Kenali mereka

Friday, December 9, 2011

Ramalan Mimpiku - Part 30

Ramalan Mimpiku – Part 30
...Yang ghaib hanyalah kepunyaan Allah...
Pihak-pihak yang percaya kepada mimpi haruslah merenungkannya dengan mendalam


Salam sore kepada semua peminat artikel Ramalan Mimpiku ini. Sudah hampir 2 minggu saya tidak coretkan tentang perkara ini. Adakah ada masih ingat lagi tentang ramalan mimpi saya yang kemungkinan besar akan berlaku pada bulan Disember ini?

1. Kematian seorang lagi selebriti

Mimpi tersebut sekitar pertengahan bulan November 2011 (klik). Saya harap tulisan saya mengenai pemergiannya jangan dijadikan isu….Kalau dulu ramalan saya dipertikaikan kononnya saya telah dimaklumkan oleh rakan wartawan tentang kesihatannya dan ada juga yang menyindir kerana beliau telah pun dimasukkan kehospital. Sekadar bertanya, adakah seseorang yang dimasukkan hospital dijamin mati?

Artis yang berkemungkinan besar bakal meninggalkan kita ketika ini keadaannya 'ok' dan tiada siapa yang sangka beberapa hari lagi beliau akan…


2. Harta Daim Zainuddin akan mula susut dan keluarganya..

Artikel ini ditulis 12-10-2011 (klik). Cuba intai-intai sikit apa yang saya ramalkan ini betul atau tidak. Masih ada lagi sekitar 21 hari lagi untuk mengesahkan ramalan mimpi ini.

3. Tragedi (Tragedi kecil, Bencana Alam dan Kes..)

Ramalan mengenai Tragedi mula ditulis pada 12-10-2011 dibawah tajuk ‘Ramalan Mimpiku - Part 21’ (klik). Ini bermaksud kesemua tragedi ini berkemungkinan besar akan berlaku sebelum 22-1-2012

Artikel ini ditulis pada 14-10-2011 dibawah tajuk 'Ramalan Mimpiku – Part 22' (klik)

3a) Tragedi kecil - Kemalangan

Artikel ini ditulis pada 14-10-2011 dibawah tajuk 'Ramalan Mimpiku – Part 22' (klik)

Artikel ini ditulis pada 2-11-2011 dibawah tajuk 'Ramalan Mimiku – Part 24' (klik)

Artikel ini ditulis pada 9-11-2011 dibawah tajuk 'Ramalan Mimiku – Part 26' (klik)

Artikel ini ditulis pada 12-11-2011 dibawah tajuk 'Ramalan Mimiku – Part 27' (klik)


3b) Tragedi Besar – Bencana Alam 33

Sederhana (klik)

i) Sebelum 30-11-2011 (klik)– Sudahpun berlaku secara kebetulan. Tarikh, masa dan angka kematian hampir tepat cuma lokasi kejadian tersasar

ii) Sebelum 20 Disember 2011 – Baki dua lagi tragedi sederhana tinggal 11 hari lagi….



Besar

Ramalan saya mengenai tarikh kejadian yang pertama pada 3-12-2011 tersasar!

Kesemua Tragedi besar akan kemungkinan besar akan berlaku sebelum 22-1-2012

3c) Tragedi Besar – Kes... (sebelum 22-1-2012)

Perebutan kuasa dalam politik…..

Sebenarnya artikel ini telah disiapkan pada 5-12-2011 tetapi memandangkan isu lain yang lebih penting saya hold dulu artikel ini .

Sudah tiga kali saya mimpikan Afdlin Shauki.. :(
Bro, jagalah pemakanan dan kesihatan sebaik mungkin.
Seisi keluarga dan juga peminat menyayangi anda.

Bagaimana mentakwilkan mimpi (Part 1) & (Part 2)

Kalau ramalan mimpi ini benar-benar terjadi sekalipun, anggaplah ianya secara kebetulan. Yang pandai mentafsirkan mimpi hanyalah Nabi Yusuf.

Part 1 - Najib, Muhyiddin & Zahid Hamidi
Part 2 - Anwar, Ali Rustam & Nik Aziz
Part 3 - Allahyarham Dato' Harun Idris
Part 4 - Mahathir & Allahyarham Dato' Harun Idris
Part 5 - Najib, Rais, Nor Yakcop, Nazri & Noh Omar
Part 6 - Tulang Rusuk
Part 7A - Siti Nurhaliza
Part 8 - Rosmah Mansur
Part 9 - Muhyiddin
Part 10 - Najib & Muhyiddin
Part 11 - Azeez Rahim
Part 12 - Hishammuddin, Anuar Zain, Aznil, Azwan & Jaffar Onn
Part 13 - Najib & Rosmah
Part 14 - Najwa
Part 15 - Kematian Selebriti
Part 16 - Datuk Mohd. Jais Ahmad Jais
Part 17 - Rosmah Mansor & Raden
Part 18 - Lisa, Yusry, Anuar Zain, Zizan, Johan & Nabil
Part 19 - Juliana Evans,Marsha,Rabecca,Fasha Sandha
Part 20 - Sidek Hassan, Abu Kassim, Ismail Haji Omar,
Part 21 - Daim, Ananda, Robert Kuok, Syed Mokhtar...
Part 22 - Tragedi
Part 23 - Azalina
Masuk Hospital - Kematian Mantan Perdana Menteri Malaysia
Part 24 - Sultan Brunei & Kematian Sultan
Part 25 - Bakal pemimpin BN yang baru
Part 26 - Mama Juwie, Fatin Hanipah & Lee Kuan Yew
Part 27 - Menteri kanan di Thailand akan mati ditembak
Part 28 - Wardina, Rozita & kematian selebriti
Part 29 - Norman & Memey
Part 31 - Kematian Selebriti semakin hampir
27-7-2011 – 4 orang pemimpin pembangkang

35 comments:

Anonymous said...

adakah????beliau????

Anonymous said...

Alamak... Afdlin Shauki ke uncle...?
Harap2 tidak...

areo said...

kalo xsilap afdlin shauki ade kene serangan lemah jantung beberapa minggu yg lepas tapi beliau nekad nk buat persembahan malam tu dalam maharaja lawak mega...

Admin said...

Oh god.Takmo la Afdlin...

Ceciter said...

Afdlin Shauki lu jaga kesihatan bro. Wa cayang giler kat lu bro. Wa doakan lu sihat..fuh Uncle bikin wa saspen..

Sifut said...

Ramalan merapu wa..tragedi besar afdlin shauki..tragedi kecil adlin aman ramli..bersambung artikel seterusnya...nantikan!

Peminat Uncle said...

nampak gayanya jika betul afdlin akan pergi memang comfirm ramai akan terkejut besar spt yg uncle bgtaw di awal ramalan..

apapun xkira siapapun kita,kita mesti sentiasa bersedia utk kembali kpd pencipta kerana kita xtahu bila akan dijemput..

jalil hamid said...

Masa baca post ini tadi, ada gambaran menunjukkan trajedi serupa dengan highland towers akan jadi tak lama lagi.

MaryaYusof said...

Semuanya ditangan Allah kan uncle??

MaryaYusof said...

Semuanya ditangan Allah kan uncle??

yusri said...

kau ni tuhan ke nak ramal orang mati mati? .....kalau ye pun nak ramal tak payah lah pasal orang tu kau bagitahu...patutlah ramai orang meluat kat kau ni...

aliff said...

teruskan uncle..sy minat bahan yang uncle sampaikan.

hamba manusia biasa said...

blog paling merapu yg pernah aku baca...sorry to say la mr uncle, klu nak cari publisiti pn bukan begini caranya..lu siapa nak meramalkan hidup mati manusia....nak jd mcm nostradamus, ramal itu ramal ini?orang Islam ke ni???

Panji Hitam said...

x perlu nk ramal2..kafir bg org yg prcya ramalan..sdgkn jin2 serta nabi pon x tau tentang hal ghaib..hidup ni Allah dah tentukan..kau ni mrepek la uncle..hentikan lh propaganda kau ni..haishh~ sesat lgi mnyesatkan..

Unknown said...

hmmm.... pape pon.. itu sekdar ramalan... segalanye2 hidup mati seseorg hanya ALLAH yg tentukan bukan di tangan manusia...

Anonymous said...

hanya Allah saja yg tahu..jangan percaya..sesiapa yg percaya pada ramalan,dia tergolong dalam golongan MENYEKUTUKAN ALLAH..

Anonymous said...

sy mimpi uncle . cam mane pulak tu?

RJ said...

kalau betul uncle ada kemahiran meramal mimpi...ianya adalah kelebihan bg uncle...walaupun meramal mimpi bagi manusia biasa seperti kita ini tidaklah sehebat nabi yusof, kelebihan ini tak dapat dinafikan kalau itu yg ALLAH berikan padanya..bukannya ramalan berdasarkan bantuan jin dan sebagainya.

kelebihan ini jangan lah kita nafikan kewujudannya sama juga dengan kelebihan seseorang yang boleh berhubung dengan makhluk ghaib secara terus..manusia yg hijabnya terbuka sehingga dapat melihat makhluk ghaib secara terus dan bermacam2 lagi yg tidak mustahil bagi ALLAH utk anugerahkan kepada makhluknya selain daripada kelebihan yg khusus yg ada pada rasul dan nabi yg dipanggil mukjizat ..cuma di kalangan kita yg ada kelebihan ini dianggap kelebihan yg tersendiri yg semuanya atas kehendakNYA...

mungkin uncle menceritakan tentang ramalan2nya ini adalah utk tujuan perkongsian. Walau apa pun ianya sedikit sebanyak memberi kesan psikologi kepada org yang diramalkan..bayangkan kita sendiri yg uncle ramalkan...akan mati sekian2 waktu..mmg la kita kata ajal maut di tangan tuhan, tapi adakah tidak terkesan walau secuit dalam hati ini yang jika bende ini benar2 akan berlaku? secara tidak langsung membuatkan perjalanan hidup kita akan terganggu tambah2 kita jenis yg umat islam yg biasa2 ni..

jadi untuk uncle, saya nasihatkan sebagai umat islam yang ingin menjalankan kehidupan tanpa rasa was was dan menggangu gugat akal fikiran...dapatlah kiranya uncle hentikan ramalan tentang kematian ini...kalau nak teruskan juga just for fun, selain dari ramalan kematianlah..sbb kematian ini mmg betul2 boleh buat seseorang yg ceria jadi sugul...tambah2 kita2 ini rataa2 org islam biasa2 di zaman ini...


** kelebihan jika kita dapat info begini mungkin peluang kita utk bersedia dan persiapkan bekalan utk kesana dapat dilakukan....kalau tak...kita trus alpa dan leka...apa pun ajal dan maut tetap di tangan ALLAH SWT.

Anonymous said...

Saya ramal Uncle akan mati b4 2012. Boley gitew?

kesh said...

sesiapa pun termasuk Uncleseekers akan mati jika sudah sampai ajal..
p/s,uncle baik u buat entry pasal makan2 ke, masak2 ke, lagi baik dpd entry gini..

AngeL BeaR said...

hari ni ada member post berita gempa bumi di papua new guinea...tapi takde angka kematian lagi, walaupun gegaran agak kuat...harap takde impact terkena ngan malaysia lak...

http://www.stuff.co.nz/world/6140011/7-3-earthquake-rattles-Papua-New-Guinea

hahahaha said...

kalu sessuatu yang kita tak tahu kita tidak boleh cakap terus je.orang yg berilmu lakukan apa yg dia tahu

LOve damia said...

salam.. dah lepak blog uncle ni.. sy tertunggu2 bila lah nk kua entry ramalan part30 ni.. coz aitu follow takat part 29 je..hehe.. akhirnyee.. kua jgk part 30 ni.. erm dasyat jgk ramalan mimpi uncle kali ni, sy pasti spe2 y bce pon mst akn heart attack kan.. tp nk wat cne, dah namanya entry ramalan mimpi..so pape yg bkaitan mimpi ofcoz la uncle update kt dl blog ni kan hehe..korang2 yg byk mgkritik 2, x follow ke part2 mimpi uncle ni dri part1? bce n fahami dlu kseluruhan entry 2.. kan uncle ckp bnda ni just RAMALAN MIMPI je.. mimpi mcm yg korang2 slalu mimpi 2 laa..salah ke,pelik tol.. cume bezanya mimpi uncle ni bkaitan isu2 semasa sket.. tu je. korang yg pcaya gila2 2 spe sohh adoiii.. ni kan ramalan mipi ajeee!!

Dengarlah kata ku said...

... jgn slahkan uncle klu dye dpt mimpi ttg kematian sesiapa..kowng pon mcm la x pnah mimpi spe2 mninggal kan?? mgkin pada korang cara uncle gtao kt dlm blog ni, spe 'org'nye y uncle dpt alamat kmatian tu.. x bpe elok d mata korg kowt..wat korang x puas aty,tp ni kan blog dye, so ske aty dye la nk taip pape.. mgkin uncle sndri ada alasannya yg lebih kukuh np dye gtao sume ramalan mimpi tu kt dlm blog ni.. memg btul tu,hanya kuasa allah yg boleh menentukan sumenya.. tp andai sy kata uncle ni adalah org y bertuah krn memiliki kelebihan 'boleh mdpt petanda @ petunjuk ttg pape mlalui mimpi' dan kelebihan itu dberi oleh allah, korang nk ckp pe?? so tayah la mlatah lbh2 k, x nk percaya dh la.bce aje.klu pcya lbh2 pun x elok jgk, kang jdi taksub n ilang pcaya pd allah plak.. relex2 suda.. sume itu hanyalah mimpi..dan mne2 mimpi yg uncle dpt n jdi kytaan tu mgkin hanyalah kbetulan.. kbetulan dri mimpi 'seseorng yg terpilih..'(uncle la tu..)
mne2 hmba allah y 'tpilih' terlibat dlm mimpi uncle tu.. korang jgn la taksub sgt, ajal maut nasib dan ktntuan hidup sumenya hak allah.sebaiknya kita doakan mane y terbaik.n nasihat mne y ptot.doakan smoga mimpi itu hnyalah sbg mimpi..itu aje.. dan sy pcya uncle pon mst taknak nye bnda y hadir dlm mimpi dye 2 jdi knyataan (mimpi kmatian) tp nk wat cmne..sume tu kuasa allah... kuasa allah, uncle d beri anugerah itu..dan knp dye kongsikan mimpi dye di dlm blog ini.. mgkin korang sndri boleh jawab kowt... hehe

JASON KING said...

cer ramal bila umno/bn nak mampos...penat dah dok bawah depa ni.seksa dol!!!

Anonymous said...

SUKE2 HATI KORANG JE. Dah la tuh siap ckp 'alah jgn la..' ape jadah ko ckp ngn manusia mcm tu. die bkn Allah. Siap ask Afdlin jge kesihatan seolah2 percayakan ramalan manusia.

Manusia kalau diberi kelebihan bole ramal2 ni adalah wali Allah. Dan dia tidak akan memberi tahu umat2nya yang lain. Suka2 je.. Ape la perasaan mcm ni kan?

Cuba ramal diri sendiri bile nak mati? Kan lebih elok..

Ya ALLAH.. Jauhi la kejadian mcm ni menimpa kite yg tak reti meramal ni. Bwk2 laaa fikir waras sket. Siapa la kite nak ade ILMU sebesar itu? Alahalahalah..

Syahrin Rahimi said...

uncle.. pa saya mimpi tahun lepas dan 2 bulan lepas da jadi kenyataan.. dlm minggu lepas dan mgu ni.. sebijik kejadiannya dengan mimpi saya tu.. baru skang baru saya teringat (seolah2 pernah mengalaminya).. sedihnya saya.. T,T -sekadar luahan hati.. :)

marilyn monroe said...

Saya kerap lak mimpi uncle...nape yek? huhu

Anonymous said...

uncle.. asa2 uncle penunggu istana 2 bila nk ditayangkan?

aku benci unclebodoh said...

hoiii!!!
aku nk tya 1 je..
ko ni islam ke kapir?
sbb mcm ada ciri2 KAFIR kat ko ni
ko cuba duduk n pkir elok2,
adakah ko ISLAM???


Dari Aisyah r.a katanya:.”Ramai orang bertanya kepada Rasulullah SAW tentang kerja-kerja yang dilakukan oleh tukang tenung. Jawab baginda:”Mereka itu tidak benar.” Mereka bertanya lagi:” Kadang-kadang apa yang mereka katakan itu memang benar terjadi. Bagaimana itu?” Jawab Rasulullah SAW, “Ucapan yang benar (dari langit) terdengar oleh bangsa jin lalu dibisikkan ke telinga tukang-tukang tenung seperti ayam betina. Dan mereka tokok tambahkan dengan seratus pembohongan, bahkan lebih.”

(Muslim)



Huraian
1. Tukang tenung dikenali juga dalam masyarakat hari ini dengan istilah ‘orang pintar’, paranormal ataupun tukang ramal nasib yang dipercayai dapat mengetahui nasib seseorang atau perihal ghaib lainnya.
2. Sesungguhnya pengetahuan terhadap perkara ghaib adalah termasuk hal yang menjadi rahsia Allah. Sesiapa yang berkeyakinan bahawa dirinya atau orang lain boleh menguasai perkara ghaib adalah termasuk dalam perbuatan syirik kerana adanya ketergantungan kepada yang selain Allah.
3. Allah telah berfirman yang maksudnya:”Katakanlah,"Tidak ada seorangpun di langit dan di bumi yang mengetahui perkara yang ghaib, kecuali Allah", dan mereka tidak mengetahui bilakah mereka akan dibangkitkan. (an- Naml : 65).
4. Sebagai umat Islam kita tidak harus mempercayai atau membenarkan apa yang dikatakan oleh tukang ramal kerana sesuatu yang mereka katakan mengenai hal-hal yang ghaib itu hanya didasarkan atas perkiraan belaka, atau dengan cara mendatangkan jin-jin untuk meminta pertolongan kepada jin-jin tersebut sesuai dengan apa yang mereka inginkan.
5. Rasulullah SAW bersabda : 'Sesiapa yang mendatangi 'arraaf' (tukang ramal) kepadanya, tidak akan diterima solatnya selama empat puluh hari." (Muslim).

RJ said...

korang yg konpius antara tukang ramal dan takbir mimpi ni....baik korang gi baca balik...uncle ni bukan fortune teller atau tukang ramal..dia bercerita pasal mimpi dan meramal mengikut ilmu yang ade disebut dalam hadis dan qurang iaitu mentadbir mimpi...kelebihan ini tidak boleh ditidakkan kwujudannya antara manusia ni...cuma yang teragung dalam mentafsir mimpi ini adalah nabi yusof.....sekian dimaklumkan

LaM said...

Nak tanya sikit. Adakah bab Adlin & pasangan lawaknya Salim masuk Umno Baru, parti lanun dan perompak, ada kaitan dng mimpi tuan.

Nauzubillah...siapa2 yg mati dlm parti Umno Baru. Munkin ramalan tuan betul. Secara jasad Adlin tak mati...hanya dia mati secara rohaniah. Hati dah mati..tak bolih nak beza antara batil dan kebenaran.

Anonymous said...

salam..

Mimpi yang benar datang dari orang yang tidak pernah berbohong dalam hidupnya. Menurut Ibn Al-Qayyim semakin benar hidup seseorang itu semakin benar mimpi yang dialaminya.

Referee said...

Tukang ramal, tukang tilik,Cerita pasal mimpi, sume same je...cer tgk komen2 org lain kat atas nih. Mmg la uncle sekadar bercerita saje, tp dia da wujudkan fitnah dan kepercayaan yg karut-marut dekat org lain. Walaupn mmg uncle xde niat nk buat mcm tu, tp kesan nya mmg jelas kat org ramai.

Jadi, kalau kita setakat membaca saja berpada lah. Jgn la dok percaya benda2 nih..ape yg terjadi semuanya ketentuan Allah s.w.t. Kalo ade yg kena dgn mimpi uncle, tu semua cuma kebetulan semata2.

Wallahualam....

SuperSoakers said...

whitney houston!