Kenali mereka

Saturday, November 5, 2011

Siapakah Anaconda dalam Barisan Nasional ? (Part 1)

Siapakah Anaconda dalam Barisan Nasional?
(Part 1)

Anaconda (Klik)

Salam Idul Adha 2011,

Sempena hari raya korban ini saya akan dedahkan lagi kepincangan beberapa pemimpin politik dinegara ini yang dah melampau, zalim serta rakus. Pendek kata spesis “Faraj Bonda Tuanhamba” (உங்கள் அம்மா யோனி)

Dokumen. Generated by Expresso

Saya akan mulakan dari Negeri Johor dahulu. Untuk mendapatkan dokumen ini pelbagai peristiwa pelik yang berlaku seperti yang diceritakan oleh tiga orang wakil yang di amanahkan untuk menghantarkannya pada saya.

1. Salah seorang wakil saya terpaksa menunggu dua setengah jam dihotel sekitar Kuala Lumpur untuk dokumen tersebut sampai ketangannya.

2. Mengikut jalan lama ke Janda Baik sebab lebuhraya Karak sedang sesak kerana ramai yang hendak pulang kekampung di Pantai Timur.

3. Sampai di Sungai Pisang ada sebuah kenderaan pacuan empat roda mengikut dengan jarak sangat dekat (budak muda panggil ‘cucuk’) sambil membuka lampu tinggi ‘high beam’ dan juga keempat-empat ‘spot light’ sehinggalah diselekoh jambatan kayu (tak tahu nama tempat) wakil saya dengan sengaja membuat ‘brek mengejut’ kerana terlalu marah akibat silau! Selepas itu kenderaan itu menutup spot light dan memasang lampu biasa dan jaraknya dijauhkan sekitar 5 biji kereta.

Kabus (klik)

4. Merentas 3 kabus yang pelik.

a) Kabus pertama bentuk berselerak

b) Kabus kedua berbentuk segitiga. Semasa merentasi kabus tersebut seakan-akan seperti menembusi ‘Twilight Zone’ (klik)

c) Kabus ketiga tebal tetapi berselerak bahagian atas dan bersaiz sebesar kereta


5.Bau bangkai
Setiap kali merentasi kabus, mereka bertiga akan terbau bangkai.

a) Bau bangkai pertama seolah-olah melekat ditayar kereta. Bau tersebut boleh dihidu sepanjang tiga atau empat kilometer

b) Bau bangkai kedua dan ketiga sekitar satu kilometer.

6.Apabila mereka sampai berhampiran genting sempah, kereta yang mengikuti mereka hilang begitu saja.

Kancil (klik)

7. Mereka terserempak pula dengan seekor kancil yang pelik berdekatan penjual buah berangan. Kancil tersebut berwarna kuning/coklat dan matanya tidak berwarna apabila terkena biasan cahaya.

Bersambung…
Mesti korang cakap Entry ni tak beshkan? Sabar lah bro..
Sabar itukan pakwe Sabariah
Lek lu sap kok lu..

(klik gambar)
Antara isi kandungan akan datang datang...


Berapa banyak Anaconda dah telan mangsa?

Siapakah Anaconda itu? Jeng jeng jeng

Saya tidak pernah memaksa anda untuk membaca blog saya.

நன்றி

Siapakah Anaconda dalam Barisan Nasional ? (Part 5)

5 comments:

Kabutar Diesel said...

Salam Uncle..tak sabar menunggu sambunganya hehehe suspen :)itu anakonda harus kasi dedah punyer

Ayie Network said...

mengikut jalan cerita awal2 mcm xbest je.. tp xper.. menunggu next episod je la

Ayie Network

john doe said...

salam uncle...
hnye 1 cdangan...
saye mnat ngn crte2 pranormal n entiti ning...
mcm seeker...
cdngan saye..ape kate kalou uncle buat gbungan dgn pnyiasat2 pranormal di lua ngre sperti ghost lab n lain2...
buat kt mlysia...bgi diorang knl sket hntu2 mlayu nih...
sbb rncangan diorang xtakut la saye tgk...jike dbndingkan dgn seeker..heheh...hnye 1 cdngan..

Skyliya said...

Tak sabar nak tahu apa cerita seterusnya.;)

hoyahadis said...

kisah misterikah ini..he..he..
saye follow blog uncle..

hoyahadis