Kenali mereka

Friday, May 4, 2012

Sultan Johor Atau Kerabatnya? (Part 17)

Sultan Johor Atau Kerabatnya? (Part 17)


Mamat cipet


Sejak artkel (Part 16) bertarikh 10-4-2012 sehinggalah hari ini 4-5-2012 lebih kurang 24 hari saya belum terima sebarang perkhabaran langsung samada melalui talian atau sms maupun email daripada mamat cipet Kamal Hisham ini.

Bro Kamal, kalau lu takut sekalipun, tak bolehke hantar wakil jumpa aku? Kesemua nombor talian aku ko adakan?

Aku rasa ko ni patut kena humban dalam kandang buaya yang maha halia lah.

Ada sorang budak dalam Team aku ada sound tepek. Dia ni teringin sangat nak jumpa dan sound direct kat ko nanti.

Lebih kurang macam ni ayat yang dia sound aku.

"Semua orang yang abang tolong ada budi bahasa dan tau kenang budi, mamat cipet ni jer macam syial. Memang patutpun kerabat tu buat dia macam tu. Masa susah tau pun cari jalan merayu minta tolong, bila keadaan dah lega sikit terus buat tak tau, syial punya manusia"

Bro, daripada lu perabiskan duit bayar hotel/makanminum dan lain-lain kat luar negara entah mana-mana, lebih baiklah lu balik Malaysia dan hadapi kebenaran kalau lu merasakan diri tak bersalah. Ramai akan bantu lu nanti. Orang bersalah jer yang menyembunyikan diri.

Lu ingat kat Malaysia ni, senang-senang jer orang nak bunuh orang! Barking dog never bites!

video

Takder seorang peguam dalam dunia ini buat muka sedih dalam video minta simpati orang ramai. Lawyer tersohor konon...Ko ni lawyer atau 'lau-yar'. Baru kena gertak sikit dah lari tak cukup tanah. Podah!

Nak tengok gak reaksi mamat cipet sehari dua ni...



Part 62 - Johor military (JMF) relevan atau tidak?
Part 63 - Rakyat johor anjing?
Part 64 - 
Part 65 - 
Part 66 - Kesimpulan - Tutup kedai

12 comments:

Jamiejit said...

Mungkin dah kena assassinate?

Anonymous said...

Wow ... uncle pun kena kencing oleh sikamal?

Anonymous said...

uncle seekers saya kenal kamal ni dia xkan buat orang mcm ni mybe dia tengah kesulitan kita tak tahu... harap uncle seeker banyak@ bersabar k...

Anonymous said...

Anon :May 13, 2012 10:09 PM

Bro, lu citer apa? si fisheye ni hidup senang lenang jek aku nampak tak ada "kesulitan" pun yang aku nampak, merata-rata dia pergi takde pun masalah nya, so apa yang masalah untuk balik ke malaysia atau berhubung dgn uncle kita ni?
cakap lain kali pk! lagipun mmg si fisheye ni perangai macam ni, guna-gunakan orang lepas tu dia buat hal dia sendiri.....

zelmey said...

Lebih kurang kimak haram jadah jugak ye perangai pantat ayam ni.

Anonymous said...

uncle seeker, kau jenis berpendirian dan pejuang kebenaran. Kalau tak perlu mengharapkan Kamal ucapkan terima kasih atas usaha murni kau dah lakukan. Seorang pejuang mcm uncle merasa puas denganperjuangan murni benteras kezaliman manusia terutama Sultan johor sejak dari zaman mudanya. Jangan jadikan isu Kamal takcuba hubungi sebagai isu, Pejuang takperlukan itu. Kamal mungkin tertekan dengan keadaannya sekarang,cuma keimanannya dan ketaatanya kepadaperintah Allah buat dia kuat. Bantulah dia uncle, dia perlukan manusia murni mcm uncle, satu hari satu ketika Allah akan temukan dia dengan uncle. Hidup Uncle Seekers

Anonymous said...

Uncle seekers buat blog ni ikhlas atau hendak balasan.... setahu saya reputasi uncle memang baik dengan semangat perjuangan tinggi, Kalau Kamal tak hubungi atau ucap terima kasih secara terus, tak bermakna dia tak menghargai usaha uncle. Allah akan balas budi baik uncle. Mungkin lebih baik dia tak hubungi uncle, untuk tunjukkan cerita uncle adalah genuien dan ada integrity.

Anonymous said...

Hahaha...ada org panas hati la uncle....
Bro, klu tima kasih pun takde lu pk la....klu lu tlg org tp org tak betima kasih dgn lu, lu panas tak? Itu la sbnrnya KAMAL HISHAM JAFFAR ni uncle...jd uncle buat la penilaian sendiri bgaimana sbnrnya jenis org si KAMAL ni...
Dia tlg org, org MESTI BLS OR BYR! kalau org tlg dia??? JANGAN HARAP APA2 DARI DIA.....

cam top top je said...

entah dia tak tahu pun ko tulis kat blog ni tentang dia.

Anonymous said...

Bro..lu blm sgt knal kamal bro.. Lu ingt senang2 dy nk caye lu bro?? Dkt luar sana hidup dy lg senang, ramai yg tlg dy.. Lu apa thuui??

Anonymous said...

Uncle pergi la jumpe dia kalau dia tak blh jumpe ..mesti setle punye

jokol said...

gue rasa mungkin suatu ari si kamal pasti ketemu sama uncle deh...