Kenali mereka

Monday, December 27, 2010

Jatuhnya Seorang Permaisuri (Update Kedua) - Siapa Sebenarnya Siti Aishah?

Jatuhnya Seorang Permaisuri (Update Kedua) - Siapa Sebenarnya Siti Aishah?

Hi Readers, Semuga sejahtera hendaknya. Semalam Mas Kancil menerima some visitors for lunch dirumah. Kawan kawan lama yang terdiri dari kerabat diraja Selangor. Melalui pengalaman Mas Kancil berkawan dengan royal family dan orang kenamaan, dari zaman ayah Mas Kancil sehinggalah sekarang, apa yang Mas Kancil perhatikan ialah, those that come from established family, dimana dari zaman tok nenek mereka orang berada, selalunya these people are very nice and very humble. Mas Kancil tengok for instance kalau Tengku Tengku Ampuan, Sultanah dan Raja Puan Muda yang mana bersuamikan Sultan atau bakal Sultan, jika their father pula Sultan and their Grandfather pula Sultan...these ladies memang lemah lembut, baik, merendah diri..seperti Yang Maha Mulia Tengku Ampuan Besar Terengganu ... Tengku Ampuan Besar Bariah dan Tengku Puan Pahang Tunku Hajah Azizah Aminah Maimunah Iskandariah and a few other..(Mas Kancil ada beberapa kali berjumpa mereka dan juga dari cerita yang Mas Kancil dengar dari kerabat diraja Terengganu dan Pahang, it seems these two ladies are relally well loved by the kerabats and people yang biasa bekerja diistana dengan mereka)

Selalunya yang sombong, bongkak, kasar dan tak tahu bawa diri ni ialah orang biasa yang dinaikkan derajat, baik isteri sultan mahupun isteri kerabat yang lain. Begitu juga kalau dilihat dengan isteri menteri atau orang politik yang lain, if the wife comes from good background (keluarga orang baik baik dan terdidik), selalunya walaupun mereka Puan Sri ke, Toh Puan ke, Datin ke they are usually very nice people (of course bukan semua, ada juga yang KEREK naudzubillah!). Yang sombong dan berlagak tu...jangan marah ye..selalunya "KADOK NAIK JUNJUNG"...orang yang tak pernah ada, tetiba dah terlebih banyak pula adanya..maka cultural schocklah and terus melatah latah!!

Anyway, Mas Kancil had a good time bersembang dengan kawan kawan lama ni. Pelbagai cerita yang mereka ceritakan..lots of stories, insyallah I will relate to you my readers one day.... Actually, most of my friends ni, their old Aunties (royal family) pun Mas Kancil kenal thorugh my parents (masa Mas Kancil muda belia dulu ni) so banyak benar cerita hal istana yang Mas Kancil dengar. Dalam kami exchange stories and gosip, terkeluar pula cerita Permaisuri Siti Aishah, they were quite sad at what had happened to her, but they feel that dalam hidup ni..kalau orang yang kita buat tu tak buat kita balik, balasanya nanti orang lain pula yang buat kita. They related again the stories lama lama dan they say that Almarhum terlalu sayangkan Siti Aishah, terlalu dimanjakan Siti Aishah and that pernah Siti Aishah marah dengan Almarhum Sultan, dia telah memukul Almarhum Sultan dengan kasut, mengetuk kepala suami dengan kasut!....so they say itulah akaibat banyak sangat buat dosa dengan suami, akhirnya dapat malu besar.....

Makin difikir fikirkan makin Mas Kancil memahami kenapa begitu ramai Kerabat Diraja Selangor tidak suka akan Siti Aishah..sehinggalah pekerja istana....

Disini Mas Kancil share lagi komen dari some forums dimana cerita yang sama pernah Mas Kancil dengar dari mulut kerabat Selangor:
I have copy/paste the comments here:

A]
“Saya ade jiran yg keje kat istana, katenye memang aishah ni jenis pompuan yg jahat! kesian kat almarhum ape yg saya dgr dari jiran saya, kalu kat istana, time makan2, kalu ade org kebanyakan dtg makan ke ape ade jamuan ke ape, aishah ni jahat! dia srh tukang masak buang makanan yg lebih, then mase Almarhum tengah gering(time tu kat Singapore), aishah senang lenang bershopping sakan ngan mak dia beli sutera, beli sutera hampir2 mencecah ke RM 500, 000, beli beg tangan la, sumanya dia beli untuk family dia! Then mase kat Gleneagle, pak cik saya dulu penah keje kat situ bagitau aishah ni larang para wartawan buat liputan psl almarhum. dia tak kasik para wartawan masuk jumpe tuanku, tapi tuanku desak aishah bagi wartawan masuk, aishah mengalah, then tuanku srh pihak hospital served kan air utk wartawan, tapi aishah tak kasi! Dia tengking2 kat tuanku! tengoklah waluapun tuanku time tu tengah gering, tuanku mampu layan para wartawan dengan ramahnya! The same thing goes same with Sultan Selangor(time skrg) and kerabat2 mase nak ziarah tuanku tgh gering kat gleneagle tu, aishah tutup pintu bilik tak nak bagi tuanku sultan n kerabat jumpa tuanku! tapi akhirnya pintu bilik itu berjaya dibolos dengan hentakan kuat!kiranya dierang pecahkan pintu bilik tu lah.

KOrang tengok kat tv kan mase yg rakyat2 jelata, kerabat2, para VIP/VVIP dtg melawat kat istana??? korang perasan tak corner yg aishah duduk mase tu?? tak de sape temankan dia kecuali famili dia dan tun siti hasmah je, ape yg saya tau, patutnya kerabat selangor duduk sekali kat corner tu ngan aishah sekali tapi tak de sorang pun kerabat yg temankan aishah. korang pahamlah, dah satu kerabat benci kat aishah, ape tah lagik kat famili aishah! lagik satu korang tengok kan aishah menangis bagai nak rak dunia??/ dia buat2 nangis jer, tapi dlm hati "yes, yes! Harta Selangor aku punya"!

Sebelum masa pembahagian harta, aishah cuba merebut harta kerabat Selangor yg ade kat Istana Alam Shah yg kat Klang tu, jiran saya bagitau, tiap2 hari aishah dtg usha2 kat kawasan tu sbb nak rampas harta hak kerabat2 selangor! Yerlah mane bley rampas harta kerabat sesuka hati, aishah tu kan org kebanyakan?? Dgr kate, tiap kali aishah dtg nak rampas harta tu, ade saje ikhtiar yg aishah lakukan nak rampas harta tu, tapi tak berjaya! Harta Kerabat tu diletakkan di satu kawasan khas, dlm area istana.

Disebabkan tak tahan dengan perangai aishah, kerabat bagilah harta peninggalan CASH lagik, tak silap jutaan ringgitlah kerabat selangor bagi kat aishah. Kan penah masuk paper yg aishah diberi harta peninggalan bernilai jutaan ringgit?? tapi aishah tak puas hati jugak!! Dia tetap nak rampas harta hak kerabat2 selangor sahaja. Tapi lepas dia dah dpt harta peninggalan, aishah lari ke london bersama2 ngan ex bf dia.”

B]
Semalam aku jumpa kawan aku yg kerja dgn Wisma Putra... aku tanya la kat dia, dia betul ke dia ni digelar as most hated woman in Msia di masa hayat almarhum Sultan Selangor... dia mulanya tak nak citer, tapi last2 terkeluar la jugak citer...

1. Masa dia pergi melawat Kuwait ke Dubai entah, dia bawa mak dia sekali, and dia pergi shopping kat satu jewellery shop ni. Dia minta org kedai tu, bagi free kat dia n mak dia under capacity dia as Queen of Malaysia and Queen "Mother" of Malaysia... Depa kata buat malu je, awak sebagai Permaisuri patutnya banyak duit la, tak perlu la nak minta2 barang free... Cerita ni diceritakan oleh isteri diplomat Malaysia di Kuwait ke Dubai ni kepada kawan aku and cerita ni jugak aku pernah baca kat bod gossip ni, oleh seorang forumner yg juga kerabat Selangor, aku tak ingat nick dia sapa... tapi mmg dia ada citer benda ni...

2. Aishah ikut Tuanku pergi melawat kilang Matsushita... masa lawatan tu, pihak pengurusan bersetuju nak beri satu TV besar (katanya mmg besar la... TV yg jenis macam mini panggung wayang tu... aku lupa namanya...) kepada Tuanku berdua... macam cenderahati la... bila balik je dari lawatan tu, dia minta org istana tepon pengurusan matsushita tu, mintak sebijik lagi tv besar tu, utk diberi pada mak dia...

3. Kalau time makan, Aishah tak pernah makan dgn Tuanku kecuali yg official2 punya... time makan dia slalu makan dgn sister dia... Tuanku makan sendirian... kesian pulak aku dengornya...

4. Semua kerabat2 Selangor tak suka pada dia ni... bukan kerana takut harta mereka ni kena ambil dek Aishah ni, tapi kerana dia ni lepas kahwin dgn Tuanku, dia jadi lagi sombong dan bongkak... depa kata patutnya, dia ni jenis humble la sbb dari rakyat biasa, diangkat jadi permaisuri... tapi tidak. Kawan aku kata, kalau betul dia ni seorang yang baik dan disenangi ramai, maka amat peliklah kalau sampai semua kerabat selangor tak suka pada dia... kalau sorang dua tak suka kat dia, boleh faham lah... dan boleh diterima akal mungkin sorang dua ni jealous kat dia ke apa ke... tapi kalau dah SEMUA Kerabat Selangor tak suka dia... korang fikir2 lah sendiri...

5. Cerita yang dia bawa lari harta2 kerajaan Selangor termasuk crown tu, betul...

6. Ada satu kejadian dia pergi ke Mekah, masa tu dia tengah buat umrah... dia ada kasi jubah yg dia pakai pada adik dia untuk disimpan... tak lama lepas tu, Tuanku tak sihat (something like that lah), maka depa suruh this one Msian lady doctor pi rawat Tuanku... lepas dia rawat Tuanku dia pun nak balik la... sebelum dia nak balik tu, si Aishah ni dah marah2 dia, dia tuduh doctor ni curi dia punya jubah tu... doctor tu deny la... tak lama tu, si Aishah ni terjumpa la jubah dia yg dikatakan dicuri oleh doctor tu.. all this while jubah tu dok ada dgn sister dia, cuma dia yg terlupa... doctor tu bengang sakan la... udah la benda ni jadi kat tanah suci Mekah pulak tu... doctor ni bila balik msia, dia sudah tulis surat ke Cabinet ngadu pasal si Aishah ni... dia kata, as a doctor, dia tak payah nak curi jubah org tu sbb dia sendiri mampu nak beli sendiri... tambahan pulak depa ada kat Mekah masa tu... sedap mulut dia aje nak tuduh org curi barang dia, padahal sendiri yang terlupa letak kat mana...

7. Kawan aku jugak cerita ada citer yg masa majlis pengkebumian Sultan, dia duduk sendiri dgn ditemani family dia aje and Tun Siti Hasmah... well, menurut kawan aku ni... dia ni bangsa tak boleh ditegur... dia tak takut kat sapa2 pun... dia cuma segan dgn satu org je kat msia tu... teka la sapa... he he... sapa lagi kalau bukan Tun Siti Hasmah... tu yg masa dia mengamuk kat Gleneagles tu, depa panggil Tun M & Tun SH utk pujuk dia... bila aku dengar citer ni, terus aku kata padan la, Tun SH dipanggil ke Gleneagles utk menenangkan dia... sbb dia segan kat Tun SH rupanya... :

Kawan2 aku ramai yg citer pengalaman masing2 with Aishah ni... Mostly, pengalaman buruk... Yg berciter ni, ada yg berkhidmat di Hospital, di Airport dan pegawai2 kerajaan. Malas aku nak citer bnyk2, aku citer pengalaman yg bekerja di Hospital dgn di Airport tu je...

Yg bekerja di Hospital, citer, rasa aku dia kerja kat Gleneagles kot, tak pasti, tapi hospital yg Almarhum Tuanku first kena admit tu... Masa tu, si nurse ni sendiri nampak Aisyah ni menjerit2 mcm histeria, dia kata "I am still the Queen." Aku tak ingat apa puncanya dia menjerit2 tu, tapi kata kawan aku, dia mengamuk sakan la... kalau Tuanku mangkat masa tu, dia terus la tak jadi apa2 dah, hilang title, kedudukan semua. Sampaikan in the end, depa terpaksa tepon Tun M dgn Tun SH. Depa berdua ni la yg pujuk dia and calm her down. Dia ni mcm takut dia kehilangan segalanya.

C]
My aunt ialah anak sedara kpd almarhum sultan selangor..mmg sebenarnya Aishah kena halau sbb byk harta kerajaan yang dia dak makan anak beranak... masa tuanku sakit pun , dia tak benarkan anak-anak baginda masuk untuk melawat.. ada takde ku yah je yang berani melawan..and masa tuanku dah mangkat..aisyah bawak seme adik beradik dtg umah ..setiap sorang bawak satu beg yg besar..so bila dorang keluar seme bawak sekali beg tu..rupa nyer...dia dah amik siap-siap harta , duit dlm peti peti besi istana..bila sultan selangor sekarang minta kunci pei besi...dia kata kunci dah ilang la..blaablaa.. then sultan s'gor panggil laa si tukang kunci..tup-tup tengok peti besi dah kosong..di sebabkan dia adalah isteri sultan maka kes ini sekadar jadi kes istana..di bicarakan secara tertutup.

Jika Siti Aishah tidak meragam dari awal takkan kerabat DiRaja sesenang itu nak membenci dia... For your info, Dewan DiRaja Selangor make a statement yesterday saying it is WRONG for people to address SA as Tuanku Siti Aishah. From 2002 onwards, she's simply known as Yang Amat Mulia Siti Aishah. Itupun kurnia gelaran YAM sebab Almarhum ketika hidup ada mengurniakan Darjah Kerabat Yang Amat Dihormati (D.K.) kepada Siti Aishah.

Dia transfer harta nama dia bukan masa dia umur 19 tu.. masa Almarhum dah dekat nak mangkat, masa tengah gering... kan dia punya bf tu masa kat UIA ke mana entah tu, belajar law... pas dia kahwin dgn Almarhum, dia sponsor org tu belajar law di peringkat tinggi lagi, so that he can qualify as a lawyer la... kalau ada law degree je, tak cukup.

2. Kawan aku ni dulu kerja sebagai Pegawai Perhubungan di Msia Airports Bhd tu, and kerja dia, sambut dan iring VVIPs... dia kata, kalau depa dpt tahu SA ni yg depa nak kena sambut dan iring, semua tak suka... dgn bnyk kerenahnya, dgn tak hormat org dan macam2 lagi... tak semestinya dia Permaisuri Agong, dia tak boleh hormat org bawahan dia sebagai manusia, kan... memacam la lagi kawan aku citer, mostly semua org dah citer kat sini...

Komen: Kita orang perempuan, mestilah tahu jaga airmuka suami apabila dihadapan orang lain mahupun anak anak. Janganlah bertelagah dan berkasar pada suami sehiggakan mengaibkannya. Ingatlah pada perpatah

Terlajak perahu boleh diundur, Terlajak kata buruk padahnya. Ini juga satu petua mendapat kasih sayang suami.

Sebagai wanita kita mesti pandai menjaga kepentingan kita, namun kita juga mesti bijak menguruskan perhubungan suami isteri agar kasih tetap bertau hingga keakhirnya..insyallah.

Renungan Sejenak:
Nak share sikit kenapa kita orang perempuan tak boleh nak mengaibkan suami. Dibawah ni keratan akhbar dimana pada Rabu, July 14, 2010 semasa di Kota Kinabalu, Rosmah telah bertelagah dengan Najib dan sampai lebih awal dari Najib sambil berjalan depan Najib (perkara ini memang memalukan Najib..nampak sangat kena Queen Control)...nak jadikan cerita..pada majlis itu dia telah terguling jatuh semasa nak turun tangga, lalu menundingkan jari dan mencelah pada bodyguard perempuan dia.

Adakah sepatutnya seorang isteri mendahului suami? Siapa Agaknya Perdana Menteri? Rosmah or Najib?


Nota

Semua 'artikel' dan 'satu keratan akhbar' diatas saya ambil (tanpa izin) dan papar kedalam rumah saya yang tidak ada geran ini adalah sebenarnya kepunyaan Mas Kancil.

Buat tatapan Mas Kancil, saya mohon maaf kerana mengambil hak eksklusif (penat lelah dan profesional) anda ketika bertandang kerumah jam 4.32petang tadi. Sekiranya Mas Kancil tidak mengizinkannya, saya mohon maaf sekali lagi dan bersedia padamkan semula artikel ini.

Mohon email ayat 'saya izinkan'atau 'tidak izin' kepada email saya uncleseekers.gmail.com

Pemberitahuan

Para Komentar

Buat kali kedua dalam masa 55 hari, saya terpaksa buang komen berkaitan 'Leo Sabri yang palsu’ dalam rumah saya ini kerana sudah tersasar dari matlamatnya.

Harap Maaf

Permaisuri Siti Aishah
Permaisuri Siti Aishah - Part 2
Permaisuri Aishah - Part 3
Permaisuri Aishah - Part 4
Permaisuri Aishah – Part 5
Permaisuri Siti Aisyah - Part 6
Permaisuri Aishah - Part 7 - The End / Tamat
"Cinta Syyhh"
Buku "Cinta Syyhh"
Buku "Cinta Syyhh" Saman 2
Buku "Cinta Syyhh" Saman 3
Buku "Cinta Syyhh" Saman 4
Aisyah Saman Uncleseekers?
Peguam Uncleseekers
Dimana Aishah?
Analisis 1 - Mungkinkah Anda?
‘Cinta Terhalang’ bekas permaisuri Aishah: Kenapa bapa “kunci pintu”-Pak Habib
Cover buku "Cinta Syyhh"
Mas Kancil
Mas Kancil (2)
Aishah Oh Aishah
Kes Siti Aishah saman Uncle Seekers
Jatuhnya Seorang Permaisuri (Update Kedua) - Siapa Sebenarnya Siti Aishah?
Divinasi Kartu Lenormand - Penghidupan Aishah Kini
Salah Siapa? 1
Salah Siapa? (2)
Buku "The Queen & I" dan "Cinta Syyhh" sudah siap
PERHATIAN - Blog Mas Kancil tak dapat dibaca di Malaysia
Permaisuri Siti Aishah - Part 8
Permaisuri Siti Aishah - Part 9
Mesyuarat Ke-223 Majlis Raja-Raja
Permaisuri Siti Aishah - Part 10
Notis Niat Pihak Untuk Bertindak Secara Sendiri Menggantikan Peguamcara

36 comments:

Anonymous said...

ye ke uncle YAM macam tu? uncle sure ke? wakakakaka

maskancil si tarrot card tu jugakk yg dia refer...wakakaka

maskancil yg tak cerdik. LOL! ikut leosabri jap) followwww....

Anonymous said...

To Anon yg tulis:
"ye ke uncle YAM macam tu? uncle sure ke? wakakakaka

maskancil si tarrot card tu jugakk yg dia refer...wakakaka

maskancil yg tak cerdik. LOL! ikut leosabri jap) followwww...."

You punya ejaan Tarrot tu salah ya, its TAROT.....maskancil ke yang tak cerdik, ke ko tu yang tak cerdik?

Anonymous said...

Setahu aku taklah dia tulis pasl taro je, atau pasal dalam kain orang je..kalo ko tak suka buat apa ko pergi rumah dia..aku suka tu sebab aku selalu pergi rumah dia.

dah tak suk rumah dia yang ko nak kondem dia tu, mana yang ko sakit!

Anonymous said...

Kepada anon yag tulis

'siti punya hal dah bertahun pun nak kutip tulis gak. nak buat modal TARO card dia laa tuh...wakakaka....'

ye le ko memang pun jenis dah lama suka jaga tepi kain orang, sebab tu le ko dah tahu hal siti yang dah pun bertahun, tapi buat orang macam aku yang baru nak jaga tepi kain orang,baru nilah yang aku tahu pasal si Siti tu...jadi ko shut up sudahlah, mas kancil tu bukak blog dia bukan untuk orang macam ko aje....untuk orang macam aku gak....

Anonymous said...

Saya yakin saya telah menyokong pihak yang benar. Tahniah Uncle kerana telah berjaya mendedahkan kebenaran. Biarkan mereka di sini terus melatah.

LeoSabri @ wWw.LeoSabri.Co.Cc said...

Saya sudah maklumkan sebelum ini, yang saya memang, tahukan banyak perkara, makanya di sinilah perkara itu terbukti. Tahniah Uncle. Kepada penyokong-penyokong YAM, teruskanlah melatah, kerana sekalian alam buana sedang menyaksikanya. LOL!

LeoSabri @ wWw.LeoSabri.Co.Cc said...

Balasan Allah SWT itu pasti. Yang derhaka pada suami tetap mendapat habuan.

Anonymous said...

Ni komen untuk post Pakcik Seeker pula:

Sudah2lah sebarkan cerita Siti Aishah... semua orang ada cerita tersendiri. Mungkin peragai dia jadi negatif sebab terpaksa kawin dengan Sultan semasa muda remaja. Muda2 lagi dah ada anak tiri yang dewasa. Hidup zaman remajanya berlalu begitu sahaja. Mungkin nak berkawan pon susah. Tekanan perasaan & jiwa muda memberontak.

Memang sikap kebanyakan perempuan muda berstatus 'ibu tiri' ada sikap garang dan tak boleh terima pendapat orang.

Saya pernah ada ibu tiri muda, ada juga persamaannya dengan Siti Aishah, bezanya arwah ayah saya orang kebanyakan dan bukanlah golongan orang kaya. Ibu tiri saya pegang semua wang & harta
arwah. Kami adik-beradik redha je, malas nak gaduh pasal hal dunia, kesian kat arwah di alam barzakh.

Jadi tak perlulah kita yang bukan darah daging Sultan Selangor untuk menyibuk mendedahkan keaiban atau keburukan Siti Aishah. Biarlah Allah saja yang berikan balasan terhadap segala perbuatan baik dan jahat hambaNya.

Anonymous said...

Uncleseekers... I think it is better u change ur 'comments setting' to 'Registered Users - includes OpenID'.

Anonymous said...

kalau change to registered users mmg takde sape la nak komen. kau igt org rajin sangat ke komen dalam ni.

LeoSabri @ wWw.LeoSabri.Co.Cc said...

Assalammualaikum WBT dan salam sejahtera.

Tuan/Puan/Saudara/Saudari,

Didahului dengan ucapan salam penuh penghormatan buat tuan empunya weblog iaitu UncleSeekers atas pendedahan 'Pemberitahuan' pada akhir "entry/posting" ini maka, saya amat kagum dan amat-amatlah hargainya kerana, tindakkan sewajarnya dikenakan untuk menghapuskan segala bentuk cubaan yang tidak bertanggungjawab terhadap pengunjungnya apabila, komen/pendapat dibuat mengunakan Nama/ID berserta foto individu lain sepertimana men-dua-kan individu tersebut yang dikenakan terhadap saya.

Bahawasanya komen/pendapat diberikan ini adalah yang pertama kalinya dari saya menerusi "entry/posting" kali ini pula maka, masih terdapat tiga (3) lagi yang masih tersiar yang sebenarnya bukanlah datangnya dari saya sepertimana, dapat dilihat profail tersebut bukanlah profail sebenar saya samada, kenyataannya berunsur kebaikkan atau sebaliknya, ianya adalah amat tidak wajar mengunakan pendekatan men-dua-kan indentiti mana-mana individu walau dalam apa juga tujuannya.

Dengan pendekatan terbaik berserta tindakkan pantas yang dibuat oleh UncleSeekers berhubung perkara yang dibangkitkan, ianya terus menerus dapat membuktikan contoh terhadap nilai-nilai murni yang berakhlak mulia dari Tuan untuk terus memastikan para pengunjungnya dalam keadaan selesa untuk memberikan/meneruskan komen/pendapat/maklumbalas pada laman weblog ini.

Semoga segala tindakkan Tuan dalam apa juga perkara terutama, sebarang perkara yang ingin dikongsikan bersama-sama kami dalam kediaman alam maya Tuan ini mendapat Rahamat dan Keredhaan dari-Nya ALLAH SWT. Amin Ya Rabbal Alamin...

Sekian, salam penuh hormat dan terima kasih.

Ikhlas,
LeoSabri @ wWw.LeoSabri.Co.Cc

p/s: Merujuk dari perenggan awalan pada ruang "Pemberitahuan", secara jujurnya dengan penuh keikhlasan dan, dengan rasa rendah diri, ingin saya memohon berbanyak-banyak keampunan/kemaafan sekiranya terdapat kenyataan saya sebelum ini yang boleh dikelasifikasikan sebagai "memfitnah" walaupun tiada sebarang niat untuk memfitnah Tuan atau sesiapa juga maka, sekiranya terdapat kenyataan secara tidak sengaja seumpama itu, saya memohon sekali lagi agar mendapat keampunan/kemaafan dari Tuan termasuk kepada sesiapa sahaja. Sesungguhnya atas dorongan berserta semangat dari Tuan, ianya mendapat suntikan bersama pemerhatian sewajarnya dari saya sepenuhnya. Inysa-ALLAH semoga segalanya mendapat keredhaan dari-Nya juga. Amin Ya Rabbal Alamin...

Anonymous said...

Bila guna registered ID, blog pakcik ni akan berkurangan bilangan pengunjung sbb yg menarik kat blog ni adalah pada bahagian komen. Hehe...

Tapi lebih baik guna registered ID utk elakkan blog dipenuhi dgn kata2 kesat. Lagipon pakcik ni nak buat apa trafik byk , bukannya ada ads pon. Yg ada cuma GAYah promot diri...opss.. terlebih sudah...

Anonymous said...

kalau kje na kne kan owg mmg serah kan pd komenter yg ta behemah mcm korg2 neh !! ta blh kerw kalu komen tuh ayat nyerw elok skit ?! korg neh semua taw na kondem kan org .. ta plak tgk dr sndr ? ckop bgos ke kita neh sampaikan asik na kata org sala itu ini..myb uncle n maskancil ada sbb tersendiri menceritakn bnda neh semua..yg baik kita uat sbg ikhtibar dan pengajaran lah...yg ta baik tuh kita baca jerw ta pyh na ckp bukan2..menggunakan perkataan kesat dlm neh mmg menunjukkan anda memalukan diri n membuat org memandang rendah pd kita org melayu.. saya bkn bermaksod mengutuk kaum sndr tp sbg manusia yg berakal seharus nya adap percakap perlu dijaga..sblm kita menunding jari mengatakan tntg kesalahan org lain seharusnya cermin diri sblm kita menggelar org lain dgn mggunakan perkataan BABI , BODO dan SEBAIGAINYA . maaflah pd yg berkenaan..sbg pembaca komen2 anda saya berhak menegur agar kita semua menjaga adap..disediakan ruang utk anda komen bkn utk anda memaki hamun org mcm org xde akal... cerminlah diri sblm memaki , menghamun atau mengutuk org ! jd renung2 kanlah.. WASSALAM.....!

Anonymous said...

maaflah yerw , saya bkn leosabri n lgsg ta knl dgn beliau...lgpn sy bkn skema mcm leosabri ok ???!!!
mentality korg neh semua mmg rendah !! saya menegur coz sy pown seorg pembaca..
dan saya mmg budak2...! sdg en budak like me buleh menegur anda2 yg da tua bangke neh tntg penggunaan bhs anda dan adap tutur cara anda berkata mmg amat memalukan! bkn begitu ??? n yg saya na cuba sampaikan kat sini knp anda semua msih nak menyatakan tntg kekurangan org len ?? skalipown leosabri pnah ada kisah silam anda semua neh malaikat kerw sampaikan anda ta melakukan kesalahan? pada semua komenter "ckp siang pandang2,ckp mlm denga2!" kita semua di muka bumi neh manusia biasa yg sering melakukan kesalahan..jd insafi diri sblm mengeji umat lain..! sy bkn na backup sape2..menyatakan apa yg dirasa n memandangkan saya neh msih BUDAK2 seharusnya komen yg diberi haruslah elok bhs nya..
lg satu , knp msty pertikaikan apa yg tuan rumah paparkan dan hak tuan rumah utk uat apa sja dgn blog dye...tuan rumah papar en utk dibaca oleh anda2 yg singgah di rumah beliau...anda suka anda baca , anda ta suka jgn lah baca...sepatotnye komenter2 semua memberi komen yg sepatutnya...ta perlu lah mgata , mngeji org lain ! inikan blog uncle? so, uncle punya sukalah na papar kan apa2 pown di blog beliau..! btol en ?
wassalam......

Anonymous said...

kamu neh cicak pok'ke btul lahh....!!
hamba da glak guling2 cum tenggiling dah kat sini..!!
sememangnye anda nehh yg mepunyai masalah...
saya btol2 bkn leosabri !
sy neh hanya BUDAK2 jerw !!
mmg tulisan saya nampa kurang pandai cbb nyerw sy neh mmg BUDAK2 !
kalu anda nehh bijak sgt sampai taw sapa saya so SAPE SAYA ???????
WASSALAM.......

LeoSabri @ wWw.LeoSabri.Co.Cc said...

Assalammualaikum WBT dan salam sejahtera.

Ya Allah Ya Tuhanku... kenapalah LeoSabri masih lagi jadi contoh/sasaran sedangkan LeoSabri tidak pernah seumur hidup untuk menyamar walau dengan nama/id apa sekalipun.

Kepada yang memberi nasihat meminta para komentar untuk bersikap mula, komen/pendapat paling tepat & wajar namun, sekiranya dibaca 'entry/posting' pendedahan terbaru dari UncleSeekers & Mas Kancil sudah cukup menjawab segala-galanya...

Maksudnya, suami yang bergelar Sultan & Agong boleh dihempuk dengan kasut, masihkan pula orang lain? Urmmm jawapnya kena tunggu balasan ALLAH SWT sahaja & ingatlah ALLAH SWT Maha Berkuasa & Maha Besar atas tiap-tiap sesuatu.

Amin Ya Rabbal Alamin.

p/s: Atas permintaan pihak atasan. Pendekatan terbaru seperti ini dikekalkan & penulisan secara rasmi diminta untuk dimansuhkan. Harap maklum.

Anonymous said...

aku cke maskancil dye mcm umy aku..!! aku ske dye sgt coz she is loving n educated person !
aku cke leosabri coz dye sabar melayan kerenah korg yg ta berhemah neh....!
n aku cke uncle gak coz dye berani paparkan ap yg korg sndr ta berani nak uat !
hahahaha =)
n most important thing i love muhself coz aku bdk kecik yg brani lawan korg semua yg reramai neh...????????(xsampi 10 irg pown!)
=D
WASSALAM.....
*BUDAK SEKOLAH*

Anonymous said...

asalamualaikum uncle..saya dah lama gak mengikuti blog uncle ni,dan saya suka dengan gaya penulisan uncle..terutama pendedahan2 yg berani yg uncle telah ketengahkan,kiranya ada jugaklah insan yg berani mendedahkan perkara2 yg benar..saya haraplah uncle dapat mendedahkan lagi perkara2 yg berkaitan korupsi,kronisme,salah guna kuasa dan yg sewaktu dgn nya..tapi bukan bermakna saya menyokong uncle 100%,cuma sekiranya sesuatu pendedahan itu adalah benar dan berfakta maka saya sentiasa berdiri di belakang uncle,tetapi sekiranya perkara itu hanyalah auta semata2 maka itu adalah urusan uncle denganNya..sekian

LeoSabri @ wWw.LeoSabri.Co.Cc said...

Assalammualaikum WBT dan salam sejahtera.

Minta tolong berhenti dari menggunakan identiti LeoSabri & LeoSabri tidak pernah berkata kurang sopan seperti itu.

Mohon pihak pemerhati laman weblog UncleSeekers untuk membuat tindakkan sewajarnya demi keselesaan para pengunjung di sini.


Harap maklum dan terima kasih.

Anonymous said...

aishah mmg tengah sakit skang nie…
ada saka dlm badan die …wallahalam…
and aishah penah jumpe ustaz2 utk tolg ubt kan die…tp mungkin blm ade izin Allah untuk sembuh…
n uncle ni pun mugkin pnh diminta tolg oleh ibu bapa aisha…
tapi tak sangke…uncle betray aishah n her family…

ayah aishah tanak uncle amek kesempatan pde anak nye…n aishah penah ckp yg laki yg rapat ngn die sume tak iklas n hanyelah nk duit die..n including u uncle hantuuuu…

klu btol la ko dah bjaye keluarkan setan dr badan aishah..
tp knape aishah msh lg berubat n terus berubat..
sbb ape tak mujarab sbb ko pun setan jugak..

plzz la…aishah dah reject ko..pastu ko lak nk buruk2 kan die….
sume gambar2 yg ko amek tu…di bawah separuh kesedaran aishah…
n buat pengetahuan ko…
ku n my family the one yg cube utk ubatkan aishah…
n her mother n father really syg aishah…n tak hingin hidup aishah hancur sebab laki mcm ko…thats y ayah die very protect aishah…

stop thisss story….
frankly speaking u are idiot……


copy paste from Beautyfulnara

Anonymous said...

Kepada anon yang copy paste from Beautyfulnara.."aishah mmg tengah sakit skang nie…
ada saka dlm badan die.."

Ada beberapa kemusykilan yang saya fikirkan:
1]Apa jenis sakit yang macam ni?

2]Semasa dia masih jadi isteri Sultan, adakah dia sakit? tentu sekali tidak, kerana booleh enjoy sakan, melancung sana sini, function sana sini...so tak sakitkan? Kenapa peragai begitu jelik dan buruk?

The conclusion is dia ni memang buruk sikap dan perangai, janganlah nak cover dengan kononnya sakit untuk melakukan perkara sumbang.Jangalah nak AUTA!!!

Anonymous said...

Untuk anao yg tulis:

"btol ke maskancil tuh?? xde la nk kata dia menipu,.. tp xkan la kwn dia keje kat sume tmpt, dr spital ke MAS ke mekah ke royal family..?? cm cite ahadiat akasha plak.. sumenye kebetulan! hurm..?

La kenapa tak baca betul betul..kan dia kata dia copy paste dari forum...dan dia kata dia setuju dengan apa yang mereka kata kerana dia pun ada dengar cerita yang sama. Mungkin yg kerja kat MAS ke etc ke ada cerita pada seseorang royal family dan royal family ni plak cerita kat Mas Kancil. Ko pun nak melatah apa pasal, bacalah betul betul!!!

Anonymous said...

hahaha.. saya sokong thinker... yang tak tau citer tapi melalak je lebih tu yang bodoh... pasal SA licinkan harta pusaka kat dalam safe tu aku penah dengar. sebab tu SA x dapat harta2 ismeth ulam raja yang ada didalam dan di luar negeri.. sebab tu dia disisihkan dari istana.. sampaikan birthday Sultan Selangor pun SA xdijemput... pikir2kan dan selamat beramal...

Thinker said...

Kepada anda yang menulis:

"then saudari tu x BODOH?
cara penulisan kau ni mcm aku kenal.. leo gay make a new profile? :P fuck you.

Saya tak berkata saya pandai..tapi saya nak tanya saudari/saudari..orang yang menggunakan ayat atau perkataan seperti ":P fuck you."...orang yang guna bahasa macam ni PANDAI kah BODOH? or IDIOTS.

Setakat ini, belum pernah saya mendengar bijak pandai, umpama Dr Fadillah Kamsah menggunakan perkataan seperti itu...

Anonymous said...

uncle, kalau nk pilih2 kasih kat komen, baik jgn bukak kan anon. bodo.

LeoSabri @ wWw.LeoSabri.Co.Cc said...

Assalammualaikum WBT dan salam sejahtera.

Minta tolong berhenti dari menggunakan identiti LeoSabri & LeoSabri tidak pernah berkata kurang sopan seperti itu.

Mohon pihak pemerhati laman weblog UncleSeekers untuk membuat tindakkan sewajarnya demi keselesaan para pengunjung di sini.


Harap maklum dan terima kasih.

p/s: Tidak perlulah buat ajaran sesat mengunakan nama/id LeoSabri dengan niat agar pengunjung lain sangsi dengan kenyataan LeoSabri sebelum ini yang telah membuktikan pendedahan UncleSeekers itu mungkin benar setelah banyak olahan dibuat & tidak perlulah rasa tercabar sekiranya Siti Aishah itu benar kerana, menyamar sebagai LeoSabri tidak mungkin dapat membuktikan kebenarannya itu. Maksudnya, hanya sebilangan kecil keturunan kamu mengangu weblog ini, keturunan kamu belum termampu melawan kebesaran & kekuasan ALLAH SWT.

LeoSabri @ wWw.LeoSabri.Co.Cc said...

kena "CLONE!!!" x perlulah buat ajaran sesat mengunakan nama/id LeoSabri dgn niat agar pengunjung lain sangsi dgn kenyataan LeoSabri sblm ni yg membuktikan pendedahan UncleSeekers itu mungkin benar setelah byk olahan dibuat & x perlulah rasa tercabar sekiranya Siti Aishah itu benar kerana, menyamar sebagai LeoSabri x mungkin dapat membuktikan kebenarannya itu kerana kuturunan kamu belum mampu mencabar kekuasaan ALLAH

LeoSabri @ wWw.LeoSabri.Co.Cc said...

Assalammualaikum WBT dan salam sejahtera.

Minta tolong berhenti dari menggunakan identiti LeoSabri & LeoSabri tidak pernah berkata kurang sopan seperti itu.

Mohon pihak pemerhati laman weblog UncleSeekers untuk membuat tindakkan sewajarnya demi keselesaan para pengunjung di sini.


Harap maklum dan terima kasih.

p/s: Tidak perlulah buat ajaran sesat mengunakan nama/id LeoSabri dengan niat agar pengunjung lain sangsi dengan kenyataan LeoSabri sebelum ini yang telah membuktikan pendedahan UncleSeekers itu mungkin benar setelah banyak olahan dibuat & tidak perlulah rasa tercabar sekiranya Siti Aishah itu benar kerana, menyamar sebagai LeoSabri tidak mungkin dapat membuktikan kebenarannya itu. Maksudnya, hanya sebilangan kecil keturunan kamu mengangu weblog ini, keturunan kamu belum termampu melawan kebesaran & kekuasan ALLAH SWT.

LeoSabri @ wWw.LeoSabri.Co.Cc said...

Assalammualaikum WBT dan salam sejahtera.

Semua pengunjung berhak berkata apa sahaja dan, mereka boleh berbuat apa sahaja selagi mendapat kebebasan yang diberikan oleh tuan empunya weblog ini.

Sepertimana telah saya nyatakan pada komen/pendapat/maklumbalas iaitu, pada awalan kemunculan saya dengan merujuk komentar yang bertanyakan berkenaan identiti maka, saya telah menjawab bahawa; Tiada sesiapa diantara kamu yang dapat merahsiakan identiti masing-masing walaupun hanya sekadar komen seperti ini sedangkan, 'hackers' juga boleh tertangkap dengan mudah.

Sesungguhnya buatlah apa sahaja yang kamu suka dan, gelaklah sepuasnya kerana, saya telah berpesan lebih awal lagi atas kemunculan saya sepertimana, komen saya pernah juga disebut sebagai; UncleSeekers mempunyai agenda tersendiri membiarkan kamu untuk terus meroyan.

Bahawasanya saya hanya berpesan-pesan maka, terpulanglah pada kamu untuk memperlekehkanya sepertimana boleh disebut seperti berikut;

"janganlah terlalu suka kelak derita akan tiba dan ingatlah bahawa langit itu tidaklah selalu cerah untuk kamu merasa pula masa gelapnya..."

p/s: Kerana saya tahu sapa kamu & keturunan kamu menjadikan saya dan sesiapa sahaja terus membaca pendedahan UncleSeekers walau dari sesiapa sahaja mendedahkanya juga kerana, "masakan tiada angin pokok boleh bergoyang kecuali, kamu sendiri yang goyangkanya atas perbuatan kamu itu dan, mengunakan jari jemari kamu pula untuk terus mengangu komentar di sini juga." opS! Melatah Sudeh! :-D ALLAH SWT itu amatlah besar kuasa-Nyaaa...

Anonymous said...

Padan muka ko org semua sampai uncle deletekan posting pasal metafizik! Sekarang ko semua tiada alasan yg Venda tu mengarut ke hapa ke dan kepada 2, 3 atau 4 ekor ayam didlm tu yg suka caci mencaci tu tolong sikit ambik pisau kasi tikamkan ko org punya kepala tu...korg masuk blog org lain tulis benda yg bukan bukan ko org ingatkan terer sangat ke? Suka cakap pasal ugama, tapi duk memaki hamum org yg tak berkenaan dgn isu isu disini!! Tak yah nak cakap pun dah tau korg tu ialah syaitan!! Ada pulak yg caci mencaci mak dan bapak org lain tu, jangan lupa korg pun ada mak bapa melainkan korg tu anak setan tak tau apa maknanya ibu bapa! Tak payah aku suh korg renungkan sebab hati dan jiwa korg tu berhati jiwa setan!!! So setan setan yg buat kacau tu semua, neraka jahanam lah tu tempat kediaman korg semua!!!!!!

LeoSabri @ wWw.LeoSabri.Co.Cc said...

Assalammualaikum WBT dan salam sejahtera.

Agak pelik, dah ramai kena tangkap masih ada lagi ada yang terlepas?

Mohon rujuk suntingan pada ruang "Pemberitahuan" dalam 'entry/posting' ini seperti berikut;

Buat kali kedua dalam masa 55 hari, saya terpaksa buang komen berkaitan 'Leo Sabri yang palsu’ dalam rumah saya ini kerana sudah tersasar dari matlamatnya.

Adakah kamu faham maksud "matlamatnya"?

Sekiranya kurang faham rujuk pula suntingan berulang kali seperti berikut;

Sepertimana telah saya nyatakan pada komen/pendapat/maklumbalas iaitu, pada awalan kemunculan saya dengan merujuk komentar yang bertanyakan berkenaan identiti maka, saya telah menjawab bahawa; Tiada sesiapa diantara kamu yang dapat merahsiakan identiti masing-masing walaupun hanya sekadar komen seperti ini sedangkan, 'hackers' juga boleh tertangkap dengan mudah.

Sesungguhnya buatlah apa sahaja yang kamu suka dan, gelaklah sepuasnya kerana, saya telah berpesan lebih awal lagi atas kemunculan saya sepertimana, komen saya pernah juga disebut sebagai; UncleSeekers mempunyai agenda tersendiri membiarkan kamu untuk terus meroyan.


p/s: Maka kita tengok sapa yang kena seterusnyaaa... ;-)

NajaHmaDi said...

sahabat saya..pernah menceritakan kisah in pada saya...ibu dia pernah bekerja dengan keluarga diraja selangor sekian lama. tapi lepas YAM Aishah jadi permaisuri..ibu dia berhenti kerja kerana tidak tahan dengan 'karenah' dia. cerita ini mmg same version... saya percaya kebenaran pasti terbukti nanti. buat baik berpada2..buat jahat jangan berkali2...

e-saving solution said...

huh.. aku tak sangke.. permaisuri tu jenis camtu ek

http://tinyurl.com/penemuan-luarbiasa

sanhass202 said...

kesemuanya kisah menghina dan menjatuhkan maruah seseorng, nak tanya, kalau maruah kita orng jaja plak macamna,
dalam al'quran pun dah mnerangkan sesiapa yg menghina dan menjatuhkan aib seseorng tunggulah isabnya nanti diakhirat, bertaubatlah . . .

Alysa said...

Nak percaya ker tak? nak percaya ker tak?..... tapi logik jugak cerita tu berdasarkan fakta.... mungkin kita menafikan sebab kita merasa malu dengan kelakuan Siti Aishah ni.... tapi kalau benarlah YAM berbuat demikian, biarlah Allah yang menghakimi dan memberi hukuman.... Kita tiada hak nak menghukum beliau... saya percaya pada hukum dan takdir... sudah ditakdirkan beliau menjadi Permaisuri dan beginilah jalan hidupnya tersurat.... Dan selebihnya dipimpin oleh kekuatan rohani untuk menepis segala perbuatan beliau namun beliau lebih memilih untuk melakukan kejahatan.... dan saya merasa sedih bagi pihak Sultan kerana diperlakukan sedemikian rupa oleh rakyat biasa yang diangkat permaisuri tetapi bongkak..... Milikilah dia satu dunia tapi kekalkah pada dirinya, bolehkah dia beli nyawa dengan harta... Berfikirlah dia sampai bila dia memperolehi kebahagian dengan harta yang bukan miliknya...Ingatlah dunia ini hanya pinjaman.....
Pada uncle seekers... entahlah labu...............

Anonymous said...

POINT B MEMANG BENAR. IT WAS A TALK OF DIPLOMATIC CORP IEVERYWHERE ES IN EUROPE.

MAI LABUAN SHOPPING...TUTUP JALAN SBB PERMAISURI SHOPPG