Kenali mereka

Friday, June 8, 2012

Sultan Johor Atau Kerabatnya? (Part 24)

Sultan Johor Atau Kerabatnya? (Part 24)

Salam Jumaat para pembaca semua. Untuk isu berikutnya saya akan dedah semula pembaziran, kezaliman, kerakusan penjilat tegar serta kuncunya yang maha halia, SUPER VVIP serta mereka yang teribat.

Datuk Seri Mohamad Khalid Bin Yusof (klik)
Ketua Pengarah Kastam

Bro Mat Khalid, kalau tak silap aku, duti kastam import kereta untuk Sultan hanya dikecualikan 7 biji kereta aja kan, manakala untuk TMJ 5 biji. Camner lu boleh tutup sebelah mata je ratusan kereta Ku Yem? Balik-balik cerita tangkapan rokok seludup dengan arak! Blah la lu...

Cuba lu periksa balik senarai kereta-kereta yang aku paparkan dibawah. Aku berani 'sunat' sekali lagi kalau lu 'godak' balik citer ni. 

Dengan tuhan lu tak takut tapi dengan yang maha halia lu cuak! Aku pernah bermimpi pasal lu (klik) dan pernah keluar kat blog aku ni pada 10-10-2011. Nak buat camner bro, lu yang pilih jalan ni...




Dan jangan mentaati perintah orang-orang yang membazir (berlebihan),
(26:151) Surah ASH-SYU'ARA (Para Penyair) ayat 151


...Dan Kami membinasakan orang-orang yang membazir (berlebihan).
(21:9) Surah AL-ANBIYA' (Nabi-Nabi) ayat 9


Part 62 - Johor military (JMF) relevan atau tidak?
Part 63 - Rakyat johor anjing?
Part 64 - 
Part 65 - 
Part 66 - Kesimpulan - Tutup kedai

14 comments:

sk bakar said...

just nak bg pandangan je..bagi hamba ini bukan pembaziran..tp lebih kepada pelaburan..sbb nye keta2 sultan tu smua kategori rare@eksotik..so nilai dia akan bertambah..so xrugi beli kalau mmpu..lain la beli proton saga..mmg akan susut nilai..ni pndangan hamba yg jujur..bkn nak bodek,bkn nak sokong..tpulang pd uncle utk menilai...

kdg2 kita xmmpu nak melihat seperti mereka sbb kita bkn mereka..

cacamarba said...

mest besar kn garaj die.kalo kite pinjam sebijik mest x perasan..

Anonymous said...

Kalau nak melabur, baik melabur benda lain yang teramat jauh lebih banyak memberi manfaat daripada ini. Fikirlah sebelum berkata-kata, ini semuanya nafsu dan pembaziran.

Mohd Nizar said...

Kalau nak melabur, lebih baik melabur kat benda lain yang jauh lebih banyak membawa kebaikan.

Mohd Nizar said...

Kalau nak melabur pun, melaburlah benda lain yang jauh lebih baik daripada benda2 ni.

Arept said...

rasanye itu hanye lah sebahgian dari koleksi dia, ada labih dr 500++ bijik koleksi kete dia skrg ni termasuklah dr koleksi datuk & moyang dia.... mmg kebanyakan nye rare, eksotik & custom made. jgn x percaya, kete proton yg pertama berchassis 0001 & plate no. Proton 1 pon ada dlm koleksi dia... jgn juga lupa, Johor adalah negeri yg merdeka sebelom terbentuknye Malaysia, sejak tahun 1900an lagi Johor da ada kereta, sejarah juga mencatatkan, Sultan Johor adalah org yg pertama memiliki Mercedes Benz di rantau asia. Almarhum Sultan Ismail pernah menderma kan kembali salah satu Merc antik kepada Mercedes Benz German utk dijadikan koleksi antik di muzium mereka. so x perlu heran dgn kemasukan kereta2 ke bumi Johor yg mane sejak dahulu lagi dah jadi hobi keturunan mereka. mungkin ada undang2 rahsia antara Johor & kerajaan pusat yg kita x tahu. amik dr ayat TMJ, 'pada mereka yg tak tahu mengenai Kesultanan Johor, sila lah mengkaji sejarahnye sebelom mambuat sebarang komen'

Anonymous said...

uncle...jaln mudah menuju ke syurga.....teruskan.....1 dlm sejuta.....lupaakn segera dunia

Mr. FUAD said...

Bro uncle. Brp banyak upah yg anda dibayar utk burukkan kerabat sultan johor ni? Anda pn bkn dikalangan yg baik2. Lupa ka anda dgn gambar anda permaisuri Aisyah yg trsebar di internet dlu???

sam lombardo said...

Mr fuad .. Kita jgn komen apa2 kita tengok ja apa sebenarnya kesudahanya cerita uncelseekers ni..walauapa pun ini memang satu peghinaan..silap hari bulan bukan kamal yang kena bunuh tappi uncel seekers pulak

yayaya said...

uncle dan kamal tak perlu takut nak kena bunuh hidup mati semua ditangan tuhan...

jokol said...

gue ni tidak la pandai bangat.. sebagai fan blog ini gue yang ikuti udah lama deh..emang lu benar usah takut dong teruskan perperangan lu sampai akhir deh.....

along said...

aku rasa yg bazir membazir tu lantak diorg ler .diorg ade duit.. yg aku tak puas ati apasal kouta 7 dan 5 jer .. tp jadik beratus-ratus .. ini tak adilll ...

sap kok tang lu said...

aish.. cukup ke sepasang kaki tangan kurniaan tuhan nk drive kete byk2 cmtu.. bukn ke islam mengajar kite suh besedehana ? xkire la pemimpin ke.sape ke... lagipon kete2 yg bersepah2 tuh bukan nye nnty mati akn dikuburkan sekaly... tp xtaw la klo ade yg nnty mati nk suh mayatnye dikuburkan dlm kete...ohohoho..membazir tuh amalan syaitan.. klo da ikot amalan syaitan.. xke same mcm setan je ?

pemandu teksi said...

mcm duduk dalam panggung pulak... asyikkk..! selamat jalan raja romeo..!!