Kenali mereka

Monday, March 5, 2012

Sultan Johor Atau Kerabatnya? (Part 3)

Sultan Johor Atau Kerabatnya? (Part 3)

“Time shall unfold what plighted cunning hides, Who covert faults at last with shame derides”
William Shakespear

Kamal Hisham Jaafar
Bakal pencatat sejarah
Peguam dakwa keluarga diraja Johor ugut bunuhnya


Bro Kamal Hisham, ana dengan anta tak pernah kenal apatah lagi berjumpa tapi tuhan kita maha kaya sebab DIA beri ana info pasal anta.

Menteri Dalam Negeri, tolonglah mamat Kamal Hisham ni la weii dari terus dizalimi. Jangan asyik mengeramkankan telo dalam seluar jer dalam pejabat sambil berchatting dengan... he he. Jangan takut beb, telo tu takkan menetas sampai bila-bila.

DSP Azlan, bila hang nak berubah? Jangan suka makan hasil lendir bro...bila pencen kang jadi hina teramat...

Ayah dia sampai buta kerana menangis setiap hari kerana diugut!

Wahai Yang Maha Halia, Lord Voldemort, lupakah anda yang doa orang yang dizalimi tiada hijab? Takhta yang anda miliki sekarang ini pun dirampas dengan cara jijik! Aku ingat masa muda saja perangai macam pokemon...


Part 62 - Johor military (JMF) relevan atau tidak?
Part 63 - Rakyat johor anjing?
Part 64 - 
Part 65 - 
Part 66 - Kesimpulan - Tutup kedai

32 comments:

너 귀엽다 said...

thanks bro for defending my uncle ! cool . insya allah kebenaran akan terbuka juga suatu hari nanti

Uncleseekers said...

Salam 너 귀엽다

Small matter, saya tolong bapak sedara anda yg saya tak kenal langsung (termasuk diri anda) tanpa mengharapkan apa-apa balasan.

Selalunya 'kebenaran' timbul mungkin selewatnya 7 tahun akan datang.

Sementara bersabar menunggu, rajin-rajinlah tolong mak kat dapur.

He..he..

bad said...

Uncle saya suke dan respect gile dgn keberanian uncle .kawan2 kamal hisham terlalu banyak yg hipokrit .semua tu kaki kipas orang2 besar .semua penakut untuk tolong sahabat yg telah banyak dibantu oleh kamal hisham .

Anonymous said...

Lawyer tu dulu pun 'senang menang" dapat contract bukan sebab "merit" tapi sebab "connection".Nape dia takut mati. Kan mati tu "certain". “Wherever you may be, death will overtake you, even if you are in towers, strong and lofty.” (The Holy Quran, Surah An-Nur, 4:78)Nape, Muslim da tak percaya Quran ke? Keep pondering!!

senandung subuh said...

nk tanye uncle,

sape rampas tahta dr sape? kalo almarhum tu mmg smua sedia maklum?

sgt berminat dgn part yg seterusnye...

Anonymous said...

hoii...yg cakap kamal hisham dapat kontrak sbb connection...kau ape tau...kau main bedal je ape yang ko nak cakap....bikin panas je wa tengok lu...kau nak hidup senang macam kamal hisham, ko belajar la rajin2 sampai masuk harvard university... kau mesti bodoh punye tak layak masuk situ pon...kalau cakap pasal mati..mmg la semua orang akan mati...tapi macam la kau tak takot mati...camne kalo kau dapat tahu someone will kill you...ape kau akan buat....menggigil jugak aku rase kau ni...kecoh je...sembahyang tu cukup ke tak aku rase kau ni....tak payah nak komen kat sini kalau tak tahu ape2....

Anonymous said...

justice for kamal!!

zelmey said...

Jangan gaduh2 .... berdosa, nanti masuk api neraka taw... Org yg tak tau tu kita bior kan je ler ....

Anggap aje die tu org bijak pandai.. hehe

Anonymous said...

justice for kamal

org kg majidee said...

Hahahaha....belajar pandai2 mcm kamal? smpi masuk harvard? masuk harvard ker Kamal tu? pandai sgt ker? oooooo..mmg pandai ..pandai meniou org dan sultan.
Nak senang mcm kamal? mmg la senang sekejpa makan duit org..tak hingin aku jd mcm kamal tu...

apapun kan bro...kamal dah LARI weiiii LARI......kau apa ada????? menyalak jek lah kat sini

Anonymous said...

bangga dgn lawyer kamal...anak melayu dapat masuk havard, tp sedihnya yg kutuk ni org yg lagi dulu mmg tak puas hati dgn kamal, uncle seekers..yg kutuk kamal ni mmg dari dulu suka burukkan kamal...

Anonymous said...

lawyer ni mmg dianiaya , yg jatuhkan dia ialah org yg dulu baik dan hipokrit je...kami sokong kamal,

org kg majidee jugak said...

lawyer kamal tak bersalah...uncle sekers yg kutuk kamal org yg sama je...dia mmg tak puas hati dgn kamal dari dulu smp sekarang...

kg melayu said...

Tuan kamal, teruskan berjuang jgn mengalah, kami sentiasa bersama Tuan.

kg melayu said...

siapa lah yg ngok kata lawyer kamal lari, kalau lari tak ada masuk FB,

org kg majidee said...

org kg. majidee jugak : yer ker kau org kg majidee? ye la tu ...sbb pak japor kan duduk kg majidee dgn si kamal anak bini...rumah diaorg yg dah kene "perhati" oleh pihak berkuasa tu dah sunyi....takut ler..semua dah lari..sempat bwk keluar mana yg berharga je...
tak puas hati? mmg la kami tak puas hati sbb korang tu keturunan penipu!! habis harta k'jaan negeri korang sapu, tak cukup tu sultan yg bg si Kamal makan pun dia tipu...siapa yg puas hati? cuba lu kene tipu? lu puas hati? cuba citer gua nak dgr?
lu kalau nak cover loyar Kamal tu pun agak2 la....mmg dah terang lagi nyata dia LARI....takut kan?

org yg sama? kesian, tu la nmpk sgt ramai yang pernah kene khianat dgn Kamal ni smpikan org yg bg pendapat dan dedahkan siapa Kamal sbnrnya dianggap org yg sama...ini lagi membuktikan mmg si Kamal ni aniaya orgbyk sgt ....

Kasihan pada uncle kamal korang nih....

Anonymous said...

Lorong mutiara:

Woi orang atas. Aku yg selalu pergi rumah dia, start enjin kereta dia. Bersihkan rumah dia, main gym kat depan rumah dia. Aku penat kemas kemas kau boleh kata rumah tu gelap? apa bodohnye engkau ni? Tapi satu aku nak tahu. Sampai rumah kamal pun kau stalk? kau syok kat dia ke? ke kau jeles rumah dia besar daripada rumah kau. boooooo jeles booooo. Malu jadi org kg. melayu. jeles sama org kampung. boooo

adam said...

huhuhuhu...sokong2 jeles lah tuuuuuu
bukti dah banyak menunjukkan kamal di pihak yang benar!!ko nak cerita ape lgi? cakap semua org boleh cakap bro.. ada bukti baru org percaya!!rakyat skrng tak bodoh lgi tak mcm ko ni lain sikit agak2 nyer anjing VVIP tu kowt huhuhuhuu...taubat2 lah...kamal kuatkan semangat jgn mgaku kalah tunjukan kebenaran yang sebenar!!!

badang said...

Bukti? Bukti apa bro? Setakat copy yg dia keluar negara bila dan bila tu je ker? Ada apa2 lg ker bukti yg ada bro?

Anonymous yg a.k.a kuli batak Kamal..kesian kau..betul kau cuci and start kete ukat umah dia? Baik2 jadi balaci tu! Fhh bangga betul dia dpt cuci or berkhidmat dgn Kamal...dapat rm1 juta jugak ker tu? Kesian, nasib kamal lari kalau tak kau kene cium bontot si Kamal jugak...wakakakakaka...
Setakat rmh terang ada balaci jaga mcm anjing berkeliaran pantau rmh buat apa? Mmg semua dah lari kan? Mak bapak dia pun kemaluan yg teamat sgt. Mana tak dulu sombong benar sbb anak loyer kepada vvip..skrg dah jadi pelarian...

Adam :
Bukti apa? Kan dah lari setahun, mana nak dpt bukti? Bukti tipu mmg senang kamal baoleh buat sbb dia dah biasa buat..kacang jek.
Kau ni sbnrnya yg anjing..menyalak dgn si Kzmal tuh...kau ni mmg seorg rakyat yg bodoh! Raja /Sultan kau boleh nak pertikaikan? Ish ish ish...sungguh bodoh dan memalukan dpt rakyat seperti kau ni di negeri johor.
Apapun syabas sbb berjaya menyalak utk si Kamal ni...good dog!

Anonymous said...

Kami sentisa support kamal hisham..kita mmg org majidee jgk, tp bukan mcm korang tak de keje lain asyik burukkan kan kamal je, apa ko dapat???oh lupa ko mane keje pun. apa pun korang burukkan kamal kami tak kan peduli. Kamal teruskan perjuangan jgn peduli org yg asyik burukkan kamal, dia org ni mmg tak betul.

Anonymous said...

Jgn pedulikan org yg burukkan kamal, mereka ni mmg jealous dgn kamal dari dulu pun, WE SUPPORT KAMAL!

Anonymous said...

Negeri aku tak ada Sultan, mungkin itu Rahmat Allah Taala pada negeri aku. Kaya dengan hijau, minyak, balak. Kau orang tanah semenanjung tgk negeri aku macam anjing lapar tgk tulang babi. Sampai jadi negeri termiskin. Tapi kami bukan org2 berdendam, bukan pembenci.

Johor banjir org negeri mana yang tolong?

Kat sini kau orang dum dam dum dam backing Sultan yg kau orang sembah. Padahal kau orang tahu macam macam kezaliman telah dan sedang terjadi.

Rogol anak orang? Rogol bini orang? Tak suka bunuh saja beb. Hentak kepala org sampai pecah.

Minum arak sampai mabuk, gaduh di kelab , pistol semua keluar.

Sultan, kerabat keribut yang kau orang sembah membabi buta.

Number oneeeee! pehhh hebat kau orang...setia setia belaka. Lupa yg patut di sembah ialah ALLAH SWT. Tuhan kau , Tuhan aku, Kings of ALL KINGS.

Peguam ini tidak salah, kau kau kau semua tahu.

Selamat berjaya dengan pegangan hidup mati korang >>> BIAR MATI ANAK JANGAN MATI ADAT.


Allah ingatkan kita dlm kitab, tiada tempat untuk Firaun dan Taghut dalam Syurganya. Mampus pun dalam keadaan azab.

Uncle seekers ni berani ya.
Mungkin pegangan kau sangat berbeza dengan pegangan majoriti rakyat senegeri kau.

Ada sebab mengapa Allah Taala lahirkan kamu dalam keluarga Al Attas. Ya cerita hebatnya keturunan kamu sampai juga di negeri aku.

Kalau keturunan mat piah, mat kebun, mat tongkol mungkin sudah di sembelih lehernya hidup2 oleh Sang Raja bila menulis kebenaran sepahit ini.

Jangan tinggal solat 5 waktu, kalau tidak sama saja kau dgn yg zalim. Zalim apda diri sendiri dan Allah tau.

Salamm.

orangutan said...

Anon April 15, 2012 2:31 PM perghhhhh!!!! pandai sungguh kau ni bercakap....bagus bagus betul ayat-ayat kau pakai and pandangan/komen kau atas tuh....fuh!!! syabas.....kalau kau bukan org Johor jangan la nak menyampuk? kau ni orang asli ker sakai aku pun tak tahu..tapi tgk kau bercakap ni mmg mcm org tak pergi sekolah. siapa yg laparkan hasil negeri kau tu? Kita ni Malaysia, kene berkongsi semua hasil bumi BODOH!!!!!! yang kau nak menyalak mcm anjing/babi ni kenapa? keturunan kau ker yang jadi "pengkhianat" nih? Kau mmg tak layak ada Raja/Sultan, sbb buat malu diaorg je ada kau ni sbgi rakyat.
Pelik, kau tak ada raja/sultan tp pandai pulak and kau tahu pulak apa yg mika-mika tersebut dah buat dan apa dah terjadi, hahahahaaha....bodoh betul kau ni, nak bagi komen pun fikir la dulu. nmpk sungguh kebodohan tu Bro!!!
Cakap pasal sembahyang? kau agama apa? kau sembahyang ker tak? Tuhan kau mana satu? Jangan pandai nak suruh org sembahyang 5 waktu kalau kau tu bodoh mcm tu. kesian. Duduk je lah dlm hutan kau nih.

Anonymous said...

Jika slh sorg mati,samada Yg Amat Halia atau Kamal,bru hal nh akan hbs..Tp jgn tkejut jika Yg Amat Halia mati kena tembak kt kepala dlm masa tdekat..;-)Masanya akn tiba..

Anonymous said...

Antara Anon April 15, 2012 2:31 PM dgn orangutan April 17, 2012 12:27 PM sape yg pkai nick nme dok dlm hutan..??ni komen 0..oooo..patutla freeloader suka org2 mcm orangutan ni..sbb senang nk jaga..bg pisang mkan..bg kacang makan..bg t*** pon makan...

altantunya sharibu said...

berapa punya sengal lah org johor nie..kepale hotak tak bleh nak pikir ker bro..kepada si orgutan.anda mmg seorang yang sanggtattttttt booodddohhhhh..

Hamba Allah said...

Dah tak releven dah Malaysia ada sultan... dah terang amalan khurafat sultan2 amalkan..cuba renungkan kubur/makam dah macam bangunan, baju bersadur emas berantai emas lelaki kan haram pakai, sultanah lak free hair, isu agama Islam sultan tak ambil kisah serah bulat2 kat JPM padahal Sultan kan ketua agama negeri bersekutu, bab membazir lak sendiri faham lar. Kenapa kita mengagungkan sultan? setaraf NABI kah sultan tu? sejarah dah tunjuk dah sultan=raja=lanun=rampas2 paling kuat ada kuasa

ikan emas said...

Hamba Allah sya setuju dgn pandangan awk sepatutnya sl kena tunjuk teladan yg baik pada rakyat walaupun sl ni sebenarnya lanun....

Anonymous said...

Insan biasa said...
Jangan hanya berfikir untuk diri sendiri...fikirkan juga anak2 juga generasi akan datang...bersetuju dengan kezaliman, bererti kita bersubahat...kita hidup bukan sekali..tetapi akan ada kehidupan lain selepas ini...hati2lah bila berkata2, yg zalim kita doakan bertaubat...harap dia melihat jauh ke sempadan jalan...

kentut tarak bunyi said...

uncle... den ghaso... betul la tuh.. selayaknya meme yg maha halia.. dowang semua xtaw ke.. yg layak pakai maha neyh... hanya Allah swt je.. apesal nk ber-maha mulia plak... da ghaso diri setaraf tuhan ke ape.. nnty masok kubur.. kain pakan kaler putih jugak.. xde nye kain kapan bape karat emas pon.. sabau je la .. duniawi belake weyh...

mojopro said...

Uncle...Jgn takut dengan kebenaran..aku respect giler kat uncle. ORANG MELAYU KITA DIANIAYA BUKAN OLEH KAUM ATAU BANGSA ASING< TETAPI oleh orand MELAYU sendiri..Saya amat bangga ada lagi MELAYU macam uncle ni..

Salam dari Julian Hidayat

erollson said...

Salam kepada Semua Pembaca Dan Pegomen BLOG UNCLESEEKERS ni....

Baguih semua komen2 hangpa, cuma satu yang nak diingatkan disini selagi masih hidup didunia ni " BERINGATLAH BAHWA SEMUA MANUSIA TIDAK PERNAH LARI DARI MELAKUKAN KESILAPAN ", bezanya sedar ataupun tidak, mengaku ataupun tidak, terima kelemahan diri ataupun tidak atau percayake pada kenyataan ini. Tengok2lah dicermin nanti ye buat pengakuan depan cermin dahlah .Jangan takut lak nanti kalu nampak diri dah x mcm diri sendiri lagi..he..he..he.." TAPI SIAPA NAK MENGAKU MAKAN DAGING SAUDARA SENDIRI " ........renung2kanlah semua

p/s:Tengok diri sendiri kat cermin x nak mengaku lak yang kita nampak tu diri kita sendiri sebabnya ramai yang tak KENAL SIAPA DIRINYA SENDIRI...Amin.