Kenali mereka

Tuesday, June 19, 2012

Salam.. Boleh tak Uncle tolong promo?

Salam.. Boleh tak Uncle tolong promo?



Assalamualaikum Uncle..

Apa khabar, harap Uncle sihat sejahtera. Lama tak jumpa sejak Danny nyanyi-nyanyi main gitar kat rumah Uncle hari tu. Bila nak tolong promo band Danny, Loka ni? Tengok posting baru Uncle pasal lagu band tu, teringat bila Uncle nak tolong Danny pulak hehe..

Danny ada banyak lagu, tapi Danny nak mintak pembaca blog Uncle dengar lagu kitorang. Lirik-lirik ada di bawah ni..

MUNGKIN KAU TERLUPA
Lagu: Dan Azreen
Lirik: Juan Danza

Kau curi senyumku
Separuh padamu
Tinggal sisa yang keruh
Di bibir kelabu

Belum kata frasa benci
Belum mahu tutup hati
Menjelma hakiki

Buka mata buka telinga
Dengarkan suara
Di saat pertama

Bukan aku yang dulu
Buka dengan terbuka
Hujung jari berbunyi

Pantas semua berlari
Belum kata frasa benci
Belum mahu tutup hati
Menjelma hakiki

Buka mata buka telinga
Dengarkan suara
Di saat pertama

Buka mata buka telinga
Dengarkan suara
Mungkin kau terlupa

*Lagu ni Danny buat pukul 4 pagi dengan penulis lirik lagu ni, Abang Juan di Kayu Nasi Kandar Kota Damansara. Masa ni tengah JK (jiwa kacau) sebab baru lepas kecewa. Tapi taknak ulas lanjut sebab taknak JK lagi haha! Lagu ni pasal nak ingatkan kembali dekat 'orang tu' saat pertama kitorang bermula, dan nak bagi peringatan yang semua benda mesti berpandukan sejarah supaya tak terus ikut emosi dalam buat keputusan. Walaupun keadaan tak kembali seperti biasa, tapi lagu ni juga boleh mengingatkan kepada semua pasangan yang nak 'break' suapaya ingat balik susah senang dan siapa pasangan tu sebelum ambil keputusan melulu.

video
Aku paling suka sangat bila dia sebut "Buka mata buka telinga"

Komen aku - Aku memang minat giler dengan suara Danny ni. Muka budak ni katogeri encem gak arr. Berbudi bahasa dan menghormati yang lebih tua. Umo dia kalau tak silap 20 tahun. Aku dengar citer Danny nak perfom kat Solaris Publika, Jalan Duta pukul 3 petang sampai kul 6 ptg. For Art Of Speed,First time event kereta Over Power di malaysia. FREE beb! Ayah Danny akan join sama. Korang nak tahu saper bapak dia?

Danny bersama ayahnya Andy Flop Poppy

Masih ingat lagi Andy Flop Poppy? Tu lah bapak dia.

6 comments:

Anonymous said...

sedap suara budak nir

poeple_in_music said...

terbaiklah. suka gak dgn lagu2 flop poppy walaupun ada beberapa lagu flop poppy yg aku rs x sedap lansung! just tangkap muat jerk.

nasihat utk danny, utamakan kualiti drp kuantiti. biar album dan lagu x bnyk. tp yg skit tu lah yg akan terus hidup sepanjang zaman.

syazwan said...

Perghh..
Andy Flop Poppy ada anak teruna besaq dah noo..
Tak lama boleh terima menantu dan jadi tok wan Andy rawk!hehe

nazrul said...

dear uncle seekers, do you have anymore lies for paranormal hunting? It is good to see how you lies to peoples especially those from West. Must be fun for you!! How much money you got from scamming them?

nazrul said...

uncle boleh promote video ni pulak?

http://www.youtube.com/watch?v=jRfcVV5uNbY&feature=related

ala boleh la.. boleh la... seronok la tengok video ni.

nazrul said...

uncle ada video lain la uncle. la... kesian diorang tuduh uncle tipu ke? ni kasi komen la sikit uncle. tak best la kan tuduh uncle tipu. Walaupun memang jelas uncle menipu, tapi tak payah la bising-bising. Setakat uncle tipu orang tu biasa la kan? Cari makan.... sibuk la diorang ni.

http://www.youtube.com/watch?v=sD5ddcjB_7w&feature=related