Kenali mereka

Tuesday, May 1, 2012

Zahida, Zuraida, Shafie, Shuryani dan Noor Azman

Zahida, Zuraida, Shafie, Shuryani dan Noor Azman

Isteri tua merajuk balik rumah isteri muda, kalau dua-dua merajuk ana kawen tiga. Bang Pie, baru ada 'istwo' jer. Bila nak cari 'isthree' plak?. Kak Ani, kasi settle ajelah isu ni. Abang Pie nak bertanding timbalan presiden. Kesianlah kat dia. Janganlah garang sangat. Kerana Ida punya pasal, terlepas jawatan timbalan perdana menteri kang. Saper yang rugi. Kak Ani jugaaak...Dont woory maa..u still pegang title 'Datin Seri' dan 'kakak numbeeeer 1'. Number 2 dan seterusnya hanya ble menempel title tu jerr..Lagi pun 'benda tu bukan ble luak pun & tak lebih 6 inci. Menteri paling cute dalam kabinet Malaya (spesis bonsai) mana ble sepanjang tu...hu hu

20 tahun yang lalu kawan aku ada cakap, kalau satu isteri tu biasalah, 2 isteri selalunya mesti berperang, 3 isteri perang tamat, 4 isteri aman damai. Isteri pertama dengan isteri kedua selalunya 'tak ngam' dan cuma 'ngam' dengan nombor tiga dan empat.

Isteri pertama akan luahkan perasaan dalam hati kecilnya terhadap nombor 2, "padan muka ko, dulu ko amik laki aku, sekarang ko rasakan apa yang aku rasa, orang lain plak amik laki ko!"

Isteri-isteri Salleh Yaakob gak terbaek diladang....Cayalah lu Salleh!

Kekadang aku respect gak kat 'Mr Bonsai' tu sebab masih lagi mengutamakan produk tempatan. Aku pun macam dia jugak suka minum jus betik. Hu hu

Yang paling afdal hantar surat pada Zuraidah ialah Shafie. Zuraida Rafiq tak afdal.. tapi betulke bukti ditangan sudah mencukupi? Kalau betul ada, kad besar jangan kasi keluar dulu. Kalau tak karang masak weeii..Pasang kail harapkan haruan....rupa-rupanya kura-kura yang makan umpan...

Kenapa tak siasat sekali Datin Shuryani binti Shuaib?

Mr Bonsai ni jangan main-main! Insan seperti ini selalunya akal mereka panjang. Mengikut ahli firasat, spesis bonsai mempunyai perancangan yang baik tapi perlaksanaannya selalu terbarai ditengah jalan. YB Zuraidah, kes
Azmin Ali jangan dilupakan pulak. Barulah adil..Tak gitu?

Saper yang ada apam balik yang sedap dan mantap boleh buat jutaan ringgit dalam waktu yang singkat.
Setakat dua tiga filem berlakon jangan harap boleh memiliki rumah bernilai RM3 juta.. 'Rate' aku berlakon (Seekers 26 episod, Penunggu Istana & Dunia Baru The Movie) pun sekitar RM5,000 satu episod/sehari dengan NTV7 dan Primeworks. Tak perlu temberanglah buat statement 'saya kerjas untuk wang saya". Bukan senang nak 'berurusniaga secara yang sebenar' melibatkan transaksi ratusan ribu menggunakan 'wang tunai' melainkan 'jalan gelap', 'kekasih gelap' atau 'isteri gelap'. Bende yang baik tak perlu disorokkan. Ngaku ajerlah...Seperti pepatah Inggeris, orang yang berbohong dengan satu pembohongan akan terus berbohong untuk menutup pembohongan lain yang dilakukannya.

Semuanya tidak benar. Yang benar apa plak ek? Ceciter..Siapa yang makan cili dia terasa pedas. Kalau terlebih pedas nanti terciret plak. Pie sudah glamer sekarang. Politik itu seni. Hanya orang politik saja yang paham. UMNO ibarat artis, kena sentiasa buat publisti supaya glamer tak hilang. Kesian orang Sabah....

Tanya sama pokok, apa sebab goyang. Nanti jawab pokok, angin yang goncang.
Jika tiada angin mengapa kentut berbau?

video
Mereka dapat artis yang cantek. Beruk dalam video ni dapat apa? Kesian...terpaksa pakai lima jari sampai orgasm kejang kaki tu...


Bang, bahang 'raya' beberapa purnama lagi tapi mercun dah meletop sana sini. Kerusi jaga baik-baik, dah ada orang nak langgar! Timbalan Perdana Menteri yang dikejar tak dapat, Ketua Menteri Sabah yang keciciran. Kes kezaliman terhadap 2,000 keluarga pekebun getah tu dah selesaikanke?

Ida, Kasi dedah sama ini kes. Dedah jangan tak dedah…..biar satu Malaya tau..


Azmin Ali 'Dihembus Kerja' oleh seorang Awekz? Fuiyoo..Syabas Inspektor Shahab.
10 Tahun Goyang-Goyang Akhirnya...

2 comments:

Aku Peduli Apa @ APA said...

Assalam.
Lu bro kalau buat artikel tak bagi gua ketawa terkentut kentut blh tak?

Gua tak boleh tahan lah..kih kih kih

Uncleseekers said...

Salam Sahabat Azmi (Aku Peduli Apa),

Kentut sambil membaca dan bercakap adalah perkara 'biasa' tetapi kentut mengeluarkan angin tanpa isi sewaktu ceret beret adalah 'luar biasa' namun kentut sambil melompat dengan paha dikepit rapat dikategorikan ajaib.

Ha! Nak cubalah tu...