Kenali mereka

Saturday, March 3, 2012

Sultan Johor Atau Kerabatnya? (Part 1)

Sultan Johor Atau Kerabatnya? (Part 1)

“Time shall unfold what plighted cunning hides, Who covert faults at last with shame derides” William Shakespear


Filem Harry Potter Malaya akan bermula...Jeng jeng jeng

Aku rasa bapak aku sendiri yang paling sesuai memegang watak Albus Dumbledor



Adakah Kamal Hisham sesuai memegang watak Black Sirius ?

Ada sesiapa yang volunteer nak jadi watak Harry Potter?

Harap maaf, watak ini telahpun disandang.

He... he...


Avada Kedavra


Part 62 - Johor military (JMF) relevan atau tidak?
Part 63 - Rakyat johor anjing?
Part 64 - 
Part 65 - 
Part 66 - Kesimpulan - Tutup kedai

34 comments:

arif anak lateef said...

uncle...saya nak ambik salah satu watak 2 bleh????
kalau x dapat watak utama pun xpela..sekadar jadi penyapu terbang ke...huaaaahhhhhh

Uncleseekers said...

Arif anak Lateef
Boleh tak kau & spesis yg sewaktu dgnnya menyibuk dalam ruangan komen ni!

Kasilah can pelanduk beri komen....

warga kl said...

Saya doakan semoga lawyer ini dan keluarganya dilindungi oleh Allah Taala....saya amat simpati dgn beliau...

laila majnun said...

berilah peluang kpd lawyer ini membela diri...jgn bezakan darjat kerana semua manusia ada hak masing masing...

Anonymous said...

semoga beliau mndapat pertoilongan dr Allah...dan semoga org2 yg menzalimi tersebut mndapat balasan yg sewajarnya...

Anonymous said...

Sood bin bongek: Kenapa perkara ni berlaku?- sebab KHJ taknak ikut cakap sultan pasal penipuan pembahagian harta faraid. Akibat- Sultan telah mengunakan Askar timbalan setia Negeri Johor untuk menceroboh pejabat peguam tersebut, mengekorinya dan mengganggunya di rumahnya . Pengainayaan sultan ini berterusan kerana beliau mengunakan berbagai cara untuk menutup atau menggelakkan peguam Kamal bercakap perkara yang benar

Anonymous said...

kamal,aku doakan ko dan family.aku tahu ko dianiaya.be strong man!

Anonymous said...

aku tahu kamal tidak salah...itu sebenanya

Anonymous said...

justice for kamal...i know kamal is right person...

Wosa said...

Arab, kamu dgn bapak sama otak tak centre

hj suhaini said...

Bila lawyer ni cuba ceritakan hal sebenar keluar pulak berita harian yg menyatakan ahli jemaah istana nak saman dia...tp tak terfikir ke knp peguam ni buat mcm ni, saya sedih lah sepatutnya semuanya selesai dari dulu...tp knp tak abis abis nak aniaya peguam ni lg, bila dia luahkan cerita yg sebenar, nak saman lah, apa ni semua???knp kerajaan tak siasat knp tak bagi keadilan pada peguam ni, tolong lah selesaikan konflik ni, naik bosan lah rakyat baca tp tak de keadilan..

ssybn said...

kamal aku tahu ko tak bersalah, kami tahu kau teraniya tp sedih sampai mcm ni org yg banyak ko tolong buat ko mcm ni...aku dan isteri selalu berdoa agar kes ni stop, aku tak sanggup tgk org buat ko mcm ni, semoga allah mendengar doa kami..jfk

panglima perangcyber said...

blog bro gua autofeed kat twitter fb gua.

gua nak minta jasa baik dpt link blog gua di sini.

gua kawan blogger APA AKU TAK PEDULI

melayu.tulen said...

KamalHishamJaafar - terlalu malang nasib kau skrg ini...aku tahu kau mmg bersalah....kalau tak salah kenapa kau larukan diri...
Allah Maha Besar....
Ini dinamakan pembalasan.....
cuma kau perlu berdoa dan berdoa lebih untuk ktenteraman bukan sibuk dgn FB kau serta status kau itu dan ini...

Anonymous said...

Melayu asli

Alhamdulillah, Kamal hisham sudah pun bertemu dgn orang yang boleh usulkan kesnya ke pihak yang lebih tinggi. Mudah mudahan dia dapat keadilan yang sepatutnya beliau dapat. JFK

peguambela said...

Hebat sungguh Si Kamal ni smpi kene jmpa dan usulkan kes dia kepada yg lebih tinggi?

ini la dia kalau dah tahu buat salah lagi2 dgn org VVIP (as per claim) bar tahu kecut perut? masa kau ZALIMI org kau tak pk....

kau pergi tinggi mana pun Kamal kalau kau tak insaf dgn perbuatan kau...tak ada gunanya. Ingat ini pembalasan....

Cara kau ni betul ker? lari lepas tu kata tak lari, buka FB - status sana sini dan menunjuk-nunjuk kemewahan kau...betul ker cara kau tu Kamal?

Bila polis cari menggelabah...siap buat conference call la, youtubela...hebat "lakonan" Kamal ni....

semoga berjaya.....

Anonymous said...

Lebai

Biar apa pun orang lain nak cakap. Kamal hisham tetap di pihak yang betul. Saya kenal beliau sudah lama. Saya tahu semua benda dan kenapa kes ni terjadi pun saya tahu. Kami orang singapore semua percaya kamal hisham. JFK. Harap2 Tun. M dapat membantu beliau.

Anonymous said...

orang macam ko nie mmng pandai hentam orang jer...kamal tak penah takut dengan polis r bro...orang tu senyap ko nak myalak apehal???

Anonymous said...

sah2 mamat nie jeles dgn fb kamal...apedah biar lah dia nak tulis status aper pon hak dia...bro jgn jaga tepi kain org bro cermin diri sendiri dulu n kalau dah cukup bagus baru hentam org lah...pada en kamal abaikan ganguan ganguan setan2 ni yg penting kamal terus perjuangkan keadilan yang dipinta..JFK...

Anonymous said...

aku pon baca jugak status-status kamal dalam fb..tak ada pulak aku rasa kamal ni nak menunjuk2..nama pun facebook sosial network so terpulanglah kamal nak update apa-apa pun...adat orang melayu tak boleh tengok orang berjaya..bila lah sikap macam ni nak lupus kalau masih ada orng mcm kau...bila senang menyanjung bila susah mencaci..cara ko cakap mcm ko ni tuhan pulak kan balasan lah zalim lah...sudah-sudahlah ko mengata si kamal ni...jangan nak bodek sangat vvip tu..hahahahahahaha..terang dan terbukti kamal diputar belitkan dengan undang2 kerajaan johor!!!!nak kipas punyer pasal saudara sendiri pon nak jatuhkan apa punyer jenis manusia ko nie pon aku tak tahu lah...belagak macam pandai sangat tpi sebaliknya..aku percaya lepas ni kes ni akan lebih meletup baru kaki-kaki kipas ni akan tahu vvip yang dikipas tu tak boleh mgunakan pangkat or darjat untuk sembunyikan kesalahan dia...kalau betul kamal salah tak adanya dia nak pos-pos dkt fb tu bro...dia gentle lgi ad...siap bagitahu dkt maner dia berada..tak ada pon orang nak tangkap dia???

Anonymous said...

kalau aku jd kerabat johor pon tentunya marah kalau lawyer yg dipertanggung jwbkan pecah amanah..
kalau tgk kes.. harta & aset Tuanku dlm kategori bilion berbanding tuan lawyer kamal yg berasal dr kg melayu majidee.. akibatnya byk pihak spt kerabat johor, JAIJ & kerajaan negeri mengambil tindakan menyaman.. biasalah kalau dah tersepit mcm2 idea & tomahan akan dibuat bg menagih simpati atas kesalahan yg telah dilakukan... yg sedihnya bagi pihak luar dr johor terutama s'pore, KL dll negeri memberi komen yg di luar dr fakta sebenar..

Anonymous said...

sebenarnya yang pecah amanah adalah Sultan Johor krn dia cuba menipu harta pusaka, Peguam yg jujur tidakberjaya dipengaruhi telah cuba menghalangnya, jadi dia telah ainaya peguam yg mulia ini. Sebab tu juga sultan halau emak tirinya sultanah Zanariah dari Istana. Lawyer ini telah melawan sultan yg tamak.Tahniah atas keberanian Lawyer ini.

Anonymous said...

kalau tak salah almarhum paduka sultan iskanar ada mengaku " jgn main2 dgn aku..aku ni asal LANUN". Maknanya baginda beri amaran dia akan ganas kalu murka sama mcm lanun mengganas ler.

Anonymous said...

minta maaf tp sy ni slowpoke...lord voldemort tu saper?

Anonymous said...

bermohon agar diampunkn dosa uncle batu api pengadu domba serta pembawa fitnah.. Ya Allah kau ampunknlah dosa kami kaum muslimin dan muslimat serta lindungilah kami dari fitnah dan tipu muslihat dajjal laknatullah.. amin ya rabbal alamin..

Anonymous said...

sume cakap mcm tau cite je,takkan la sebab taknak ikut cakap sultan kene cmtu sekali,yang jelasnye skrg si kamal ni yang tipu sultan dlm pmbhgian harta,dikebasnye harta sultan.pastu lari..memengla nek hangin sultan tu..jenis tak tau cite pastu cakap banyak

Anonymous said...

Kita tak boleh nak taksub kepada sultan yang berperangai macam syaitan. Lawyer Kamal hanya menjalankan tugas dan amanah sahaja, kenapa naik aniaya dia. Dari muda sampai ke tua, si sultan ni tak nak bertaubat. Bawa wilikipedia, dia tembak orang danpukul orang. Memang banyak jenayah . Keberanian Laywer Kamal menentang penipuan Sultan perlu menjadi kebanggaan dan contoh. Uncle seekers pun layak dapat ucapan tahniah kerana keberaniannya mendedahkan skandal ini.

ikan emas said...

Anonymous sya setuju dgn pendapat awk bgusnya smua org tahu siapa sl yg sebenar... buruknya klu kamal xkna tendang mungkin skrg dia pun sama je kn...

sap kok tang lu said...

melayu tulen
alamak aii... lu sembang cm baik2 je kan.. cm lu xpenah wt salah plak kan.. lex la.. kita yg xtaw pape neyh... juz follow citer kat blog nih je.xya nk tibai si kamal lebih2 la.. da mcm ulamak blagak pndai plak lu kan nk ckp pembalasan ke ape.. klo kamal slh ke ape.. tuhan lebih tahu la.. insap la sekejap weiiiii

Kasi Gegar said...

peguambela...

Ko dengki sgt ngan kamal tu sbb ape? ape kemewahan yang dia dpt skrg hasil kerja keras dia dulu.. tapi skrg SI dah pancung semua benda yg dia buat..kalau ko kena pon mesti la x puas hati.. ko x payah sgt nak sanjung SI tu.. Uncle lu pon satu, cerita belit2 mcm paria..

Anonymous said...

orang Singapura jangan masuk campur ek..aku sokong ketuanan Melayu dan Raja-raja Melayu..Daulat Tuanku

Anonymous said...

WAHAI UNCLE..KAMAL HISHAM TU DAH KENYANGLAH...MASA DIA DGN KU YEM PUAS DIA DAH MENYELEWENG...SEKALI PENYELEWENGAN DIA ISTANA DAH TAU..DIA KELAM KABUT...PASTU CARIK BACK UP ORG SOKONG DIA...KAMAL HISHAM KAMI TAU SIAPA KAMULAH..DULU MASA SENANG SOMBONG..BILA DAH TERSEPIT BARU NK INSAF

Anonymous said...

auww kelas ko nyah

Anonymous said...

Sekarang ni sudah abad ke berapa ya? Masih berlaku begini lagi?