Kenali mereka

Sunday, July 1, 2012

Sultan Johor Atau Kerabatnya? (Part 59)

Sultan Johor Atau Kerabatnya? (Part 59)


30 orang termasuk kanak-kanak dua orang tu dengan jurufoto sekali ke? Cuba korang kira semula baik-baik.Macam kenal jer...

30 individu buat laporan polis terhadap Uncle Seekers

JOHOR BAHARU: Tiga puluh individu hari ini membuat laporan polis terhadap pengamal paranormal, Syed Abdullah Hussein Al-Attas atau lebih dikenali sebagai Uncle Seekers berhubung penyiaran artikel dalam blognya yang dikatakan berunsur provokasi, hasutan dan mengaibkan Sultan Johor.

Laporan polis berkenaan dibuat pada jam 12.10 tengah hari di Balai Polis Sentral, di sini bagi memohon pihak berkuasa menjalankan siasatan terhadap blog uncleseekers.blogspot.com yang turut berunsur mengaibkan Tunku Mahkota Johor, pemimpin dan penjawat awam kerajaan Johor. Wakil kesemua individu berkenaan, seorang peniaga, Khairil Azlishah Jalil, 32, ketika ditemui pemberita berkata, pihaknya meminta blog berkenaan ditutup memandangkan terdapat dokumen sulit yang dipaparkan pada blog itu.
"Sebagai rakyat Johor yang taat setia kepada Duli Yang Maha Mulia Sultan Johor Sultan Ibrahim dan kerajaan berperlembagaan, kami tidak puas hati dengan dakwaan serta hasutan yang boleh memecah belahkan rakyat Johor dan kesejahteraan negeri ini.

"Kami tidak mewakili mana-mana parti atau badan bukan kerajaan. Kami dapati penulisan di dalam blog berkenaan semakin hari semakin menjadi-jadi dan sehubungan itu kami mahu polis menjalankan siasatan mengenainya," katanya. - BERNAMA (klik) (klik)


Bila nak siasat saya?
he..he..


Daripada orang tak tahu, makcik Bedah, makcik Jemah,dan kawasan-kawasan yang sewaktu dengannya akan pecah tembelang satu planet...Makin banyak STORY baru akan ku tulis pengalaman bersama MEREKA...

Yabedabedu...




Part 62 - Johor military (JMF) relevan atau tidak?
Part 63 - Rakyat johor anjing?
Part 64 - 
Part 65 - 
Part 66 - Kesimpulan - Tutup kedai

168 comments:

dayteen lea said...

cool la uncle .he

Anonymous said...

Hihihi.....agenda sudah bermula.....go...uncle go.....

Anonymous said...

cenggini caranya,,,
PPLIS JOHOR AKAN KONTEK POLIS PAHANG UNTUK AMBIK KO SERAHKAN KAT POLIS JOHOR.
PASTU PULIS JOHOR SERAH KO KAT ISATANA JOHOR.
PASTU KO KENA BELASAH KAW2 NGAN ORANG DALAM ISTANA JOHOR.
PASTU KO JALAN... POLIS JOHOR TUTUP KES..

RAM said...

Uncle...........berani kerani kerana benar.

Driver Sultan said...

30 org jer?kesian...lg bek korang gi Angsana layan jom heboh..lagi ada faedahnya..

Anonymous said...

dh cakap dh aritu x lama la ko.sendiri cari penyakit.duduk diam2 jaga hal sendiri sudah.

KepalaAngin said...

Wa dah kata lu ni ninja...anytime bole hilang nye...kalu antu lu bole tngkap takkn takleh ilang cam antu...ilang cam antu takpe jgn jadi antu...lebih2 lagi kcng antu

Muhammad said...

Anoy July 1, 2012 5:12 PM tu sure tali barut SI & Mail, takpun Mail sendiri, siap bgtau modus operandi utk penangkapan Uncleseekers.

kalo polis buat cam yg ko tulis tu, ko ingat uncle boleh berdiam diri je, ko ingat dia "empty handed" ke??

in fact, kalo polis dah mula siasat kes ni, kes akan jd lagi besar, setiap kezaliman SI & mail akan terdedah, uncle tepuk tangan je la pasni..kalo SI panggil masuk mengadap 30 makhluk yang buat report tu, sure kena pelempang sekor sekor, kahkahkah

tahniah uncle!

Anak Jantan Johor said...

abisss la uncle pasni....kekekeke!
tapi yang aku maklum, uncle ni spesis takut lipas je...

Antu Fighter said...

Fuh uncle... Berani tol Uncle bongkar penipuan Kerabat Johor ni.. Berani kerana benar Uncle. Tabik Spring kat Uncle..

C++ said...

Bhai UncleSeekers..

Itu 30 orang dari Johor tue betul ker orang.... ataupon Jembalang anonymous jer... hahaha....

Lawak lar... punya lar lama amik masa baru nak buat laporan polis... itu hari masa AdukaTaruna... tak sampai sehari dah buat report polis...

Awat... baru ader tulur ka 30 orang @ jembalang tue... atau baru masyuk $$$ kot duit buat kerja... hahaha

Jembalang... jembalang...

Hahaha... UncleSeekers ....teruskan usaha tangga kejayaan ....

C++
CipanTapirTenuk.Blogspot

Anonymous said...

cayalah uncle....wa respect giler la sama lu...wa akan terus respect lu kalau lu tak padam aktikel sultan ni sampai bile2...kalau lu nak padam maksure lu bikin satu buku untuk tatapan kitorang...so uncle, wa belum bukak gmail...so wa guna nama anynomous dulu la eh...wa dah follow blog lu dari first episod lagi...wa cuma ada yahoo mail je...hidup uncle!!! dont worry uncle ramai lagi kat luar sokong usaha lu...apa guna ada ketua agama tapi hakikatnya KETUA SETAN!!!

Anonymous said...

uncle, gua memang respect sama lu...........muahhhhhhhhh

a.p said...

30 orang jer?
ner 2999970 juta rakyat johor?
aku rase yg lebih tuh aku nampak kat jomheboh.
wakaka!!!
buduh punyer penjilat buntut!

Hidayat Jailani said...

wa owg Johor,..wa cool jew,..takot ngn sultan ke takot ngn Allah??

akmal said...

30riban rakyat johor angkat sumpah taat setia, tgk yg buat report 30 org je dan jurucakap plak peniaga je... ahaha... mana pi yg lain2?

Rayyan Shah said...

Uncleseekers buat pendedahan supaya dunia bukak mata skit.. go uncle go!

Anonymous said...

jangan syok sangat uncle...aku rasa ko pun tahu...media kat malaysia ni media putar belit...aku harap Allah lindungi kamu uncle...apapun aku ucapkan tahniah sebab cerita ni akhirnya mendapat perhatian...

Anonymous said...

hahaha. padan muka kau, bodoh! masa kecik tak nak mampos. dah tua tunggu masa nak kena bunuh je sebab salah sendiri. haha. padan muka kau. sia sia jadi diri kau. hahaha. kesian. pergi mati je la kau ni. haha.

-JBJBJB

Aku bukan orang UMNO said...

"Kami tidak mewakili mana-mana parti politik", ayat stendet pencacai2 UMNO. Siapa pun boleh baca skrip UMNO.

Anonymous said...

haha. approve comment yang sokong kau je? pengecut! dah la bodoh.

Anonymous said...

sultan johor akan mintak JMF uruskan uncleseekers ni..
pihak lain takkan berani masuk campur..
jika ada masuk campur johor akan kuar dari malaysia,.

Anonymous said...

Assallamualaikum uncle,

moga sehat sejahtera dirahmati Allah,berani kerana benar takut kerana salah.pihak berkuasa sepatutnya mengambil tindakan menyiasat apa yang uncle dedahkan bukannya nak ambil tindakan dengan cara 'aniaya' uncle.dunia memang gila tapi berdasarkan sejarah pemimpin yang 'gila' pasti akan tumbang tidak kira setinggi mana darjat duniawinya.teruskan usaha uncle.

EzamKL

Anonymous said...

respek

mamat berahim said...

respek bang..

Anonymous said...

kata imam syafie aku menang berhujah dengan 9 orang cerdik...tapi aku tewas berhujah dengan seorang yang dungu....ni la puak2 jenis dungu uncle...bila takleh lawan hujah dan bukti, diorang main bunuh...kompem kalah la...so kebathilan terus bermaharajalela...bagus2 penjilat2 najis tmj...tahniah...cilat sampai bersih tau...

Wan Faqih said...

da tau Ku Yem tu pengocut takde telor, kalo brani pun sbb ada JMF..aku tak rasa yg semua rakyat 1Malaysia ni tau pasal kewujudan JMF (Johor Military Force)..keturunan LANUN la katakan..mesti la ada bala tentera sendiri.

Aku memohon kpd Duli Yang Maha Mulia yang Dipertuan Agong dan jugak Perdana Menteri 1Malaysia, dan jugak pihak berkuasa berkenaan supaya cross-check apakah penubuhan JMF ni "legally endorsed" oleh perlembagaan Malaysia?? sbb Sultan2 negeri lain takda bala tentera sendiri mcm2 geng2 lanun yang memerintah Johor tu...cukuplah dgn adanya POLIS DI-RAJA MALAYSIA..

adanya JMF yg dipimpin oleh mengkarung (anak sendiri)..dgn kelengkapan rifle dan persenjataan, patutla Ku yem naik tocang...nak tunjuk gedebe konon! piraaahhh...coba sorang sama sorang tengok!!

Anonymous said...

yang cakap letop2 ni pandai komen je..berani sangat pi la tolong barua tu tangkap uncle..yang salah tetap salah..apada..kesian la tgk mangkok2 yang komen merepek merapu semarengseng..cayalah la uncle..lu memang the bomb !!

pecinta wanita said...

SERIUS???

Gila la lu uncle..deorang da mula main polis plak..tapi ak rasa setakat 30 org tu lu xgoyang lagi kan..kalo lu ninja ap lg lawan jer blik..bongkar ap yg ad..jgn tgu lg k...

ibnu marzuki al firdaus said...

Wa nak nasihatkan sultan Johor agar LEBIH banyak Menderma macam robinhood agar imej kembali bersih... Sebab rata2 cakap mu asal lanun. Then banyak kes lak. Saper tak ngamuk? Semoga awak menjadi disegani VS Mahmood mangkat dijulang! Sekian, *peace no war* :-)

Anonymous said...

aku warga Johore..i like uncle..cayalah,teruskan perjuangan kau

Anonymous said...

cool le uncle. I luv your articles about the sultan and kerabat. dia orang lupa yang dia orang akan masuk dalam tanah spt manusia yang lain. Jadi jangan le sombong.

PANGLIMA JMF said...

ADA SAPA2 BERANI MASUK CAMPUR URUSAN JMF??
MASA TERUS BERJALAN...

Kasi Gegar said...

hahahha.. 30org je ke yg setia dgn sultan? ape pon x blh la.. Mael x g report sekali ke? Mael, lu berani sbb kuar mana2 ade bodyguard ikut.. keluar sorang2 la kalau berani mael.. puiiii... sikit2 update twitter bgtau lokasi kat Johore Military Force. Ko ingat askar ko tu power sgt ke? puiii

ehem-ehem said...

cool cool hehehehe skill.......

ehem-ehem said...

cool....... hahahaha

Anonymous said...

Jason Newsted
Alah Uncle lu Fadilah Kamsah pun ckp takde fakta,lagi cite2 dongeng yg tulis ni....aku rase die ni bukan keturunan Syed..kalau syed pun mane nk buat mcm ni..aku rase die ni Mamak Pariah mane ntah...kalau lu berani buat PC ah..buat ape tulis dlm Blog..kate berani kerana benar..lu boleh simpan je lah Jenglot2 lu dlm umah tu(bukan betul pun)

Anonymous said...

Aku pun org johor jugk korang jgn jadi bodoh... x payah la nk mngampu2 c ku yem ankberanak tu bukannya korang dpt apa pun korang ingt uncle ni suka2 nk buat cerita ke kalau tnpa bukti yg sahih?korang jilat la bontot c ku yem ankberanak tu tengok ada x dia bg korang sorang sebiji kereta mewah dia?mcm ni punya sultan pun korang nk sembah taat setia konon?tuiiiiihhh.....:Kluang Born

Anonymous said...

Ketua Agama konon....Ini BAPAK SEGALA IBLIS!jom kita jatuhkan sultan yg zalim nih

Anonymous said...

Alah Uncle lu Fadilah Kamsah pun ckp takde fakta,lagi cite2 dongeng yg tulis ni....aku rase die ni bukan keturunan Syed..kalau syed pun mane nk buat mcm ni..aku rase die ni Mamak Pariah mane ntah...kalau lu berani buat PC ah..buat ape tulis dlm Blog..kate berani kerana benar..lu boleh simpan je lah Jenglot2 lu dlm umah tu(bukan betul pun)

Yenkii Anak Johor said...

""PANGLIMA JMF said...ADA SAPA2 BERANI MASUK CAMPUR URUSAN JMF?? MASA TERUS BERJALAN...""

semoga uncle takot ngan ancaman ko...bahalol pencacai angkat najis Ku Yem & mail cicak mengkarung

Anonymous said...

Jilat la lagi sampai bersih kudis2 kat bontot bpk si cicak mengkarung dgn anknya tu!BODOH BANGANG PUNYA PENGAMPU2

fuckUuncle said...

mane rakyat JOHOR punye nilai sayang n sanjung raja> 30 owg je yg tuwun buat report. aku tgh tgk berita nih, 500 ribu owg kunjungi SURE HEBOH tv3 kat plaza angsana dalam tempoh 2 hari!! sAyang sangat la korang kat raja.. SEMBANG PONGPANG POMPANG!!!

mamak said...

hmmmm...30 orng??
sepatutnya ramai g report...myb diaorng pegi jom heboh...
xpun.........
hikkkk

PANGLIMA JMF said...

JMF SUDAH BERSEDIA BERTINDAK DALAM SULIT

PANGLIMA JMF said...

PARA KOMANDO JMF SUDAH BERSEDIA BERTINDAK..
MEREKA SANGGUP MATI KERANANYA.
ATM DAN PDRM TAKKAN BERANI CAMPURTANGAN HAL DALAMAN NEGERI JOHOR
NASIBMU AKAN MENJADI SEPERTI YG SUDAH2...

nazri azman said...

doa saya uncle sihat sejahtera dan mudah beribadah...

fuckUuncle said...

aku rinduu rrr kat raza n arept!!! takde pon arini. maby diaowg pon ade kat sure heboh kot.. hahahhahaahaaha
rasa korang mamat 2 owg nih ade tuwun x g buat report tadi? KE DIAOWG ADE KAT OVERSEA.. WAT PE KAT OVER SEA? TENTU LE CARI SI KAMAL HISYEM.. JENG JENG!!

Prince of Noob said...

alamak dah semakin membarah dah benda ni harap semua dapat diselesaikan dengan baik

Rasta 30 said...

Kah kah kah.. Caya la mamat yg 30 org tu g wat report.. Kah kah kah.. Aku pun br tau ttg wujudnya blog ni.. Setelah aku baca ada la beberapa post.. Hmmmm... Gua respect kat lu brader seekers... Berani kerana benar!!! Aku akan follow blog lu start arini der.. Teruskan tunjuk hak bersuara... Yang penting jgn ada unsur fitnah.. Kalau ada propf balun cukup2!!!

Anonymous said...

uncle. wariskan blog ni. semoga lu selamat

Yenkii Anak Johor said...

""PANGLIMA JMF said...JMF SUDAH BERSEDIA BERTINDAK DALAM SULIT""
July 1, 2012 8:32 PM

""PANGLIMA JMF said...PARA KOMANDO JMF SUDAH BERSEDIA BERTINDAK.. MEREKA SANGGUP MATI KERANANYA. ATM DAN PDRM TAKKAN BERANI CAMPURTANGAN HAL DALAMAN NEGERI JOHOR..NASIBMU AKAN MENJADI SEPERTI YG SUDAH2...""
July 1, 2012 8:46 PM

tak lain tak bukan, kata2 org bongkak, sombong dan takabbur...Mail aka Cicak Mengkarung..
woii..ko ingat ko boleh lawan kuasa Allah ke?? bangang punya org!!

Kabutar Diesel said...

salam Uncle..teruskan perjuangan..berpuluh juta rakyat malaysia hanya ucle yang betul2 berani...hang jebat moden bro,berani kerana benar!!!!

Anonymous said...

sokong uncle. saya akan bawa makanan untuk uncle kat dalam nanti. respect.

Fisabilillah Perak said...

Dalam solat ku doakan keselamatan uncle...semoga ini jadi pengajaran pada sultan2 yang lain...sedarlah kamu hanyalah ketua agama,bukan raja segala2nya...mandat yang dikurniakan hanyalah pinjaman dan amanah...sultan yang taat pada Allah sultan yang kami sayang...maaf cakaplah ye...kalau sultan kelantan aku rela je korban nyawa untuk pertahankan sultan yang satu ni...tapi kalau tmj aku rasa,nak bersalam pun aku rasa jijik...

Anonymous said...

SEBUTKAN MANA2 KES BERAT YG DI AMBIL TINDAKAN OLEH PDRM ATAU ATM KEATAS SULTAN KAMI?? SELAGI KAMU BERNAMA RAKYAT, JANGAN HARAP DAPAT PIJAK SULTAN KAMI! KESABARAN SULTAN KAMI SUDAH SAMPAI KE KEMUNCAKNYA.. BERANI BUAT BERANILAH KAMU MENANGGUNGNYA!

Fisabilillah Perak said...

bro apasal aku kutuk SETAN sekor ni aku tak muntah darah pon...ko muntah darah tak uncle...hehe...yo ooo jelah kisah sultan mahmud tu...xde mende pon...wah bukan main eksyen main JMF pulak setan tu ye...takpe bro,aku doakan apa2 jadi pun kita tetap didalam jihad...syahid adalah hadiah paling besar dari Allah kalau apa2 jadi la...but kalau apa2 jadi kat uncle,setan tu la orang paling disyaki...satu malaysia dah tahu...macam la JMF tu hebat sangat...aku rasa sekali je kene langgar ngan singapore dah padam dah...cakap besar sangat tu...

IhateBigCockers said...

Panglima JMF

Betapa bongkaknya anda.. Manusia bila dah mati nanti, orang yang tlong kapankan ok..

Raza said...

Biar pihak berwajib buat kerja. Yang lain jgn jadi penghasut samada org perseorangan atau JMF sekalipun. Dah lapor polis, jadi biar polis buat kerja. Samada uncle takut atau tidak, salah atau tidak, itu semua semestinya dan dalam pertimbangan uncle sebab berani buat, berani tanggung. Kalau uncle teraniaya, kita support. Kalau uncle bersalah, kita tak support.

Romeo Laut said...

Hahahah. Dulu, buat aktiviti orang tak berapa nak normal, sekarang orang dah cakap tentang 'pembongkaran' anda. Tahniah. Tak habis-habis dengan publisitit yang entah mana kategori. Mula-mula aku baca, rasa ok dah, tapi lama-lama aku rasa pelik dan kelat-kelat masin pun ada. ^_^ Hahah.

ibnu marzuki al firdaus said...

Sedangkan askar NEGARA BESAR gadafi pun terlingkup, ni kan pulak NEGERI KECIK... Tu lah payah jika borak dengan mental setaraf husni mubarak nih. Tau2 NATO (bekas kena pukui kat rawa) & Marin US turun je. Ambil lah iktibar. Jangan jadi sultan BODOH Melaka dulu. Hingga rakyat tempatan Bantu Portuguese untuk merdeka kan Tanah air mereka daripada sulTAN seTAN :-(

fuckUuncle said...

eh eh.. raza dah sampai.. dtg naik ape?.. jempot minum dulu.. sap kok sbatang lu.. tapi aku rasa kali ni aku agak terharu n sokong comment engko.. MARI KITA TGK, SIAPA YG KENA!! maaf jika terkasar bahasa..

Yenkii Anak Johor said...

""Anonymous said...SEBUTKAN MANA2 KES BERAT YG DI AMBIL TINDAKAN OLEH PDRM ATAU ATM KEATAS SULTAN KAMI?? SELAGI KAMU BERNAMA RAKYAT, JANGAN HARAP DAPAT PIJAK SULTAN KAMI! KESABARAN SULTAN KAMI SUDAH SAMPAI KE KEMUNCAKNYA.. BERANI BUAT BERANILAH KAMU MENANGGUNGNYA!
July 1, 2012 9:49 PM ""

ayat2 bongkak dari Mail Cicak Mengkarung lagi...ko lanun anak beranak ni, tanggungla HUKUM KARMA atas kezaliman & dosa2 korang..Sultan pun manusia beb! Mati masuk kubur sama macam rakyat jelata gak! Korang Sultan mati sekali sorang macam rakyat jelata gak! Takdenyer Allah bagi keistimewaan kpd Sultan boleh hidup lebih dari sekali....bangang betol..kecik2 xnak lak korang mampos!

Anonymous said...

"Anonymous said...
sultan johor akan mintak JMF uruskan uncleseekers ni..
pihak lain takkan berani masuk campur..
jika ada masuk campur johor akan kuar dari malaysia,.

July 1, 2012 6:32 PM"

AHAHAHAHHAHA!!!

Jalan pun berlubang sana sini, rakyat pun ramai duduk rumah flat dengan setinggan. Ada hati nak berdikari sendiri.

Pembangunan pun banyak pakai duit Kerajaan Persekutuan ada hati cakap nak keluar dari Malaysia...

Kilang-kilang kat Tampoi pun banyak dah keluar dari Johor ke Vietnam sebab production cost tinggi, tapi masih ada hati nak kat boleh maju sendiri...

ROFL!!!

Anonymous said...

-shafiq shokri-
aku adalah tuhannku....
pecaya padaNya untuk mendapatkan yg satu...
harap dpt bersua 1 hari nnt dgn izinNya....
As'salam

Anonymous said...

"PANGLIMA JMF said...
JMF SUDAH BERSEDIA BERTINDAK DALAM SULIT

July 1, 2012 8:32 PM
PANGLIMA JMF said...
PARA KOMANDO JMF SUDAH BERSEDIA BERTINDAK..
MEREKA SANGGUP MATI KERANANYA.
ATM DAN PDRM TAKKAN BERANI CAMPURTANGAN HAL DALAMAN NEGERI JOHOR
NASIBMU AKAN MENJADI SEPERTI YG SUDAH2...

July 1, 2012 8:46 PM"

Jenaka apakah ini?

Anonymous said...

TAHU LAH NASIB ENGKAU NANTI...
JMF SUDAH TAKE OVER THIS CASE.
SAY YOUR LAST PRAYER...

Fisabilillah Perak said...

aku pelik wooo...dgn uncle sorang pun si mengkarung tu nak pakai JMF bagai hahaha...macam xde telo...aku tgk komen pasal JMF macam leh gegar satu dunia je weh...hahaha,kene kentut negeri jiran ko tu pon dah padam dah JMF ko tu,xyah tunggu macam penentang gadhafi...xyah la tunjuk teror ngan individu bro...uncle mintak ko jawab je soalan dia...tak ajak gaduh pun...dah gelabah la tu...kalau main ugut2 ni aku rasa uncle tak goyang sikit pun...lu jawab jela...kalau dah menyamun ngaku je kan senang...

Mohd Zaki said...

Kalau Tak ade Uncle seekers, tak meriahlah dunia blog melayu...ape pun saya sokong uncle seekers..teruskan usaha anda.

fuckUuncle said...

Anonymous said...

sultan johor akan mintak JMF uruskan uncleseekers ni..
pihak lain takkan berani masuk campur..
jika ada masuk campur johor akan kuar dari malaysia,.

July 1, 2012 6:32 PM

Sungguh ke ni BAI!!! taknak aku dok JOHOR lagi pasni.. cukai dan toll mesti TINGGI tahap SIAL punye la.. aku banyak biz kat luar la.. mesti ko skolah x tinggi n keja kilang kat jb nih.. ko nak berontak pon piker le dulu.. tak pepasal mak aku dah ajak aku pindah nihhh.. buat MALU jew!!!

Raza said...

Kpd yg tercari-cari sgt aku tu, aku ucapkan terima kasih byk2 le. Kdg2 aku jadi kelakar dgn mamat tu. Main serkap jarang je sokmo. Aku ni ada tokoh ke jadi juak2 DYMM Sultan dan TMJ? Dan juga, aku ni ada tokoh ke nak jadi geng Kamal? Serba salah jadinya bila kita ni duduk sebagai org yg neutral. Kenapa pulak kita ni perlu sokong sapa2 kat sini? Kalau tak habis baca buku Pak Habib (ayah uncle), baik le pergi beli dan baca dulu. Tak gitu Uncle Seekers? Fahami fakta dan auta.

Anonymous said...

Panglima JMF,engko ni tukang jilat bontot sj ngan cicak mengkarung eh?

Anonymous said...

woi mael cicak mengkarung...pooodah.

Anonymous said...

he he he . . tollll . .

Anonymous said...

Salam...

Saya rasa JMF takkan buat benda mcm yg Panglima JMF tulis...Sekarang dunia sudah tiada sempadan, apa yg berlaku merebak dgn cepat disbbkan technology maklumat... Laie pun benda nie dah direport pada polis, jika apa2 yg dilakukan oleh JMF pada uncle akan menjadi issue rakyat...so, akan berlaku seperti sejarah dulu...kuasa raja dikurangkan dan maybe akan wujud usaha untuk memansuhkan JMF nanti... To panglima JMF, banyak yg perlu di fikirkan sebelum bertindak...Kalau main chess make sure jangan kena "checkmate"

Anonymous said...

sebenarnya orng johor memang dah lama tahu segalanya tentang LANUN ni ,cuma mereka tak nak kecoh2.

Anonymous said...

Bodoh bangang punya JMF!Sanggup mati kerana sultan dan tmj bukannya sanggup mati kerana agama dan Allah s.w.t!sia2 korang hidup kat dunia ni semata2 kerana mmpertahankan org2 yg zalim

Anonymous said...

Dei uncle.. sana ada 2 ekor hantu tangkap itu hantu2 kasi telanjang sama dia tengok ada telo ka tarak telo itu hantu2

Anonymous said...

Plot cerita dah semakin x syok. yang pasti ADA yang mula gigil.

Jebat said...

Uncle..diaorang cakap lu timun...diorang Durian...diaorang akan lenyek lu cukup2 tapi diaorang lupa timun boleh lenyek Durian balik...bila Durian dah jadi tempoyak...diorang ingat hak kesultanan tu diorang yg tentukan ke?diorang lupa pada Raja segala Raja

Anonymous said...

Uncleseekers..u r the man..luv u!

Anonymous said...

Bro..aku mula2 bc msiakini baru tau isu ni..baca last entry igt ape la yg ko melalut..so td pas dinner aku spent time bc dari part 1 sampai abis..br aku tau betapa teruknye dorg ni..ttg ape yg org kaitkan ko dgn iman, agama etc tu..tu masing2 dgn Allah la..bkn hak kita hamba Dia nk nilai iman org lain..syabas atas pendedahan..semoga sentiasa dibwh lindunganNya

jai said...

PANGLIMA JMF said...

PARA KOMANDO JMF SUDAH BERSEDIA BERTINDAK..
MEREKA SANGGUP MATI KERANANYA.
ATM DAN PDRM TAKKAN BERANI CAMPURTANGAN HAL DALAMAN NEGERI JOHOR
NASIBMU AKAN MENJADI SEPERTI YG SUDAH2...

Kah kah kah...

Kapla but lu la.

Cakap orang tak berakal.

Kah kah kah...

Itu macam kalu polis sama tentera kasi keluar dari Johor la.

Amacam, ada bran???

Kah kah kah...

Anonymous said...

JMF, LU TUHAN KA?

Anonymous said...

Uncle u jgn risau klau u kena jel sklipun i akan tetap support u,nnti every sunday i dtg bawa roti arab utk u.....

kepala but*h masak asam said...

DDEEEEYYYYYYYY
PPUUNNNDDEEEEKKKKK PUNYA J.M.F!!!!

KALAU JOHOR NAK KELUAR DARI MALAYSIA PUN ELOK JUGA, KO PERGI JOIN SINGAPORK.....

RAKYAT TETAP MENYOKONG UNCLE!!
HIDUP HANG JEBAT MODEN!!!
HIDUP SEMANGAT UNCLEEE!!!
ANAK PAK HABIB BUKAN PONDAN MACAM MAIL CICAK!!!!
KERABAT SULTAN YG BERSIKAP SOMBONG DAN ANGKUH HARUS DI AJAR!!!!

BOLEH JUMPA KE KORANG JALAN KE TERATAK PAK HABIB DI JANDA BAIK TU?

IhateBigCockers said...

Hahaha.. cakap pakai idong aja, sikit kembang sikit kencup.. :p Uncle oo uncle, goyang x ngan ugutan JMF ? ce cakap skit.. Lau jadi pa2 kat uncle, aku sure crita lagi besar akan keluar.. :p dari orang tau skit, trus taw banyak.. dari orang ble nampak jerawat kat muka, trus kudis bawah telor orang taw.. kih3

Sakaratul Maut. said...

pedas n bisa utk sitamak hahaha

faiz fakhirin said...

dats cool...cool sunshine.

Supported By:
The Story Of LusA

MsXyda TuLyza れおたいが said...

berani lah uncle..~

danial hakim said...

Uncle,

Aku rasa yang buat laporan polis tu mungkin ada kepentingan dgn duit atau pun bisnes di negeri jahat.kenapa nak remove document2 sulit tu kalau ia mmg benar kan..mereka dah takut dan kecut perut la tu..kalau takde kepentingan mereka pasti tak sanggup buat report tu.kenapa nak backup lagi sultan2 tu kalau document tu sah benar dan tulin.aku baca blog uncle ni takde pulak sebarang HASUTAN tapi pembaca sendiri harus menilai benar atau tidak.UNCLE please post my comment on ur next entry ok..

danial hakim said...

Uncle,

Aku rasa yang buat laporan polis tu mungkin ada kepentingan dgn duit atau pun bisnes di negeri jahat.kenapa nak remove document2 sulit tu kalau ia mmg benar kan..mereka dah takut dan kecut perut la tu..kalau takde kepentingan mereka pasti tak sanggup buat report tu.kenapa nak backup lagi sultan2 tu kalau document tu sah benar dan tulin.aku baca blog uncle ni takde pulak sebarang HASUTAN tapi pembaca sendiri harus menilai benar atau tidak.UNCLE please post my comment on ur next entry ok..

Fisabilillah Perak said...

aku rasa mengkarung tu dah mula komen merapu kat page ni konon nak kasi uncle goyang n padam blog ni..huhuhu...penyamun perogol wawawa...dahsyat...uncle kuar lagi uncle...kasi satu malaysia tau...

Leftenan Komander Roy Mustang said...

ala 30 orang je yg buat report..yang lain duk sibuk lepak kat danga bay or jom heboh..yg buat report tu penjilat pencacai atau bangang la.ntah la suka sgt layan sultan yang gila n setan.aku dah mula muak kat sultan sultan ni.memula aku bosan dgn sultan n9.ni tambah satu johor punya plak..tapi johor lagi teruk.tanah kat kulai yg besar berekar tu sape luluskan buat tempat cina kafir mati.cina kafir singapura plak tu(dgr cerita la).gila gila. sebenarnya bercerita kat dalam blog ni x ubah ape pun sebab kita x buat tindakan..

Sengkek said...

keberanian luarbiasa setaraf hang jebat. uncle anugerah tuhan untuk rakyat marhaen 1 malaysia

jiwa malaya said...

elok la tu polis nak ambik tindakan..so lpas ni blh la uncle share suma yg die tau kat public sbb kes da jd isu hangat satu Malaysia pasal family lanun ni..xpyh uncle nk hujah panjg2 dlm blog die..dah blh face2face dgn lanun2 yg xpuas ati dgn die..

Sengkek said...

keberanian setaraf hang jebat. uncle anugerah tuhan utk rakyat marhaen 1 m'sia

pokbah said...

berapa laa mahluk 30 tu dapat bayaran dari lanun2 tu agaknye..aisshh xanak jantan la bro(fmly lanun) suh org buat polis report, lu dtg je kat janda angkut org tua yg suka kutuk ko ni...mest die senyum nye...hihihi

kodoksingle said...

eyh2... sape ckp plot da makin xbest... aku rse plot2 neyh semakin BERAPI ade la..alamak aiii...kuase manusia ngn kuase tuhan.. mne lagi power... selalunya yg goyang2 neyh... klo manusia2 bersalah je..

hacik kau said...

sedih weh dengar rayuan si kamal nih... :'(

kentut tarak bunyi said...

ahahaha.... 30 org je wat report.. tuh arh... mane rakyat johor yg lain ? xkn la 30 org je yg sggup sumpah setia kat sultan dorang ?
aiiih wat malu je... neyh sumpah setia smpi xkene gaye namenye.. klo sultan yg adil xpe gak... penjilat2 dr ladang ler neyh....

kentut tarak bunyi said...

ahahaha.... 30 org je wat report.. tuh arh... mane rakyat johor yg lain ? xkn la 30 org je yg sggup sumpah setia kat sultan dorang ?
aiiih wat malu je... neyh sumpah setia smpi xkene gaye namenye.. klo sultan yg adil xpe gak... penjilat2 dr ladang ler neyh....

lighter merah said...

aku kurang nak setuju psal uncle mengaibkan sultan tu?yeke? bg aku kalau kenyataan cmni x dikeluarkan, xde sape yg brani nk bt cm uncle bt ni..n inilah kenyataan dia. sultan mmg bperangai cmtu..

winston light said...

kesian tgok video cik kamal .seluruh keluarga menderita sebab kan masalah peribadidye ngan TMJ . korg tak rase kesian ke ??? tgok muka dia pon dah ckop kesian .

alibaba said...

tak sabar nak tengok ape akn jadi lps ni . adakah uncle akan tewas dgn TMJ ??? aku tetap sokong uncle . hahaha ,

pluck biru said...

anonymous 1 july , 2012 5:12pm

ko ingat negara nie xde undang2 ke haa ??
kalu unle kne hempuk dah tentu sultan johor pun kne masuk mahkamah tok raja2 lahh .
tuhh aa suruh sekolah xmau pki sedap je ckp kan ??
kau nie pun baruaTMJ gak kew ???

Anonymous said...

JMF.. MATI KERANA MEMPERTAHANKAN ORANG YANG ZALIM MASUK NERAKA.

menthol said...

kita ni manusia allah kurniakan akal tok berfikir . so pada semua yg komen yg tahu nak drop org korg pkirlahh dulu apa korang cakap kan tu k ?? lgpun kalu TMJ korang tu betol sangat kenapa bukan dia sendiri yang pegi buat report n bukan dia sendiri yang bersuara ?? sbb dia SULTAN n dia ade rakyat ???hello wakeup everybody !!!jgn jadi buduhh lahh . kita ni jgn sng2 lah kne gamengn org yg bergelar SULTAN sebab dia pun manusia n darah dia sama warna fgn kita . tiada beza dia dgn kita . yang membezakan kedudukan dia tapi kita ade kuasa lagi besar iaitu akal . ;)) gunakan lah sebaik mungkin.

laci kaca said...

pernah tak korang terfikir kenapa TMJ tidak memberi apa2 komen tentang blog yang dah banyak mengaibkan dia ni ?? sedangkan TMJ kita bukan tidak ade kakitangan yang akan maklumkan pada dia ?? nampak tidak permainan TMJ ??? kenapa baru hari ini setelah sampai ke part 57 baru ade yang nak buat reprt ?? ada mata pandang ade akal pikir sendiri lahh . TMJ bukan orang bodo buta IT dia juga bukan orang bodo sampai tidak tahu dirinya di aibkan . tak ke korang rase orang yang buat reprt tentang uncle ni hanya digunakan oleh TMJ ??
RENUNG-RENUGKANLAH .

tag vision said...

jgn kecoh-kecoh semua .
kita tunggu result nye nanti okeyy ???

melukut said...

tak pe uncle biarkan je pengkomen2 yang hantar komen kadang2 tak guna otak untuk berfikir.... isu pasal orang melayu ni cepat melatah bila raja diusik dah lapok. ade sesetengah orang melayu ni seperti burung kakak tua.. hanya mengikut cakap orang.. dah berapa part uncle tulis pasal sultan johor ni disertakan dengan bukti, tapi ade setengah org kita ni yang tak guna akal untuk berfikir.

Anonymous said...

30 org jer yg dtg wat report?bagus la klu cmtu..maknanye rakyat johor sendiri dh mls ar nk backup SI ngan kerabat2nye tu..sendiri paham suda..

melukut said...

geli hati betul la tengok comment mengarut, ade yang kata uncle bukan betul2 syed... kikikiki... ape lah kau ni... sebut syed je kene perangai elok... raja yang ketua agama perangai tak elok korang pegi"UP".. pelik..

hagemaru said...

anonymous July 1, 2012 6:24 PM

pe bnda lah kau merepek? biar je lah dia nk approve comment yg sokong dia.blog dia.kau sakit hati sgt ni nape? yg dia x approve ke apa ke semua pariapaaa..comment xleh pakai.keluar tajuk pnya comment..xpun sampah2 pnya comment.tmasuk kau. sorry to say lah bro.. kbai.

Anonymous said...

Kalau kita ikut gambar dalam Kosmo tu, lebih dari 30 orang yang buat report Polis.

Maksud saya kalau kita campur dengan BAYANG-BAYANG la....

Apa yang celik IT nya TMJ tu. Guna Twitter pun lebih 140 char. Semua nak RT. tekan 'reply' je dah la...Duhhhh...

Anonymous said...

Half time: spain 2 - 0 italy

Anonymous said...

Istana takkan berani buat apa-apa punya (sebab kes ni dah heboh ke orang ramai). Kalau tak heboh, mesti dah 'bungkus' Uncle ni.

Contoh:

1) http://www.straitstimes.com/BreakingNews/Singapore/Story/STIStory_796851.html

2) http://www.themalaysianinsider.com/litee/malaysia/article/singapore-expats-say-assaulted-by-bodyguards-of-malaysian-royalty/

Komen dalam berita tu jelas merujuk kpd Kerabat Johor. Tapi Sultan Johor tak saman akhbar tersebut. Hanya berani bagi amaran "jangan buat kacau."

Sama dalam kes Uncle, pihak polis telah 'menyiasat' tapi sampai sekarang apa hasil siasatan? Case closed? Pejam sebelah mata? Buat-buat tak nampak?

HAHHAHAHAHAHA!!!

PANGLIMA JMF said...

SULTAN TAK PERLU BUAT REPORT POLIS.
PERNAH DENGAR SULTAN BUAT REPORT POLIS?
TAK PERLU...
HANYA PETIK JARI SAJA...
NASIB KO MEMANG BETUL2 MALANG LA JIKA POLIS JOHOR TAK BUAT APA2 STATMENT TENTANG LAPORAN POLIS TU...
PASAL KOMFOM JMF TAKE OVER THIS CASE.
JMF ADA CARA TERSENDIRI NAK HANDLE KO NANTI...
INGAT, BANYAK KES SULTAN TAKDE TINDAKAN APA2 PUN DARI ATM DAN PDRM.
BERANI CUBA LAH!

Anonymous said...

Hidup hanya sementara. Kita tak tahu bila ajal kita.. Sekelip mata kita boleh mati. Kepada semua.. kembalilah ke pangkal jalan.

Anonymous said...

Uncle pun kaki mabuk, clubbing, kaki pempuan. Bawak nama syed lagi. So apa kurangnya uncle. Lek lu isap okok lu uncle (sambil tunggang beer)

Anonymous said...

Kelebihan orang yg masih hidup? Selagi kita hidup pintu taubat sentiasa terbuka. Kepada mereka yg telah tersasar haluan, kembalilah ke pangkal jalan.. anda masih belum terlewat..

Anonymous said...

kalau org banyak bisnes kat luar, ayat tak mcm nie. lu baru pas sekolah ke

Anonymous said...

Apa ada pada raja???dia ada ker tak der sama saja,dia makin kaya..kita maseh papa kedana...yang buat repot tu duit dah berjuta2 sebab raja tolong dia,aku rasa ler..atau tak tau apa2....

Anonymous said...

bebenornye teman puntak tahu pasal isu sultan johor yg ditulis oleh uncle seeker lepas baca paper tunjuk perasaan tu baru teman tau... link uncleseekers pun teman tak tau sebab dah msuak paper teman copy paste je terus masuk kat blog uncle... nmpknya orang 30 orang tu dah silap perhitungan dari orang tak tau jadi tau plak... habis le lepas ni tembelang semua org tau

ibnu marzuki al firdaus said...

Sebelum 1993 = TSN

selepas 1993 = JMF

selepas 2013 = ATM?

bukan Johor keluar Dari Malaysia, kerabat yang tonggang langgang lari kot

Kawan2 jangan lupa print screen kata2 PANG5 JMF nih. Anything happen 2 u all, boleh dibawa ke mahkamah. Ugutan

Anonymous said...

PANGLIMA JMF said...
SULTAN TAK PERLU BUAT REPORT POLIS.
PERNAH DENGAR SULTAN BUAT REPORT POLIS?
TAK PERLU...
HANYA PETIK JARI SAJA...
NASIB KO MEMANG BETUL2 MALANG LA JIKA POLIS JOHOR TAK BUAT APA2 STATMENT TENTANG LAPORAN POLIS TU...
PASAL KOMFOM JMF TAKE OVER THIS CASE.
JMF ADA CARA TERSENDIRI NAK HANDLE KO NANTI...
INGAT, BANYAK KES SULTAN TAKDE TINDAKAN APA2 PUN DARI ATM DAN PDRM.
BERANI CUBA LAH!

July 2, 2012 3:53 AM

ABAH KO!
lu power sangat aper berro?
kencing lebat jer komen lu tuh.
tak sabar wa nk bagi M82A1 SASR kat pale lu.

Anonymous said...

sy btul2 respek abg laa...mantop..terbaikkk...!!!!

Anonymous said...

sltn jhr yg ada skrg bkn dr keturunan sultan asal kan? dr keturunan temenggung yg rampas kuasa... sultan asal lari ke mana ye?

tijah said...

sltn johor skrg ni dr keturunan temenggung yg rampas kuasa... bukan sultan johor asli.... jom kita jejak kasih keturunan sultan johor yg asli.....

tawon said...

Rajalanun:
Anjing dah menyalak2 sbb dah rasa tergugat...apa...dog barking...entah aku org melayu..bkn bangsa campor campor..

Unknown said...

Bravo Uncle,

Jangan sekali kali takut pada mahluk, takut hanya pada ALAH s.w.t

Takut pada mahluk membawa kepada syirik..

Mail, Narathiwat

Mat Siam said...

Bravo Uncle,

Jangan sekali kali takut pada mahluk, takut hanya pada ALAH s.w.t

Takut pada mahluk membawa kepada syirik..

Mail, Narathiwat

Anti Pencacai said...

Ni aje ke? mane dia Majlis Penyelaras Gabungan NGO Melayu Negeri Johor (Gabung)? mane muka Datuk Nur Jazlan, Ahmad Tarmizi Yusof, Zaini Atan dan pendekar2 lain? baru hari tu ikrar taat setia pada tuanku. kat tv mase interview bukan main berapi bile bercakap, Jangan Cabar Sultan Kami!! skrg awat dok senyap je. da hilang telor ka? cepatnye derhaka. kekeke

Anonymous said...

gua memang sokong lu uncle. dedah lagi dan bongkar. kebenaran perlu ditegakkan.

kura-kura said...

EEARPPP!!!!.. Alhamdulillah... kenyang aku semalam.. dapat makan free...

SIMPANG LIMA BATU PAHAT said...

sungguh mengelikan hati saya , bila melihat foto 30 RAKYAT JOHOR YG SAYANG SULTAN buat report mengenai blog uncle.

MACAM MAIN PONDOK-PONDOK DAN POLIS SENTRI WAN TU JAGA. HAHAHAH

SEMUA KAUM ADA TU HEHHEHE 1 MALAYSIA TU,

SAPER PUNYA PLAN NI.HEHEHE LAWAK BROO..

LEPAS NI BILA LAK NAK BUAT KOMPOL RERAMAI SELURUH HAMBA-HAMBA JOHOR

UTK JERIT

"DOHNAT TON KU! DOHNAT TON KO!"

khairul said...

kepada yang berkenaan...kentut mud an kentut ku sama baunya...pakaian ku dan pakaian ko dlm kubur nanti pun sama warnanya....

otakku said...

Kesian dan sedih sungguh aku tgk kan org2 melayu yg bodoh lg bangang dlm memberi komen di blog ni. Nmpk sgt kirang ni mmg melayu bangsat. Sultan sendiri dimaki hamun, negeri sendiri dicacina,sedara sendiri diherdik dan difitnah, subhanallah.
Bangsat dah hati seperti bangkai korang ni semua. Harap2 korang ni dpt balasan.

Anonymous said...

gila xleh blah komen JMF...mcm powerfool gile bajet.mungkin panglima JMF lupa akan kebangkitan rakyat...revolusi iran menjatuhkan shah reza,revolusi tahrir menggulingkan hosny.sy bukan nk ajak rakyat buat revolusi...tp cuma nk mengingatkan...kalu terlampau takbur...ingt2lah yer sejarah2 dunia..sume xmustahil...bile sesuatu yg terlampau,akan ada sesuatu utk mengimbangi..

Anonymous said...

aku nak tau, betul ke sj ni adalah penaung gerakan "freemason" dijohor bahru. anda tau apa itu freemason....gerakan anti-islam yang sangat licik gerakannya.
kalau tak percaya tanya pada yang menjaga bangunan freemason yang terletak dijalan skudai....dia pernah terlepas cakap dengan aku.sj tak bagi dia berhenti dari bertkerja disitu....

Psychic Zero said...

ana mohon buat pendedahan sekali pasal skandal sultan melaka

Mimi said...

Nak percaya pun yang di tulis pun tak boleh la sbb dulu pernah dia si uncle berdebat ngan Dr. Fadilah Kamsah ni cakap dalam program TV yang HANTU tu wujud. Dalam al-quran sah2 takde ditulis HANTU tu wujud so nilaikan sendiri la, dia ni boleh dipercayai atau tak. Mungkin banyak yang tak betul dari betul yang ditulis.

Anonymous said...

mcm baru balik dari pasar ja...siap ada jajan lagi dlm plastik tu,hehhehehhe mesti kes tangkap muat je ni nak bg nampak ramai...

Anonymous said...

Nasib ada yg buat report..kalau xde ramai yg xtau kes ni...Pecah panggung blog unkel lps ni

Unknown said...

Good job bro..

Aripin said...

biasalah....

kat cni yang dedah mungkin masuk 'dalam'

nak buat cam ner!

Anonymous said...

PANGLIMA JMF said...
PARA KOMANDO JMF SUDAH BERSEDIA BERTINDAK..
MEREKA SANGGUP MATI KERANANYA.
ATM DAN PDRM TAKKAN BERANI CAMPURTANGAN HAL DALAMAN NEGERI JOHOR
NASIBMU AKAN MENJADI SEPERTI YG SUDAH2...
__________________________________

kaki ugut!

fikir sebelum terima said...

Mintak jangan la ditutup blog ni
Sebab boleh bantu melegak minda
Sebab boleh bantu membuka otak
Sebab boleh bantu mencergas kepala atas

Anonymous said...

J9999, kau pasti ke Kamal ada hantar surat minta maaf? surat tu Kau buat sendiri hantar kat SI sebab ianya dipos dari Msia, setahu aku Kamal kat luar negara, lagi pun tak ada sbb Kamal nak minta maaf pun.Aku tahu Kamal bukan penakut mcm kau. Cuma SI dan Mail je guna kuasa dan agensi kjaan , kalau satu sama satu tanpa bodyguard dan polis, aku rasa tak berani mrk.

katak melompat said...

teroskan pejuangan anda . aku anak jho gak tp ble tau bnde2 ni aku jd mnympah lak. anda di mlake kan

Kaki Sembang said...

kalah laa Papa GOmo..kahkah..www.kakisembang.com pun kalah..kahkah..hari-2 gua lepak kt blog lu..kahkahkah

Anonymous said...

Masa ada kuasa kau belakangkan rakyat johor,nasihat bawa padah angkara Syarikat RM 2. Sultan dah mangkat dn kau pula Tanggung sendiri laa brooo kesombomgan mu dulu.

Anonymous said...

Lepas ni panglima jmf kena tanam sayur sbb kerajaan mlysia akan mansuhkan jmf..yg 30 org tu akan jadi rakyat johor bila johor kuar mlysia..30 org je..kakaka...si ngan tmj..errrrr..turun takhta sbb byk buat salah dan dosa ngan rakyat...and uncleseekers akan diingati sebagai hang jebat moden..rakyat johor patut trima kasih coz kalau uncle tak selongkar dan dedahkan perihal sultan korang sudah pasti kezaliman dan kepincangan akan terus berlaku,good job uncle!!sbb uncle benda ni jadi perhatian...harap kerajaan mlysia ambil tindakan terhadap institusi raja ni...korang yg taat membabi buta tu sbb korang blm kena aniaya..kalu korang atau anak branak dah terkena baru nak sedar dan terimaa hakikat kot....
Lieya.

JAMILKUCING said...

Salam

Aku rasa PANGLIMA JMF ni abru bangun tido dari 10-20 tahun dulu kot. mungkin kepala dia terhantok kayu ke. dinding ke pastu pengsan.tak mampos. waktu dia mula pengsat JMF adalah ibarat mafia. atau kumpulan gangsater. tiada undnag undnag yg berani kacau mereka.

Tu yg dia sedar dari pengsan tu melalot macam ornag gila babi. hello bro panglima JMF. cerita ni dah sampai page 69. semua rakyat malaysia dalam dna luar negara tahu. bodoh. ap apa jadi dekat uncleseekers ko ingat rakyat rtak tahu siapa buat.

Pakai la otak sebelum bercakap. di katakan 30 ribu ornag berhimpun taat setia kelmarin tu. no nak tengok i juta rakyat malaysia berkumpul nak tahu apa ajdi dgn uncle seeker, bodoh betul la ko ni

Cakap macam mamacm budak budak standard one/. superman pun dha pencen la bro. bad man dah berhenti.

mengong betul

peminat said...

ok macam ni uncle, cepat sikit!!! dah habis semua part baca. x end lg, adoi. bile ni uncle, laju sikit. nk tgk ending dia mcm mana. gogogo masuk terus gear 5. wa sapot lu haha. kk bye

mamak said...

yea beda bedooo....
lama kawan x cmmnt...heheheh
mana abfg jamil???sunyi je....
raza...jngan perasan lo oi...buku pak habib aku dah katam....apa pun u r trying to b gud boy...syabazzz bettey...
to uncle....
lu memang ada telor bro...
besar punya....
hahahaha...
nanti kalo masyuk dalam kitaorng wat perarakan ok..xpun wat concert cam jom heboh utk support lu...hahaha
dasyatttttttttttt

Anonymous said...

tuan punya blog n kuncu2 nyer..tahniah..betemu la kamu dn kuncu2 kmu...n kita smua di akhirat kelak..sultan x pnh zalim dgn kmi..yg korg dok menyalak nih npe..jeles sgt nyekk..tgkp antu kunun..blgak mcm bgos jerk..kat muka dh nmpk riak..kao ingt sluruh ryat msia ske ko ker..mcm ko benci krabat johor...henti2 ler kje syirik ko tuh...buang2 ler wajah riak ko tuh

tengkorak said...

macam2 cerita uncle dedahkan... sultan johor pun dah marah anak2 dia guna mstar... ini sultan memang tak boleh pakai...

Prince of Noob said...

waah sibuk buat pendedahan kerabat johor nampak... bila nak tangkap hantu lagi uncle fa... eh silap.. uncle seekers???

hidup sultan pulau pinang!

Anonymous said...

Special for Anon July2 2012 6.59 PM aka Kamal
Ko Tanya diri sendiri atau uncle Tanya fisheye ingat tak ayat2 ini sebulan lalu...?
“Tujuan patik menulis surat ini adalah untuk memohon keampunan kepada Tuanku diatas segala kesilapan atau keterlanjuran kata sekiranya ada yang telah mendatangkan kemurkaan kepada Tuanku. Sesungguhnya dengan ikhlas patik ingin menyatakan bahawa patik tidak pernah berniat untuk menghasut sesiapa atau mana-mana orang supaya menandang rendah atau mengaibkan kemuliaan Tuanku”.
Satu persoalan aku...Mana datang cerita kena ugut bunuh ni, lps tu merayu-rayu minta balik Johor..Apa..Tak takut dengan pembunuh upahan, atau kerabat yg ugut bunuh tu???
Gini lah....baliklah, usah minta izin...memang ramai mencari kamu...apa pun yg seeker arab ni tulis kami semua tahu adalah CERITA REKAAN/FITNAH dari kamu Kamal.
...J 9999

Kaki Sembang said...

Gua kaki sembang pun kalah ngn lu bro

Anonymous said...

ikan sucker dubur kamal ikan,bnyk mana kamal jolok ko duit???mntakla skit bg kat aku,bole aku belikan rokok utk mak ko yg tua & belikan G string utk mak muda ko di janda baik,baru ayah ko pak belalang tu bole stim smbil kena GANJA sbalut tngok mak muda ko pkai G string tu ,hahahaha...HABIBLAH,HABIBLAH...tak sangka aku ni yg kenal ko dr bangku sekolah,adik ko yg botak bodoh gilakan prmpuan mat saleh,adik ko lg sorang pilot separuh jalan,dah xbawa kpl trbang skrg jadi tekong tongkang seludup prmpuan indon ke?? & yg sorang lg adik ko mkn hasil bini,rmbut mcm awan nano plk,hahhah....aku tngk ko la kluarga arab al-atas yg paling buruk prangai dlm ktrunannya,kesian...hahhah..tp tetap ko jgak yg paling BANGSAT..MAIN PUJA2 JIN SETAN SMP BINI PUN LARI,MUNGKIN JIN SETAN KO TU NAK TRY BINI KO TU TAK??..HAHHAHA,,

PANGLIMA JMF said...

HA MANA LAGI KISAH SULTAN YG KAU NAK LONDEHKAN?
DAH HABIS KE?.
TERPAKSA ULANG CERITA KAMAL SAMPAI PART 66?
KALAU KAU NAK TAU APA NASIB KAU LEPAS NI, KAU TANYA LA SI KAMAL SLEEPING PERTNER KAU TU.
BERANI DIA BALIK JOHOR? SAMPAI LUBANG CACING KAMI HAMBAT.
ISTANA LAIN TAKKAN MASUK CAMPUR HAL JOHOR.
APASAL KAU BLOK KOMEN AKU YG SEBELUM NI?
PASAL DAH KENA BATANG IDUNG?
KALAU ADA CERITA BEGINI DALAM HAL SULTAN NEGERI LAIN, ADAKAH JOHOR AKAN MASUK CAMPUR?
KETUA POLIS JOHOR BELUM ULAS LAGI ISU NI.
PASAL APA?
PASAL ISTANA DAH TAK OVER!!!
POLIS JOHOR LEPAS TANGAN.
SO KAU TAU LA NASIB KAU LEPAS NI!!
LAGI TERUK DARI SI KAMAL TU.
JANGAN CUBA2 LARI BALIK YAMAN PULAK WAHAI ARAB MURTAD!
KAMI TUNGGU KAU SAMPAI PART66 NANTI!!!
LEPAS NI TAK DA SIAPA DAPAT TOLONG KAU LAGI ATAS KECELUPARAN MULUT KAU. HATTA MAK BAPAK DAN NENEK MOYANG KAU JUGA!
INGAT, SULTAN JOHOR TAK PERNAH BUAT SALAH DENGAN KAU WALAU PUN SEBESAR KUMAN SEKALIPUN.
SULTAN JOHOR TAK PERNAH WALAU SEPATAH AYAT PUN BUKA AIB KAU!
KAU TELAN LAH BALIK DENGAN APA YG KAU DAH BUAT.
KALAU DARI PART 1 SAMPAI PART 66 ITU CERITA AIB KELUARGA KAU, APA KAU NAK BUAT WAHAI ARAB MURTAD??

joho said...

The JMF was accorded royal colours on May 11, 1916. As such, the JMF was established much earlier than the Royal Malay Regiment ( Askar Malayu)...ni sbb sultan jhor ad jmf xslap..dy ad keistmwaan..dlm prlmbgaan pon ad sbut sultan jhor dpt keistemwaan niyh..maaf law slap..jz nk bg information..tq

joho said...

Wan Faqih said...

Aku memohon kpd Duli Yang Maha Mulia yang Dipertuan Agong dan jugak Perdana Menteri 1Malaysia, dan jugak pihak berkuasa berkenaan supaya cross-check apakah penubuhan JMF ni "legally endorsed" oleh perlembagaan Malaysia?? sbb Sultan2 negeri lain takda bala tentera sendiri mcm2 geng2 lanun yang memerintah Johor tu...cukuplah dgn adanya POLIS DI-RAJA MALAYSIA..

sori bro..p nk jd jmf ni pling wjib ad sjil drjah khas fardhu ain..jmf xslap lam hal niy..hal luar jgn la slahkn jmf...p mmg ad keistemwaan pda sultan johor yg ad jmf sbb wjud sblom askr melayu..law ikot history pon kerajaan johor state pling last trima pgwai owg puteh..kn ad blaja dlu..:)

rakus said...

di zaman cyber ni samada kill or be killed...rejim hosni mubarak pun tumbang disebabkan ciptaan zuckerberg...kes prebet adam, seantero malaya dah tahu..dulu2 cerita disampaikan dari mulut ke mulut..tak sampai ke mana..nak harapkan utusan dgn tv3?...kpd yg rasakan mereka tu 'above the law' it's about time to reconsider...tak payah nak ego di era facebook ni..

Anonymous said...

2 ekor budak kecik dalam gamba kat atas tu anak sapa?
ponteng skolah tadika ker hari tu?

kecik-kecik ponteng sekola tadika, takut besar nanti jadi pela**r plak

pocong sentap said...

garang benorrrr lar komen PANGLIMA JMF ni..sabar la abg PANGLIMA ... nanti mati.. kain kapan putih jugak kita dalam kubur nun. takdo nyo SI nk kapankan abg ngn kain kapan emas ke.. sutera ke.. biar mati mempertahan kan agama... dr mati mempertahankan sultan yg sah2 zalim dan melakukan kemungkaran...tak kesian kek anak bini kat umah ke bang ?