Kenali mereka

Saturday, June 23, 2012

Sultan Johor Atau Kerabatnya? (Part 44)

Sultan Johor Atau Kerabatnya? (Part 44)


Perbezaan diantara Sultan Kelantan dengan Cicak mengkarung



Hi Mail si cicak mengkarung,
Tahniah sebab berpakaian macam usetat. Boleh tak aku beri tip sikit kat ko. Kalau orang tanya apa hukumnya menjilat faraj isteri. Ko jawablah macamni...

"Boleh tu boleh aar tapi masinlah sikit.."

Muahaa...


Underwear ada pakai ke? Tak kan berdiri jer. Luar dah elok tu bro Mail dalam camner?

Mail, lu bajet hot lah konon. Podah macam kimek

 Mail, lu dah macam AYAH PIN...!

Antara permata dan kaca...

Mail, pesal muka lu ketat memanjang? Mental aper?

Mail, serius wa cakap lu, muka lu ni kan macam mengundang pelempang orang.

Lu pikirlah sendiri



Part 62 - Johor military (JMF) relevan atau tidak?
Part 63 - Rakyat johor anjing?
Part 64 - 
Part 65 - 
Part 66 - Kesimpulan - Tutup kedai

58 comments:

Anonymous said...

Betul la uncle...kalau ikut hati aku nak juga terajang muka dia ni...bongkak benor muka....macam syial... tapi apa nak buat dia anak raja, banyak bodyguard...

Anonymous said...

pergh uncle lu memang gila siot.wa respek gila sama lu. memang hati kering wa cakap lu.walaupun ada artikel lu yang wa tak setuju tapi kalau nak ungkap kebenaran camni wa sapot lu bai.lu memang berani la uncle. misti payung lu besar giler ek? good luck to you uncle.raja adil lagi ku junjung raja zalim gua harap mati rentung - panglima keling

Anonymous said...

muka tak dak seri langsung

Anonymous said...

siyes aku pon x bole blah bile tgk muke dia. rase cam nak tapak je ngan kaki aku ni. mmg muka wat hati org panazzzz.

Anonymous said...

moga Allah sentiasa merahmati Sultan Kelantan dan moga dia dapat jodoh dan zuriat yang soleh/solehah.

Anonymous said...

Wah...giler babi la..xsangke lak sultan kelantan nye rendah diri mcm tu sekali..sblm ni dgr citer dr bdk2 kelantan je..tp xpernah tgk la pic..yg time pakai seliper croc sarungkan sendiri tu mmg betul buat aku insaf..kimak kasut ngan stokin pun nak org pakaikan? aku xtau la...klo wujud lg citer2 dongeng raja2 baju ade org bukak kan.., pakai korset pun org ikatkan..pui sultan johor..!!! - Kesatria Berulat

Anonymous said...

lu memang berani la uncle..

zelmey said...

Tak tau apa lagi nak cakap dah ... hanya .... muahahahhahaha

Lu pikiaq la sendiri ....

cicit kiyai salleh said...

muka anak sotan johor macam bangsat, muka komunis cinpeng pun boleh senyum. bersalam dgn org tak beradap , tak tengok muka kita pun, main hulur tangan jer buat muka serius cam babi sakit pipet.

kalau sifat perangai korang istana johor ni boleh berubah macam sultan kelantan, hari-hari rakyat berdoa agar ko dgn bapak ko dilindunggi allah.

tapi kalau cam ni punya muka bangsat sombong . 1 minggu sekali sembayang jumaat nak doa kan ko sekeluarga ...kirim salam lerrrr.

korang sendiri tak mendoakan utk rakyat. kita pulak terhegeh-hegeh nak doakan ko sekeluarga yg hari-hari enjoy minum air kencing iblis.

Anonymous said...

Uncle lu tak takut ke org johor dah nak buat laporan polis?kalau perkara yg benar buat apa nak takut kan?tp gua percaya lu berkata benar kalau tak takkan sebegitu berani lu kasi bongkar semua cerita dlm lu punya blog,gua bnyk respect sama lu la uncle... May god bless you!-Mee bandung

Anonymous said...

Salam bro....Bg post wa kuar abg sayang ku,

Wa pun menyampah tgk muka mamat ni,kadang tgk ada mcm muka pelakon fantasy island 'Hervé Villechaize' gak,nasib pelakon tu ensem lg,fazura aka ellie yg tersayang tu pun poyo aja now,bila dijilat bukan rasa masin aja,bau sotong kering pun ada,kekeke
We all support lu,wa promot blog lu ari2 kat fb,srh mobtv cover lu lah,bkn xkenal producer nye kan, :)

Keep up the gudwork

Anonymous said...

Mana uncle ni pergi senyap je.. mana smbungan part 44?jenuh mnunggu nih tak sabar nak tau cite slnjutnya

Anonymous said...

Esok2 negeri johor akan jadi mcm negeri melaka yg tak ada sultan!

Leftenan Komander Roy Mustang said...

Sultan kelantan x pernah meminta tulis DAULAT TUANKU pada sepanduknya.

Anonymous said...

elok ler negeri johor ni tak der soltan macam melaka, kalau ada pun apa gunanya pada rakyat?

org melaka x der soltan pun boleh hidup damai bahagia, ekonomi org melaka lagi maju dari johor. homestay dan hotel tumbuh macam cendawan.

tiap kali cuti sekolah melaka jadi tumpuan pelancung. rakyat melaka dapat jana ekonomi.

johor??? soltan dgn kuncu-kuncu yg kenyang buntang, untung berbilion $$$$ cempak kat rakyat baru berapa sen dah kecoh.itu pun nak kena jadi penjilat tegar soltan baru dapat.

Anonymous said...

Untung sultan jhr dan TMJ,dapat pahala free2,lagi banyak org umpat & keji dia lagi banyak pahala dia dapat..yg mengeji plak dapat dosa..pahala plak hilang..

ER-6n said...

Kasi hantam kaw2 sama dia bro. Apa depa ingat selama depa MAKSUM sangat ka?

Anonymous said...

adoiii, bila kita tanya hal-hal pasal tuduhan terhadap Sultan kat blog KesultananJohor, admin blog tu delete semua komen kita.

Macam mana kita nak tau hal sebenar, kalau diorang asyik berdiam diri & delete comment pertanyaan2 kita ni???

Anonymous said...

uncle boleh tak ceritakan kisah benar pasal prebet adam, xtau mana cerita yg betul, banyak benar virsinya.

Anonymous said...

uncle..
mse almarhum sultan iskandar masih hidup..mke almarhum lg nmpk grg dr tmj rsenye..
awat uncle xckp uncle rse nk lmpng jek mke almarhum tu..yg kata nk kaki toe..npe xrse nk kaki jek almarhum sultan iskandar mse die msih hidup dulu..
jgn jadi jaguh dkt snie jek...
jpe dpn mata mngigil lutut..
sng mcm nie laa,bila hati da xsuka,gula yg manis pon rsenye pahit,permata pun dianggap kaca..
fikir2kn lah brsme..

Anonymous said...

dr mnghntam begini,baik kita doakan supaya keluarga diraja nie boleh brubh mnjd yg lebih baik..
dr mengutuk,mengeji dpt dosa adalah..
at least,berdoa kita gak dpt pahala..

Anonymous said...

Kalau depa nak wat laporan polis,kira ok ler tu,misi uncle naik satu tahap..kalau bawak ke court naik lg,pas tu kalu undg2 terhadap soltan di upgrade lg,raja yg zalim dan boros dihukum...maknanya misi uncle berjaya...yeaaaa..sokong uncle..hidup uncle.

Anonymous said...

uncle ni orang kelantan.. yang majoriti sokong ni pun confirm org kelantan.. ramai lagi anak2x sultan perangai lagi teruk asal tak hentam.. Tengku temenggong yang kawin dengan manohara tu? baik sangat ke?

Jangan la semangat kekelantan tinggi sangat..

Anonymous said...

Ala..pelan2 la..aku tahu uncle simpan byk rahasia..ko nak tahu pasal siapa,nanti2 lah..kalu citer raja johor ni tamat nanti uncle citer la yg lain plak.. Ish! Mana entry 45 ni..aku dah sasau ngan blog uncle ni..

Anonymous said...

Uncle is from johor!

arept said...

habib lah & the gang....

utk pengetahuan smua, uncleseekers ni cuma pencerita/penulis dlm blog ni & dibantu oleh kuncu2 nye... jgn x percaya dibelakang dia ada si kamal hisham yg bagi smua source & inti cerita, di belakang si kamal ni pulak ada zanariah.

zanariah cocok kamal, kamal pass kat uncleseekers, habib lah & kuncu2nye dibayar, jadi dia kene jln kan tugas dia seperti perjanjian setan mereka. kalo kita tgk dr part 1 smpai skrg, kenapa cuma SI & TMJ saje yg di aibkan? sedangkan tajuk dia Sultan Johor atau Kerabatnya. mane cerita kerabat yg lain?? mane cite si majid?? jamil kucing kurap tu tentu sgt tahu cetita si majid ni tp oleh kerana si majid ni ank kepada si zanariah so hilang la cerita2 dia. utk pengetahuan smua ,zanariah ni dr dulu lg mmg pengkikis harta sultan johor, tanye la dayang2 & pekerja istana, smua harta simpan kat klantan. dia selalu berangan zuriat dia dpt jadi pewaris tahta (majid) tp dia lupa johor da lama ada undang2 tubuh yg mane ank lelaki pertama saje yg layak jadi pewaris tahta. johor sejak zaman almarhum sultan ibrahim dulu dah ada logo SI yg mane bakal pewaris sultan harus lah bernama dgn permulaan huruf 'I', sbb tu nama2 sultan johor mesti bermula dgn I, ibrahim, ismail, iskandar, tapi majid??

mungkin da jadi resam org kelantan, bila berhijrah ke luar negeri, dia akn carik harta sebyk mungkin utk dibwk balik ke klantan. hingga lah smpai satu kemuncak zanariah kene cerai sbb nk jual tanah kat tyrsall s'pore dgn nilai RM2b, akibat dr tu, tanah tu almarhum trus tukar milik ke TMJ. kalo kita perhati entry psl sultan johor ni, kebanyakannye berkisar psl harta & dengki. bila almarhum mangkat, mungkin zanariah x dpt ape yg dia angan & impikan selama ni (harta2) dia cocok la si kamal ni utk dpt kan bahgian dia, kamal pulak dah wanted, jadi smua bende ni berlaku selepas kemangkatan almarhum. satu per satu berlaku hingga la si kamal ni x bole tahan & trus lari.... bende ni sebenarnye isu dalaman istana tp si kamal dah jadikn bende ni busuk...

so punca segala nye bende ni meletop adalah dr zanariah & mungkin juga nora. kamal jd mangsa & uncleseekers jugak kepanasan....

SI mungkin teruja nk tau ape lagi entry seterusnye.... Si juga bkn jenis kalut nk serang balas mcm ape yg terjadi sblom ni psl nizar, org2 politik je yg sebok besar2 kan isu....

pada yg x tahu motif serangan kamal hisham dgn mengunakan blog uncleseekers ni, harap kaji & selidik.

negeri johor x sama dgn negeri2 lain, johor da lama independent sblom ada Malaysia.

Anonymous said...

Arept..
Ko ni bercerita ke buat2 cerita.???

Raza said...

Kadang2 bila pikir balik ada benar jgk kata2 si Arept ni...

Anonymous said...

Mana pergi sultan melaka ?

Anonymous said...

@arept

Bro, awak tulis macam-macam tapi bukti mana? Penyata kewangan mana? Mana bukti rm2billion? takda hitam putih pun...

Tapi kalau Uncle Seekers, walaupun dia tuduh macam-macam TAPI dia paparkan bukti.

Bro arept apa ada? Sembang kencang macam tin kosong saja ;)

Bodyguard arept said...

betul kata si arept..aku kenal sangat si arept nie..dia bodyguard SI..tu sebab entry uncle senang jer dia balas pukulan servis..apa raaaa

akmal said...

Uncle, lu mmg zalim punye insan.. lu taruk aa butang 'like' sebab wa nk tekan seribu kali..

JAMILKUCING said...

Salam Areap .

Tak kisahlah ko panggil aku kucing kurap ke ape. kenapa pulak aku nakc erita pasal tengku majid. sedangkan apsal TMJ DAN kEBAWAH DULI SULTAN PUN AKU TAK CERITA. tolong la bro. tengok ornag la. aku bukan jenis manusia tikam ornag dari belakang.ok tegur memang aku tegur. taks alah kan.

Tapi nak bongkar rahsia rahsia yg aku tahu sorry la. tapi aku bukan penjilat dna pengampu mcm ko sampai tak nampak salah langsung. semua di dunia ni manusia bro. manusia.

Pasal ex sultanah ke. majid ke. harta ke kamal ke i am not intersted to know. ok.jadi sesiapa pun tak payah lah cabar aku cerita apa apa pasla dalam instana. sebab ia dha terkubur dalam hati aku,.

Anonymous said...

soalan cepu Emas..
kenapa uncle ckp klu si kamal hisham tu dgn sultan johor berbaik die akan delete segala tulisan die dr part 1 smpai part 44 nie..?
adakah si uncle da dpt duet dr kamal hisham utk buruk kn sultan johor..?
fikir2kn laa..
senang macam nie..
xda org nk buat bnda free laa..
sumenye psl DUIT..

Anonymous said...

dr awal aku dah tau dah uncle mmg ada kepentingan psl pendedahan ni. x de org nak buat keje free la bai.. dan aku yakin kes kamal dgn uncle ni just lakonan jerk.. tp tu cerita lain.. cerita sbnr psl kerabat J dlm blog uncle ni plk 1 cerita lain.

uncle kalo berani kuarkan la komen aku ni. hehehe....

Anonymous said...

untuk arept

diam la setan

hahahahha

JAMILKUCING said...

Salam semua.

Malam ni aku free jadi aku baca semua komen komen dari page 1 sampage 44 , macam macam aku jumpa ornag kutuk aku. adoiii. ada yg guna nama JAMIL BERUK, JAMIL KUCING KURAP, JAMIL BODOH , JAMIL BABI. yg ko ornag marah sangat dekat aku apesal. AKU KUTUK MAK KO ORNAG KE. AKU KOREK LUBANG MAK KO ORANG KE. jawabnya tidak kan.

Jadi ape masalah ko orang. tolong lah tak payah dok pretanding hipocrite la. ada yg kata SANGGUP MATI KERANA SULTAN. aoi kalau baginda dnegar pun aku rasa baginda ketawa. WHAT ARE STUPID zaman ni sanggup mati kerana ornag. kerana ibu sendiri tak bahalol.

Pengalaman aku berbelog , dan berfacebook. aku tengok yg selalu membalas back up istana hanya 2 orang iaitu TMJ DAN SEORANG LAGI TENGKU IDRIS. dulu tengku IDRIS selalu komen di blogs aku guna nama Pendekarjohor , tapi bila aku dapat trace dia tukar yg lain plak.

Aku tak belajar di oversea sebab mak bapak aku taka da duit.kami tak rampok harta harta orang. jadi aku belajar di malaysia je. tapi jgn ingat kami belajar di malaysia kami bodoh pasal internet. leaps tu tengku IDRIS dah tak masuk ko0men.

TMJ pulak setahu aku dia suka balas komen di twiteer , tapi aku tak leh join sebab TMJ dah block aku. sebab aku basuh beliau .sebab tak balas twiteer aku beberapa kali. aku kata dia sombong.

Jadi dalam ni pun yang dok pakai nama anoy atau yg bernama tu ada kemungkinan mereka juga. aku tak tuduh ok. tapi sebagai orang yg pernah berinteriaksi dgn mereka dalam internet. aku rasa dia.

Jamil Tenok said...

Abang Jamil ke kita kan adik beradik. Kalau TMJ block buat la account lain abg Jamil Kucing.

Ikhlas Adikmu,
Jamil Tenok

Anonymous said...

arept....
ko ni ke yg repot pasal kamal sampai dia jadik wanted sekarang ni...tapi yg pasti ko la tukang supply..& cuci mangkok tandas..?? paling nyata, jika ko la arept cina tu....?? sudah2 lar nak menjilat..yg byk guna nama SI ko lah, sampai nak bayar bill takmo beratur,byk cete ko masa kerja kat gerbang dulu...tak abis2 guna nama sultan (Nak mengorat pon jual nama), sampai org tengok buruk ko, dlm ati org agak sultan pon sama...INI LAH DIA PENGAMPU YG HARUS DISINGKIRKAN...kena halau masuk balik jilat montot ADC

Anonymous said...

kalau dah ada fakta...lantak pi la uncle dapat bayaran ke ape....yang penting benda betoi...kalau fitnah hang saman la...aku bukan apa, ni bak kata DR MAZA...jiwa feudal...sampai buta terus...

budak kampong said...

@JamilKucing

setuju. mmg ada beberapa komen backup SI dan TMJ yg melambong2 dan sgt loya bile membacanya. aku pon rase tu sebenarnye dtg dari TMJ & pencacainye. Takpe. at least, diorg pon nak bersuara gak bela diri sendiri. ikut cara demokrasi gitu. hihi

p/s aku rase yg kutuk guna mcm2 nama Jamil ni adalah dtg dari org atau geng yg sama. kawan lama ko kot :P

Anonymous said...

Lebih baik negeri johor xde sultan dari ber sultankan orang yang kaki rasuah. Semua harta mahu dikautnyer.. Bile depan rakyat pandai berlakon plak tuh...

kampung istana said...

Arep

pasal hal keluarga kerabat nak rebut harta tu soal kedua,

tapi yg aku meluat tu abg yem dgn mail serta penjilat istana terlalu angkuh sombong dgn rakyat .

cuba ler belajar turun ke tanah tampa protokol.
cuba-cuba ler belajar dekat dgn rumah allah,
buang-buang ler minat pada air setan,

kami semua mesti terasa lebih sayang pada abg yem .

yg ingin mengetahui said...

assalamualaikum.korg semua xpelik ke mne uncle dpt dokumen nie semua..dokumen2 penting mcm nie hanya seorg lawyer jek yg boleh pgg..
dan dokumen nie jtuh kt tgn uncle pon knfem ada org dlm nk sabotaj SI..
maaf,tapi aku rasa uncle ni bersekongkol ngn si kamal tu..
kamal cuba cover yg die xda kne mngena ngn uncle dgn suruh uncle kutuk die,tp knape bila si kamal ngn SI berbaik si uncle nie nk dlete laa semua post dr part 1 smapai part seterusnya..
mungkin saya nie muda lg,tp saya pye akal utk berfikir secara logik..
sekali lagi maaf jika tuduhan saya nie salah..
mcm uncle jgak,saya nk seek the truth..klu uncle rse uncle diphak yg bnr,uncle buat pengakuan bersumpah yg uncle xda kne mngena dgn si kamal tu..
hnya skdr cdgn..

Anonymous said...

bila rkyat johor da buat report polis,saya nk tgk gak brape rmai yg brdri dblkng uncle mmprthnkn tndkn uncle nie..jgn sekadar sembang di comment jek..bila tiba masa,cm haram masing2.

Anonymous said...

Harap harap lagi ramai datang pun ok nak buat report ttg uncle, mungkin bila report dibuat sebenarnya bagus, jadi uncle boleh tunjukkan bukti dan keluarkan semua penyelewengan Sultan. Jangan nak ugut atau takutkan org lain dengan berkumpul ke nak berarak ramai ramai buat report. Ini zaman IT lah, kau buat report kau beri peluang untuk lebhih banyak skandal Sultan didedahkan. Lagi satu apa nak takut, kebenaran tentang jenayah keluarga diraja Johor memang jelas. Dari asal keturunan lanun, cuma pakai baju cantik sikit tukar nama jawatan jadi sultan, perangai, hasad dengki, zalim sama je mereka ni. Baca sejarah wahai pembodek, sejarah tak tipu tapi kelurga diraja Johor dan pecacainya nak cover penipuan, kau tunggulah lagi banyak akan keluar hingga semua rakyat tahu betapa zalim dan busuk nya Sultan dan kerabatnya

Anonymous said...

kau ingat uncle tu pengecut ke?????

dia buat, dia berani tanggung punya!!!

dia pon tak pernah suruh kita back-up dia....anak pak habib tu!!!!

sapa berani jentik???

semua ahli politik pernah kena pedang sama dia... menikus semua tau!!! even tun M, slow ngan pak habib...

wa rasa...sekali ada pak habib, uncle tetap cool....steady uncle!!!!

steady pak habib!!! anak pak habib memang JANTAN!!!!

JANTAN????? jantan keparit....bini dah tak ada....pacucing ajer ler....hahahaha

Salsabila said...

Salsabila
Nape muka pun nak jdkan isu.. Kan setiap manusia ade raut muka tsendiri, raut wajah muka tmj sebijik mcm almarhum Sultan Iskandar.. Xpelik pun.. Dan 1 lagi, buat apa nk bezakan sultan kelantan dgn tmj.. Kan umur mereka jauh beza... Sapa dalam dunia nie tak pernah muda...uncle pernah muda?pernah marah wartawan interview uncle?sendiri mau ingatla uncle yer...sampai halau wartawan dtg pejabat???

Salsabila said...

Salsabila
Nape muka pun nak jdkan isu.. Kan setiap manusia ade raut muka tsendiri, raut wajah muka tmj sebijik mcm almarhum Sultan Iskandar.. Xpelik pun.. Dan 1 lagi, buat apa nk bezakan sultan kelantan dgn tmj.. Kan umur mereka jauh beza... Sapa dalam dunia nie tak pernah muda...uncle pernah muda?pernah marah wartawan interview uncle?sendiri mau ingatla uncle yer...sampai halau wartawan dtg pejabat???

Salsabila said...

Salsabila
Nape muka pun nak jdkan isu.. Kan setiap manusia ade raut muka tsendiri, raut wajah muka tmj sebijik mcm almarhum Sultan Iskandar.. Xpelik pun.. Dan 1 lagi, buat apa nk bezakan sultan kelantan dgn tmj.. Kan umur mereka jauh beza... Sapa dalam dunia nie tak pernah muda...uncle pernah muda?pernah marah wartawan interview uncle?sendiri mau ingatla uncle yer...sampai halau wartawan dtg pejabat???

Salsabila said...

Salsabila
Nape muka pun nak jdkan isu.. Kan setiap manusia ade raut muka tsendiri, raut wajah muka tmj sebijik mcm almarhum Sultan Iskandar.. Xpelik pun.. Dan 1 lagi, buat apa nk bezakan sultan kelantan dgn tmj.. Kan umur mereka jauh beza... Sapa dalam dunia nie tak pernah muda...uncle pernah muda?pernah marah wartawan interview uncle?sendiri mau ingatla uncle yer...sampai halau wartawan dtg pejabat???

Salsabila said...

Salsabila....post laaa kalau gentle sangat....
Nape muka pun nak jdkan isu.. Kan setiap manusia ade raut muka tsendiri, raut wajah muka tmj sebijik mcm almarhum Sultan Iskandar.. Xpelik pun.. Dan 1 lagi, buat apa nk bezakan sultan kelantan dgn tmj.. Kan umur mereka jauh beza... Sapa dalam dunia nie tak pernah muda...uncle pernah muda?pernah marah wartawan interview uncle?sendiri mau ingatla uncle yer...sampai halau wartawan dtg pejabat???

Anonymous said...

salam You all.
- I rakyat Johor, hanya nakkan keadilan. Misalnya, tugas sultan/TMJ sebagai ketua/future Agama dan adat istiadat Melayu...mana tugas tersebut.
- I tengok rakyat Melayu Islam semakin terhakis dengan agama mereka. mana tugas pemerintah?
- Sewaktu murtad berluasa, gugur anak bertaburan, zina bermaharaja lela etc..mana orang yang kita harapkan? nak harapkan BN...?sudah la...

Anonymous said...

""Anonymous said...

uncle ni orang kelantan.. yang majoriti sokong ni pun confirm org kelantan.. ramai lagi anak2x sultan perangai lagi teruk asal tak hentam.. Tengku temenggong yang kawin dengan manohara tu? baik sangat ke?

Jangan la semangat kekelantan tinggi sangat.."""lembu laa dia ni..mesti 1st time baca blog uncle..

omar said...

simpati dg tmj..
melihatkan gambar atas dan kedua tu aku dpt rasakan yg beliau pun ada naluri seorang insan yg baik..Insyallah..
agak terkejut dg koleksi2 kereta istana..
jika berapa byk keburukan yg dihamburkan harap2 ini akan menjadi titik keinsafan kpd kita semua sbg hamba..hamba yg kerdil..
terutamanya kpd mereka2 yg kaya2 dan berkuasa ttp sombong dan angkuh..yg masih ramai lg diluar sana..
insaflah sehebat manapun kita..seberapa kaya dan kuasanya kita..namun kita tidak dpt lari dari qadha dan qadar ALLAH ..
seberapa ramaipun pengiring tentera kita tp tidak menjamin keselamatan kita..kecuali keselamatan hakiki dariNYA yang maha besar..
sbg contoh Gadafi..Saddam..Mubarak..dan mungkin ramai lg..mereka2 ini amat berkuasa disisi manusia..tp ALLAH maha segalanya..cuma pemimpin dajjal2 barat yg agak selamat didunia..munkin mereka2 ini lebih bijak dari pemimpin2 arab ini..
tiada siapa yg maksum kecuali para Anbia'..
aku doakan semoga ALLAH memberi hidayah pd TMJ menyusuli sultan Muhammad v..
rakyat jelata pun harus membantu beliau kejalan yg yg diredhai..
amin..

silent stroker said...

kesian aku tgk salsabila meroyan...
ko ni bodo arr...komen kan kna apprve dlu baru keluar kat post.ko ingat si uncleseekers ni xda keja lain ek???
kna mengadap 24 jam pc dia semata2 nak apprve komen..hahahahah

pecinta wanita said...

cmna la org xmenyirap ngn lu mail..tgk muka pon dah mintak kaki...mesra rakyat konon,kalo kasut pon org yg pakai kan ap bnd tu??
nasib celah bon*** ko tu basuh sendri..

Anonymous said...

salsabila,

ko cintakan TMJ ke?
nape umur jadi isu plak, aku tanya ko balik,
sultan kelantan masa sebaya TMJ dulu gitulah jugak sifat dia, xbubah pon..

lagi satu,
ape,
kalu muda cam TMJ kena prangai macam tu laaa yek?
dah 'tua' cam sultan kelnantan baru gi masjid?

betul ko sibodoh pencinta TMJ