Kenali mereka

Thursday, June 28, 2012

Sultan Johor Atau Kerabatnya? (Part 54)

Sultan Johor Atau Kerabatnya? (Part 54)

Sultan Ibrahim
Sultan Johor

Salam Ku Yem,
Seperti biasa perangai ana yang tak senonoh ni nak tanya anta 3 soalan lagi dari dua kes yang berbeza. Mohon junjung Alquran dalam masjid (seperti biasa yang dilakukan oleh orang ramai) dan jawab soalan-soalan dibawah ini samada benar atau fitnah. Kemudian tunggu kebenaran dariNYA sampai.

Kes Allahyarham  Dato Rahmat Asri

1. Benarkah pihak istana pernah minta penjarakan  Dato Rahmat Asri, bekas Pengarah Majlis Agama Johor?

2. Benarkah Hakim telah dipanggil di Istana dan diberi arahan agar penjara tidak boleh kurang 3 tahun?

Kalau ianya benar, ana rasa memang tak patut! Beliau seorang pegawai kerajaan yang jujur dan bertidak jalankan tugas ikut buku anta ainaya. Kes ini sepatutnya tidak lekat dan patut dilepaskan tapi campur tangan istana sehingga Allahyarham menderita sampai nafas terakhir. Kes ni sungguh menyayat hati...

Kes Tembak

3. Anta masih ingat kisah ini (klik)? Bila mahkamah mendakwa... (anta pun tahu siapakan, he..he.. - yang jelas telah melakukan kesalahan yang besar), dengan angkuhnya 'surat pengampunan berada di tangan', mahkamah belum jatuh keputusan, suruh Hakim cepat habiskan kes dan bercakap dengan sombong

"Kau boleh buat apa? Surat pengampunan aku dah ada" 

Kamal Hisham
Elo lahabau, lama aku tak cuit kau kan? Tak rindu girlfriend-girlfriend lu kat Malaysia, Indonesia & Thailand ke? Kenapa lama sangat kat Eropah? he..he...
BIAR KEPALA BESAR JANGAN BESAR KEPALA


Part 62 - Johor military (JMF) relevan atau tidak?
Part 63 - Rakyat johor anjing?
Part 64 - 
Part 65 - 
Part 66 - Kesimpulan - Tutup kedai

33 comments:

Anonymous said...

1st..!!

Anonymous said...

Lu ni pun tunjuk la buah pelir jantan sikit. Tanya soalan berduyun suruh org tu jawab dalam ni.. mana la dia nak jawab.. dia kan Raja, lu ada pelir jantan sejati lu pegi la ngadap dia direct. Kitaorang nak gak tengok kehebatan jantan lu, asyik follow lu dlm blog je cucu gua yg baru nak ambik UPSR pun gua bole suruh dia taip buat blog cam gini. Poodah la tambi

Anonymous said...

Tak penat ke arab..??!? Dah basi la mana cerita baru part66?? Asyik2 lu ulang2 benda yg sama...hahaha

MRRS said...

woit anonymous June 28, 2012 8:41 PM

gua rasabaik si uncleseekers ni dari lu..gua rasa lu yg x bertelur..atleast dia berani gak kasi kuar statement dalam blog...
lu apa yg berani???
lu apa bleh bikin...tat why cucu lu pandai lebih dari lu kan...sebab dia bleh tlis blog..lu ja yg hampeh,
kasi arr blog cucu lu tu
leh kitaorng follow..hahahha

polok mustar said...

UNCLESEEKERS, ANGKAT UJAN, JEMURAN DAH TURUN!!!
lu olang sembang aaa macham makan lalam jyamban oooo.kalau aaa itu raja baik punye balangg aaa suluh jawab itu question maa. talak salah punye woo. itu olang talak tau guna computer ka? kalau talak tau lu kasi ajat sama lia aa. if lu pun talak masa or talak pandai aa suluh lu punye cucu ajat oo.lia kan more pandai dali lu
for 2nd anoy, yang engko g bace page yg same ulang2 watpe. sebab tu le asyik2 engko nampak mende same. kalau engko tak tahu camne nak pegi lain page, mintak tolong kat anoy atas punye cucu ajar engko.
uncleseekers ni pon satu, abiskan le soklan dulu bawu kuar. geram seh aku. next question plss.

Anonymous said...

salam,
uncleseekers kn buat plan B.rasanya blog ni x lm lg akan kn sekat..

Anonymous said...

salam semua.rasanya blog uncle ni akan kn sekat x lm lg...kn buat plan b uncle..

alan

Unclebodoh said...

Pergh terangkat....tp x stim. Apa punya soalan bangang laa setan utk syaitan...opps sultan.

Huzaimi Hashim said...

mana part 53? ke cane?

kodoksingle said...

haih.. citer da HOWTTTTT ... soklan da berkepuk2 di tanye... tp jadi habuk.. sultan x berani jawap ke ape ni ? ap cer... OMG OMG ....

overdose said...

dah bapa bnyk soalan uncle tanya tapi xda satu pon yg dijawab...yg jawab pon anjing2 yg sebok nk menjilat jer...

SIMPANG LIMA BATU PAHAT said...

AYAT PAK HABIB ABAH SI UNCLE YG PALING AKU SUKA KHAS BUAT SOLTAN

"Cuba renung kembali kehidupan Tuanku sebelum dan sesudah merdeka. Kereta yang dinaiki, istana yang menjadi tempat kediaman sudah bertukar menjadi mahligai kayangan.

Apakah ujian dari Allah ini telah menjadikan Tuanku sekalian seperti manusia yang lupa daratan? Seperti kacang lupakan kulit, membuang tongkat sesudah menyeberang jambatan?

Inilah padahnya, baru sedikit Allah nak tarik sudah menggelabah. Di beri sebesar gunung minta lagi.

Dengar cakap Pak Habib, jadilah manusia yang bersyukur dengan sedikit yang ada sebelum dilaknat Allah Ta’ala."

RAKYAT JOHOR TAK NAK KE BUAT LAPORAN POLIS KE SELURUH BALAI POLIS JOHOR??? BERHIMPUN RERAMAI JERIT....DONAT TUAN KU!!! DONAT TUAN KU!!!

Muhammad said...

wa baru follow blog uncleseekers ni, terbaeekk la berani bongkar habees kejahatan SI & kerabat2 Johor..

SI tak berani jawap sebab semua isu yg pak arab ni keluarkan, semua kena tepat atas idung..nak ngelak dah tak boleh...

wa simpati kat Loyer Hisham tu, tak pasal2 kena lari bwk diri dek ancaman bunuh dari Ketua Agama Johor & kerabat2nya.

woii Kamal, lu balik la Malaysia, takyah takut ngan Sultan lu tu, dia bukan Tuhan leh amik nyawa org suka ati.

Berani kerana benar, takut kerana salah. kalo lu di pihak yg benar, ap lu mao takot maaaa??

Malaysia kan ada perlembagaan dan undang2, bwk masuk court..seek the Justice! No one above the law derr! Sultan yg zalim pun boleh kena hukum lu tau tak??

pocong sentap said...

saya pon perasan la.. da banyak kali da uncleseekers tanye soalan kat sultan johor dan kerabatnya.. tp takde satu pon yg di jawap..kalau tak silap.. kebiasaan nya bagi blog2 atau media yg revealkan cerita2 yg melibatkn *high profile* ni biasenye kne band la.. ape la.. macam mustahil pulak kalau blog uncleseeker ni xdapat perhatian pihak yang di ajukn soalan.. taring kesultanan da hilang ke .. ataupon betul soalan2 tu semua smpi memang tak boleh nk jawap dah...*( sbb tak tau mcm mane nk pusing cerita lagi kot )

unknown drebar said...

bro kamal...
balik la Malaysia.. xperlu takot sesama manusia.. hanya Dia satu2 nya yg perlu ditakuti..insyaAllah.. hanya Allah swt yg maha berkuasa... manusia xde kuasa pape pon..

amang said...

renungkan...

kepercayaan kepada TUHAN
kesetiaan kepada RAJA dan negara
keluhuran perlembagaan
kedaulatan undang2
kesopanan dan kesusilaan

tempat ke-2 tu uncle oiii... diakui memng tkda kuasa lain yg lebih besar dari ALLAH swt.

tapi bagi rakyat yg tak cukup ibadat kat tuhan macam kami ni, rasa2 tak layak nak lawan daulat tuanku..

undang2 pon jatuh no 4.. kes tembak tu.. apa jadi? senyap beb..

mana keadilan??? boley lawan ke.. fikir sebelum bertindak.. harap kita semua renungkan..

Damirull said...

UNCLE YG MULA BUANG. TERTINGGAL..

Salam semua

Kepada penama penama atau anoyones yang dok suruh Kamal balik tu ,aku nak cakap satu je la. KO ORANG SEBENARNYA TIDAK TAHU TENTANG ISTANA JOHOR SEBENARNYA. ko orang tak kenal siapa ku yem sebenarnya. ko orang tak kenal kerabat kerabat johor sebenarnya. JADI NASIHAT AKU LA. KALAU TAK TAHU TAK PAYAH LAH BERCAKAP. TAK PAYAHLAH SURUH KAMAL BALIK. tak payah lah ko orang brsyarah agama kena takutkan Allah, berani kerana benar . sebab yg belahs ana tu they dont care about that!!!

Kamal lebih tahu hal hal dalam istana johor ok. ko orang ingat kalau dia balik polis boleh selamatkan dia ke.polis boleh memastikan keselamatan die ke. tok sah .aku cuma nak beritahu la.pengalaman aku kerja istana johor. apabila melibatkan istana johor polis semua akan KECUT TELOR ( Maaf no offence ) tak akana da polis yang akan berani menegur atau menahan ok. yg lain pahamn paham sendiri la.

Jamiejit said...

Aku agak gelihati dengan komen ANONYMOUS yang nombor 2. Nak pertikaikan pelir orang. Lu sendiri tak ada pelir bro sebab pakai ANONYMOUS. Miahahahahahaha......

Raza said...

Aku boleh bersetuju dgn kata2 Damirull tu(dia ni jamilkucing ke?). Itu hakikat tak boleh sangkal dan sememangnya dah diketahui umum. Cuma malas nak perbesar-besarkan. Jadi kepada sesiapa yang baru nak mengenal Kesultanan Johor, sila lah banyak membaca. Jangan main sedap komen je. Sebab mulut dan tulisan, nanti tak pasal2, lu orang makan tak habis. Kita ini cuma mentimun je. Uncleseeker, lu org tak boleh ikut dia, kalau dia berani kutuk, lu org kena selidik siapa dan dari mana asal usul uncle ni.

potsmokerz said...

Assalam anon2 bkn ASAL Johor suma,

setakat ni apa yg ditulis oleh uncle adalah cerita yg kebanyakkan kita tidak tahu kesahihanya terutama yg bkn berASAL dari JOHOR mcm aku. secara x lgsung apa yg jd di johor xdk kena mngena dgn kita. mcm apa yg jd kt penang xdk kena mngena dgn kelantan. jgn pulak ada yg bodo piang tiba2 nk ckp ada kena mngena sbb ISLAM. psl PALESTIN xnk amik tahu tp psl johor sibuk sb bnyk modal nk bergosip hehe jd sedar la diri tu ok. Mungkin BENAR Mungkin TAK BENAR apa yg ditulis uncle. jd jgn la terus mempercayai sebarang berita secara membuta tuli tanpa membuat sebarang kaji selidik terlebih dahulu. zmn skrg kna rajin sket. lebih2 lagi bila isi kandunganya mampu mngaibkan maruah seseorg. takut jd fitnah. semua org ISLAM tahu besar mana dosa fitnah kn. nk bc sila tp jgn emosi x tentu psl.

JAMILKUCING said...

Raza betul tu. bijak ko ni diam diam sudah laaaaaaaaaaa heheheheh

Anonymous said...

SIBUK HAL DALAM LUAR KAIN ORG.SAMPAI BINI SENDIRI PUN TINGGALKAN KO.MACAMLAH KELUARGA KO TU MULIA SGT.TGK MUKA KO PUN DAH MCM KELADAK TANAH .SIBUK HAL SULTAN JOHOR APAHAL .

Anonymous said...

korang ni bodohla....kalau benda fitnah dah lama TMJ jawab...nizar baru twitt sikit kejap je dia reply...uncle siap bagi bukti2 lagi..aku dengar ramai gak cacai tmj gi report kat FB kesultanan johor...mana si tmj ni tak jawab2 g...aiii betullah gamaknya semua ni hahaha....kantoi sudah...

Anonymous said...

Hai Uncle Sickers ... gua rase mu ni sakitlah.

Anonymous said...

Whai pmbace2 skalian jgn la kmu brsngketa diatas brita atau ssuatu khabar yg kte blm tau pcuk dan pngklnye...ingtlah bhawe si perlaku itu sudah brdose dan kte yg mnyebarkn fitnah ini brdose dgn tuhan dan juga sipelaku dose,agame kite x ajar kte untuk bkak aib org mcm ni..klu btul nk mnegur prgilh jmpe dpan2...klu xbole dgn mlut gnekn hti..bknnye taip sane sini mcm mne..jgnlh kmu lupe sngguhnye bhawe kte akn dprtnggungjwabkn datas stiap prlakuan kite diakhirat kelak..drpd kte sbuk mncari kslahan org len,lbih bek la kte crmin dri kte dahulu...prbnykknlh amal ibadat kpd ALLAH S.W.T..itu lbih bek dr mmbuang mse brgosip tntng org len..mngkin org yg kte prololok2kn itu lbih mulia dr kte dsisi ALLAH S.W.T..SUBHANALLAH...dunia ini btul2 sudah mnghmpiri pnghujungye brngkali...

Anonymous said...

rezza...
lu boleh pegi Lanchowwww la

halia said...

anak dara kalau diam tandanya setuju dan betul. anak dara kalau diam tandanya malu-malu alah.

hih hih

fuckUuncle said...

Anonymous said...

SIBUK HAL DALAM LUAR KAIN ORG.SAMPAI BINI SENDIRI PUN TINGGALKAN KO.MACAMLAH KELUARGA KO TU MULIA SGT.TGK MUKA KO PUN DAH MCM KELADAK TANAH .SIBUK HAL SULTAN JOHOR APAHAL .June 29, 2012 5:21 PM
Yang lu ni sibok2 nak jaga hal orang jugak nape.. bengongggg... Cakap Orang, Dia Yang Lebih!!!!


warkah buat Anoy June 29, 2012 6:36 PM..

orang sakit je yang akan kata orang lain sakit..

huaahuaahhhuahh lu orang pon cam raza, banyak sangat kepala berakal.. guna kepala atas la weiii sebelum comment..

Khairul Anuar said...

Bak kata Raza si pencacai SI..kita ni mentimun, silap tu beb. "kita" ke atau kau je mentimun. Bila dengar camtu, takutnya aku kat Maharaja Johor..opps Sultan ler!

Ingat la wahai sahabat, bila rakyat dah bangun, bersatu hati, bersatu tenaga utk menentang kezaliman Sultan yang "beraja di mata bersultan di hati"...sejarah Sultan Mahmud, Sultan Johor ke-10 pada 1685-1699 yang mangkat dijulang mungkin berulang. Walau sekuat mana pun bala tentera yg sultan ada, tak takut ke dgn kebangkitan rakyat.

Aku punya prinsip: "RAJA ADIL RAJA DISEMBAH, RAJA ZALIM RAJA DISANGGAH"

Ghani said...

sekali pandang kat kamal ni..sian wa tengok dia. nasib lu la kamal, sultan yg lu duk julang2 tu la ni nak bunoh lu...kes silap paham sikit je wa tengok...

dunhill 20 said...

makin dijulang makin terjulang2 lah sultan tu.....nak bjasa pun bpada2 lah kamal....

sam lombardo said...

Betul tu penat baca benda yang sama sultan pun tak jadi apa... Makin bahagia..jgn sampai da tak ada benda nak di tulis....

Anonymous said...

Respek abiss!!!

Uncle S,
Gua respek lu lebih sejuta kali dari blog panas satu ketika dulu iaitu AididMuaddib yang tak berani tunjuk muka!

Lu selambe je satu Malaysia dah kenal muka lu, lu selamba je belasah lagi cite2 panas ni.

AididMuaddib si raja KeyBoard pulak, berani tulis tak berani tanggung. Kena gertak sekali terus tutup blog. Dah kantoi muka, tak berani tulis dah. Phhuuuiii!!!

Gua harap lu tak tutup blog lu derr. Jangan jadi macam Aidid dan Dogtor Azwan, telur letak dalam mulut kunyah2!!