Kenali mereka

Wednesday, June 27, 2012

Sultan Johor Atau Kerabatnya? (Part 51)

Sultan Johor Atau Kerabatnya? (Part 51)

Sultan Ibrahim
Sultan Johor

Salam beb, ana minta maaf kerana sekali lagi terpaksa menyusahkan fikiran anta. Sebagai rakyat Malaysia dan dilahir dan dibesarkan di Johor Bahru, ana nak tanya anta 5 soalan saja hari ini. Dah banyak soalan sebelum ini anta langsung tak jawab, tapi ana harap soalan hari ini anta jawab lah melalui media seperti mana anta boleh jelaskan pada Mstar tempohari. Cuma kali ini janganlah banyak sangat 'coverline'. 

1. Betul ke tapak rumah anak yatim baru dirampas kerana anta nak besarkan Kem Timbalan Setia Negeri (JMF). Anta sedia maklum rumah berkat kat bukit cagar tu telah di lulus untuk dipindahkan ketempat lebih sesuai kerana tapak sekarang tidak ngam kerana berhampiran dengan CIQ.

2. Betul keTanah rizab Majlis Agama Islam Johor berhampiran RTM telah pun diluluskan untuk pembinaan Rumah anak anak yatim yang lebih moden, cantik dan sesuai.

3. Betul ke makhluk yang bernama Mr Reza (BRUMASI Holdings) diberikan Surat Letter of Intent oleh Kerajaan Negeri?

4. Betulke anta arahkan batal projek tu dan berkehendakkan tapak anak yatim tu?

5. Betul ke anta nak alih anak anak yatim tu jauh dari bandar dan suruh cari tempat lain?

Kalau betul semua jawapan diatas, ana rasa anta spesis 'marang kerapu kepunden mereng skeper' kerana amik hak anak yatim!

Anak Yatim tu beb...



Part 62 - Johor military (JMF) relevan atau tidak?
Part 63 - Rakyat johor anjing?
Part 64 - 
Part 65 - 
Part 66 - Kesimpulan - Tutup kedai

73 comments:

Didie said...

org skrng ni rmi yg tak kisah pasal bnda ni semua uncle..
fikir nak kaya cpt je..
tak kira halal haram..
pernah tau satu case ad jab buat majlis sambutan hari raya..
panggil anak yatim..
dalam paper work tulis duit raya utk anak yatim rm50 seorg..
tapi masa anak yatim dapat die bukak sampul cuma ad rm10 je..
sanggup kan..

Anonymous said...

Cayalah la uncle!!

silent stroker said...

surah an nisa dah ada sebutkan..
orb
ng yg makan harta anak2 yatim..
PAHAM@ la YER???

Raza said...

Uncle, cuba lu selidik betul2. Entah2 DYMM Tuanku nak buat rumah anak yatim yang lagi moden dan canggih serta dalam suasana yang tenang tanpa ada hiruk pikuk kenderaan. Selidik dalam sikit Bib

Anonymous said...

sebut sj anak yatim hati bagai diruntun pilu...semoga Allah sentiasa menyebelahi mereka yg perjuangkn hak2 mutlak Anak-Anak Syurga ini -Amin Ya Rabb!

Anonymous said...

Sdr Raza, rakyat Johor dah tak mudah diperbodohkan lagi, ini terang benderang, tapak rumah anak yatim dah dirizab oleh Majlis Agama dan kontraktor dah siap drawingdan planning, Letter of Intent pun dah keluar pd Syarikat, tapak tu prime dan strategik serta bernilai tinggi, sebab tu ada pihak yg hendak sangat. Raza, layak ke anak yatim di letak jauh dekat hulu tempat tanah yang jauh dari kehidupan manusia lain. Dah lah yg buat semua duit tu duit Majlis Agama bukan duit sultan, senang senang sahaja ambil bahagian anak yatim dengan guna kuasa. INGAT kerana tamak haloba dan mengusik anak anak yatim, takut bala besar diturunkan Allah kepada Negeri Johor, kalau kena kat yg tamak dan familynya sahaja tak apa, takut yg tak bersalah kena juga tempias BALA Allah. Nauzubillah-------Noah Gendut

Anonymous said...

alamak der..x menarik lah de cite ni..tiap2 jam wa update blog lu..hampeh lah lu..lu ingat SI tukejam sgt ke ?sampai rumah anak yatim pon lu nk buat modal..bongkar cite lain lah uncle syg oiii.

silent stroker said...

anonymous June 27, 2012 7:15 PM

gua rasa lu ni bangan dan salah sorang penjilat tegar yg maha halia..
lu masuk sini stakat komen hit and run lu blah la...ko dah brapa lama ek baca blog ni???
ini baru dia cuit....kang baru la dia susuli ngn bukti..
bengong la bengong

arept said...

psl tnh tapak JMF baru tu kene tnye JCorp le, mcm mne perjanjian JCorp dulu dgn Almarhum?? lupa ke berek asal JMF dulu kat mane? sape yg amik tnh tu (Persada) kalo bkn JCorp yg mintak kontra & janji dgn Almarhum utk bagi tnh lain, yg JCorp bg cuma tapak sementara kat Tmn Dahlia sana, so bila SI naik, SI bersuara la kalang kelibut JCorp ...

kita jgn cuma pandang pada keburukan saje, lihat & renungkan jugak kebaikan yg SI & kluarga dia buat, namun oleh kerana kebajikan yg SI buat selalunye tidak digembar-gemburkan jadi org tak npk... mmg da jadi resmi kluarga Sultan Johor sejak dr dulu lagi, setiap kebajikan yg mereka buat, meraka tak mahu diuar2 kan... org2 yg pernah menerima sumbangan dr SI saje yg tahu betapa mulianye hati Sultan & kluarga beliau... doa dr org2 ni jugak lah yg dpt merahmati Sultan & Johor am nye....

Tuhan jadikan mata utk melihat, telinga utk mendengar & otak utk berfikir..... so.. FIKIR2 kan la... kalo nk berfikir pon malas, payah lah.... terima je la buta2 cerita org...

hanya jauhari yg kenal manikam....

silent stroker said...

anonymous June 27, 2012 7:10 PM
saya sangat setuju dengan pendapat dari anda.....hanya orng yg cerdik pandai dan tahu menilai sahaja yang akan memberikan pendapat sebegini

silent stroker said...

Raza June 27, 2012 6:27 PM

kau ni spesis apa ek???
ko ingat anak2 yatim nih beruk or tenuk????
diaorng semua orng gak....xkan nk lempar dduk dalam hutan...dah la mak bapak xde..
cuba ko dari kecik dlu mak bapak ko dah xdepastu orng anto g dduk dalam utan yg kon onnya tenang.....

mau meqoyan ko n ih

anak johor said...

arept...derrr...aku pun anak johor gak
bkn xnak tengok pada kebaikan SI
masalahnya di sini.kebaikan yang SI buat tu nisbahnya 1:10 sahaja.itu pun xsampai.berapa byk yg dia dah zalimi??berapa byak yg dah dia bedal??aku bukan tuhan nak menentukan siapa salah.tp derr ada mata lihat la sendiri..

anak johor said...

jgn harap la uncle...
xdanya SI berani nak jawab...
rakyat johor selama ini bkn tidak tahu apa yg SI telah lakukan..cuma diamkan je..tp bila dah ada pembongkaran yg sebegini..makin byk yg rakyat Johor tahu akan kebenaran nya.syabas uncle...walaupun lu x hensem...hihihi

silent stroker said...

Khas buat Yang Maha Halia.

surah an nisa(4-2): Dan berikanlah kepada anak-anak yatim (yang telah mencapai baligh) harta mereka, dan janganlah kamu menukarkan yang baik dengan yang buruk; dan jangan kamu memakan harta mereka (dengan mencampur-adukkannya) pada harta kamu, sesungguhnya itu dosa besar.

twothumbsup said...

mr. arept. from my angle point of viewing, seems like u r also had something to do with this matter. r u? u knew so much about d internal progress. what ever it is, go for it uncleseekers. d truth must spoken..

Anonymous said...

mmgla uncle x encem...tp pnh couple ngn bekas permaisuri tau...bini wa dh marah la uncle..ajak kuar mkn wa nk bkk blog lu dulu...apapun mmg best dgn pembongkaran yg ada bukti..

Anonymous said...

bagi mata aku hencem la gak....
cute miut....
tp yg penting dia ada power atromen...menentang kejahatan...kan3???

bismill said...

kok ngak emsem ini uncleseekers? pada gue seperti raja sekali irasnya. napi, bapak Kamal lebih rapi dan ganteng susuknya. ngak gitu seluruhnya? hahaha

Anonymous said...

Arept Cina, aku nak beritahu kau, derma dan sumbangan masa Kembara Mahkota, satu sen bukan dari duit Sultan, sultan cuma menempel sahaja jadi puppet tukang sampaikan sumbangan sahaja, semua duit dari Majlis Agama Islam Johor, Jabatan kebajikan, Tabung Kembara dan sponsor sponsor. Dia minta buat announcement kononnya sumbangan pribadi DYMM. Berpijaklah di bumi yang nyata, jangan taksub sangat. Dah lah tak bayar duti import dan cukai, Zakat pun bayar guna duit syarikat yang Kamal jaga bukan duit pribadi.Itu pun sebab Kamal yang nasihatkan bayar zakat. Dah bertahun jadi Tengku Mahkota tahun 2008 baru bayar zakat, fikir lah Arept...lu ni bodoh sangatlah!

Anonymous said...

stoonuncle terbaik wok...cayalah.
pada yg baru folow blog uncle,
lu org relaxs je,uncle ckp beserta bukti,kite tggu je wahai pencacai umporno...

JAMILKUCING said...

Salam

Yang ini aku setuju dengan arept..

kita jgn cuma pandang pada keburukan saje, lihat & renungkan jugak kebaikan yg SI & kluarga dia buat,

KALAU KO DAH TAHU BAGINDA TAK SUKA TUNJUK YANG KO PI CERITA BUAT APA ADIK OOII.kata tak suka gembar gemburkan .itu kan ko dah gembar gemburkan . sebab itu aku selalu kata ornag mcm ko la yg menjatuhkan nama baginda sultan.

Aku tak nak peduli pasal ex sultanah di belakang ke. kamal di belakang ke. majid di belakang ke umno di belakang ke, uncle nak rebut harta ke. jawatan ke. curi kapal terbang ke. i dont wnat to know i am not intersted.

Ynag aku peduli perbuatan perbuatan atau perangai yg tak sepatutnya ada. katakanlah di takdirkan apa yang di katakan oleh kamal itu betul. MACAMANA? adakah ko nak kata baginda juga benar. aku tanya ko adik. ( pasal kom panggil aku abang ).

Aku dna juga rakyat nak tahu kebenaran. jangan kata ini bukan hal kami. walaupun aku bukan rakyat johor tetapi johor adalah negeri dalam malaysia. kalau baginda sultan jadi agong dia tetap jadi agong aku juga.

Seperti kata ko kita ornag yg pernag di istana lebih tahu bagaimana keadaan dalam istana. so tak payhlah nak sorok sorok. ko tentu paham maksud aku. jadi bila ko menaip kalau nak back up pun agak agak la.

Seperti kata ko ini semua Allah yang tentukan dan aturkan. kalau Allah tak jadi perkara ini rakyat melayu bodoh bahalol tu pun langsung tak tahu perangai ornag yg mereka sembah dna sanjung. cukuplah kita menipu bangsa kita. kesian mereka.

ok adik

MRRS said...

mak aih.
komen dr indon pun ada gak.
dasyat.Yak benerrrr..susuknyerr si Kamell Hisyemmm itu agak lebih menariiikkk dikit...hahahah

mamak said...

Gua rasa pabila Kamal dah xda dngan SI...jawabnya xda la orng nk kasi sekolah yang maha halia ttg zakat dan sbgainya..

Tp kalo bab jelaskan cukai air tertunggak,mmg xpayah ajar...Dia sendri pandai.

MRRS said...

abg JAMIL..

arept tu penjilat tegar jer..or smbdy dalam istana or yg berkaitan....kalo ketua agama boleh tunggang langgang....jahanamlah negara...betul kan abg JAMIL???

Raza said...

Orang2 kaya suka rumah yang tenteram dan aman dari bunyi bising. Bukanlah rumah anak yatim tu nak dibuat jauh sangat pun. Cuma bagi tempat yg tenteram sikit dari bunyi bising dan kesesakan lalulintas. Jgn pertikai niat baik orang dgn lihat pada satu segi je.

celios said...

40 gibu ekar ldg sawit....kali 30k..120 lori duitnya tu

Anonymous said...

Salam brow syeeeddddd :)

Dengar kata kata - sultan ada bayar zakat dari perniagaan SANDORA -kilang kayu balak milik sultan 2 juta tu

kos kembara katannya 5 juta ????? beri sikit sakau banyak :) tu lah dikatan sultan perihatin duit rakyat -kah kah kah kah kah

progeram dan bayaran elaun bagi guru PAFA -- pun di bayar 1/2 ja 0leh majlis agama islam ????? sebab duit dah habis di gunakan untuk rakyat atau sutan mmaha halia -kah kah kah

rakyat johor

Damirull said...
This comment has been removed by the author.
fuckUuncle said...

raza raza. gua dah cakap dekat lu. nak mengutarakan sesuatu, gunalah akal kepala atas. yang nak tinggal di tempat yang tenang macam lu cakap tu bukan orang kaya yang sedang kaya. tapi orang kaya yang nak kayap lari dari hutang. . kalau lu tanya la mana mana orang kaya, nak tak diaorang. gua rasa tak kot sebab jiran sebelah gua kaya. nak stay tempat tenang 3-4 hari ok. lebih dari tu kepala diaorang akan kong. dia cakap kat gua la. orang kaya yang kebanyakkan gua jumpa, pegi masjid untuk tenang dan mintak keredhaan Allah untuk dilimpahkan lebih rezeki yang halal.

gua rasa la kan, lu ni mesti somebody yg terlibat gak ngan projek ni kot.
kalau betul la lu terlibat, insaf bro.

memang baik kalau lu support nak naikkan darjat anak yatim mcm orang kaya, tapi kalau kenyataannya diaorang sengsara amacam? nangis lu nyesal nanti. kat tuhan pon lu kena jawab. patut la bro Kamal dan bro Jamil tarik diri. mintak simpang la. so kalau nak support pon gunalah akal kepala atas untuk fikir kemungkinan kemudian hari. maaf jika terkasar bahasa.

SIMPANG LIMA BATU PAHAT said...

Arept....

betul apa yg ko kata pak yem ni kalau buat benda-benda kebajikan tak nak tunjuk kat org....

heheheheh DISEBABKAN MELAKUKAN KEBAJIKAN CUMA SEDIKIT SAHAJA BERBANDING DENGAN MELAKUKAN BENDA-BENDA YG DILARANG AGAMA SERTA MELANGGAR UNDANG-UNDANG NEGARA MELEBIHI RAJA-RAJA NEGERI LAIN.

MELAKUKAN PERKARA YG BURUK LEBIH DARIPADA MELAUKAN KEBAJIKAN.

Anonymous said...

Mr Uncleseekers,

You don't know who I am, but I know every single activity that you do day in and day out. Your secrets are in my hands and all it takes is just an instruction from me to disclose it to public.

There is no need for you to ask what sort of information do I have about you; let's just say that it is enough to demolish your already-tarnished reputation. All you need to do is just respect people's privacy and mind your own business, and all your top secrets will remain hidden.

Honour among thieves, it's that simple. Just don't cross the line or you will regret it...

XXX

yg ingin mengetahui said...

senang mcm ni..
bila hati dah benci,gula yg manis rasanya pahit..
maksudnya,kalau hati dah benci kat seseorang tu,apa pun kebaikannya kita tak akan namapak..yg kita hanya nampak keburukannya je..
sama mcm org benci tun mahathir..
ckp die diktator laa,tp pada masa yang sama korg g gak klcc yg dia usaha utk bina tu..

Mak Nyah said...

Dear Arept
Mak suka sangat dengan ayat kau as followed, ..." mmg da jadi resmi kluarga Sultan Johor sejak dr dulu lagi, setiap kebajikan yg mereka buat, meraka tak mahu diuar2 kan...". betul ke? Tahun lepas, mak nampak SI serah zakat dengan cek repika... besoo nyah.

arept said...

dah ada mat saleh plak yg warning habib lah, dia punya ayat & gaya bahasa cm biasa npk je....

Mr. XXX, ur words should be addressed to the person behind him.. uncleseekers just a 'kambing hitam' & blogger 'carik makan'.

best plak layan komen kat blog ni, pada bang jamil & smua yg membaca komen2 sya, sya mintak maap byk le kalo kata2 sya tu ada yg menyakitkan hati, kita smua manusia biasa, walau raja/sultan sekali pon, kita x lari dr melakukan kesilapan, kadang kita alpa & syok sendiri, dlm blog uncleseekers ni kita smua hanya menyatakan pandangan & pendapat masing2 mengikut pemahaman masing2. berbeza pendapat sebenarnye bagus, sekurang2 kita dpt tahu ape yg kita kurang & ape yg org lain lebih..

selain dr tu, disini jugak kita dpt lihat ramai yg perihatin dgn isu2 yg diutarakan & ramai jugak yg ingin jadi Jebat... walau x tahu hujung pangkal & kesahihan cerita tu... dlm dunia tanpa sempadan skrg, teknologi mendahului tamadun, x ada bende yg mustahil lagi da skrg.

blog ni pon dah jadi sgt panas skrg ni, masyuk la habib lah... sama2 kita layan blog habib lah ni & teruskan berdebat....

sebelom tido, sama2 lah kita sedekahkan al-fatihah pada Nabi junjungan kita Muhammad SAW, para nabi & para rasul, para malaikat, para wali & para ambia', para rijalul ghaib, kedua ibu bapa kita, suami/istri, anak2 kita, adik bradik kita, seluruh keturunan kita, muslimin & muslimat samada yg hidup/ yg telah kembali kerahmatullah & seluruh alam & mahluk ciptaan Allah serta diri kita seluruhnye... Al-Fatihah...

Mak Arept said...

Arept..., moh balik ari dah tengah malam.

Anonymous said...

"like father like son"

"raja adil, raja disembah, raja zalim raja disanggah"

"orang yang tidak membuat dosa,
kemudian tidak lagi merasa berdosa,
adalah orang yang berdosa,'dosa yang tidak terampun.
sebaliknya, orang yang berdosa"

PETIKAN DARI :MEMO UNTUK NAJIB - S.H ALLATTS

tu lah kata2 yang patut diberikan untuk mereka yang zalim ni uncle...

tahu ke xtahu? said...

ni ade jugak pengkomen yg nak kaitkan dgn Tun Mahathir. KALU BENCI KAT TUN, NAPE GI GAK KLCC YG DIA USAHA UNTUK BINA. ape maksudnye? Tun dibenci pasal dia bina klcc? pastu bile klcc da siap, sume yg benci tu dtg gak kat klcc? klcc milik persendirian tun? aduhai. cari la point yg ada kene mengena. Tun kurangkan kuasa raja ke. ni klcc plak....

Jiwa Kacau said...

ohh arept..

aku phatikan tiap msej yg kau cuba nk sampaikan mesti berbaur sindiran. tp kau pandai arept.kau pandai.jap aku bukan nak puji kau lah cite dia. aku nak label kau ni sebagai HIPOKRIT.kau cakap macam ada knowledge.tapi kau tau x kau ni ZERO? SEDIH! huhu

comel mcm patung said...

Cik arept.. skang awak boleh ckp.. sbb belum kene batang hidung sendiri.. satu hari awak pasti berkahwin atau pun dah kawin skang kalau dikurniakan anak perempuan yang cantik.. dan diusia remaja nye menjadi santapan raja2 yang buas ni mcmc mana.. mana lah tahu satu hari nnt anak2 kita jadi anak yatim.. sanggup ke kita anak2 kita diperlakukan sebegini.. sesungguh nya tidak la kan???.. jgn fikir utk masa ni.. fikirkan utk masa hadapan.. apakah yang akan terjadi jika negara kita ade raja yg kejam dan zalim? dimana hak rakyat.. paling tidak pun kita sebagai rakyat hanya boleh melihat tidakkan songsang mereka..hargai org spt uncle yg membongkar sikap zalim dan tamak mereka ni.. ni satu lagi, disebabkan kerana mengambil minuman keras

PENGAMBILAN ALKOHOL : Fakta Merosakkan Kesihatan

Dengan minum arak, tidak kira sama ada sedikit, jarang atau tidak kerap, akan menyebabkan kemusnahan secara perlahan-lahan
kepada badan dan minda anda.Kesan pertama alkohol pada otak ialah memperlambatkan kawasan yang mengawal pemikiran dan pertimbangan.
Minuman ini akan mengganggu keupayaan normal untuk melakukan kerja-kerja minda harian, untuk mentaakul dan membuat keputusan.
Alkohol ini juga akan memperlahankan kawasan otak yang mengawal koordinasi oto. Ia mengganggu keupayaan normal anda untuk menjalankan
tugas-tugas fizikal untuk mengkoordinasikan pergerakan tangan dan kaki, untuk bercakap dengan jelas dan untuk mengimbangkan badan.

Walaupun kandungan yang sedikit, alkohol akan menyebabkan ransangan atau keadaan radang pada bahagian sistem penghadaman.
Meminumnya sebagai tabiat pula boleh merosakkan dengan serius bahagian jantung, hati, perut dan organ-organ penting yang lain. Dalam
apa juga situasi, pengambilan yang telah dicairkan mungkin juga menyebabkan kejutan emosi dan kenaikan berat badan akibat
edema(simpanan air dalam sel badan). Minuman ini juga bertanggungjawab terhadap kenaikan darah tinggi, kesukaran bernafas dan penyakit
kencing manis. Meminum arak juga dikatakan boleh mengurangkan kadar hayat dan mencuri sekurang-kurangnya 15 tahun daripada hidup anda.Alkohol memusnahkan sel otak
melemahkan hipotalamus(bahagian otak yang terlibat dengan pengawalan selera) yang menimbulkan keinginan tidak normal untuk meminum alkohol.
Makanan pernawar diperlukan untuk memulihkan semula gangguan metabolisme sel dan menyegarkan kembali hipotalamus supaya desakan untuk meminum
terdapat pengurangan sedikit demi sedikit pada kekacauan akibat desakan untuk minum alkohol

tulah sebabnya dia tak ada pertimbangan... jadi kalau nak berfikir dengan waras sila berhenti mengambil alkohol secara perlahan2.. :)

kodoksingle said...

arept ..
Alhamdulillah... bagus arept neyh.. siap ingtkn kite suh selawat bagai.. sejuk perut mak ngandungkn ko 9 bulan yea.. tp.. tuhla... nk ckp bgus sgt ko.. ko tw mcm2.. kite kat sini yg bgi komen ke pendapat bagai neyh... hanyalah follower Blog Uncleseekers..so biarla klo dy nk buat duit pki blog neyh pon.. bukan dy mnx duit kite pon kan.. atleast blog uncleseekers cari mkn neyh jugakla en.arept tersesat mengeluarkan hujan2 terpendam katenye.. ahaks..

anak johor said...

arept..
mmg x salah nak beri pendapat..
tp masalahnya ko komen atas dasar penjilat tegar.ko ada bukti ke yg uncle ni masyuk..ko kasi kuar ckit bukti ko..

Anonymous said...

tahu ke xtahu

lain kali baca dulu maksud dia ngok...

sapa kata aku benci TUN, dia lah pemimpin dalam hati aku..

bengong.. TUN lah orang yang membuat mahkamah utk raja2 kalau mereka buat salah.. bongok tul tahu ke xtahu ni.. lain kali nak baca, sebut nama allah.. baru kau paham...

Mohd Zamree bin Masdar said...

Fuhh.. First time aku jadi berminat baca blog. Macam baca komik Manga minatnya.

Nasib baik sampai Part 51, kalau 61 confirm ngam2 sampai Match spain vs Portugal baru aku habis baca semua Part.

lighter merah said...

arept habis lah lu kena hentam plak..lu nk hentam org lu plak yg kena..nasib lu lah..haha..nk ckp tu biar berpada2..wa perhati lu punya ayat mcm good good je.. adoyyai..

Delima Merah said...

aku rasa sedey sangat2 kalo la point yg uncle mention tu betul dan benar2 berlaku...diperlakukan oleh SI..tergamak dia wat camtu kat anak2 yatim..adusss tak takut balasan Allah ke tuanku wehhh...

pencacai SI si arept lak memang sah2 seorang penjilat b**tot SI & TMJ yang tegar...teruk sgt beb! najis pun wangi baunyerr! adusss...

sap kok tang lu said...

arept yg konon blagak bijak..
babe..gua sokong sama lu.. mmg hak masing2 nk bagi pendapat.. so... byk pendapat @ komen yg hentam2 lu neyh..maybe sebab lu citer mcm semua lu taw je kan.. padahal habuk sikit pon tarakkk.... ahaks.. ada goyang tak ?? terimala ngn aty terbuka yea babe... xmo sentap2.. hahaha

hagemaru said...

bagus sgt ler c arept tu tido dh,,mimpi indah2.,,bca doa bbanyak..sok pagi bangon pun jgn lupa bca doa dlu..bukak ini blog pn baca doa...bukan per beb,, aku takut kau kena heart attack je.,,ni smua bidas kau balek,,hihi,,

WasatiahKepalaBapakKo said...

bnyk kaki supply info?
Sampai kena gune cyber-warrior hentam Sultan?

Advisor Sultan buat ape ttg hal ni?
Jaga periuk nasik sendiri?

JAMILKUCING said...

Betul kata anak johor pasal si arept.

Buat arept abg maafkan adikku arept.

JAMILKUCING said...

Salam

Adiku arept ko dah dapat hidayah ke. tiba tiba tembakan ko makiin kendur dan lembutkalau dapat hidayah alhamdullilah le adiku. hik hikihk.

Ok untuk semua peminat,penyokong,pembenci,pemaki,pengkutuk aku.selama ni. aku mausk sinis elalu bukan kerana uncleseekers. nukan kerana nak hentam baginda atau TMJ bukan kerana aku bersekongkol atau kerana nak habuan atau cari publisiti murahan.

Tetapi aku masuk sini kerana nak mencari dan mendapatkan maklumat dan cerita atau berita yang selama ini aku sebagai rakyat malaysia tidak tahu ianya terjadi di dalam negara tercinta aku ini.

Sebab pengetahuan tidak akan menyebabkan kita jadi bodoh atau mudah di perbodohkan. kebijaksanaan penjajah dahulu ialah mereka mencari kelemahan dan kebodohan ornag melayu iaitu MENGHORMATI ATAU MENYANJUNGI PEMIMPIN SECARA MEMBUTA TULI. penjajah nampak ini semua.

Jadi cara dia nak menjajah agak senang iaitu dengan cara pegang kepala sahaja. beri apa sahaja kepala nak. jadi bila kepala dapat apa sahaj yg dia mahu termasuk kekayaan orang melayu bawahan hanya ikut bagaikan kambing kampong.

Tapi zaman sekarang rakyat dah tahu. dan mereka mula mencari segala rahsia yangs elama ini terturup termasuk aku JAMILKUCING. tak salah kan so tak perlulah maki hamun aku. ape ko orang dapat. melainkan dosa.

TOLOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL

Raza said...

Buat sesiapa yang berkenaan tu, aku sikit pun tiada kaitan dgn projek yang dimaksudkan (projek apa?) Aku sendiri tak faham projek apa? Takkan lah bila ada saja orang komen dalam ni, maknanya dia ada kaitan dgn pihak2 yang terlibat dalam isu dlam entri ni. Ada ke aku mention nama sesiapa dan kutuk sesiapa yang komen, apa pasal pula ada orang macam nak marah je kat aku. Ini siapa sebenarnya yang berkait dlam isu ni? Terima kasih la kepada yang suka tengok dan baca komen aku selama ni. Ada juga yang baca dan tengok. Aku ingat, aku hanya komen pada entri uncle je. Terkesan kat orang lain la pulak. Sori ye kalau aku buat ko orang terkena tempias.

6803man sarawak said...

No komen..aku xtau sgt pasal sultan2 m'sia ni walaupun aku warganegara m'sia.

Ly said...

to arept said...
"sebelom tido, sama2 lah kita sedekahkan al-fatihah pada Nabi junjungan kita Muhammad SAW...."
June 28, 2012 12:30 AM

maaf menyampuk sikit, kalau boleh tukarkan perkataan 'SEDEKAH' tu kepada HADIAH kan AL-Fatihah kepada Nabi junjungan kita Muhammad S.A.W... sila rujuk sebelum membuat kenyataan... Trimas...

Anonymous said...

Berita dari negeri maju.

Harian Metro 28/6/2012

Dua beranak lembam terbiar di pondok usang


JOHOR BAHRU: Dua beranak lembam bukan saja dibiarkan tinggal merana di sebuah pondok usang tanpa bekalan elektrik dan air bersih, malah tidur, masak dan membuang air dalam pondok tidak berbilik di Kampung Sungai Rinting C, Masai di sini, sejak lebih lima tahun lalu.

Lebih menyedihkan, mereka yang berteduh di pondok yang hanya menunggu masa menyembah bumi terdesak mengutip sayur-sayuran liar bagi mengisi perut, selain bergantung kepada air hujan dan sungai untuk meneruskan kehidupan.


Selain itu, dua beranak berkenaan tinggal di pondok usang tidak berdinding di bahagian dapur berdepan Sungai Rinting, menyebabkan mereka terdedah kepada bahaya haiwan berbisa.

Keadaan itu menyebabkan mereka menunggu hujan bagi membersihkan diri, mencuci najis di dalam pondok itu dan memasak serta mengharapkan ihsan penduduk kampung untuk makanan harian.


Aminah Saat, 50, ketika ditemui berkata, dia dan anak perempuannya Norijah Umar, 21, tinggal di pondok berkenaan selepas bercerai dengan suaminya lebih lima tahun lalu.


“Kami pernah bekerja sambilan di rumah beberapa kali dengan memasang barangan elektrik, namun majikan kilang tidak berpuas hati dengan kerja kami dan menamatkan kontrak.

“Sekiranya melakukan pekerjaan itu, kami hanya menerima upah RM20 seorang untuk kerja seminggu.


“Mulai minggu lalu, Norijah bekerja sambilan di sebuah kilang perkakasan,” katanya.

Menurutnya, disebabkan kedaifan hidup, dia kerap mencari sayur-sayuran liar untuk dimasak.


Ketua Umno Cawangan Kampung Sungai Rinting, Suratmin Alwee berkata, pihaknya terkilan melihat keadaan dua beranak yang tinggal di pondok usang itu tanpa bantuan ahli keluarga mereka.


Menurutnya, sebelum ini, dua beranak itu dibantu bekas suami Aminah.


“Bekas suami Aminah langsung tidak menjenguknya mahupun mengambil tahu keadaan mereka selepas bercerai.


“Selama lima tahun ini, pondok yang tidak mempunyai bekalan elektrik dan bekalan air menjadi tempat tinggal mereka. “Mereka mandi dengan air masin dan memasak menggunakan air hujan. Selain itu, mereka kerap terputus bekalan makanan kerana hanya mengharapkan bantuan penduduk kampung terutama pengusaha warung makan berhampiran,” katanya.


Suratmin berkata, dia difahamkan Aminah mempunyai adik-beradik yang tinggal di sekitar bandar raya ini, namun mereka tidak membantu dua beranak itu. “Kami simpati melihat keadaan Aminah dan anaknya kerana tinggal di pondok yang bocor dan lantai berlubang.


“Kami khuatir mereka diancam ribut hingga boleh membahayakan nyawa,” katanya. Sementara itu, Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Permas Jaya, Datuk M M Samy berkata, pihaknya akan menyalurkan bantuan sesuai kepada Aminah dan anaknya secepat mungkin.


“Kami baru mengetahui keadaan dua beranak itu dan bersimpati terhadap nasib malang mereka,” katanya.


kesimpulannya, rakyat nak makan pon susah,tapiiiiii,,,,,,,,


hang jebat

Anonymous said...

BRO JAMIL,

AKU SOKONG PENDAPAT KO



HANG JEBAT

KepalaAngin said...

Best syiot blog ni....mudah2 han byk lagi pembokaran dgn bukti nyata dikuarkan ole uncle. Wa caya uncle ni ade 'power'.

Gua Sokong Uncle said...

sultan atau raja bukanlah wakil Tuhan di muka bumi ini jadi soal daulat dan kemuliaan adalah rekaan manusia yang jahil serta menduakan Allah. Aku nak sangat melihat keturunan raja nie terbakar dalam api Neraka Jahanam! Kalau sultan melaka yang terakhir telah ditikam mati di bumi johor, biarlah keturunan temenggung yang mengaku raja ini pula dihukum di Neraka Jahanam! Dasar pemakan harta anak yatim! Hari ini orang boleh takut dengan engkau, belum tentu kamu akan diampunkan di Akhirat kelak!

Anonymous said...

Hehe.........

Anonymous said...

Alfatihah...
Salam arept,,"mat salih" ni mmg mcm ku kenal lenggang lenggok dan ego tulisannya..haha,,ingatkan berani beno...hahaha.

Anonymous said...

Haha,,we all love Tun Dr Mahathir..

honey said...

caya bo...berani kerana benar.

honey said...

korek jgn tak korek.....dah lama bengkak hati ngan kerabat ni.

anak johor said...

mana la pegi arept ni...
semalam menyalak bukan main lagi.
lu blah la.sembang "pum pang pum pang"
habuk pun xde

Anonymous said...

terbaikkkkk!!!! Bongkar lagi

silent stroker said...

yebedabedoooo....
aku rasa arip tengah jalankan duty sebagai penjilat tegar...jap lepas office hour dia meroyan la balik nant..

Anonymous said...

....and Justice for ALL. Blog uncleseekers memang BEST.

Mak Nyah said...

Salam Arept
Ni mak ni...
Mana awak ni... tidur lagi ya...mungkin la sebab tidur sambil selawat...

pokbah said...

arept ko dah goyang ke sbb ramai sgt hentam ko?tu lah lain kali nk ckp tu kna la beralas skit...jgn main sdap mulut ko jer...kn xpasal2 kna hentam..kot yer pon jgn tujuk sgt la lu tu kaki jilat SI...puji die tinggi mana pon kalo die bg lu mkn xpa gak..

Delima Merah said...

gah 1Malaysia Johor negeri maju. Sultan pulak miliki lebih 400 kereta mewah, siap dgn private jet. Harta berbillion ringgit, 21 keturunan x abis makan.

Ada lagi umat negeri Johor yg idup melarat, nak makan pun mengharap belas ihsan org kampung.

Mana Raja berjiwa rakyat yg arept canang2 tu? mana TMJ cicak mengkarung yg bongkak sombong dgn harta dan kemewahan tu?

Damirull said...

pOKBAH.

Jangan la marah si arept tu. tak pe la biarkan. kebanyakand alam ni dok hentam , sindir, kutuk, tanya pasal istana si arept pulak sorang sorang bela istana biarkan la. kesian die. jangan la maki hamun dia. ok bro.

Jeebond said...

Bodohnya rakyat Johor yg setia membuta tuli sayangkan sultan. Ini bukan zaman sultan melaka lah mangkuk!...

Unknown!!!! said...

kebenaran telah terbukti dgn kaji selidik, teruskan perjuangannmu wahai uncle. jgn ingat kami rakyat , satu kaum satu agama xpandang gerak-geri sultan. kelentong sultan n mkn haram harta. bangga dunia, jahanamlah akhirat! Dasar lupa diri akan rezeki yg Allah berikan..kelak ditarik segala kenikmatan dan tamakhalobamu wahai sultan!

Sekian.Salam.

Anonymous said...

kebenaran telah terbukti dgn kaji selidik, teruskan perjuangannmu wahai uncle. jgn ingat kami rakyat , satu kaum satu agama xpandang gerak-geri sultan. kelentong sultan n mkn haram harta. bangga dunia, jahanamlah akhirat! Dasar lupa diri akan rezeki yg Allah berikan..kelak ditarik segala kenikmatan dan tamakhalobamu wahai sultan!

Sekian.Salam.