Kenali mereka

Thursday, December 30, 2010

Salah Siapa? (2)

Salah Siapa? (2)




Divinasi Kartu Metafizik - Is Aishah In Love With UncleSeekers?

Hi Readers, Its been a hectic day today...been busy cooking for some anak anak yatim. Rumah anak anak yatim ni quite near my house. Kadang kadang bila ada sedikit masa lapang..Mas Kancil masak lebih sikit untuk hantar to them...I feel sorry because mesti mereka juga teringinkan masakan seorang ibu....

Anyway, I cant take all the credit for the little welfare work that I do...some of my neighbours datang juga untuk help out....Mrs Lau, Anne, Pn Zura and a few other friends came to help. (They are very nice ladies..kadang kadang kalau ada nak buat kenduri di Masjid yang berhampiran..and yours truly ni nak buat pahala sikit...these friends lah yang tolong saya didapur..(At times ada rasa keinsafan because diaorang ni ada yang Kristian, ada yang Budhist..tapi tak kisah nak bantu Mas Kancil eventhough untuk hal hal Keugamaan....truly "1 MALAYSIANS"...I'm happy to live in such a community...bangga rasanya...Alhamdulillah...

Sambil busy memasak, one of my friends tanya I....Do you think Permaisuri Aishah is in love with UncleSeekers? So Mas Kancil jawab, Kalau you tanya diri I personally, I don't think so ..and we left it at that...

Saya baru sahaja buat satu tebaran....just being curious, I would like to share my reading with you:

Tebaran Kartu Metafizik Untuk Pertanyaan

Is Aishah In Love With UncleSeekers?



Analisa pada kedudukan:Latarbelakang Persoalan.

Di sini menunjukkan status persoalan yang ditanya (validity of the Question) asked. Kedudukan ini menggambarkan seorang wanita yang passionate dan agak aktif orangnya. Juga kelihatan seorang lelaki yang extrovert dan sukakan wang. So bolehlah dikatakan soalan yang ditanya is valid. Ada perkaitan antara Aishah dan Uncle Seekers.

Disini Aishah dilambangan sebagai Q of Clubs dan UncleSeekers sebagai K of Diamonds.

Analisa pada kedudukan: Jawapan Kepada Soalan.

Ada gangguan pihak ketiga nampaknya, sila lihat kartu 3 of Spades...kalau ada gangguan pihak ketiga, does that mean Aishah ada menaruh hati pada UncleSeekers?

Ada pula nampak disini gangguan orang ketiga disebabkan harta dan wang, ini dapat dilihat pada kartu 10 of Diamonds. Could it be that orang ketiga yang menyekat perhubungan mereka takut kehilangan wang dan harta?

Analisa pada kedudukan: Faktor Yang Pengaruhi.
Wow, looks like Aishah memang ada perasaan cinta pada UncleSeeker! She likes him alot.

Kartu 6 of Hearts menunjukkan sebuah perhubungan yang dimulakan dengan persahabatan dan kemudiannya berubah menjadi percintaan. I feel sorry for Aishah, she loves him...the family should allow their marriage....Buat apa nak seksa dia....

Analisa pada kedudukan: Kartu Kunci.
Kartu pada kedudukan ini adalah merupakan satu "Key Card" atau an important card dalam sesuatau tebaran.

Kartu kunci disini ialah K of Hearts. K of Hearts selalunya merujuk kepada bapa atau lelaki yang berpengaruh dalam penghidupan seseorang itu jika persoalan yang ditanya mengenai seorang perempuan. So disini K of Hearts melambangkan Bapa Aishah. Hmm...betullah bapa Aishah ni Penghalang Cinta Aishah dan Uncle Seekers.

Komen: Setelah buat tebaran ini, terasa kesihan pula saya kepada Aishah. Her love is strong..why should her father halang dia. She is an adult....tengoklah betapa baik budinya Almarhum Sultan Yusuf yang telah merelakan isteri kesayangannya berkahwin dengan orang lain..siap bekalkan lagi harta yang banyak. That is true love....A father should be like that. Biarkanlah, kalaupun Pak General rasa that Aishah akan merana, its her life...you have no right to sekat dia. Saya rasa Almarhum dulu pasti tahu yang Norizan akan suffer kalau kahwin dengan P Ramlee, itu sebabnya dibekalkan harta...Disini barulah Mas Kancil sedar betapa mulianya Almarhum Sultan Yusuf, bersih suci cinta Tuanku pada Norizan....Al Fatihah.

Nota
Rezeki, Maut dan Jodoh ditangan Tuhan (klik)


Permaisuri Siti Aishah
Permaisuri Siti Aishah - Part 2
Permaisuri Aishah - Part 3
Permaisuri Aishah - Part 4
Permaisuri Aishah – Part 5
Permaisuri Siti Aisyah - Part 6
Permaisuri Aishah - Part 7 - The End / Tamat
"Cinta Syyhh"
Buku "Cinta Syyhh"
Buku "Cinta Syyhh" Saman 2
Buku "Cinta Syyhh" Saman 3
Buku "Cinta Syyhh" Saman 4
Aisyah Saman Uncleseekers?
Peguam Uncleseekers
Dimana Aishah?
Analisis 1 - Mungkinkah Anda?
‘Cinta Terhalang’ bekas permaisuri Aishah: Kenapa bapa “kunci pintu”-Pak Habib
Cover buku "Cinta Syyhh"
Mas Kancil
Mas Kancil (2)
Aishah Oh Aishah
Kes Siti Aishah saman Uncle Seekers
Jatuhnya Seorang Permaisuri (Update Kedua) - Siapa Sebenarnya Siti Aishah?
Divinasi Kartu Lenormand - Penghidupan Aishah Kini
Salah Siapa? 1
Salah Siapa? (2)
Buku "The Queen & I" dan "Cinta Syyhh" sudah siap
PERHATIAN - Blog Mas Kancil tak dapat dibaca di Malaysia
Permaisuri Siti Aishah - Part 8
Permaisuri Siti Aishah - Part 9
Mesyuarat Ke-223 Majlis Raja-Raja
Permaisuri Siti Aishah - Part 10
Notis Niat Pihak Untuk Bertindak Secara Sendiri Menggantikan Peguamcara

7 comments:

Anonymous said...

dah boring plak aku nak menyumbang provokasi dalam ni. syedabdullah, apa budak2 nih merepek mencarut??

-metropolitan-

yaya DUMMIES ! said...

yahoooo!!!!
sape tade akaun google ta leh komen...
tade lah mat rempit na merempit kat dlm blog neh...
hahaha

combi said...

Slamat Tahun Baru smua!!!!!

Thinker said...

Selamat Tahun Baru kepada UncleSeekers dan semua penunjung blog ini.

Bagus Uncle telah membuat perubahan pada bahagian komen. This is the right way. Memberi imej yang baik kepada Uncle dan pemberi komen disini.

LeoSabri @ wWw.LeoSabri.Co.Cc said...

Assalammualaikum WBT dan salam sejahtera.

Merujuk dari suntingan menerusi laman weblog Tuan pada ruangan "Makluman" seperti berikut;

Makluman
1. Setelah saya berbincang dengan anggota Team PSI, bermula 1-1-2011, kami telah sepakat untuk memadamkan semua komen terlampau. Harap Maaf.


Saya yakin sebilangan besar masyarakat mengharapkan komen seperti itu sewajarnya tidak didedahkan kerana, laman weblog Tuan boleh dilayari dan dibaca pelbagai peringkat umur, bangsa, agama serta sesiapa juga.

Saya menyokong penuh atas tidakan tersebut! Terima kasih.

Breakeven said...

~ smile smile..i like..~

Marhaen Kacak said...

selamat tahun baru uncle!...

Mesti Baca! : Umat Islam Yang Lemau : Bende Kecik Pun Nak Bising-Bising