Kenali mereka

Wednesday, July 4, 2012

Sultan Johor Atau Kerabatnya? (Part 64)

Sultan Johor Atau Kerabatnya? (Part 64)

Tan Sri Abdul Gani bin Patail
Apa dah jadi.... Semua yang dibuat dan dirancang tak menjadi? Letak jawatan adalah yang terbaik. Percayalah nasihat aku bro, sebelum bau bangkai merebak.

Ketua Polis Johor
Datuk Mohd Mokhtar Mohd Shariff
Bob, minggu lepas sedara lu datang Janda Baik lepak dengan aku. Aku baru jer tahu, rupa-rupanya ipar aku (bau-bau petai) dari KL rapat dengan bini kau. Kalau dia orang turun JB dia akan tido rumah kau. Anyway terima kasih kerana banyak membantu Allahyarham Mumtaz. Dunia ni kecik jer. 
Nasib lu lah Bob sebab kawan geletek dan panggil kau Hang Mokhtar. 
Lu buat lah apa yang patut lepas ni okay! 

Aziz Jaafar dan Syed Ismail
Wa harap lu berdua 'stop' buat kerja merepek lagi. 
'Sarung' balik keris kontot korang. 
Murabbal!

 Dah macam citer kartun Richie Rich plak dia orang ni. Cuba tengok gambar kat bawah


?

Maaf, terpaksa bersambung sebab ada hal tersangat mustahak
Part 62 - Johor military (JMF) relevan atau tidak?
Part 63 - Rakyat johor anjing?
Part 64 - 
Part 65 - 
Part 66 - Kesimpulan - Tutup kedai

21 comments:

sap kok tang lu said...

diriwayatkan oleh Abu Said al-Khudri r.a., sabda Rasululah s.a.w. yang bermaksud;

“Sesiapa di kalangan kamu melihat perkara mungkar maka hendaklah dia mengubah dengan tangannya, sekiranya tidak mampu maka dengan lidahnya, sekiranya tidak mampu lagi maka dengan hatinya dan dengan yang demikian itu (dengan hati itu) adalah sedaif-daif iman.”

walao sape pon dy.. klo kite da nmpk kemungkaran..xkn la nk biar je.. salah ke usaha nk mencegah kemungkaran yg di lakukan nih ?

Mohd Rafidi said...

Salam, saya percaya ramai yang inginkan keadilan serta kebenaran ditegakkan, teruskan Mr Uncle yang berani dan jangan mengalah...Allah maha kuasa, makhluk tak kuasa...

Anonymous said...

Setuju dengan 'Sap Kok Tang Lu'. Apasal nak kena pertahan orang yg zalim... itulah jadi bila ramai sangat pengampu kat dalam negeri Johor. Apa seltan buat semua betul.

blueberry said...

maka semua lihatlah dgn mggunakan akal supaya kita semua tidak menyokong pada kemungkaran .

Rakyat pulak murka said...

Sampaikan aku nak bli kdai kecik kat molek perdana pon developer dah bgtau semua unit dah reserved utk SI..peluang rakyat utk berniaga maju untuk tempat yg ada potensi berjaya tertutup...dah tiba masa aku berhijrah ke janda baik..hhahaha

Anonymous said...

Anak jati johor,
Endingnye nampak kurang berbisa, tinggal 2 part je ni...cukupker utk nak bongkar Istana Johor??? Mana pegi lawyer Kamal..setakat tu je ker pembongkaran yg nak dibuat?? Kalo nk ikut citer yg didengar melebihi apa yg ada disini...US ada urusan mustahak??!!!wow..jeng jeng jeng.

Kerajaan Malaysia tunggu apa lagi??? Nak bela rakyat atau sultan!!!??? Kami rakyat tengah tunggu ni
Nak tengok pihak mana yg dapat pembelaan nanti..

Seek the truth

Anonymous said...

Anak jati johor,
Endingnye nampak kurang berbisa, tinggal 2 part je ni...cukupker utk nak bongkar Istana Johor??? Mana pegi lawyer Kamal..setakat tu je ker pembongkaran yg nak dibuat?? Kalo nk ikut citer yg didengar melebihi apa yg ada disini...US ada urusan mustahak??!!!wow..jeng jeng jeng.

Kerajaan Malaysia tunggu apa lagi??? Nak bela rakyat atau sultan!!!??? Kami rakyat tengah tunggu ni
Nak tengok pihak mana yg dapat pembelaan nanti..

Seek the truth

EZAD AMIR said...

Episod 64 ni tak bez...gua harap episod2 terakhir lebih menarik dari yg ni...pape pn misai nipis uncle seeker tak smart...

Anonymous said...

http://www.facebook.com/tunkujalil.ibrahim
uncle lu kasi komen skit mamat sorg ni..smpi nk pakai baju pon dh kn larang gak..pelik ar famili cicak mengkarung ni.

Hang Jebat MOden

hagemaru said...

kamal x muncul2 lagi.. lek lu... bila kamal muncul,baru lu org tau erti penyesalan...

besen pecah said...

mne kamal ? knp ta jwb ? ta sbr na tggu jwpn kamal nie .

Fisabilillah Perak said...

sekarang baru aku tau,uncle ni bukan calang2 orang juga...untunglah kita ada wakil yang berani macam ni...kalau tidak teruslah memperhamba abdikan diri pada insan syaitan tu...ribuan terima kasih aku ucapkan kepada uncle kerana mencetus revolusi dikalangan orang melayu yang selama ini jumud dan taksub membabi buta kepada segolongan manusia yang bergelar sultan...sedarkah kalian bahawa Rasulullah pernah bersabda tiada manusia yang menjadi hamba semua manusia itu merdeka...bagi aku erti merdeka adalah bebas bersuara menegur kezaliman...

A.I said...

Salam. Saya percaya ada sambungan selepas part 66 since ada beberapa part membazir dengan gambar Harry Potet je tanpa info yg berguna. Heheh. Part yang lepas memaklumkan en.Kamal tengah berpindah. Saya keliru bila dikatakan dia tengah bersembunyi tetapi kerap update lokasi dia di Facebook. Baik dia tak berpindah kalau macam tu sebab 'mereka' mesti tahu gak kat mana dia pergi.

PANGLIMA JMF said...

JANGAN MENYESAL!!

bisa said...

kamal update fb sbb dia tak takot sbb dia tak besalah . ;))

sap kok tang lu said...

Anonymous July 4, 2012 6:59 PM

tuhla.. mmg xpaham sgt bile ade je yg nk membela kemungkaran.. sedangkan.. tanggungjawap mencegah kemungkaran tuh adalah tanggungjawap kite semua. "Kemungkaran ialah setiap perbuatan yang diharamkan oleh syariat Islam sama ada terhadap Allah, manusia dan alam sekitar,maka
Umat Islam wajib mencegah kemungkaran yang berlaku dalam masyarakat" tpi bila adanya golongan2 penjilat yg sanngup mengenepikan tanggujawap semata2 setia secara membabi buta ni... susahla nk ckp..

Anonymous said...

Sistem beraja sgt penting.. tetapi kalo cengginila gayanya... anggap je takde raja... kalo jebat tau nie.. dia sap kok tang lu, pastu mengamok.

Fisabilillah Perak said...

udah udah le panglima JMF(kunun kununnya la)...itu hari kau kata komando dah gerak la apela huh...tunggu2 elok je...ko ni gebang lebih,ko bila nak gerak...gerak dalam kelambu je ke...ko ni manusia tak sedar diri,dah la sedara islam ko kene aniaya...sikit pun ko tak rasa simpati sebagai saudara islam...kau ni beragama islam ke beragama sultan johor...lagi satu apa jasa kau pada saudara2 islam yang lain,jasa uncle aku dah nampak dah...jasa kau apa...tu keyboard tu pon ko masih tak tukar baru...aku tau mesti anak ko korek button CAPSLOCK tu...

muka tak cun said...

aku paling tak suka orang HIPOKRIT ni.depan bajet bagus, belakang kita perangai nauzubillah.macam lah orang tk tau perangai sebenar korang tu macam mana.

Anonymous said...

kepada penjilat tegar... nk jilat lagi ke?

Anonymous said...

Panglima JMF.. Semangat betul ko ek. Ko dapat stor kunyit ke? Sedap ker? Baik la ko balik kampung tanam misai kucing ada gak hasil..