini selama seminggu untuk melihat sebarang perubahan.

Salam
Uncleseekers
Seek The Truth


Part 62 - Johor military (JMF) relevan atau tidak?
Part 63 - Rakyat johor anjing?
Part 64 - 
Part 65 - 
Part 66 - Kesimpulan - Tutup kedai

47 comments:

Anonymous said...

Uncle jangan marah pada peguam ini, mungkin dia bukan tak berterima kasih atas jasa uncle tapi pergerakannya sedang diikuti dan diperhatikan,jadi dia bertindak bijak dengan tidak hubungi uncle. Niat suci uncle kami hormati dan pasti peguam ini hormati. Dgn banyak gangguan akhir akhir ini dgn pembunuh upahan kejar dia, pasti berdiam diri adalah langkah terbaik untuknya.

ros said...

perubahan??? tu pon kalau mereka ini membaca tulisan ini kot...

Raza said...

Peguam itu selalu membaca, saya selalu beritahu agar dia baca entri dari blog ini..

Seri Gunung said...

Uncle, kita nak dengar cerita pasal jasa2 moyang uncle kepada negeri JOHOR. Cerita peguam tersohor ni dah muak kita baca. Semua pihak sama sedap.

Anonymous said...

dia mana pernah berterima kasih pd orang yang berjasa padanya..???
cuba bagi contoh di johor sape yg pernah di tolong..???? kalau tak percent mana ndaknya...seposen duit dia mcm roda kereta lembu...
masa amik gambar wedding kat bridal at%k@ah studio tu dulu 1 sen pon dia x bayar, harap Nizam pelancongan yg datang bayarkan, tapi separuh...
dia datang minta gambar pon mcm gangster...dah lar xnak bayar, cakap kasar plak tu..''AWAK TAK KENAL AKU KE??? AKU ORANG KANAN TMJ (SULTAN SEKARANG) '''....
steady bro uncle seeker, lu jgn pelik la, dia mmg manusia yang tidak berterima kasih...ramai lagi orang Johor faham perangai dia..

Anonymous said...

sikamal ni memang orang yang tak pernah kenang budi. Dia hanya mengkayakan diri sendri dan kayakan keluarganya (nepotist). Tambah pula, terlalu riak habis, ayat "sya peguam tuanku" "saya peguam istana" habis dijaja dan dilelong merata-rata untuk mengkayakan diri. Apabila tersepit, dia gigit pula orang lain termasuk pihak istana dan rakan2. Dia buat pelbagai fitnah untuk mengalihkan fokus orang ramai kepada perkara sebenar , iaitu melanun (pow orang le) dan menipu pihak tertentu. Cite kononnya pembunoh upahan semua ni karut mengarut, semua alasan tak mahu balik Malaysia kerana takut dicekup polis, didakwa dan masuk jail... sikamal ini jenis orang yang suka gunakan orang lain untuk kepentingan diri .. termasuk menggunakan uncleseekers .. "hit and run" baling batu dan sembunyi tangan.. itulah rasmi sikamal ni... cukuplah kamal.. interpol is closing in on you.

Ceciter said...

Sesuka hati je 'Kerabat Raja' ni pukul rakyat jelata..ni yang keluar kat media..yang tak kuar, tak tau berapa banyak..kes pukul ni saya rasa mesti ada kena mengena dengan kes perempuan..

http://www.ehgosip.com/2012/04/identiti-kerabat-diraja-yang-menyerang.html

Anonymous said...

Apa lah hang cerita nie, ttg bridal si Najib namanya jurugambar, lawyer kamal masa tu dah ada juru gambar sendiri dari berita harian namanya zain dan asim iparnya, dia tak perlukan gambar najib jurugambar, tapi nizam pelancongan kata nak sponsor nya sbg hadiah perkahwinan, tapi kalau nizam bayar berapa atau tak bayar , tak kan nak salah kan lawyer kamal...lu fikir la beb! BODOH lah lu

Anonymous said...

Aku dengar gempak tentang Interpol dan dongengan orang bodoh yg kaki bodek sultan dan mungkin mereka yg tak bersekolah bercakap. Interpol tu cuma kerjasama Polis antarabangsa yg tiada kuasa undang-undang, sebab tu mrk tiada kuasa di dalam mencampuri kedaulatan negara lain. Orang tak sekolah kau bolehlah bodohkan dan takut takutkan, Peguam Kamal steady sahaja, dan lama cerita bohong dan dongeng ini di komen oleh sibodoh sombong tapi Peguam Kamal macam biasa je, ambil awards,menteri bagi, main golf dengan pegawai tinggi kjaan termasuk polis dan panglima tentera lagi. Kalau tak faham undang-undang elok diam sahaja, jangan buat gempaklah, geli dengan kebodohan hang tu!. Peguam Kamal boleh jumpa Pak Lah lagi dan Tun Mahadhir, masa dua bekas Perdana Menteri tu jumpanya, ada pegawai Tinggi Polis Msia juga....tak tangkap dia pun. Jangan jadi bodoh nak tulis , masuk sekolah dulu kalau nak kutuk atau malukan orang bijak pandai macam Peguam ni. ALLAH SELAMATKAN PEGUAM KAMAL

Anonymous said...

Uncle. peguam ini ada beritahu dia nak jumpa uncle, tapi dia tak tahu cara yg sesuai.

Anonymous said...

Uncle saya rasa tuan kamal ada sebab dia macam tu..tapi dari dalam sudut ati dia mungkin dah berterima kasih mengunung pada uncle sebab ketengahkan topik nih..saya tahu uncle tak suka kalau anonymous @ orang lain yang berinteraksi dengan uncle..uncle kalau boleh nak tuan kamal sendiri kan..tapi harap uncle faham tentang situasi tuan kamal sekarang nih..saya rasa satu ari tuan kamal pastinya bersemuka dengan uncle dengan ucapan terima kasih tak terhingga..hanya Allah Taala saja yang dapat membalas jasa baik Uncle..Sesungguhnya hanya Allah Taala Maha Mengetahui segala2nya..

Anonymous said...

Kan aku nak cakap fisheye nak 'PAU' tak kira org...si nizam kerani pelancongan tu pon dia nak sembelih, bape sen sangat la gaji budak tu..sah sah mmg dia ni tak pernah keluar duit agaknya..Kalau da tau org sponsor tapi tak bayar lagi, tak malu ke mintak gambar?! Ko apa hak nak mintak brg yg belum dibayar?? Ini suka2 ugut kwn aku tu ko Orang Kanan TMJ!!! Apa org kiri ke org kanan ke tak perlu bayar ke!? Sultan Ibrahim beli kerepek pon baginda bayar!! Ko lebih berkuasa dari sultan?!

Anonymous said...

Sultan Ibrahim berjiwa rakyat...Fisheye..Rakyat berjiwa Raja....
Seumur hidup nak harga murah, nak makan free je..Dah berapa lawyer dia tukar...Gara-gara bayar tak tepati janji...
Kepada yg baru mengenali dia, nak tau, perangai dia lebih busuk dari Bangkai

Anonymous said...

Anon April 17, 2012 12:45 AM

Bro, payah kalau kita nak sekolahkan "barua-barua" si fisheye ni, diaorg ni semua ckp mmg tak pakai otak. Kalau si Kamal ni dia boleh diaorg agong-agongkan dan buruk/busukan Raja sendiri dah jadi apa cerita skrg nih? mmg dr situ kita boleh nmpk betapa bangsatnya mereka ni.
Bila org atau berita keluarkan cerita "pecah amanah/melarikan diri & tidak memberi kerjasama" dia pulak? melenting tiba-tiba ada pembunuh upahan la, dpt ugutan bunuh la dan mcm-mcm lagi...jadi disini mmg dah nmpk sgt si fisheye ni tak ada modal. Takut kata je taku, kami faham! tapi tak perlula nak membuat provokasi atau buat publisiti murah ni.
MAsuk blog sana sini. buat youtube buat FB, komen sana sini, post kesana kesini, hidup sihat je aku tgk takde pun mcm kau ni dlm ketakutan??!!!jadi apa CER kau ni?
Yang lain tu pulak bukan main lagi la risaukan kau Kamal, tp kau sedap kesana kesini menghabiskan duit-duit yang sempat kau larikan...ish ish ish....
kau kan banyak duit, kenapa nak FREE ajer? Mati boleh bwk duit ker? Tak cukup lagi ker $$$ yang kau dah kebas/PAU tu kau dpt, ker tak cukup lagi ker kau nak bg suku sakat adik-beradik kau tuh?

Anonymous said...

Uncleseekers, sy harap uncle sedia maklum. Kamal a.k.a "fisheye" ni memang begini org nya, berani hanya bila berkuasa dan bila berdamping dgn org BESAR shj. Dia bukan la org yang tahu "berterima kasih" atas sesuatu kerana dia tak penah buat dgn ikhlas pun, dia hanya akan buat sesuatu apabila benda itu memberi "keuntungan" pada dia. Jadi sy harap uncle tak perlu la berharap dgn "Kamal a.k.a "fisheye" " ni. Tidak ada maknanya la "jauh disudut hati" dia berterima kasih pd uncle ....org jenis si kamal ni "jauh disudut hati dia hanya ada dendam dan ketidakpuasan hati" haaaa..itu la Kamal kalau uncle nak tahu.

Anonymous said...

Ye setuju statement lu bro... Yg si nizam pelancongan (sbb selalu berdamping dgn fisheye dulu, Press ingat dia Pengarah/Timbalan pgrh pelancongan) sanggup jadi Barua/Balaci fisheye, sana sini pertahankan si mata belolok ni sedangkan dia mintak surat rekomen dari fisheye utk dapat no plet J..fisheye bagi sufat sokongan, tapi lps tu dia kal pengarah jpj, rosli supaya jgn bagi...''u bagilah apa2 alasan"...
MOTIP... kalau org yg pertahankan/sokong gile pd dia pon, dia tak tolong (tapi pura2 tolong)

budi said...

uncle....Kamal bukan seperti yang disangka....komen2 negatif tentang dia adalah dari orang2 yang dulunya berkehendakkan sesuatu darinya tak dapat....berhutang dgnnya tak bayar....yang diberhentikan kerja kerana melakukan kesalahan semasa bekerja dgn kamal....Kamal bukan jenis yang tak kenang budi...harap uncle faham situasinya sekarang ni....dalam keadaan sekarang ni dia terpaksa berhati2 utk menemui seseorang....insyallah dia akan berjumpa dgn uncle satu hari
nanti...cuma tak tahu bila....Saya sangat berharap Uncle dapat memahami keadaan dia sekarang ni....apa pun Kamal sentiasa berterima kasih dgn uncle...

Ceciter said...

'Kerabat Raja' yang pukul rakyat dah didedahkan namanya Tunku Mishal Ibrahim. Anak Sultan Ibrahim ke ni? Suka suki je nak balun anak orang..

http://www.tupai.com.my/2012/04/identiti-kerabat-johor-yang-didakwa.html

Anonymous said...

Heiiii... Baik ko cakap mereka org2 yg kena aniaya atau pau dgn lawyer fisheye ni baru logik..
Mamat ni tolong org tak kira sape, asalkan ada bahagiannya, sape di johor tak tau perangai dia.. Org bisnes semua kena...kwn2 sultan ibrahim nak mengadap pon dia mintak RM30 ribu.....apa ko meroyan ni mamat (fiaheye)
..apa nama ko guna...aku tau sape penulis...yg menghina sultan dlm youtube & bolg2 adalah kamu mata ikan belolok....ramai da mula sedar, bodoh punya loyat, agaknya paling bodoh di dunia, xde bukti pon nak menyaman org, staff istana nak diperguna utk hentam musuhnya... Heiii kalau gian sgt nak menyaman otg bukak la mahkamah sendiri...pulau yu blum ada mahkamah buatlah

suku sakat said...

Hei Nikman atau Zali Setan yg bodoh lagi gila,jangan cari pasal dan cakap benda yg tak ada bukti,kau ada bukti ke yg si Kamal tu kejenya pau orang sebab nak jumpa Sultan?cakap jangan asik ikut perasaan sedap mulut je tanpa bukti.
Kau dua orang yg pernah buat benda tak senonoh sampai Kamal tangkap tapi dilepaskannya ,korang yg tak pandai terima kasih,korang sebenarnya yg simpan dendam dan berhati busuk,tak memasal cakap yg bukan bukan pasal siKamal pulak,nanti kalau aku pulak cerita pasal korang punya peraangai tak senonoh baru tau!

Anonymous said...

Hai dah jadi pelarian pon brrani nak ugut org..? Mmg sejak azali, dia terkenal menugut org, hei mata belolok...itu dulu, bolehlah ko ugut2. Kalau kwn baik sultan nk mengadap ko berani PAU RM30 ribu, inikan org biasa2... Sudahlah Sultan Ibrahim da byk terima repot pasal ko, lps kes no plet J, bersepah cerita busuk ko keluar, itu pasal kau cabot lari..Hei fisheye, selalu buat umrah pskai fuit h*r#m tak takut krna petir depan kaabah...aku berdoa sesiapa yg kebas duit org lain ditimpa musibah di tanah suci...

Anonymous said...

Kau tak doakan ke utk yg duduk dalam istana tu yg dah pau macam2 pau.... pau kaya, pau tg. malim, pau duit orang, pau bini org, pau kacang merah, pau duit korporat, ang-pau .... bila dah pau, beli Bugati, tayang depan lu, meleleh air liur lu, dapat cium bau asap pun jadilah...

Yg itu jilat habis, apa yg org dalam istana buat semuanya betul... jilat lah, jilat...

Lepas puas jilat lu balikla ke rumah setinggan lu, dan jerit la sekuat-kuat hati... takkan hilang melayu di dunia... dan jerit la Daulat T..... tengok sendiri esok lusa apa lu dapat, habuk pun tak tentu....

Tak ke bodoh namanya tu, benda yg sah nampak depan mata, buat2 tak nampak, benda yg samar2 mcm kes si Kamal ni kau maki hamun... apa nak jadi dgn org melayu skrg ni... orang lain mengejar kamajuan, dan yg lain pula menguatkan iman... tapi yg jenis lu ni duduk kedai kopi sepanjang hari, mengumpat, suka tengok org lain jatuh dan opps... jgn lupa minat tengok cerita hantu.... DGN PEMIKIRAN DAN SIKAP SEBEGINI LU GERENTI AKAN BERJAYA DAN MAJU DALAM TEMPURUNG LU LA BRO... ha ha ha...

Anonymous said...

Anon April 19, 2012 9:49 AM - yg lu kecoh psl org maki hamun Kamal apahal? Kau suku sakat dia ker? Kau barua dia yer? Kau tgk la dulu siapa maki hamun siapa? Tak ke si Kamal ni yang kurang ajar maki hamun dan mencaci Sultan sendiri?
Kau tu buka sikit otak dan mata, baca betul-betul.

BUDI : Kamal tak sebegitu? Kau confirm ker si Kamal ni org yang pandai dan jenis yang berterima kasih? Kau bagi satu cerita apa dan dimana dia berterima kasih?
Orang tak cakap kalau benda tak benar woi!!! mmg si Kamal ni suka guna dan tolong org yg JANJIKAN dia pulangan yg banyak!! kau igt tu semua FREE? kau ingat si Kamal nak buat FREE ker semua bend tu?
Tak poayah la kau nak cover sgt si Kamal tu, sbb semua org JB dah kenal sgt dgn si mata ikan ni.

Yang ANON sekor lagi ni lagi aku tak faham, tak habis-habis kau nak sebut nama si Nikman & Zali tu? apa masalah kau dgn diaorg tu? Bini? Laki kau ke yang diaorg kacau? Tak baik letak dan sebut nama-nama org yang tak ada eken mengena dlm isu Kamal ni. Kau jangan la jadi org yg "baling batu lepas tu sorokkan tangan"
sudah-sudah la kau nak pakai nama N & Z tu....simpan je la hati kau yang busuk bak bangkai tu.

Anonymous said...

Esp for u..kamal & Norlizan... Sila Ambil Perhatian...Peguam Ali pagi tadi memfailkan semula saman RM100 juta di Mahkamah Tinggi JB

Anonymous said...

Kepada Tuan Anon April 19, 2012 5:47pm, minta tolong lu tengok balik gambar dalam SJAK (Part 15) dan pilih la sendiri lu nak ambil alih tempat si topi merah tu ke atau T-shirt putih tu.... dan teruskan tugas anda selaku penjilat tegar...wa rasa kedua-dua hamba Allah yg duduk di bawah tu dah lama tak sanggup ... tapi jgn pulak berangan nak jadi terer ambil tempat baju merah seluar jeans sambil pegang kayu polo tu... lu tak layak

Anonymous said...

Sape yg nak junjung lu fisheye... Perompak zaman moden...perompak curi dan lari, yg kena rompak dicaci...
Hei baghral org yg ada Bugati Vehron tu dari dulu mmg kaya raya, johor dia punya. ...sejak moyangnya dah kaya.. Yg aku pelik ko ni, tiba2 ada berpuluh jota, hidup mewah di Dubai.. ..dulu kerja dgn Rahman Saad gaji 2-3 ribu je..ajorlah aku sikit camne nak jadi Perompak Terhormat..??

Anonymous said...

Bravo!!bravo!!syabas pada ali sebab memfailkan lagi saman pada tuan kamal tapi tu lah saya turut simpati dan kesian tengok korang yang nak sangat tuan kamal tu jatuh dan tersungkur tapi tak boleh-boleh..tahu tak napa??sebabnya tuan kamal di aniaya dan Allah Taala memelihara dia...lagipun dengan korang nih semuanya tak kena ya la korang kan pandai berkata-kata..saya tak faham la napa la dengan ali nih..aritu dia yang tarik diri tapi sekarang nak saman balik..tak dak pendirian langsung..

Anonymous said...

Apasal lu pening fisheye..? takut ke..? SYABAS Ali tuntut lah keadilan...takkan semua kesalahan yg dia buat, alasannya dianiaya..???sudah2 la ko menipu org dlm fb yg ko tu berpura-pura alim...usahlah suka sgt belindung di belakang kaabah... Aku tengok macam tiap2 bulan ko gi umrah, tak takut ke kena panah petir.?maklumlah duit yg diguna buat ibadah tu ehem ehem... Sekarang pulak, dahi ko tu makin brtambah hitam dah macam Tok Sami plak aku tengok.. Kpd Tuan Ali..tahniah diucapkan, ko lah satu-satu org yg berani saman dia...kerana apa aku SUKA. .diia dulu suka mengugut nak menyaman org...sikit..sikit saman...hah kena saman balik takut..?!? Bijak peguam Ali tarik balik kes & saman balik...bijak...bijak

Anonymous said...

ANON : 19 Apr 8:33PM
BERITA menarik tu Ali memfailkan saman semula. Insylh dgn cara ini baru terbuka and betul-betul menyedarkan si Kamal bahawa dia bermain dgn api!
Tetapi, kenapa Norlizan ni? Siapa dia ni? Kurang pasti kaitannya dgn 'fail saman Ali'..

Anonymous said...

Aku dengar Norlizan nih, adik yg paling kuat jadi perisai fisheye....betul ke? Mana taknya abg sponsor segalanya dgn duit & bisnes janda ni...tak kiralah duit tu halal ke haramjanji duit. Bodoh betul minah ni, masa hakim tu buat keputusan dia menangis kegembiraan, sambil menadah tangan... Ha ha ha bodoh punya perempuan...patut la cakap ikut sedap mulut si katik ni...baghral

Anonymous said...

To Anon yang 1st skali atas tu mrngomen - wei bro/kamal or etc, apa kau ckp? Gangguan? Berdiam diri lebih baik? Kau citer apa ni bro/kamal? Kalau berdiam diri tak ada la youtube atau fb dia yang dia mcm bgs sgt dgn status status dia, cek in sana sini dlm fb, siap blk m'sia buat open house, siap gi penang mkn maruku siap ambik gmbr jmpa org tu org ni...apa citer bro?kamal? Tu "berdim diri" kah?
Hishh..cakap tak serupa bikin!!!

Anonymous said...

Bro, sponsor adik beradik and bg bisnes pd suku sakat dia tu kan mmg dah nyata lg jelas. Siapa kat JB ni tak tahu, semua dia kaut and bg pada suku sakat dia, mana diaoramg ni tak besar kepala.

Ni Norlizan ni? Siapa? Adik si fisheye yg mana satu? Jadi perisai? Yg keje southern ads tu ker? Minah yg rmbut pendek and katik tu ker dia? Hebat!!! Menentang sultan juga ke tu?

Anonymous said...

Hina jiran sendri...baliklh msia..telor terkelop ke apa...dulu gah sangat..sakai

Anonymous said...

Minah katik tu memang barua fisheye bro, tgk ajer la komen-komen dlm fb fisheye, org komen,nasihat dan bg pendapat neutral pun si minah katik ni balas dgn berlagaknya mcm la si fisheye abg dia tu malaikat dan tak pernah aniaya org, pendek cite minah ni memang kurang ajar. Tak percaya sila la baca komen2 yg di balas si minah katik ni dlm fb fisheye. Cakap megah, barua kuat fisheye,diri sendiri tak terjaga, lagi nak berlagak. Nak sokong tu boleh, tapi jaga budi bahasa sikit, hormat pandangan org sikit, jgn la kurang ajar sgt. Duduk jer kat JB, tapi memaki dan menghina sultan sendiri, astagfirullahazim.

Anonymous said...

Tak dapat abang...sumbat jer adiknya yg katik ni dm jail..

Anonymous said...

Haha loyar tunjuk da masuk GYM...nak cover sbb apa kurus...dulu boncit makan brg haram...sekarang kurus.. Hati tak senang...selalu berpikir "bilakah agaknya polis malaysia dpt tangkap aku" hahaah

Anonymous said...

Hinanya kau, benci2 fisheye, tapi masih minat nak friend kat FB dia.. hina nya kau

Anonymous said...

Hmmm......lawak la kau....siapa yg nak friend dgn si mata belolok tu? Perasan lebih la lu....si fisheye tu mmg saja buat fb dia tu tak private, sbb nak suruh org tgk kononnya hebat dia tu kehulu kehilir. Sesiapa pun tak jadi "friend" dia boley tgk...lu citer apa?Tau la lu barua si fisheye ni tp lu ni bodoh jugak rupanya. Ada sbb tu si fisheye tak block fb dia, dia nak semya org tgk dan nak menunjuk-nunjuk lg tu...
Benci? Aik!! Mkn cili ker?

Anonymous said...

Aduhai..gua tengok dan baca blog macam dah tak terkawal emosi pulak..tak habis-habis cerita yang sama..asyik nak hentam dan kutuk tuan kamal dan family dia..sepatutnya korang yang kena sumbat masuk jel..so kurang la sikit kat jb nih orang-orang yang suka mengapi-apikan keadaan dari hal kecil jadikan besar..dengan korang nih tak kan habis selagi ketidakpuasan hati korang di penuhi..sudah-
sudah lah tu..bercakap hak masing-masing tapi biarlah rasional sikit..apa-apa pun yang paling mengetahui segalanya hanyalah Allah Taala..

Anonymous said...

Aduhai sedara...emosi la pulak...kenapa? Terasa yer? Ni bukan hentam sedara, ni fakta dan kenyataan. Benda betul buat apa nak disimpan? Sememangnya k'ga si kamal ni bangsat apa nak dinafikan lg?
Lelebih lg minah katek ygbersuara lantang tak tgk kiri dan kanan tu memaki dan soung org dgn galaknya. Nasib pak japor tu dah buta, kalau tidak? Habis la blog ni....

Anonymous said...

sedara-sedara sekelian, sila lah lihat komen-komen yg tertera di sini....

Sila perhatikan komen oleh Princess Amanda Marissa - ini ialah komen si minah katek a.k.a barua fisheye yang hebat ini dgn menggunakan nama org lain..hanya sekadar pertanyaan dr En. Azam zxz shj si minah yg tak ada akal ini mengulas dan memaki hamba allah itu.
http://www.facebook.com/kamalhisham.jaafar/posts/129943630465773

http://www.facebook.com/#!/kamalhisham.jaafar/posts/121832464590436

sila lah baca....
nak menyokong tu boleh..tapi jgn kurang ajar sgt yer minah...

Kamallhaji said...

salam saudara
saya mengikuti setiap yang anda tulis dan saya beranggapan banyak yang anda tahu megenai keluarga diraja ni ya. cuma yang saya heran Nizar cakap sikit heboh dah semalaysia tapi tidak bagi anda kenapa ya. ada semacam kekebalan pada diri anda boleh cit sikit

Anonymous said...

Mak saya pernah berkata, "patik" dalam bahasa Melayu lama bermaksud "anjing kurap"

jokol said...

gue pun ada membaca artikel yang menuliskan begitu juga patik bermaksud anjing kurap..

pocong said...

Kawan kenal Fisheye n adik pompuan dia Linda masa derang uruskn Southern Ad. Linda ok tp Kamal Hisyam ni mmg kaki putar alam. Perangai mcm sial, dpn ckp lain, blakang ckp lain. Klu Kamal nak kene bunuh, kawan org pertama yg bersyukur sb pd kawan org2 jahat n zalim kene bunuh lbh baik sb x menyusahkan org yg baik2 idup kat dunia ni. Kurang satu org jahat....

rudy lazarous said...

as salam bro..ana sokong lu 1000%..berkata benar walaupun pahit..ana tak tau byk cerite tp ana percaya petunjuk hati yg hakiki..semoga anta sentiasa dirahamti allah swt..

Anonymous said...

as salam bro..ana sokong lu 1000%..berkata benar wpun pahit..ana tak tau byk cerite tp ana percaya pd petunjuk hati yg hakiki apa lu ckp adalah pentunjuk kebenaran...semoga anta dirahmati allah swt sentiasa beb..