Resepi Ketam Masak Lemak Cili Api
1 biji bawang besar, 2 biji bawang kecil, 2 biji bawang putih, 8 batang cili padi, 1 biji kunyit, halia, serai (kisar sehingga halus), ketam, daun kaduk (dicincang halus), santan, serai, garam dan ajinomoto
Cara-cara
Rebus ketam separuh masak
Masukkan bahan yang telah dikisar
Masukkan daun kaduk yang telah dicincang dengan halus
Apabila ketam sudah masak, keluarkan dan letak ditempat berasingan
Masukkan sedikit air
Masukkan garam & perasa secukup rasa
Masukkan minyak masak dan biarkan sehingga mendidih
Masukkan santan
Masukkan ketam dan gaul sehingga sebati
Resepi Asam Pedas Ayam
Resepi Kari Ayam
Resepi Sup Ayam
Resepi Sup Kaki Ayam
Resepi Ayam Masak Lemak Cili Api
Resepi Asam Pedas Ikan Tenggiri
Resepi Sardin
Resepi Sayur Bayam masak Air
Resepi Bendi Masak Udang
Resepi Sambal Udang
Resepi Sambal Udang Pedas
Resepi Sambal Ketam
Resepi Ketam Masak Lemak Cili Api
Resepi Perut Masak Lemak Cili Api
Resepi Bubur
Resepi Karipap Daging
Resepi Sambal Sotong
Resepi Lala Goreng
Resepi Nasi Goreng
Resepi Mee Goreng
Resepi Kambing Masak Kicap
Resepi Kambing Panggang
1 comment:
..Bestnya.. kat mana boleh dapat yg sedap macam ni??
-ivybot2u
http://money24hours.Co.CC
Post a Comment