Kenali mereka

Thursday, December 16, 2010

Mas Kancil

Mas Kancil

Sedang saya membuat beberapa 'persediaan terakhir' untuk hadir ke mahkamah pada 20hb Disember ini, saya melayari semula 'post' tentang bomoh temberang di blog ini. Tetiba saya tergerak hati untuk melihat jka ada sebarang komen terbaru dan... terdapat satu komen! Mas Kancil

Hati saya amat kuat untuk bertandang kerumahnya walaupun tidak dijemput. Nah..! saya amat terkejut dengan pendapat beliau tentang isu saya dengan Aisyah!

Terdapat 4 komen peribadi beliau.

1. Jatuhnya Seorang Permaisuri - Bab 1 - Telus

2.Kartu Metafizik - Kenapa Perkara Ini Berlaku Kepada Siti Aishah menurut Kartu Metafizik - Walaupun terdapat kebocoran sana-sini saya tidak akan sesekali ambil hati kerana kartu tersebut hanyalah satu bentuk ramalan sahaja.

3. Divinasi Kartu Lenormand - Penghidupan Aishah Kini - Satu kupasan yang sangat menarik walaupun masih berpandukan pada ramalan. Namun, anggaplah ia sebagai hiburan semata.

4. Divinasi Kartu Solomon - Apa Patut Aishah Lakukan - Ulasan dan pendapatnya lain dari yang lain. Perggh!

Bolehkah anda menghubungi saya? Saya amat meminati penulisan, ulasan dan pendapat peribadi anda yang telus, adil dan tidak emosional!

Permaisuri Siti Aishah
Permaisuri Siti Aishah - Part 2
Permaisuri Aishah - Part 3
Permaisuri Aishah - Part 4
Permaisuri Aishah – Part 5
Permaisuri Siti Aisyah - Part 6
Permaisuri Aishah - Part 7 - The End / Tamat
"Cinta Syyhh"
Buku "Cinta Syyhh"
Buku "Cinta Syyhh" Saman 2
Buku "Cinta Syyhh" Saman 3
Buku "Cinta Syyhh" Saman 4
Aisyah Saman Uncleseekers?
Peguam Uncleseekers
Dimana Aishah?
Analisis 1 - Mungkinkah Anda?
‘Cinta Terhalang’ bekas permaisuri Aishah: Kenapa bapa “kunci pintu”-Pak Habib
Cover buku "Cinta Syyhh"
Mas Kancil
Mas Kancil (2)
Aishah Oh Aishah
Kes Siti Aishah saman Uncle Seekers
Jatuhnya Seorang Permaisuri (Update Kedua) - Siapa Sebenarnya Siti Aishah?
Divinasi Kartu Lenormand - Penghidupan Aishah Kini
Salah Siapa? 1
Salah Siapa? (2)
Buku "The Queen & I" dan "Cinta Syyhh" sudah siap
PERHATIAN - Blog Mas Kancil tak dapat dibaca di Malaysia
Permaisuri Siti Aishah - Part 8
Permaisuri Siti Aishah - Part 9
Mesyuarat Ke-223 Majlis Raja-Raja
Permaisuri Siti Aishah - Part 10
Notis Niat Pihak Untuk Bertindak Secara Sendiri Menggantikan Peguamcara

12 comments:

Pemerhati said...

Kepada Lilipoti,
I rasa komen you ni tak tepat. I baru je gi blog dia dan I copy paste disini apa dia kata tentang hobi dia:

"Secara peribadi pembacaan saya ini sekadar hiburan semata mata dan tidak menyentuh persoalan Akidah dan Penghayataan Islam.

Islam bersifat toleransi dan sebagai orang Islam jangan mengutuk sesuatu yang anda sendiri tidak arif dan faham akan konsep dan penghayatannya.

Kalau anda tak suka blog yang berunsur metafizik ini boleh anda abaikan jika anda tidak suka tak perlu "mengutuk" kerana diri kita sendiripun banyak kekurangan dan bolehkah kita pasti pemahaman kita tentang Islam itu benar benar mengikut syariat? Walhal sesama bijakpandai islam pun berlaku percanggahan. Kenapa agaknya timbul 4 mazhab. Jadi yang paling utama jangalah kita suka pertikaikan sesuatu yang kita kurang arif. Paling utama ialah sentiasa berlaku adil, ikhlas, bersangka baik dan cuba mahu melakukan sesuatu kebaikan dan kebajikan untuk masyarakat.

Walaubagaimanapun, saya gemar hobi saya ini..I enjoy studying it so if you dont like it please leave."

You mana tahu tarot bukan metafizik..I rasa yang I selak blog dia setakat ni (16.12.1910) tak ada nampakpun card Tarot..see card tarot pun you tak kenal! Jadi jangan cakap ikut sedap mulut aje. Macam this person says kalau tak arif jangan suka kutuk orang...Dia pun tak kata clairvoyance is her trade..Ada buat advertisement nak mintak duit orang..Woosh takut dengan mulut orang macam you...pandai pulak you nak komen
"nabi ajar ke?"
I tanya you yang you buat dosa kering dan buat macam macam tanggapan kat Mas Kancil tu NABI AJAR KE? Cara tu ke Islam you..tak asal usul periksa, tak amati dan halusi statement yang dia buat main terjah...Islam ke cara you?..Gosh go have a life...

Kalau diamati blog this person..I rasa dia ni tak suka berinteraksi dengan orang, komen box pun dia tak ada, jadi I rasa dia sekadar mahu share hobi dia dengan oranglain yang juga gemar sistem divinasi macamitu...Disebabkan itu juga I rasa mati balik hidup dia tak akan contact UncleSeekers...

Have a Good day to all....

Anonymous said...

WE WANT KNOW MORE ABOUT KEHIDUPAN AISHAH TIME JADI PERMAISURI DULU. PLEASE REVEAL THE SECRET. ^^ BLOG MAS KANCIL SEDIKIT SEBANYAK BERITAHU WHO WAS AISHAH USED TO BE. GREAT!!

Pendatang said...

Saya terperanjat membaca komen komen disini,I agree dengan Semut Api, setelah membaca 62 komen disini hanya lebihkurang 3 atau 4 orang pemberi komen macam Pemerhati, Thinker,and a few other saja yang bernas dan rasional.
Sedih lihat kelakuan orang Melayu kita macam ini.

Wassalam.

Anonymous said...

Orang Melayu ni memang banyak Buruk Sangka dan Syak Wasangka...suka makan biji buah nangka tak agaknaya? Itu sebab asyik kentut kentut keluar angin jadi kepala angin...bebanyak kepala Angin nanti mengamuk pulak..he..he...

lilipoti said...

hoh!
i think ive found a kindred spirit here..in term of being on the same wavelength!
au revoir i heart u..

pemerhati,
apa yg saya nak cakap adalah..tarot cards bukanlah part of metafizik! tu sajer saya x kutuk orang and
i think my questions were fair..

is it really a branch of science?
and do the prophet himself taught us to divine using CARDS? Never once i condemned maskancil..wether the facts are correct or not..wether he/she is a learned person in this metaphysics field or not.. am just questioning why use tarot card/metaphysics card to read something..and somehow i do feel "wary" about these neo bloggers with their new metaphysics idea.

hish pemerhati...metaphysics cards are derived from tarot card and in fact some of the people in those field DO USE TAROT CARDS..u must read more ..widen your horizon. dont just read what mas kancil wrote.go read other blogs too..so shameful ,bashing me without actually knowing your case

jangan jadi haji google..

and to the anonymous who asked me why my link is broken..
i dont have a website (i used to have one but to busy to maintain and pay for the domain name ),i just want a handle..so that i m not just an anon..im an anon with a handle so you guys can differentiate me from other anons..at least thats better that some ,who one day pretend to be his supporter and the next day you are not. and those who use handles IMHO are people who either had had blogs or ex chatters =)

and to all the english teachers out there some dissing people and commenting on petty matters

let us discuss this metaphysics thingy and the queen (i dont want to discuss about uncle anymore)!!!!!

and yeah u may find grammarical errors here and there in my post
so stop dissecting!

lilipoti said...

owh i was being corrected by my colleague..

tarot cards are indeed metaphysics
dang!
sori mas kancil

Anonymous said...

To Anon 12.35 who tried to correct Au Revoir's English...

Your English sucks too. There's no s after irritate because that's how it is for any words that proceed the word might - not because of the convulated reason that you gave.

You said - he already claimed - kalo dah already claim tu takyah letak ed... - what kind of ajaran sesat is this? ed denotes past tense so if the said process of claiming occured in the past, then there should be an ed - nothing to do with the usage of already.

and there's a couple of other points which I can't be bothered to write about.

please lah guys - go and read more books and learn proper English.

Anonymous said...

Anak menteri ni anak Uncle seekers kot. itu pasal emo bangat...haha...

Anak Menteri said...

Anak Dato' cuba kau baca komen ko ni:
"..KALAU DULU KOMEN2 SEMUA NAK MEMPERTAHANAKN QUEEN AISYAH DAN HINA PERBUATAN UNCLE, TAPI SEKARANG, KOMEN YANG SAMA ASYIK DOK CITE PASAL KETUANAN MELAYU, MELAYU BODOH, CINA BODOH ENTAH APA2. UNCLE LAH PEROSAK BANGSA. GILA PUNYE HABIBI KONON!!.."
Tak kah tu ko maksudkan ko suka orang yang tak suka perbuatan siUncle ni, yg aku tengok 99% yg tak sukakan dia hanaya tahu maki hamun macam ko jugak...tu aku kat ko DOUBLE STANDARD...Ko TU GILER!!!

Anonymous said...

Mana tahu kot nya Si Anak Dato' ni suku saka Aishah??? Not imposible...

LeoSabri @ wWw.LeoSabri.Co.Cc said...

---sambunganya---

Maklumbalas LeoSabri menerusi logik akal yang dianugerahkan ALLAH SWT adalah seperti berikut;

Tuan Au Revoir~,

Bahawasanya saya tidak mengenali Tuan dan, Tuan mempunyai hak ke atas apa juga pendapat/kenyataan Tuan serta, Tuan diberikan kebebasan oleh tuan empunya weblog ini iaitu, UncleSeekers untuk Tuan terus menerus meroyan tanpa henti maka, kami hanya layankan sahaja.

Bahawasanya kenyataan Tuan yang disunting iaitu; "Please be more professional la." maka, jawapanya pula telah Tuan nyatakan seperti suntingan berikut pula; "Like u, uncle, ur posts, and leosabri, ur comments, probably ur facts is true, is right" kerana kami mendedahkan identiti kami yang disebut sebagai "Profisional" dan, sambungan kepada jawapan tersebut disunting seperti berikut; "but, the way u write it, nahh, maybe kinda make some people feeling annoyed." dapat memberikan kesimpulan tersimpul rapinya adalah; Tuan membuat kenyataan untuk diri Tuan sendiri sebabnya, "some people" hanya untuk diri Tuan sahaja.

Bahawasanya tidaklah kami iaitu, UncleSeekers, saya LeoSabri dan, para komentar serta, pengunjung weblog uncleseekers.blogspot.com merasa tercabar pada setiap butiran kenyataan diberikan kerana, kami sedia dikenali untuk bersikap "Profisional".

Bahawasanya teknik Tuan untuk berhujah dalam bahasa selain Bahasa Melayu tidaklah melambangkan Tuan seorang yang "Profisional" kerana, weblog ini serta, kandungan yang terdapat di dalamnya dan, di dalam "entry/posting" ini adalah berbahasa Melayu.

Bahawasanya Tuan boleh terus cuba dan, teruskan mencuba agar Tuan berpuas hati untuk memberikan apa juga pendapat/komen kerana, kami sedia membacanya untuk pengetahuan umum sahaja tanpa mendapat sebarang impak.

Bahawasanya doa sentiasa dipohon agar Tuan kembali kepangal jalan dan, semoga Al-Quran menjadi panduan hidup Tuan untuk terus bersama kami serta, salam sayang diucapkan.

Sekian, harap maklum dan terima kasih.

Ikhlas,
wWw.LeoSabri.Co.Cc

p/s: Ada juga terbaca berkaitan isu perkauman atau, yang berkaitan denganya iaitu, yang tidak sewajarnya dinobatkan maka, untuk menjadi "Profisional" hanya sekadar layankan sahaja tanpa menyentuh isu yang dibangkitkan kecuali, gunakanlah pedekatan yang lebih bijaksana. ;-) Salam hormat!

Anonymous said...

Dalam banyak komen ni, aku ok je dengan apa ko org ckp...best giler...yang aku paling suka baca ialah blog mas kancil, best cerita dia dan sangat bersopan dan ayat nya jugak sangat sedap didengari! Dan kepada puteri hang "Lipo"...mak ai, mau terjatuh aku kat kerusi ni bila terbaca komen anda! Mcm lah aku terdpt surat dari kerajaan, mak ai....formal giler mamat ni! Tapi pandai anda menulis dlm bahasa melayu kan, mesti dapat A1 masa SPM kan? atau rasa rasa nya ko ni clerk kat goverment department kut...sebab itu ayak hang power giler formal....! :) dan kepada saudara saudari yang mengutuk atau yg support si uncle sexkers n, ko org memang best giler, hantam sini hantam sana....tapi satu je...keep up the good job! mana mana pun ok...janji meriahkan lagi suasana di dlm ini! Dan kepada uncle sexkers, ko betul ke tak, teruskan usaha anda kalau ko bersih cam kain putih...tapi kalau ko salah, jangan lupa akan akhirat nanti ya....dan kepada ada yang suka duk diam dan tengok keadaan sambil gelak sorang sorang tanpa menaip apa-apa pun, sila bancuh kopi dan mali lah join tulis sepatah dua keee...blog ni free of speech, masa bila lagi dpt free speech di negara kita? sini lah.....aku cayang sama kamu semueeee.....!!