Kenali mereka

Tuesday, March 15, 2011

Makhluk Paranormal 2?

Makhluk Paranormal 2?


video

Bermula daripada hari ini, kami menjemput anda semua untuk menjadi juri pengkaji paranormal. Terdapat tidak kurang 10 rakaman makhluk paranormal yang akan dipaparkan dari 12-3-2011 sehingga 12-4-2011. Sesiapa yang dapat memberi jawapan yang 'bersesuaian' kami akan menghadiahkan sebotol 'Pembersih Harian Wanita' keluaran Cik Manja yang telah mendapat pengiktirafan 'Malaysia Book Of Record' (First Safety Test Of Feminine Hygiene On Human). Kalau kaum adam yang menang, ko orang bagilah kat bini atau aweks atau bakal mak mertua. Ahakz...

(Terdapat 10 botol untuk anda miliki - Setiap rakaman, Cik Manja hadiahkan 1 botol untuk pemenang)

Klik imej untuk lebih besar

Maklumat tentang kejadian

Tarikh - 14-12-2006
Hari - Khamis
Waktu - 10.59 malam
Lokasi - Pameran Alam Misteri - Nilai 3, Negeri Sembilan
Gajet - Cctv
Posisi - Cctv 4
Pengkaji - Syamsul Bahari
Subjek - Terdapat 8 cctv dipasang di dalam pameran tersebut. Salah satu kejadian kali ini terdapat satu objek yang terbang.

Syarat-syarat
Sebagai pihak juri, anda bebas memberi sebanyak manapun pendapat tentang rakaman ini dalam kotak komen. Pihak kami hanya akan menolak komen anda sekiranya bertentangan dengan rakaman di atas. Pihak kami akan hubungi anda dengan segera sekiranya jawapan yang diberikan sudah memuaskan pihak kami dan selepas itu kami akan paparkan rakaman yang seterusnya.

Tunggu apa lagi...
Nota
Anggota Team PSI jangan nak menyibuk dalam peraduan ni.

10 comments:

Mak Peah Bini Sood said...

People often mistaken things that glow in the dark to be mysterious and fascinating... but the truth is Plants and Animals do glow in the dark ...

I strongly believe this must be an insect such as fireflies... living things that are capable producing their own light and they are called Bioluminescent...

jangan hidup selalu di selubungi mystery...

iera said...

salam...

kalau seseorg tu mmg sangat penakut...kadang2 benda yang tak ada pun nampak mcm ada..
bunyi yang tak ada pun dengar macam ada..
disesuaikan pula dgn kisah2 yang pernah di dengar sebelum nie...

tapi kalau org yang sangat berani, hantu tu depan mata pun dia relax jer.. :)

fiona said...

kumbang atau kupu2 yang besar. cahaya ir camera dipantulkan kembali oleh sisik kupu2 atau badan kumbang yang berkilat.

Panglima Api said...

itu adalah sejenis binatang yg sedang bercinta..mereka bermain kejar-kejar dan tanpa disedari, mereka telah dirakam..

mereka ingatkan tgh shoting, tu yg mereka lalu depan kamera. bile binatang itu berkejaran di depan kamera yg sedang on ir maka, terrecord lah kisah cinta mereka berdua...tak caya amek kamera on ir..letak muke kat kamera...ha..da terrakam...

UncleSeekers said...

Antara keeempat komen yg diberi, salah satunya sudah hampir 'sesuai'. teruskan jadi juri paranormal. tahniah

Penghantar Emel said...

Uncle,

Kamera yang digunakan adalah CCTV..kebiasannya CCTV membuat rakam setiap kali terdapat pergerakan. Jika tiada pergerakan CCTV berada di dalam keadaan standby.
Pergerakan serangga seperti lebah, penyengat,kumbang dan lain-lain pergerakan yang laju akan menyebabkan seolah-olah terdaapt objek "terbang" di hadapan CCTV berkenaan terutamanya bagi CCTV yg cahaya lampu dipancarkan secara terus kepadanya.

Republic Aku said...

lipas yang sedang sibuk mengejar mak we dia!

UncleSeekers said...

Sikit jer lagi..

Prince said...

Uncle, tawik saya glow in the dark

Mentrox said...

itu pantulan chaya dari camera...