Kenali mereka

Thursday, March 8, 2012

Sultan Johor Atau Kerabatnya? (Part 5)

Sultan Johor Atau Kerabatnya? (Part 5)

“Time shall unfold what plighted cunning hides, Who covert faults at last with shame derides”
William Shakespear

Gulfstream IV

Sikorsky S-76B

Benarkah Ku Yem Rampas Pesawat Almarhum Sultan Iskandar?

1. Benarkah Ku Yem paksa Peguam Kamal Hisham Transfer 5 pesawat Al-Marhum Sultan Iskandar kepada nama Ku Yem?

2. Benarkah bila peguam taknak subahat, Ku Yem suruh orang lain buat Agreement backdate ke tarikh 02 Nov 2009 kononnya Al-Marhum dah kasi 5 pesawat tu kepada Ku Yem sebelum meninggal dunia?

3. Benarkah Ku Yem paksa Peguam Kamal Hisham tandatangan sebagai saksi kalau tak …?

4. Benarkah peguam Kamal Hisham tandatangan hanya sebagai Pesuruhjaya Sumpah yg saksikan tandatangan ornag lain?

5. Benarkah Stamping Agreement tu tarikh 03 Mac 2010?

6. Benarkah Ku Yem guna Agreement palsu tu paksa Pengarah DCA luluskan transfer?

7. Benarkah Tunku Zanariah, Ku Majid dan semua adik beradik Ku Yem Melopong?

Klik imej lebih besar

Klik imej lebih besar

Klik imej lebih besar

Klik imej lebih besar


Apakah Dato' Ali sesuai memegang watak Peter Pettigrew?


Yang Maha Halia, Lord Voldemort
Sukati akulah...bapak aku yang punya harta. Yang korang sibuk pehal?


YUCK FOU!
Datuk Baljit Singh Sidhu (lawyer for Southern Ads)

Bersambung...
Part 6 - Rampas kereta dan duit anak yatim?
Part 7 - JMF Mafia Johor? (Pengganas, rampas meriam, tulang belakang Ku Yem, naik tocang, , bangang, rampas tanah wakaf?)
Part 8 - Kandang Buaya?


Part 62 - Johor military (JMF) relevan atau tidak?
Part 63 - Rakyat johor anjing?
Part 64 - 
Part 65 - 
Part 66 - Kesimpulan - Tutup kedai

45 comments:

siti selamat said...

Lu tau apa Baljit?
Buat PC cakap pun terketar-ketar.
Kita tunggu tengok nanti siapa yang kecut perut.

si bongkok said...

Allah selamat kan lawyer Kamal..bagilah dia keadilan sewajarnya, dia dh cukup terseksa!!!!

cik puan said...

Kelakarnya PC si Baljit ni, tak logik langsung!org masuk youtube dia pun nak youtube jgk, gile glamour lah tu!

Anonymous said...

BELIAU PERLU SEDAR YG ALLAH LEBIH BERKUASA...PANGKAT DAN DARJAT BUKAN UNTUK MENINDAS OR DO WHAT U WANT TO DO...terang menerang menunjukan en kamal hisham nyatakan kebenaran bersertakkn bukti...so tak sebab nak says dia melarikan diri...hope en kamal perjuangkan kebenaran n keadilan...wasalam

Anonymous said...

Tak sabar nak tau kisah selanjut ya !!

Nicki said...

Tak sabarnya nak tau kisah selanjutnya

sarjit singh jb said...

Sedih lah bila en kamal bagitau cerita yg sebenarnya ada pulak ahli jemmah istana nak saman dan report polis, knp kerajaan tak siasat apa yg en kamal luahkah, kita jgnlah pilih bulu , bagi peluang peguam ni bercakap dia lawyer yg berkaliber...kita perlu lawyer mcm ni di malaysia...selamat kan en kamal

william ong said...

di harap kerajaan malaysia bagi tumpuan pd luahan lawyer kamal, knp semua berdiam diri, minta Perdana menteri selesaikan masalah ini, bagilah keadilan pada beliau...dia lawyer yg berani demi kebenaran...semoga beliau selamat dunia akhirat

Anonymous said...

Uncle seekers, Bro memeng berani dan lelaki sejati, usaha bro bantu lawyer ni dan lawan raja zalim memang patut dipuji. Tak ramai mamai macam bro dan Lawyer Kamal Hisham di dunia ini. TAHNIAH. Raja adil kita hormat Raja Zalim kita dakwa dia.

Anonymous said...

PART 1
This is response to the press release by Datuk Baljit Singh Sidhu which was made on 7 March 2012 and the Police report by the Setiausaha Jumaah diRaja Johor purportedly made on 5 March 2012.
In the said press release Dato Baljit has stated that Kamal have made serious allegation by saying that he have been given threat or ugutan. Baljit also viewed my allegations as baseless, an afterthought and to cloud the entire investigation against Kamal. Baljit has also requested that Kamal first PC which was conducted by Kamal lawyer Datuk Jahaberdeen end of January 2012 be compared to Kamal recent video on youtube.
Now, I would like Datuk Baljit to look again at the PC which was conducted on 31 January 2012. In Kamal first PC, Datuk Jahaberdeen has clearly stated that Kamal could not come back because there was “a small problem”, “a background”, “certain complex background” which cannot be disclosed at the moment which gives real fear for Kamal liberty and safety. I was informed that Kamal have instructed his lawyer and his partner, Rozana that it could not be disclosed at that point of time because of the sensitivity of the issues. Anyway, the threats that were made against Kamal, the first being in September 2011 has been recorded and is being kept by Kamal in a safe place.
The recent threat about the hired hit man was conveyed by a high ranking government officer who told a close friend of him. How could Kamal not trust his close friend when he tells him about the threat?
How could Kamal lodge a report about the threat when the investigation will be conducted at the place where the pembesar is residing? The pembesar is known to meddle with the affairs of the government, be it state or the federal. How could Kamal lodge a report when even the police could not protect its own officer(ASP Fahmi) who has been transferred out of Johor to Miri but came back to do a part heard case, when in the morning he was physically fit but after lunch break coming to court with swollen eyes after being beaten by the pembesar? And another example, about 2 years ago a close relative of the pembesar(Samad Archiboll) was charged in court for beating a complainant with metal object in the compound of Johor Bahru Central Police Station in the presence of 2 police officers while the complainant was making statement. Are these not enough evidence to proof that the Johor Bahru police stations are not safe? these are just 2 examples of what the “Pembesar” and/or his relative is capable of doing.

Anonymous said...

PART 2
Please also be informed that Kamal have made several reports against the other director of the company to the police and also the Company Commission of Malaysia. Till todate, the other director/shareholder has never paid him for the transfer of his shares in Pembesar favour. Pembesar used his power and collaborated with the company secretary to effect the transfer of part of Kamal shares to him. From the informaton thru friends,all this while Kamal have kept quiet about this but now he is discussing with his lawyers and there is a possibility of taking action against the pembesar. Issues like payment of RM20,000.00 in cash monthly to Pembesar Second wife, payment of salaries to 2 of Pembesar children who have never come to work as well as purchase of cars for the pembesar’s personal use. Are they not amounting to criminal breach
of trust? But nothing happened. By the way, you know who the other director is, righ? Maybe if the administration system is in accordance with the law, without fear or favour and without bias, then only we could actually see who the real culprit is.
How could Kamal not fear for his safety and liberty when the lawyer of Southern Ads Sdn Bhd could get all the classified information from the Johor Police and clarifying all the issues on behalf of the Johor Police.
Kamal would also like to clear the air by saying that he left Malaysia before the any reports were made against him. He was in Singapore and Dubai 3rd weeks of March 2011 .
Kamal have never mention any names in his youtube video. But why the fuss of lodging report against him.

Anonymous said...

Selamatkan Lawyer kamal, dia perlukan pembelaan!Allah akan selamatkan Lawyer Kamal. Lawyer Kamal Hisham adalah lagenda Melayu baru, seorang lawyer yg berani, lantang menentang salah laku seorang sultan yang hendak menipu Harta Pusaka dan salah laku jenayah yang lain. Sebab itu dia hendak di "bunuh" dengan berbagai segi termasuk masa depannya. Tabah lawyer Kamal, rezeki Allah yg kurnia, bukan Sultan.

melayu.tulen said...

hmmm.....korang pk salah laku yang si kamal ni claim je ker? apa kes plka yang salah laku si kamal pernahbuat dulu tu?hmmmm..pandai si kamal mintak "simpati" dan "buat muka kesian"

Kau kene igt ini balasan tuhan.....diatas segala apa yang pernah kau lakukan....jgn tutup citer dgn keburukan org lain.....

dulu kau bermegah sgt dgn kerabat tuh.....semua ahli kuarga japar pun bukan main lagi megah....ye lah diaorg lawyer...pd VVIP plak....pastu skrg apa cer?.....

kalau vvip tu salah nak harta sana sini....tu harta BAPAK dia..apa kau kisah? ker kau tamak..sbb kau pun nak hasil nya sekali..apa tuh org panggil????errmmm..owh commission....

kau marah sbb semua bisnes kau di kawasan vvip tu (ye la kamal, kan negeri dia, suka hati dia la nak buat apa lagi2 pd pengkhianat mcm kau and k'ga kau yg tak sedar di untung) dah di ambik balik kan?????
kau rasa kenapa vvip tu amik balik kalau tak sebab mulut kau and propaganda yg kau buat nih....

kesian, kau marah and nak balas dendam kan sbb habis bisnes kau kene tarik balik kan...???
mana tak wei...dia dpt bisnes atas guna nama org and projek org pastu bg pada ahli k'ga dia, mak bapak, adik beradi...nasib moyang dah mati..kalau tak..haishhhhhh

Anonymous said...

Melayu Tulen sesungguhnya kau mempunyai hati yang terlalu busuk dan buta hati. sekiranya kita bersikap profesional jangan dikaitkan sakit hati dengan bisnes. Perasaan dendam kau yang membabi buta membuatkan kau mempunyai hati yang terlalu hitam susah menerima kebenaran.

Anonymous said...

@melayu tulen.... Good Job.... Hahahaha dulu tengok takde sape nk hentam si muka tak sedar dek untung ni, kau baru cuit sikit pasal perangai si setan ni ni, dan familynya yg tak pakai otak, macam la si fisheye ni pandai meniaga sampai ada brrpuluh jota. Kerana mintak 'cukai' dari ramai bisinesman johor selain 'Kelepit' duit kerabat. Ni dgr cete (14-28 Mac) pegi Mekah lagi? inilah alasan taknak balik Malaysia. Wahai PDRM cepatlah mintak Interpol tangkap si mata belolok ni cepat, hadapkan ke Mahkamah menyampah aku tengok memfinah org lain Kerana nak tutup Busuknya. Dia ni memang patut didakwa kerana Pau org da trrlalu berani, org yg rapat dgn sultan pon dia Pau..alah cuma RM20 sehari. Tapi keberaniannya sembelih duit ramai org Johor da ketara, kerana dia tau SI takkan percaya, cuma baginya meyumpah "celaka si Ali, kau punya pasal semua jadi mcm ni, percaya pulak SI cakap si Ali besi burik ni" ..katanya.....Syabas Ali kau pecahkan tembelanh Raja Pau ni (sape Ali ni eh)

Rojak said...

Anonymous march 15 10.35am
Dia pergi mekah pun jadi satu masalah pada kau.Kau pun patut kena pergi mekah buat umrah ataupun haji boleh bersihkan jiwa kau yang kacau tuu.. Ajak sekali melayu tulen + BataK yang memang hati memang busuk sama dengan kau.
Kalau kau nak sangat jadi Raja Pau kau jual pau je.. Nama Pau kau PAU ANONYMOUS.

Anonymous said...

Takut..aku takut..pakai duit haram pegi Mekah. Tapi kalau aku pergi (guna duit halal, duit gaji, bisnes halal ke, ok)...apakah yg akan ku doa???
"Ya Allah...berilah ku petunjuk, jatuhkan bala kepada org ini, jika dia benar bersalah membawa lari duit orang"...menipu orang.mengaibkan orang...boleh??
"Ya Allah ...ku pinta kepadamu, turunkan balasanmu di tanah suci ini...Barulah kita tau, siapa makan cili dia yang rasa pedas...

melayu.tulen said...

melayu.tulen

kepada anonymous yg takut nak letak nama tu (March 14, 2012 3:27 PM)aku tahu kau tu suku sakat si kamal....siapa yang hatui busuk mcm bangkai kalau bukan abg kau sendiri tuh....semua org kenal anak2 japar..selagi boleh kau nak kaut untung atas org..tak cukup kau kaut lg dr sultan..busuk sungguh hati kau org ni..semua bisnes kau namakan atas nama suku sakat kau...astaga....
org tak tahu, tapi kau tahu..semua bisnes org kau kaut ..kau curi idea2 org kau buat kononnya idea kau....

bro..gua mmg akan lantang je dlm ni psl si "fisheye" ni..x sangka gua bro lu boleh panggil dia mcm tu..kelakar la lu bro..tp gua setuju dgn lu...

wei..kalau kami nak gi umrah ke apa..kami akan kaut duit hasil titik peluhkami sendiri..bukan curi duit orang wei....
kau gi umrah beratus kali pun kalau duit tu haram, bertanbah hoitam lah lagi hati kau ti...so ini lah jadinya.......
hati busuk..

melayu.tulen said...

wahai mr rojak...
kami ni xde masalah sgt sbnrnya kalau si kamal nak gi umrah ke mekah ker...portugal ke neraka ker...
yg kami kisah kan nih and pelik sbb pergi beratus ratus kali tp mmasih buat kerja haram n makan duit haram....
so???? kau kene igt tau, mak bapak dia pun pergi tiap2 tahun, dr mana agaknya duit tu eh? kau tak takut ker makan duit haram ni?
kitaorg suka kalau dia pergi pastu blk dgn keinsafan..suka sgt sgt...
tp aku tak nmpk pun si kamal dan ahli k'ga dia ni insaf...jadi kau tak payah nak citer pasal ni....
kau tu yang jadi kuli batak adn jadi bangsa bangsat....duduk di Johor tp mencaci sultan sendiri..astaga

Johor Jati said...

aku setuju dgn @melayu.tulen dan Anonymous (March 15, 2012 11:08 PM) betul apa yang bro ckp and komen disini. Tetiba ramai pulak yang terasa bila org cuit psl suku sakat Japar ni, terasa pedas agaknya diaorg nih..... mkn cili lebih sgt tu...

Syabas @melayu.tulen & Anonymous (March 15, 2012 11:08 PM) yg lebih tahu cerita si Kamal dan k'ga dia bagaimana....
Dia nak tunjuk keburukan org sgt kan? sekarang ni mari kita ramai-ramai bg tahu sikit keburukan dia dan juga perangai dia yg tamak haloba...astagfirulahzim

Ini la pembalasan Kamal.

Anonymous said...

Teruskan usaha Kamal. JFK. Pedulikan fitnah sampah dari manusia sampah ni. Yang penting yakin pada ALLAH. Dia Maha Berkuasa dan bukannya manusia yang berkuasa

sakitidiri said...

aku dgr si Kamal ni bukan g umrah , tapi dia ke London bersama suku sakat dia and barua adik beradik dia....tah apa kes aku tak tahu la, tp aku dgr dia nak jmpa Tun M, ye la nak mintak belas kasihan dan simpati la tu. as we know si Kamal ni, dia mana boleh kalau tak berlagak kan..kau tgk la dia dah post pun gmbr dia bersama Tun.M tu....hmm....mmg hebat Tn Kamal kita ni...lawyer kan..so mesti la panjang akal nak hidup. Sponsor lagi la suku sakat dia ..pelik kan apa guna kau bwk kehulu kehilir diaorg tu?

jakijipang said...

Betul ker si Kamal ni tak pergi Umrah? ya rabbi....kata and dgr dgr pergi mengerjakan umrah...tak sangka sanggup menggunakan alasan untuk mengelak drpd blk ke m'sia untuk menyerah diri?

hmm..Kamal Kamal...tak pernah nak berubah....

buatla cara yg betul Tn Kamal.

Anonymous said...

JFK

Harap harap Tun M dapat selesaikan kes KHJ. Berdoa untuk KHJ. Biar orang lain mengata dan memfitnah. Sesungguhnya dia sedang memakan daging saudaranya sendiri.

Anonymous said...

TERUSKAN USAHA TUAN KAMAL DAN BERDOA KEPADA ALLAH. KAMI PERCAYA TUAN DI PIHAK YANG BENAR.
DAH RAMAI TAHU KEBENARANYA CUMA ADA SEKELOMPOK SPESIS YANG DEGIL SAHAJA.

JFK JFK JFK JFK JFK JFK JFK JFK JFK

antipoyo said...

kepada Anonymous (March 24, 2012 1:25 PM) : laungan Allahuakhbar lebih baik drpd laungan JFK yg sudah tentu tidak memberi jaminan kepada kau...
Jmpa la Tun M atau Agong, kalau dah salah tu tetap salah, ini cuma proses untuk minta simpati....kalau takut mati buat yg lebih afdal sepeti bykkan doa bukan tulis bukan2 dlm FB. Siapa yg DEGIL? kalau bukan si Kamal ni nak tunjuk HEBAT nak kalah kan Sultan dgn cara dia yg tak profesional lansung....
Tak dpt pengampunan terus nak blackmail org? Subhanallah...

kepada JFK : kau sendiri nmpk si Kamal ini yg memakan daging sedara sendiri, jgn kata sedara..sultan sendiri yg dia cuba makan nih....
kau cuba citer apa sbnrnya disini?

PERCAYA la pada siapa yg korsang nak percaya....tp ingat dan review balik kes ni...SIAPA YANG LARI SKRG NI? kalau tak salah kenapa LARI?

Anonymous said...

JFK

Antipoyo- Nak tanyalah kan. Agak-agak ada ke jaminan kamal nak pergi balik malaysia utk bagi keterangan? weyh, dia kerja dengan sultan 17tahun. dia tahu apa akan terjadi dan siapa magsa sebelum inipun dia tahu. Kalau VVIP tak puas hati dgn seseorg, pup pup hilang orang tu. Jangan mengelabah. aku tahu dia takkan memang selagi undang2 negara dipengaruhi oleh VVIP. Tapi akhirat kelak, Allah akan hintung siapa benar siapa salah. Mati hidup Allah saja yang tahu. Jika KHJ meniggal, aku jamin perjuangan beliau akan sentiasa diingati. allahuakbar JFK

Anonymous said...

BERITA TERBARU HANGAT, maklumat dari sumber boleh dipercayai, Waran Tangkap telah dikeluarkan terhadap "Pembesar", 2 orang kerabatnya (adik beradik) setelah Lawyer Kamal buat laporan Polis di London tentang ugutan bunuhnya. Lawyer Kamal dengan bantuan beberapa peguam Hak Asasi Manusi di London telah membuat laporan pada 22 Mac 2012.

Selain Dari itu telah ada wan tangkap awal terhadap "Pembesar" yangdi keluarkan oleh kerajaan Argentina, atas tuduhan menyeludup keluar wang sebanyak USD 1.5 Juta oleh " Pembesar", "Pembesar yang ditahan 3 hari dari berlepas keluar Argentina pada pertengahan bulan Mac 2011. Setelah diminta beberapa kali untuk ke Argentina buat statement, GAGAL hadir, Kerajaan Argentina telah keluarkan waran tangkap. INTERPOL sedang menunggu "Pembesar" pergi ke Negara-negara tertentu untu membolehkan waran itu dikuatkuasakan. MUNGKIN INI BALASAN ALLAH kepada orang yang ZALIM menganiaya Lawyer Kamal Hisham Jaafar.

badul said...

Kesian Kamal, inilah dinamakan melepaskan anjing tersepit....
Dia dpt waran tangkap org lain pun dia nak bg waran tangkap..good luck Kamal....hmmmmm....kalau ada pun duit yg dikeluarkan dr negara-negara tersebut, siapa yg menguruskannya yer? bukan kau ke Kamal? kau bengkek kan sbb tak dpt commission? tamak sungguh kau Kamal.....
Diri sendiri tak "bersih" dr tuduhan dah buat tuduhan untuk org, inila dinamakan "penakut" kesian kau Kamal....rupa-ruppanya tak gi umrah, tp bg alasan shj sbb takut nak pulang , pergi London rupanya mintak tolong org berdarah bukan melayu???!! itu darah celop punya bangsa tu Kamal...kau tak tahu ker? lu ckp tak serupa bikin la Kamal......
kalau pembesar tu pergi apabila dipanggil ke negara2 tersebut untuk dikuatkuasakan waran tu...diaorg boleh buat....lu? lu boleh buat ke KAMAL??????

Anonymous said...

badul said...
ko ad bukti ker kamal pg umrah sebab takut nak balik??cara ko cakap mcm ko hebat sangat kan...dia nak pg umrah ker nak pegi london ker suke hati dia lah yg ko nak kepoh kenapa???tak payah ko nak tunjuk hebat sangat ad bukti baru cakap..tak senyap jer takut nanti mulut ko bau longkang!!!kepada kamal be strong jangan mudah terpedaya dgn kata-kata dari manusia hati busuk macam ni...allah sentiasa bsama kamu..J'F'K....

Anonymous said...

Hah sekarang jelas bila si Bengali ini menipu, blog bigdogdotcom siarkan dokumen pasportKamal, jelas tunjukkan yg dia keluar negara pada 25 Mac, masa dia keluar tiada apa apa pun laporan polis, kerana laporan pertama yang di framed dibuat pd 31 Mac.KALAU perkara kecil pun Sultan upah lawyer menipu sudah tentu tuduhan tuduhan terhadap Kamal juga palsu.
Sultan kau ingat kau ada duit kau boleh buat apa sahaja, kau ambil harta pusaka secara penipuan, bermakna kau makan harta balu dan anak yatim, kau terimalah bala dari Allah tak lama lagu. Kau biarkan diri kau berdamping dengan anak Archibald, hampir semua anak luar nikah kerana, lahir sebeluh tarikh pernikahan bapanya(rujuk kes dispore ada salinan surat nikah)sebab tu lah kau akan jatuh, rasanya kau darah org putih tak layak jadi sultan Johor. Kau menganiaya orang sahaja.

jebat.com said...

Hahahaha....pengikut kamal ni semua dah terlalu obses sgt. ?.semua dah jadi "fisheye" mcm kamal....apapun la kan....kamal tu mmg melarikan diri so tak perlu nak tunjuk copy p/port ke apa kemla eh..cite dah basi...sila jwb soklan2 dan isu skrg jek yer....yg barua2 lain sila pk sblmberckp.....

Yg kurangajar nak pertikaikan dan perckpan yg kurangajar terhadap sultan tu, kau mmg ptt diterajang sekkali..sbb kurangajar sgt! Apa...org tua kau tak ajar ker peradaban berckp! Dasar bodoh punya org...

Anonymous said...

saudara oii kamal nak larikan diri ker aper ker yg ko nak myemak kenapa??ada dia mintak duit ko?dia main golf dgn pegawai tinggi kerajaan,jumpa tunM,paklah datang ofis dia lgi plak tu lgi nak cakap dia nak lari??dia tak penah lari dia dah atur strategi.tak lama lgi tengok lah sultan dan kuncu@pbodek akan ditelanjangkan oleh kamal.korang dadh tengok ker youtube terbaru mcm maner tengku ismail mgaku pukul kerabat n9???ZALIM BETUL EK!!!ni lah kerabat JOHOR!!PENJENAYAH SEBENAR..dah lah dari keturunan temenggun TIPU sultan hussin rampas kuasa..ni lah keturunan PENIPU!!!!

Anonymous said...

Di kg Temiang Muar, ada org gila main golf depan rumah bapa mertuanya, terperanjat bapa mertuanya hingga dimasukkan ke Hospital Muar krn serangan jantung. TAPI jika bapa mertuanya tahu sebenarnya menantunya yg bekas pemain bola yg kena buang krn jual perlawanan(agen bookie) tu dah ada isteri lagi di Medan, Indonesia tentu "GOL" bapa mertuanya. Dia ini lah sakit hati kat Kamal sejak dulu, krn Kamal tu Lembaga Penasihat Johor FA tahu cerita tentu perangai bekas pemain bola "terlampau" tu, jadi kalau komen dari dia, tak payahlah baca buang masa dan beras je.

Anonymous said...

Ada seorang lelaki , pernah jadi PA
kepada Kamal, bila nak ke outstation bini nak ikut, sanggup ambil cuti nak ikut suami. Dulu lelaki ini pernah kena tangkap dengan Kamal dan rakan kongsi lain sedang bercengkerama di pejabat dengan seorang secretary Kamal namanya "A", sejak hari itu nak kemana pun isteri mengikut. naik rimas Kamal. Bila Kamal tukarkan department kecil hati dan berhenti, bila berhenti terus burukkan Boss. Inilah namanya Nikman, dia yg banyak cerita buruk dan reka cerita dlm komen komen menghina Kamal. Kesian kat Nikman ni, macam ada masalah rumahtangga. dan "queen control"

Anonymous said...

Ada seorang lelaki , pernah jadi PA
kepada Kamal, bila nak ke outstation bini nak ikut, sanggup ambil cuti nak ikut suami. Dulu lelaki ini pernah kena tangkap dengan Kamal dan rakan kongsi lain sedang bercengkerama di pejabat dengan seorang secretary Kamal namanya "A", sejak hari itu nak kemana pun isteri mengikut. naik rimas Kamal. Bila Kamal tukarkan department kecil hati dan berhenti, bila berhenti terus burukkan Boss. Inilah namanya Nikman, dia yg banyak cerita buruk dan reka cerita dlm komen komen menghina Kamal. Kesian kat Nikman ni, macam ada masalah rumahtangga. dan "queen control"

salim said...

Hmmm...kau ni tak habis habis dgn bekas PA si Kamal tu? Apa kene mengena PA dia dgn citer dan isu Kamal yg melarikan diri ni? Cuba kau bg tahu aku mana kaitan nya? Kau jgn la sibukkan hal dia ngan bini dia, kenapa? Kau jeles ker bini dia caring sgt kat dia? Lg satu ni, aku rasa kau ni dah buat cite tunggang terbalik ni! Setahu org rmi bukan PA dia ni yg ada affairdgn staff 'A' tu....tu kan Kamal nyer scanda!tak baik ubah cite yg betul kepada yg tak betul....tentu-tentu tu scandal si Kamal smpi Kamal kene kejar dgn bini dia and kelam kelibut lari, dgr smpi tak blk rmh berhari-hari...
hmmmm.....aku tak faham la apasal kau dengki sgt dgn si ex PA ni? Kalau dah busuk tu tetap busuk,kau nak cover Kamal buat apa? Citer dah tentu betul so tak payah la kau tunggang terbalikkan...

sam lombardo said...

Kenapa kita sesama islam nak bertelagah

sam lombardo said...

Apa yang dan berlaku biar lah berlalu... Tak perlu ada rasa sakit hati dan tak perlu bertelagah. . Walauapa pun dia tetap raja kita raja yang telah di tabal kan..setiap insan tak lari dari buat kesilapan..ampun tuanku maaf kan la uncelseekers..
Uncel seekers penulis terbaik yg patut dapat pujian. .ampun tuanku

sam lombardo said...

Kamal hisam adalah peguam yang sangat di segani dan telah berkhidmat dgn istna selama ini..biar la dia selesaikan senderi lebih baik.. Kerana jika ramai org campur tangan lagi banyak tokok tambahnya..kami sentiasa mendoakan yang baik2 saja..

ikan emas said...

apa la bertelagah....aku pun nk join skali...

pocong sentap said...

melayu tulen
wa xde r bek sgt mne pon.. tp cm nyamuk lak dgr lu sound2 kamal.. mcm la lu penah tggl serumah ngn beliau..mkn sepinggan bagai.. lu nk ckp org lupe diri..omak aii.. klo lu ade wang juta2..ada kuasa... lu lupa diri ke tak ? ohoho... standart la tuh tuhan nk uji si kamal mcm tuh.. lu yg xde wang xde kuasa pon jns tiau2 org je wa tgk.. silap2 klo lu d tempat kamal.. agknya JOHOR tuh lu la yg punya kot.. lu kne sedar.. lu ka.. wa ka.. sapa2 yg xtaw hal dalam selimut si kamal ni... kite follow je citer ni.. xyah wat belagak bijak tapi sebenarnya bodoh.. klo la kamal tuh xwat ape yg lu ckp.. sesia je dpt dosa fitnah... taw x fitnah tuh hukum ape ? ish...

Anonymous said...

knp la jd manusia tu mulut xbole nak jga,Allah jdkan mulut tu bkn utk mngata org.cermin dri sndri dlu sblom cerita psl sultan & kerabatnya.diri sndri & kluarga sndri pun xtau jga nak mnyibuk hal Diraja plk.ape bola la ko ni????

JeMah Puteri Raja said...

Pakcik Bodoh ni patut di sula dan disumpah jadi batu je. engkau sendiri tak betul nak sibuk2 hal org. ko patut sedar kontroversi ko dulu. ko tu sebenarnya ada hati nak jadi raja. tu yang sebab dulu ko sibuk2 ngan kerabat selangor. Seekers konon! nko buat citer pon nampak sgt membohongnya!~

anti-freemason said...

betul ker SJ ni adalah penaung gerakan freemason. harap JAIJ dan Mufti johor siasat. FYI...freemason adalah gerakan anti-islam yabf sangat licik.