Kenali mereka

Monday, December 12, 2011

Dr Faiz? (Part 4)

Dr Faiz? (Part 4)
Sila hubungi bro Faiz untuk pengesahan lanjut
0134228180 / 0174240042


Dua hari lepas ada satu mamat ni hantar email kat aku sijil pengesahan bahawa kononnya gelaran Doktor yang ada pada Faiz adalah benar. Dia dapat sijil dari Dr Faiz sendiri melalui MMS…



Cuba anda cari dimana silapnya?

Bro Faiz, lu nak jadi Menterike?

“Siakap senohong gelama ikan duri, suka cakap bohong lama-lama jadi menteri”

Setiap satu abad kita pasti akan berjumpa beberapa manusia spesis macam Faiz ni di Malaysia. Bila saya tiada nanti giliran anda pula mencari kebenaran.

"…Orang yang berani berkata terus-terang, adalah orang yang mendidik jiwanya sendiri untuk merdeka. Dan orang yang berani menerima perkataan terus-terang, adalah orang yang membimbing jiwanya kepada kemerdekaan. Sebab itu, dapatlah dikatakan bahawa, kebenaran itu adalah kemerdekaan". Prof. Dr. Hamka - "Bohong Di Dunia", Bukit Tinggi - November 1949

Bersambung...


Bro Faiz dan pembaca setia blog ini, Jom kita layan lagu ni dulu..

Hidup ini Mahal




15 comments:

jajaka tampan said...

omang oi uncle.gua respect lu bro.mulanya gua benci giler ngn lu bro.tp sekarang tabik springggggg bro.good job.to mantan DR faiz.bawak2 tobat la bro.

Anonymous said...

doc filisofi tu ke uncle?? - fatia

cacamarba said...

adakah doctor of philosophy tu x spesifik tulis dlm bidang apa atau pn tahun sijil tu dikuarkn.1988..mana satu uncle?

dr house said...

kekeliruan nampak pada cetakan nama faiz 2 sendiri.cuba korang tgk.xcenter kan??xkan la blajar punya lama nk dapatkan title doc tp last2 sijil kuar cetak nama pun xleh center..btul x uncle??
macam edit photoshop ja...

Raja Melewar said...

Kenapa kat atas (Bio)tulis PHD (OHIO) tp sijil dari Missouri?

Raja Melewar said...

Klu Dr Faiz umur 45 tahun,dan siap PHD tahun 1988, maksudnya ketika berumur 22 tahun?

makcik sempoi said...

Assalamualaikum.....
Awat 1st degre,2nd degre dan PhD dapat kat Ohio Uni. Sedangkan doc ni tunjuk bukti ijazah dari Missouri Uni.Plak tu.nama pun taip senget. Berkatalah benaq w/pun pahit wahai doc.

Antu Gigi said...

Setiap satu abad ada sorang ye bro uncle..hehe..agak keterlaluan perkataan tu..muahaha...

Anonymous said...

Semua yg saudara-saudara katakan adalah betul.
1. Kalau betul dia dapat PhD pada tahun 1988 memang hebat antara pelajar Melayu yg paling awal dapat PhD pada usia 22 tahun. (saya pasti kalau dapat Phd umur 22 tahun sekarang dah jadi Professor, dan tak buat burung walit.)
2. Sijilnya tertulis Uni of Missouri, tapi difahamkan dari Ohio. Mana satu yg betul?

3. Nama boleh senget. Cikai betul Uni of Missouri/Ohio ni. Taip nama kat sijil pakai mesin taip lagi ke?

Saya pun tak faham kenapa org Malaysia ni suka sgt nak guna gelaran Dr. Samapi penyanyi pun nak menipu guna doktor.

Dr Sebenar

Vet DVM,UPM said...

Sorry, for all readers, sy dari Jab.Perkhidmatan Veterinar Putrajaya and JPV adalah leading agency utk sarang burung walit ni. org yg layak ckp pasal burung walit ni so far Dr. Vet je. tp tak pernah dgr pulak pakar walit meletup Dr Faiz ni. basic veterinary pun takde.sian mesti penat kalentong olang..huhu

Syahrin Rahimi said...

dapat ilmu lagi dari sini..hehe =)

badboyz said...

faiz mmg pnipu...die slalu copy ja pape pown wlaupon bkn die pnya jnji nma die mltop dh...

ariel said...

badboyz
ada kenal ke ngn mamat faiz ni???

badboyz said...

ada cbb 2 la aq komen nie...
yg aq ksian kn bdk2 die la slalu kna tpu ngn die...
rmai gk staff die dk ngadu kt aq psal die...

Anonymous said...

Cuba kaji FARMOGA plak betul ke khasiatnya @ menipu gak.