Kenali mereka

Friday, June 22, 2012

Sultan Johor Atau Kerabatnya? (Part 41)

Sultan Johor Atau Kerabatnya? (Part 41)


Anak siapakah ini?
Inilah kandungan yang digugurkan oleh Yasmin di T K Tan O & G Specialist Clinic di No 2 Jln Sri Perkasa 1/5 Taman Tampoi Utama JB. (sila baca semula artikel Part 38)


Aduhai....Norazurahhanim


Bila rahsia hubungan sulit antara Yasmin Yasin dengan Inspektor Mohd Fami dah kantoi, Ku Yem terbakar dan suruh pihak atasan tukarkan dia (Fami) ketempat lain. Tu diaa...24 jam dah kena transfer ke Miri.

Pastu, beberapa purnama kemudian, si Fahmi ni turun Johor sebab kena jadi saksi di mahkamah. Masa bicara waktu pagi dan lepak minum pagi dengan member semuanya dalam keadaan wokies. Tapi masa tengahari tu nasib dia tak baik bila dia kena bawak kat istana.

Pepaham jerlah, bila datang mengadap...kena dushumlah jawabnya...

Kalau bab pukul memukul orang ni aku memang tak boleh terima dan 'bengang tahap maksima'. Hoi YANG MAHA HALIA, ko ingat manusia ciptaan ALLAH ni paunching bag ke? Suka suki jer pukul orang. Aku akan membela insan yang teraniaya sebegini mengikut hukum yang diaturkan olehNYA supaya dia dapat balasan yang setimpal mengikut undang-undang negara selagi dia tak minta maaf! Sorry, tiada 'compremise' isu pukul orang!

Sambung balik citer tadi, lepas kena beberapa 'das dushum', bila sambung balik bicara sebelah petang muka dah macam kena sengat tebuan! Peguam dan kakitangan mahkamah sebagai saksi wajah si Fami...
Bro Fami...nak buat camner kan? Lain kali nak kacau awekz orang lagi tak? Hu hu

Si Hang Mokhtar ni plak bingai dengar cakap yang maha halia. Tak kan isu kacau awekz orang pun sampai kena transfer?

Kang, kalau cakap bodoh marah, kalau cakap bongok plak merajuk.

Ketua Polis Johor
Datuk Mohd Mokhtar Mohd Shariff
Ketua Polis yang pertama dalam Malaysia yang masuk dalam 3 hari kat Argentina. Boleh masuk Malaysia Book Of Record. Wakaka..Anggota bawahan yang menyampah kat lu mesti gelak tergolek kan? Ramai anggota yang baca artikel ni. mari kita ramai-ramai gelakkan Hang Mokhtar Penjilat Tegar Yang Maha Halia.

Korang nak dengar satu lagi citer tentang Hang Mokhtar ni?

Sultan Brunei
Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu'izzaddin Waddaulah ibni Al-Marhum Sultan Haji Omar Ali Saifuddien Sa'adul Khairi Waddien

Satu hari tu sebelum Sultan Brunei berangkat untuk tahlil sempena kemangkatan Almarhum Sultan Iskandar tahun 2011 di Masjid Abu bakar, ramai polis buat pemantauan di Masjid Abu Bakar.

Tiba-tiba yang maha halia datang secara tak rasmi nak tinjau persiapan. Nak jadikan cerita, adalah seorang anggota Polis SB ni duduk membelakangkan jalan, jadi dia tak nampaklah Yang Maha Halia ni datang dan dia tak berdiri hormat.

Apalagi, si Yang Maha Halia 'naik angin' aarr depan orang ramai dan Hang Mokhtar pun dapat tahu cerita ni kemudiannya.


Memang dasar si Hang Mokhtar ni penjilat tegar, dia bawalah polis SB tu mengadap Yang Maha Halia. Nasib dia baik cuma kena  maki kaw-kaw punyer jer tapi kena transfer juga keluar dari Johor.

Hang Mokhtar, terimalah hadiah yang tak seberapa ni dari kami.


Part 62 - Johor military (JMF) relevan atau tidak?
Part 63 - Rakyat johor anjing?
Part 64 - 
Part 65 - 
Part 66 - Kesimpulan - Tutup kedai

34 comments:

Anonymous said...

Negatif kandungan pun ada? Fuhhhh...

Anonymous said...

Beb, lu punya sumber dashyat! teruskan

Anonymous said...

Uncle,

Tak takut ker nanti kena bom...he3

Anonymous said...

Uncle tak takut ke Tuanku murka atas pendedahan ni semua?ambo anak jati johor yg selama ini berpayung di bwh DYMM Tuanku mcm x percaya pendedahan ni semua..ambo tak berani komen yg bukan2,tak pasal2 black maria dtg umah acu pistol kat kepala ambo..kang ada anak bini ambo tak mkn..rakyat Johor tau perkara ni semua,cuma x berani nak menegur..kang kena pelempang keras,x pasal2 kena usung gi mahmoodiah..uncle mmg power n berani..two thumbs up!!

Anonymous said...

Tak sabar tunggu pendedahan uncle seterusnya..surprise betul ni

Anonymous said...

wahhh, cerita makin menjadi misteri.. Tak sabar nak menunggu ending this story.. Macam baca buku tamajalis lak dah ni..

arept said...

habib lah,

dah terima lom RM20,000+++ dr kamal hisham tu. ko meroyan sbb imbuhan yg si kamal janjikan tak dpt lagi kan. semua cerita & docs yg ko post kat blog ni mmg dr kamal, hanya si kamal ni je yg ada doc yg sgt P&C tu. skrg ni ko sebok nk suruh SI berbaik dgn kamal tu sbb si kamal tu nk balik Johor kan. ko lupa ke masa mula2 kes ni meletup dulu, SI da maafkan si kamal ni cuma SI mintak mane2 yg si kamal ni songlap dpt dipulangkan balik, tp si kamal ego, sombong & bongkak, x nk pulangkan duit yg dia da songlap berpuluh2 juta tu malah cabut keluar negeri siap bwk lari kluarga. selama ni SI tau ape yg kamal buat, tp SI wait & see je sbb hormatkan Almarhum bapak dia dan skrg SI suruh si kamal ni cuci tangan tp si kamal ni berlagak, dia x sedar almarhum da x ada utk backup dia so dgn duit yg dia dah songlap berpuluh juta tu dia igt bole jamin hidup dia senang & bahgia?

SI & TMJ sgt tau kelicikan si kamal ni, nama pon lawyer tp dia igt ank2 Almarhum tu smua buta & tuli. kenapa Almarhum serahkan semua harta pusaka dia kat SI & TMJ? sbb dua branak ni pewaris tahta & yg sgt di percayai. skrg ni ko habib lah, dah bersubahat dgn si kamal ni utk jatuhkan SI & TMJ dgn membongkar dan mengaibkan SI & TMJ semata2 utk tlg si kamal ni balas dendam. kamal ni jugak ada kaitan dgn zanariah bekas sultanah tu, mereka ni smua berusaha utk menjatuhkan SI & TMJ kerana harta. ko lupa ke zanariah tu kene cerai dulu psl ape? psl nk jual tanah kat s'pore tu la.

ko habib lah, mmg 'berani' konon nye x de sape bole tahan ko sbb ko ada lesen sakit mental. kalo bwk naik mahkamah, ko bole lepas sbb mental ko da rosak dan smua org tahu yg ko ni dah bankruptcy, sbb tu si kamal ni gunakan ko sbb dia tau ko terdesak dgn duit. dah tua bangka pon ko masih duduk dgn walid ko, sbb da x ada rumah kan... si kamal tu bole balik bila2 masa je dia nk, cuma 1 je SI nak, pulang kan duit2 Almarhum & kerajaan johor yg dia dah songlap, tu je syarat nye... x perlulah buat cerita kene ugut bunuh segala... buat tomahan & bukak aib SI & TMJ utk alihkan pandangan & pemikiran org....

kita sama2 tengok selepas part 66 nnt, ape jadi dgn habib lah & si kamal ni...

rasanye walau smpai part 1000 sekali pon, SI tetap steady je, sbb dia tau apa yg terselindung disebalik smua ni....

Anonymous said...

@arept

Kalau SI taknak respond kepada posting dalam blog ni itu pilihan Tuanku.

Tapi, rakyat jelata mesti tertanya kenapa Tuanku tidak mengambil tindakan..

Bukankah diam tandatanya setuju? kehkehkeh

Anonymous said...

Bila baca komen si arept nie baru lah saya caya bahwa apa yang uncle tulis dalam blog nie semua nya benar.. ish ish ish tak sangke ketua agama berperangai begini. MasyaAllah..

Anonymous said...

inilah kuasa 'DUIT'

Takder telo said...

Aku pun rasa arep ni ckp ada betulnya..tp aku respect giler kat uncle..telo beliau dah cukup masak.tp uncle kenapa story pasal sultan Johor jer?bongkar la pasal DS Anwar Ibrahim ker,DS Najib ker,Altantuya ker.

Anonymous said...

'rasanye walau smpai part 1000 sekali pon, SI tetap steady je, sbb dia tau apa yg terselindung disebalik smua ni....'

harggghhh ptuih.. tang nizar copek yo kau jwp ek, 'rakyat dan sultan berpisah tiada' tapi sobonarnyo 'rakyat dan lanun bopisah juo'...sekali lagi .harrrrrrrgggggh ptuihhhhhh!

Anonymous said...

AKU MASIH INGAT KATA2 FISHEYE APABILA FAIL2 PERIBADI TUANKU DIRAMPAS OLEH PEGAWAI ISTANA DI PEJAAAT LOYAR NI, SEMASA TUANKU DI ARGENTINA "KAMU SEMUA INGAT BILA DAH RAMPAS FAIL ABIS CERITA?, RAHSIA TUANKU SEMUA DISINI" dgn angkuhnya si fisheye menunjukkan gengaman tangannya. Aku berpendapat, memang dia dah plan lama utk mengunakan pendekatan memalukan SI sebagi alat UGUTAN supaya SI takut nak ambil tindakan terhadapnya bila rahsianya bocor??...Rahsia loyar ni bukan shj bocor malah dah meletop

Anonymous said...

Psl bab2 pukul ni biasa aje bg SJ.. kan prebet Adam dlu mati pun psl penangan SJ jugk,biasalah yg berkedudukan di mlysia sentiasa dilindungi oleh pnjilat2 jamban YG SNTIASA MNGHRPKAN SEDIKIT IMBUHAN DIATAS KETAATAN MEMBABI BUTA MEREKA ITU.. DI DUNIA BOLEH LA TRLEPAS TP DI AKHIRAT NNTI JWB LA KAMU SEMUA DI HADAPAN ALLAH YG MAHA ESA!

Anonymous said...

Alo uncle u x takut ke kena humban dlm penjara?tabik spring sama u Good Job!

Anonymous said...

wahai arept

aku kagum dgn kesetiaan ko nak mempertahankan SI dan TMJ. Jasa ko sgt besar dan layak dianugerahkan terus jadi TUN Arept.

betulkan ko ni Arept? bukan SI atau TMJ yg menyamar kan? kekekeke

Anonymous said...

kes dendam ni...!! Bro..relax Beb..tak kan pasal pompuan lu dendam beb...ko pon bukan bagus sgt..mcm sial jugak perangai ko...he he..

Anonymous said...

uncle hebat!

Anonymous said...

Arept Bodoh, kau cuba nak selamatkan sultan yg banyak lakukan jenayah????, kau cuba nak kaitkan uncle dgn loyer ni, konon nya uncle buat pendedahan krn duit, kau ingat uncle ni bangsat mcm kau atau sultan. Kaulau dia terima duit dari loyer ni, kau punya posting perkara ini uncle tak keluarkan krn uncle yg jadi admin blog ini. Uncle tak takut sbb perkara tuduhan kau tu tak ada asas cuma kata kata pembodek nak larikan isu yg di utarakan.Yg makan duit kerajaan ialah sultan...lihatlah macamana duit 7.3 juta , Pengswastaan Kuari LUncu, beli kereta, barang kemas bini, beli jam dll. Jangan kau Arept nak tutap fokus...terimalah nasib tak baik kau dapat sultan mcm ni. Kesian aku tengok kau Arept.

Jamil Kurap said...

Lu org semua dah kena bayar untuk komen2 menegak benang basah oleh lawyer tu, boleh la cakap banyak.

1. Lu tak mau kerjasama dari awal lu kata lu tak dpt contact daripd polis, ape benda haram punya alasan lu ni?? Hampir setahun.

2. Skrg lu dah panas bontot lu baru ni nak kata lu kena ugut bunuh. Bukti tuduhan?? none. Setakat buat cerita kosong bole la. Allah maha mengetahui n will reveal truth. Yes org lain pun ada salah masing2 tapi jgn la nak kata lu LANGSUNG tak bersalah pundek!

3. Lu tau tak lu bangang tahap tahi unta? Lu ni suka menunjuk. Lu kat dubai baru hampir setahun lu dah bole ada mansion, gua tau sana punya properties harga not easy to buy unless your income solid. Tapi mana lu dpt duit berjuta-juta!?? Gua pernah sewa BILIK (not the whole unit) apartment kat dubai pun RM3000/month nilai duit msia. Sewa bunglow?? Beli??

4. Tah berapa lu bayar pada embassy sana dan pencacai2 angkat najis lu untuk inform kat lu kedatangan org2 besar Msia ke sana supaya lu bole jual muka tahi lu tu. show off to everybody yg lu super power dan tak bersalah langsung! Haram jadah lu. Tak salah balik Msia lah. Unless lu takde peley. Lagi lu main tarik tali lagi ramai lah nak hentam lu and INDIRECTLY menunjukkan lu yg bersalah dlm hal CBT ni!

5. Lu berani ckp semua duit lu?? Buktikan semua. Lagi banyak cakap lagi banyak tmberang lu keluar.

6. Award lu dpt tu berapa lu bayar?? Oi mangkuk lu ingat ramai org bodoh mcm lu ke? Belum sampai setahun dah dpt award?? Eh apa benda lu ni! Mcm kartun haram jadah

7. Lu nak ckp org lain tak solat ke, wuduk ke, tak puasa ke, lu gelapkan duit org apa pulak hukum??

8. Pendek cite lah, lu tak salah apsal lu lari?? Bisness kepala batak kau kat dubai.. Sini semua tunggu kau nak settle hal ni. Lu pegi pusing kiri pusing blkang, pusing atas bawah, baling batu bata semunyi pulak tangan apa lan lu ni?!!

Jamil Miow said...

Sapa si Kamal ni nak ugut raja kita...igatlah sikit kau tu cuma rakyat biasa..klu zaman dulu sapa yg derhaka kat raja hukum dia adalah bunuh..kurang ajar kau org ugut raja cam gitu...aku harap raja blh tangkap kau org kasi buang negeri...anak johor adalah rakyat yg setia pada raja kita...kau org patut dihalau dari duduk kat negeri johor ni...Sapa kata Kamal blaja kat havard dia tu kelulusan UM je...mengaku blaja kat havard konon..kamal pon kencing kau org...juga hahahah....

Anonymous said...

Yasmin Yasin tu tak ada gambar ke? nak tengok setara manakah rupa parasnya tu...

Anonymous said...

Setuju.

Anonymous said...

Apasallah pembodek sultan ni taksud dan gelab mata. Ini bukan zaman dulu raja boleh bodohkan rakyat, rakyat dah bijak dah ada media. Raja mana ada kuasa nak buang negeri sekarang, yang ada ialah "KUASA RAKYAT" boleh buang raja. Tengok di negara negara Arab dan Nepal, apa yg berlaku; Aku rasa buat apa melindungi penjenayah yg sudah berketurunan sejarah jenayahnya. Rakyat kena berani memberi pandangan bukan bodek, bodek raja tak habis habis,mcm Arept Bodoh dan Jamil Miow. Kau lahanat nak biar anak cucu kau jadi apa? Kalau kau penakut nak bersuara , elok kau dia. Lagi satu yg kau anti sangat Kamal tu kenapa??? Mak kau kena rogol dengan dia ke?, Kau tak tahu fakta nak tulis. Yg kau sibuk kamal belajar kat mana tu kenapa? dia ada apply kerja dengan bapak kau ke? Kamal tu buat hal dia sahaja dan mungkin tak fikir pun ttg blog uncle ni. Entah dia baca atau tak blog2 ni. Kau simpanlah amalan kau, penat je kau bagi Kamal pahala free sahaja. Sebab tu hidup Kamal makin berkat setiap bulan mudah sangat dapat ke Tanah suci. Kau dapat ke Tanah Suci Ke? Kau dosa banyak tuduh Kamal mcm mcm sedangkan kau tahu kau buat fitnah pd insan yang tak bersalah. Bertaubatlah!

Anonymous said...

Uncle keluarkan cerita Sultan suruh akauntantnya Ong dan Despatch boynya menyamar jadi doktor ambil kesempatan dekat anak dara yang daif......kena bodoh dan diambil kesempatan secara seksual....biar rakyat tahu apa itu Last Cukka...tempat maksiat penuh arak, kondom dan banyak berlaku jenayah yang ditutup oleh Polis Johor. Last Cukka ialah bilik "puaka" penuh maksiat di dalam Istana Pelangi, ramai pesan bila air yg dihidang jangan diminum...nanti lupa diri dan hilang ingata bila teguk air syaitan tu , bini org pun lupa dia bini orang dan lelaki terus jadi balaci dan pembodek bila minum "air ajaib" yg dihidang. Ini semua pemberian bomoh bomoh batin yang rapat dgnnya. Hmmm menakutkan.

Anonymous said...

Si kamal tu saja melancong di Mekah bagaikan tourist je, bukan buat amalan sucipun. Bolehke buat amalan di Mekah dengan menggunakan duit haram dan duit songlap... Haram berpura-pura membuat umrah menggunakan duit songlap.. lagi pun dia tak habis-habis menghasut rakyat supaya membenci Raja-Raja melayu... ibarat tangan kanan memegang tasbih tangan kiri memegang najis.. fikirlah sendiri dan cepatlah bertaubat sebelum maut..

Anonymous said...

Penjilat Bontot sultan yg bodoh, memang buta? Pernah dia semak Sultan ada buat laporan polis duit dia hilang ke? Tentu tak ada yang ada balaci lain yg buat laporan kononnya kamal tipu sultan . Sultan sebenarnya tak report sebab nya simple sangat sebab tak ada duit yg hilang. Kalau dia berani tentu dia dah buat laporan, tentu Kamal gembira krn dapat peluang buat penjelasan dan keluar kan bukti bahawa yg sultanlah yg cuba larikan duit pusaka tetapi Kamal bertegad selamatkan dan masukkan dalam Amanah Raya Berhad. Sebenarnya inilah permainan org atasan, cuba frame orang yang jujur macam Kamal. Pergilah buat semakan kat amanah raya berhad, pasti tak ada duit pun hilang pun semuanya selamat. Kamal dah berjaya gagalkan percubaan Sultan ambil duit duit itu, sebab itu dia marah sangat pd Kamal. Kamal tak perlu duit haram kerana dia bukanlah orng susah, dia pengarah 40 buah syarikat, elaunnya tak habis makanlah. Yg berat ke Tanah suci tu sultan bukan Kamal, dulu pergi tahun 2010 pun Kamal yg bawa Sultan, sebelum tu kali terakhir sultan pergi tahun 1981. Nasib baik ada org mcm Kamal yg cuba bawa sultan ke jalan yg betul.Yg pegang tasbih dan najis adalah penjilat bontot sultan yg bodoh. Kalau sultan tak pandai pada aku tak apa sebab dia sultan, memang malas belajar do sekolah, masa LCE dan MCE semua mata pelajaran dia dapat F9, tak ada satu pun lulus.Dulu dia nampak pandai sebab berdamping dengan penasihat mcm Kamal, tapi sekarang dia dah nampak kebodohan semulajadinya contohnya isu www1. Aku harap Sultan patut berterima kasih pd Kamal, kerana dialah yg cuba betulkam imej keluarga diraja Johor melalui ideanya Kembara Mahkota Johor. Jangan nampak salah org sahaja, belajarlah berterima kasih.

Unknown said...

Salam Balasan Untuk areph ke ape ke ....


Aku tengok ko yang lebih lebih. sape ko ni. cuba tonjolkan diri aku nak tengok.

1) ko kata Ex Sultanah zanariah kena cerai. ko sape . sedangkan baginda sultan dna istana pun tak ada mengeluarkan kenyataan. ape ko ni MURSHIDUL AM ISTANA KE.

2) Ko kata ex sultanah jual tanah di singapura. pasal nak harta. tanah tanah di johor yg atas nama ex sultanah pun dha banyak la bro.

3 ) ko cerita tentang kelayakan menajdi sultan johor , bro ko dha baca habis ke bro. syarat syarat jadi sultan johor. jgn cerita kat sini sebab ko snagka ornag yg mausk sini bodoh.

4 ) Aku nak tanya ko satu je la. ko setuju ke atau ko suke ke. ada ornag yg duduks atu negara dgn ko tak payah bayar cukai jalan sedangkan ko dna rakyat lain kena bayar.

5 ) Betul Sultan dna Tmj ada kuota . tapi berapa bro? 10 / 10o / 1000 cuba cerita sikit.

6 ) ko kata tengok sultan bayar zakat . bro yg baginda bayar zakat tu yg kita nampak. bagaimana pulak yg kita tak nampak.

7 ) kereta baginda sultan. almarhum, tmj, bukan kereta kancil bro. cukai jalan kereta kereta mereka bukan ratus bro. buka ribu. ok. dan ko pun tahu aku pernah berkhidmat dalam istana. kereta dalam istana tu sebiji dua je ke bro.

8 ) ko ashik dok ulang ORANG LAMA TAHU AKU ,seolah olah ko nak ugut aku. well kalaua da bongkar lah, ceritakan lah. aku takut ke bro. setahu aku sebelum aku di keluarkan dari istana aku di belasah setengah mampos. oleh ROSLAN. ko kena roslan.

9 ) Apa salah aku. salah aku hanya kecil dan terjadi secara tidak sengaja.tap[i slaah ko orang kau ars alagi besar dari aku. entah entah dah berapa banyak ko orang taruh. entah mengandung atau tidak Allah sahaja yg tahu. tapi aku bro walaupun dah 42 aku belom pernah berzina lagi bro.

10 ) ok ko jawablah tulisan aku ni. supaya aku rasa tercabar. aku pantang di cabar. biar aku pulak keluarkan segala perihal dalam istana kalau ko nak.

11) aku hormat baginda sultan. so apa hal dalam istana yg aku tahu aku pendamkan je. tapi aku geram anjing macam ko ni pulak yg lebih lebih sudu dari kuah macam sial. tapi BACUL tak berani tunjuk muka.

12) Hormat aku pasa sultan tak perlu ko atau sesiapa pertikaikan.tapi tak betul aku cakap. aku utus surat. aku sms kalau ada no.

Unknown said...

Tambahan satu permintaan...

Ko tak payahlah jadi tukang cakap baginda yg tak berlantih. baginda snediri tak cerita apa apa. ko yg akan menjatuhkan nama baginda sultan.

MRRS said...

ini lah kelakuan
Bapak Borek
Anak Rintik

GENGSTER la sgt.
dalam kubur nanti bkn ada sapa nak tolong

Anonymous said...

shafiq shokri

polis yg kene transfer 2 kawan bapak mertua sya. kne tukar 24hours n jadi FRU je skg ni... kesian dia.. xslah pn... apa pun mainan duniawi mmg mengjengkelkan...

Anonymous said...

shafiq shokri

polis yg kene transfer 2 kawan bapak mertua sya. kne tukar 24hours n jadi FRU je skg ni... kesian dia.. xslah pn... apa pun mainan duniawi mmg mengjengkelkan...

Anonymous said...

BEB LU MEMANG POWER LA............TEGAK KAN KEBENARAN BEB...GUA SOKONG LU...N RAMAI SOKONG LU BEB

Anonymous said...

hehehe ok ape raja mencegah maksiat kat Johor!!! da smpi buat anak orang mengandung anak luar nikah pon ko nak backup ke uncle???