Kenali mereka

Saturday, December 18, 2010

Mas Kancil (2)


Tuk tuk tompang tanya..ada tak kekawan disini pernah dengar cita yang semasa Sultan mangkat..nak cari sehelaipun kain songket untuk tutup mayat Almarhum pun tak ada hingga terpaksa seorang hamba allah kena kerumah Bonda Sultan Selangor sekarang (isteri pertama almarhum) untuk pinjam kain songket. So dengar cita she gave a yellow kain songket to cover the body. Heran jugak..takkah songket ni kalau kat istana mesti berlambak? Kata orang istana, habis barang berharga diambil Aishah dan keluarga dia.....tolong bagi jawapan ye....kesiannya dengar cita tu dari kawan kuliah yang ada gak sangkut paut dengan royal family ni..ish...teruknya

Pada pendapat peribadi saya sendiri, mungkin cerita di atas ini betul atau mungkin tidak.

1. Mungkin Betul - Pengalaman peribadi sendiri selama 2 bulan, saya rasa ada kebenarannya sebab duit dia masih banyak. Sekiranya mahkamah mengizinkan saya terbitkan buku "Cinta Syyhh"ini. saya akan jelaskan pada anda semua bahawa dia pernah maklumkan pada saya bahawa masih terdapat "RM?? juta" dalam simpanannya.

2. Mungkin Tidak - Dalam rumah di Taman Tar hanya terdapat perabut-perabut lama yang saya anggarkan tidak lebih RM50,000 kalau semua perabut dalam rumah tersebut jual dikedai barangan terpakai dan juga perabut diluar ruang tengah kondominium Wangsa Maju juga kalau dijual tak sampai RM10,000. Kereta peribadi yang beliau guna hanyalah tidak lebih RM100,000.

Maaf, saya tidak boleh dedahkan banyak perkara disini. Pepaham jelah

Semalam
tetiba terfikir nak datang rumah mas kancil lagi. Eh! Ada lagi artikel terbaru...saya suka! tersangat suka...he he... Selain beberapa blog yang menjadi kegemaran, saya juga mula ketagih membaca artikel puan (info, gaya bahasa, santai dan paling mahal lenggok penulisan) dan tahniah kerana masih kekal dalam ikatan perkahwinan yang sudah mencecah 30 tahun.

Disini saya sertakan artikel terbaru beliau dan selamat sampai kerumah pengantin. Kirim salam saya pada kedua pasangan pengantin tersebut.

1. Divinasi Kartu Metafizik - Is Aishah In Love With UncleSeekers? Yekeni Mas Kancil... Camner pun saya terhibur ;)

2. Jatuhnya Seorang Permaisuri - Bab 2 - Saya suka artikel ini kerana banyak maklumat tentangnya walaupun kekadang artikel dalam akhbar tidak 100% tepat. Tetapi saya percaya sedikit sebanyak ada kebenarannya.

3. Divinasi Kartu Solomon - Apa Patut Aishah Lakukan - Panas!

Rindu komen ikhlas dari Leosabri.

Permaisuri Siti Aishah
Permaisuri Siti Aishah - Part 2
Permaisuri Aishah - Part 3
Permaisuri Aishah - Part 4
Permaisuri Aishah – Part 5
Permaisuri Siti Aisyah - Part 6
Permaisuri Aishah - Part 7 - The End / Tamat
"Cinta Syyhh"
Buku "Cinta Syyhh"
Buku "Cinta Syyhh" Saman 2
Buku "Cinta Syyhh" Saman 3
Buku "Cinta Syyhh" Saman 4
Aisyah Saman Uncleseekers?
Peguam Uncleseekers
Dimana Aishah?
Analisis 1 - Mungkinkah Anda?
‘Cinta Terhalang’ bekas permaisuri Aishah: Kenapa bapa “kunci pintu”-Pak Habib
Cover buku "Cinta Syyhh"
Mas Kancil
Mas Kancil (2)
Aishah Oh Aishah
Kes Siti Aishah saman Uncle Seekers
Jatuhnya Seorang Permaisuri (Update Kedua) - Siapa Sebenarnya Siti Aishah?
Divinasi Kartu Lenormand - Penghidupan Aishah Kini
Salah Siapa? 1
Salah Siapa? (2)
Buku "The Queen & I" dan "Cinta Syyhh" sudah siap
PERHATIAN - Blog Mas Kancil tak dapat dibaca di Malaysia
Permaisuri Siti Aishah - Part 8
Permaisuri Siti Aishah - Part 9
Mesyuarat Ke-223 Majlis Raja-Raja
Permaisuri Siti Aishah - Part 10
Notis Niat Pihak Untuk Bertindak Secara Sendiri Menggantikan Peguamcara

7 comments:

Anonymous said...

ISABELLA

Isabella adalah
Kisah cinta dua dunia
Mengapa kita berjumpa
Namun akhirnya terpisah

Siang jadi hilang
Ditelan kegelapan malam
Alam yang terpisah
Melenyapkan sebuah kisah…

Terbayang lambaiannya
Salju terbakar kehangatan
Dunia di penuhi
Warna berseri bunga cinta
Kita yang terlena
Hingga musim berubah
Mentari menyepi
Bernyalalah api cinta

*
Dia Isabella
Lambang cinta yang lara
Terpisah kerana
Adat yang berbeda
Cintaku gugur bersama
Daun daun kekeringan…

Back To *

Haluan hidupku
Terpisah dengan Isabella
Tapi aku terpaksa
Demi cintaku Isabella
Moga dibukakan
Pintu hatimu untukku
Akan terbentang jalan
Andainya kau setia
Oh! Isabella….

Anonymous said...

Uncle, try buat pendedahan tentang Datin Rosmah Mansor pulak.. orang kata dia pakai bomoh ada hantu..betul ker???? i want to know the truth... kalo boleh laa.. tapi satu2 laa... settelkan problem yg ni dulu... gud luck uncle......

Marhaen Kacak said...

fuhh...dah banyak bertukar da blog uncle nie... maklum la... visitors pun da jejak sejuta lebih...

Ketuanan Melayu vs Ketuanan Rakyat : Rasiskah Kita vs Bersediakah Kita?

Mink said...

Hi LeoSabri,

Nice to see you're Back. Miss your writings.
Thanks kepada UncleSeekers for pointing the way to Mas Kancil's blog...I tak salahkan Uncle, Mink pun dah jadi gian dengan penulisan beliau. Actually UncleSeekers punya blog banyak juga info yang ada. Again, thanks for sharing.

Breakeven said...

~ To najib razak and...noor hisham ...ahaahaha..korunk memang nakal..~

okb said...

yeryarik sungguh dgn sorang komentar kat atas... suruh seek the truth ttg rosmah mansor... pergh...

uncle.. ada bran?
mmg nak tau gak kisah misterinya.

mantap...!!!

iAwani said...

selesai membaca blog tu, terasa baru tahu sebuah rahsia lama, macam membaca WikiLeaks Melayu pula.